המלצה לראש עבור זרוע TP16 Iso Track

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

טוב חברים,
לפני כשעה חזר אליי הטורנס 160 MKII המשודרג שלי לאחר שעבר טיפול וכיוונים ע"י מקצוען אמיתי.
לאחר הכיוונים הנדרשים (ונדרשו שם לא מעט...) מצלצל אליי האלוף ואומר לי: "שמע, הוא נשמע על-הכיפק עכשיו, אבל משהו מפריע לי. אני רוצה לנסות אותו עם ראש אחר"

על הפטיפון היה מותקן ראש Ortofon OMB5.
אחרי שעה התקשר אליי ממש בהתרגשות - "אתה לא מבין כמה ההבדל גדול וכמה טוב זה נשמע עכשיו" הוא התקין עליו ראש שהיה אצלו Shure M75ED ראש די בסיסי.
ההבדל ענק! הפטיפון שלי מעולם לא נשמע ככה. מסתבר, שממש חשובה ההתאמה בין הזרוע לראש שכן אורטופון בטח לא עושים ראשים מחורבנים.

אז עכשיו, אם למישהו יש נסיון עם הזרוע הזו - אשמח להמלצה לראש לא יקר, הכי טוב שניתן להשיג יד שנייה מאי ביי באזור של 100 דולר ואם צריך קצת יותר.
שכחתי את המונח המקצועי אבל בשל המסה הנמוכה של הזרוע צריך מחט ממש גמישה.
זהו הדגם המשופר של זרוע ה-TP16 שנראה כמו זרוע פחם וממה שהבנתי עם חיווט טוב יותר.
בנוסף, אני מחפש לזרוע שלה כמו בתמונה. אם מישהו נתקל איפושהו - תזכרו אותי :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

אהלן בני. מזל טוב. אין כמו טורנס מכוון (Y)

ה-IsoTrak היה נסיון מוצלח מאוד של טורנס לשפר את ה-TP-16 הותיקה שלהם. הם הורידו את המאסה האפקטיבית של הזרוע מ-16.5 גרם לאיזור ה-7.5 גרם על-ידי הסרת משקל עודף מהקצה המנגן של הזרוע. ה-IsoTrak היתה הזרוע הסטנדרטית של ה TD-126 שנחשב לאחד הדגמים המוצלחים של טורנס ובנוסף היא מותקנת כבחירה חופשית על גבי דגמים רבים אחרים. יופי של זרוע.

זרועות עם מאסה אפקטיבית נמוכה מחייבות התקנה של ראשים בעלי הענות (קפיציות - compliance) בינונית עד גבוהה. היחידות של compliance (או רמת היכולת של מנוף המחט להתגמש תחת משקל) הן מספר שמייצג שש בחזקת עשר (10^6) דין (dyn) ומדובר לעולם על התגמשות בתדר מסויים. לא ניכנס לזה כרגע. מה שחשוב הוא להבין את הקטגוריות השונות:
  • מתחת ל-12 (כפול 10^6 דין) - נחשב ל-low compliance
  • בין ל-13 ל-25 (כפול 10^6 דין) - נחשב ל-medium compliance
  • מעל 25 זה כבר נחשב ל-high compliance
ל-IsoTrack מתאימים ראשים מהקטגוריה השנייה והשלישית. יש רשימה של המלצות די מוכרת לראשים שהולכים הכי טוב עם הזרוע הזו ובאופן (כנראה) לא מקרי, הראש שמותקן עליה כרגע של Shure הוא אחד מהם.

הבחירה הטבעית עבור ה-TD-126 היו שני ראשים של סטנטון. ה-681 וה-881. שני הראשים האלה היו סטנדרט של טורנס בתחילת שנות ה-80. לצערי הייצור של ה-681 הופסק, חודש, ושוב הופסק. אני לא סגור לגבי ה-881 אבל ניתן למצוא את שני הדגמים (681EEE) ב-eBay בתקציב שהגדרת. יש הרבה דגמים - חלקם מיועדים עבור DJ וחלקם, אלה המדוברים, נקראים Calibration Standard. הראשים הוינטאז'ים - הייצור המקורי, מאוד יקרים. הראשים שיוצרו בפלורידה בחמש שנים האחרונות - נכנסים בתקציב (משומשים) ומומלצים. השאר לא מומלצים. הם נראים זהים אז תתייעץ לפני רכישה כדי שלא תיפול על דגם לא מוצלח או על מחט לא מקורית.

