איך לשבש רדיו בבית ?
היי
אחי שומנע בקולי קולות רדיו בתחנות שונות בשעות הלילה המאוחרות
כל מה שניסיתי לשכנע אותו להנמיך לא הצליח.
חשבתי על לשבש את הרדיו שלו כך שלא יקלוט תחנות מסויימות, או לנסות לבצע זאת ע"י מכשיר מסויים שיאפשר תחנות ויחסום אחירות. מדובר על מקלט רדיו FM דיגיטלי - וגם לפעמים משתמש באנלוגי ישן.
איך לבצע את זה ?
תודה.
אחי שומנע בקולי קולות רדיו בתחנות שונות בשעות הלילה המאוחרות
כל מה שניסיתי לשכנע אותו להנמיך לא הצליח.
חשבתי על לשבש את הרדיו שלו כך שלא יקלוט תחנות מסויימות, או לנסות לבצע זאת ע"י מכשיר מסויים שיאפשר תחנות ויחסום אחירות. מדובר על מקלט רדיו FM דיגיטלי - וגם לפעמים משתמש באנלוגי ישן.
איך לבצע את זה ?
תודה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אם תוכל למצוא משדר באותו תדר תוכל. אבל זה יהיה ספציפית לאותו תדר.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא מזמן היו נפוצים מאד מתאמי FM לצורך שמיעת MP3 באוטו. הבעייה שהם עובדים על תדר אחד בודד כך שבמקרה הטוב תחסום רק תחנה אחת.
אם אתם לא גרים באותו החדר, תבקש מההורים שיעזרו לך באיטום הקיר שמפריד ביניכם.
אם אתם לא גרים באותו החדר, תבקש מההורים שיעזרו לך באיטום הקיר שמפריד ביניכם.
תגגל fm signal jammer.
יש לא מעט תוצאות, אחת הראשונות היא זו:
http://www.afrotechmods.com/cheap/jammer/jammer.htm
אני בספק שתמצא אוסילטור בדיוק כזה, אבל מקסימום תחליף במשהו יותר חדש שיכסה הרבה פחות תדרים.
בעיקרון אפשר לחסום יותר מתדר בודד עם אותו המתנד - פשוט כי אם הוא משדר מספיק חזק (סך הכל לחדר ליד), אז גם אם לא מכוונים בדיוק לאותו התדר הוא עדיין יכניס הרבה רעש לתחנות סמוכות.
אפשר ליצור כמה כאלה במרחק של 2-3 מגה-הרץ אחד מהשני (אפשר לקנות שבב PLL שיחלק את זה, לא חובה למצוא מתנד בתדר הנכון), אני בטוח שאחת התוצאות בגוגל תדבר על זה.
יש לא מעט תוצאות, אחת הראשונות היא זו:
http://www.afrotechmods.com/cheap/jammer/jammer.htm
אני בספק שתמצא אוסילטור בדיוק כזה, אבל מקסימום תחליף במשהו יותר חדש שיכסה הרבה פחות תדרים.
בעיקרון אפשר לחסום יותר מתדר בודד עם אותו המתנד - פשוט כי אם הוא משדר מספיק חזק (סך הכל לחדר ליד), אז גם אם לא מכוונים בדיוק לאותו התדר הוא עדיין יכניס הרבה רעש לתחנות סמוכות.
אפשר ליצור כמה כאלה במרחק של 2-3 מגה-הרץ אחד מהשני (אפשר לקנות שבב PLL שיחלק את זה, לא חובה למצוא מתנד בתדר הנכון), אני בטוח שאחת התוצאות בגוגל תדבר על זה.
היי איזה יופי, כל הכבוד על הרעיונות
anatoli15 נראה שאתה מבין בנושא, ולי אין שום רקע אלקטרוני כל שהוא..