עוד ראשים שהיו מקובלים ל-TD-126 הם הראשים הישנים של אורטופון OM10, OM20, OM30, OM40. את הדגמים האלה החליפו סדרות חדשות יותר (סידרת 2M) כשהדגם הראשוני בסידרה הוא ה-Red. חדשים כאלה לא נכנסים בתקציב שהגדרת אבל יד שנייה - ניתן למצוא לפעמים במכרזים (צריך מזל). סידרת ה-OM הישנה גם היא סידרה היררכית כשהדגם הנפוץ עם ה-IsoTrack הוא ה-OM-30 היקר יותר. חפש כזה משומש במצב טוב - אולי תמצא בתקציב שהגדרת (אני בספק).

בסידרה נוספת של ראשי mid to high compliance ישנם מספר ראשים של Shure. הדגם M97xE הוא ראש חביב באיזור התקציב שהגדרת. הוא קרוב מאוד לביצועים של ה-V15VxMR הידוע ולמעשה, ללא פרה-אמפ בינוני ומעלה - יהיה קשה לשים לב להבדלים בינהם. בזמנו, לפני הפסקת הייצור של ה-V15, היצרן 'ניווט' את קהל המעריצים אל עבר ה-M97. לא מדובר בראש יקר כלל וכלל ובתקציב שהגדרת זוהי בחירה לא רעה עבור ראש חדש. גם הדגמים M75ED, כפי שבודאי שמת לב, ואחיו המתקדם M95ED עשויים להתאים לך.

הבעייה היחידה עם ראשים של Shure מיד שנייה היא מחטי After Market שלא יוצרו על-ידי היצרן. אם אתה מוצא יד שנייה במסגרת התקציב - תוודא שהמחט מקורית (או רכוש מחט מקורית). מחטים משומשות של Shure גורמות לכל ה-Sים להשמע כמו Sssssssschים וזה די מטריד. מחט חדשה מקורית עשוייה לעלות יותר מהראש המשומש. בדוק לפני הרכישה.

ל-AT יש מספר ראשים הולמים ומעלה, כמו ה-AT150MLX. אני לא בטוח שהוא נכנס בתקציב במצב חדש - אבל מושמש כזה ב-$100, יכול להיות שתמצא.

ראשי MC יכולים להתאים גם כן אך בתקציב שהגדרת תוכל אולי למצוא Denon DL-110 משומש או, עם קצת מזל, תוכל לתמודד במכרזים נדירים עבור Denon DL-160, העדיף על מחליפו העכשווי המעט זול יותר.

בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 30/06/2013 4:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אהלן בני. מזל טוב. אין כמו טורנס מכוון (Y)

ה-IsoTrak היה נסיון מוצלח מאוד של טורנס לשפר את ה-TP-16 הותיקה שלהם. הם הורידו את המאסה האפקטיבית של הזרוע מ-16.5 גרם לאיזור ה-7.5 גרם על-ידי הסרת משקל עודף מהקצה המנגן של הזרוע. ה-IsoTrak היתה הזרוע הסטנדרטית של ה TD-126 שנחשב לאחד הדגמים המוצלחים של טורנס ובנוסף היא מותקנת כבחירה חופשית על גבי דגמים רבים אחרים. יופי של זרוע.