האם ניתן לרכוש משהו כזה ? ועל איזה טווח תדרים מדובר בישראל כך שיספיק לי לחסימה.
yairf - האם אתה מתכוון למוצר מעין זה ?
http://www.ebay.com/itm/New-200-Channel ... 3f22b6503f
אין לי מושג איך לעבוד איתו.. ומה המוצר בעצם, מה הייעוד שלו? אם אאלץ ולא תהייה ברירה אסתפק בחסימת ערוץ 1 בלבד ):
תודה אנשים אשמח ללמוד עוד.
anatoli15 נראה שאתה מבין בנושא, ולי אין שום רקע אלקטרוני כל שהוא..
האם ניתן לרכוש משהו כזה ? ועל איזה טווח תדרים מדובר בישראל כך שיספיק לי לחסימה.
yairf - האם אתה מתכוון למוצר מעין זה ?
http://www.ebay.com/itm/New-200-Channel ... 3f22b6503f
אין לי מושג איך לעבוד איתו.. ומה המוצר בעצם, מה הייעוד שלו? אם אאלץ ולא תהייה ברירה אסתפק בחסימת ערוץ 1 בלבד ):
תודה אנשים אשמח ללמוד עוד.
אני מניח שאפשר לרכוש משהו כזה מוכן, תחפש קצת באיביי וב-DX.
מבחינת תדרים, תפעיל את הרדיו ותראה מה התדרים שיש בתחנות FM, אם אני זוכר נכון זה משהו כמו 88-107MHz בערך.
בנוגע למוצר שקישרת אליו, זה גם יכול לעבוד. אתה מחבר לו מקור אודיו ומקור מתח כדי להפעיל אותו, ואתה בוחר באיזה תדר אתה רוצה לשדר. התפקיד של הדברים האלה במקור הוא לאפשר לך לחבר את הנגן שלך לרדיו-דיסק ברכב (בישנים יותר לא היה חיבור לנגן חיצוני), פשוט היית משדר בתדר ריק את מה שהנגן שלך מנגן ואז קולט את זה כאילו זה תחנת רדיו.
סביר להניח שהאחד הזה הרבה יותר נקי במה שהוא מוציא מאשר אם תשתמש במתנד כמו בקישור שצירפתי, פשוט כי המכשירים האלה משדרים במעטפת כלשהי שמיועדת למנוע הפרעות בתחנות סמוכות (שזה חשוב מאוד כשאתה משדר משהו, אבל זה בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה כרגע - אתה רוצה כמה שיותר הפרעות בתדרים ליד כדי לחסום כמה שיותר תחנות).
מבחינת תדרים, תפעיל את הרדיו ותראה מה התדרים שיש בתחנות FM, אם אני זוכר נכון זה משהו כמו 88-107MHz בערך.
בנוגע למוצר שקישרת אליו, זה גם יכול לעבוד. אתה מחבר לו מקור אודיו ומקור מתח כדי להפעיל אותו, ואתה בוחר באיזה תדר אתה רוצה לשדר. התפקיד של הדברים האלה במקור הוא לאפשר לך לחבר את הנגן שלך לרדיו-דיסק ברכב (בישנים יותר לא היה חיבור לנגן חיצוני), פשוט היית משדר בתדר ריק את מה שהנגן שלך מנגן ואז קולט את זה כאילו זה תחנת רדיו.
סביר להניח שהאחד הזה הרבה יותר נקי במה שהוא מוציא מאשר אם תשתמש במתנד כמו בקישור שצירפתי, פשוט כי המכשירים האלה משדרים במעטפת כלשהי שמיועדת למנוע הפרעות בתחנות סמוכות (שזה חשוב מאוד כשאתה משדר משהו, אבל זה בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה כרגע - אתה רוצה כמה שיותר הפרעות בתדרים ליד כדי לחסום כמה שיותר תחנות).
היי שוב
מנסה קצת לקרוא וללמוד מעט את הנושא.
אשמח לקישור או שניים שאוכל לקנות את המוצר. מעדיף מוצר טוב שיכול לחסום 2 -3 תחנות בו זמנית.
ואם אין ברירה אז גם תחנה אחת בסדר. ממש תודה על העזרה
ל yairf
אם יחרימו.. אז אין מה לעשות, אקח את הסיכון הזה מחוסר ברירה אמיתית.
מנסה קצת לקרוא וללמוד מעט את הנושא.
אשמח לקישור או שניים שאוכל לקנות את המוצר. מעדיף מוצר טוב שיכול לחסום 2 -3 תחנות בו זמנית.
ואם אין ברירה אז גם תחנה אחת בסדר. ממש תודה על העזרה
ל yairf
אם יחרימו.. אז אין מה לעשות, אקח את הסיכון הזה מחוסר ברירה אמיתית.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
סתם שאלה, למה לטרוח למצוא פתרון טכנולוגי, כשהבעיה היא בכלל בין-אישית?
כיוון שאתה לא מכיר אותו, ההצעה שלך נבונה על פניו.b2k כתב:אחרי שתחסום את ה FM
הוא ינגן דיסקים בקולי קולות.
ואז מה? תקלקל את זה והוא יעבור לקלטות ואז ל דיסק און קי ואז למחשב ואז ....
כפי שהבנת רעש ימשיך להיות.
תפתור את הבעיה עם אחיך...במקום לחפש פתרונות לא יצירתיים....
אך הוא שומע 2 תחנות קבועות, שמשדרות מזרחית בתת רמה.. וחופרות במוח. הוא אוהב את השדרנים ולהקשיב לזה בשידור חי. לכן, אם אחסום את ה FM הזה עשיתי את שלי.
ביקשתי שיקשיב באוזניות, אבל הבן אדם אטום.. גמור. לכן חייב את הפיתרון האלגנטי הזה.
אתה יודע שאפשר היום לשמוע כמעט כל תחנה גם באינטרנט דרך המחשב או האייפד או האייפון ....
מה תעשה אחרי שתשבש את את ה FM?
תחתוך את הכבל של הראוטר? תוציא לו את ה SIM מהמכשיר שלו?
אם הוא רוצה לשמוע בקולי קולות הוא ימצא דרך לשמוע.
אם הוא רוצה לשמוע בקולי קולות הוא ימצא דרך לשמוע.
זה בסדר, הבן אדם אנלוגי הוא לא מתמצא באינטרנט ואין לו מחשב או טלפון חכם (:b2k כתב:אתה יודע שאפשר היום לשמוע כמעט כל תחנה גם באינטרנט דרך המחשב או האייפד או האייפון ....
אם הוא רוצה לשמוע בקולי קולות הוא ימצא דרך לשמוע....
שוב.. אני מכיר מקרוב את הנושא לצערי.. לכן הפתרון הזה שביקשתי מאד יעיל.
תודה
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אמממ... למה להסתבך?
תשיג נוקיה N900 (סמארטפון ישן),
הוא מגיע עם משדר רדיו מובנה שאפקטיבי לכמה מטרים (על כל סקאלת השידורים).
תגדיר תדרי שידור, ובהצלחה.
(במקור זה נועד כדי לשמוע מוסיקה שעל הסמארטפון, ברדיו של הרכב).
תשיג נוקיה N900 (סמארטפון ישן),
הוא מגיע עם משדר רדיו מובנה שאפקטיבי לכמה מטרים (על כל סקאלת השידורים).
תגדיר תדרי שידור, ובהצלחה.
(במקור זה נועד כדי לשמוע מוסיקה שעל הסמארטפון, ברדיו של הרכב).
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
לא אפור - שחור כהה ביותר (אפילו יותר מפלאזמה!)!yairf כתב:קח בחשבון שמוצר כזה הוא בתחום האפור מבחינת חוקיות בארץ, קח שיש סיכוי שהמכס יחרימו אותו אם תנסה לשלוח כזה לארץ....
במכס לא יחרימו לך אוזניות טובות שתקנה לו במתנה!
(כמו שקונים לאנשים מסויימים דיאודורנט כמתנת יום הולדת
זה לא קצת רחוק מדיי מהתדר של התחנה בכדי לעבור בפילטר בכניסה?