זרועות עם מאסה אפקטיבית נמוכה מחייבות התקנה של ראשים בעלי הענות (קפיציות - compliance) בינונית עד גבוהה. היחידות של compliance (או רמת היכולת של מנוף המחט להתגמש תחת משקל) הן מספר שמייצג שש בחזקת עשר (10^6) דין (dyn) ומדובר לעולם על התגמשות בתדר מסויים. לא ניכנס לזה כרגע. מה שחשוב הוא להבין את הקטגוריות השונות:
  • מתחת ל-12 (כפול 10^6 דין) - נחשב ל-low compliance
  • בין ל-13 ל-25 (כפול 10^6 דין) - נחשב ל-medium compliance
  • מעל 25 זה כבר נחשב ל-high compliance
ל-IsoTrack מתאימים ראשים מהקטגוריה השנייה והשלישית. יש רשימה של המלצות די מוכרת לראשים שהולכים הכי טוב עם הזרוע הזו ובאופן (כנראה) לא מקרי, הראש שמותקן עליה כרגע של Shure הוא אחד מהם.

הבחירה הטבעית עבור ה-TD-126 היו שני ראשים של סטנטון. ה-681 וה-881. שני הראשים האלה היו סטנדרט של טורנס בתחילת שנות ה-80. לצערי הייצור של ה-681 הופסק, חודש, ושוב הופסק. אני לא סגור לגבי ה-881 אבל ניתן למצוא את שני הדגמים (681EEE) ב-eBay בתקציב שהגדרת. יש הרבה דגמים - חלקם מיועדים עבור DJ וחלקם, אלה המדוברים, נקראים Calibration Standard. הראשים הוינטאז'ים - הייצור המקורי, מאוד יקרים. הראשים שיוצרו בפלורידה בחמש שנים האחרונות - נכנסים בתקציב (משומשים) ומומלצים. השאר לא מומלצים. הם נראים זהים אז תתייעץ לפני רכישה כדי שלא תיפול על דגם לא מוצלח או על מחט לא מקורית.

עוד ראשים שהיו מקובלים ל-TD-126 הם הראשים הישנים של אורטופון OM10, OM20, OM30, OM40. את הדגמים האלה החליפו סדרות חדשות יותר (סידרת 2M) כשהדגם הראשוני בסידרה הוא ה-Red. חדשים כאלה לא נכנסים בתקציב שהגדרת אבל יד שנייה - ניתן למצוא לפעמים במכרזים (צריך מזל). סידרת ה-OM הישנה גם היא סידרה היררכית כשהדגם הנפוץ עם ה-IsoTrack הוא ה-OM-30 היקר יותר. חפש כזה משומש במצב טוב - אולי תמצא בתקציב שהגדרת (אני בספק).

בסידרה נוספת של ראשי mid to high compliance ישנם מספר ראשים של Shure. הדגם M97xE הוא ראש מצויין לזרוע שלך באיזור התקציב שהגדרת. הוא קרוב מאוד לביצועים של ה-V15VxMR הידוע ולמעשה, ללא פרה-אמפ בינוני ומעלה - יהיה קשה לשים לב להבדלים בינהם. בזמנו, לפני הפסקת הייצור של ה-V15, היצרן 'ניווט' את קהל המעריצים אל עבר ה-M97. לא מדובר בראש יקר כלל וכלל ובתקציב שהגדרת זוהי בחירה לא רעה עבור ראש חדש. גם הדגמים M75ED, כפי שבודאי שמת לב, ואחיו המתקדם M95ED עשויים להתאים לך.

הבעייה היחידה עם ראשים של Shure מיד שנייה היא מחטי After Market שלא יוצרו על-ידי היצרן. אם אתה מוצא יד שנייה במסגרת התקציב - תוודא שהמחט מקורית (או רכוש מחט מקורית). מחטים משומשות של Shure גורמות לכל ה-Sים להשמע כמו Sssssssschים וזה די מטריד. מחט חדשה מקורית עשוייה לעלות יותר מהראש המשומש. בדוק לפני הרכישה.

ל-AT יש מספר ראשים הולמים ומעלה, כמו ה-AT150MLX. אני לא בטוח שהוא נכנס בתקציב במצב חדש - אבל מושמש כזה ב-$100, יכול להיות שתמצא.

ראשי MC יכולים להתאים גם כן אך בתקציב שהגדרת תוכל אולי למצוא Denon DL-110 משומש או, עם קצת מזל, תוכל לתמודד במכרזים נדירים עבור Denon DL-160, העדיף על מחליפו העכשווי המעט זול יותר.

בהצלחה

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #4 

מזל טוב!

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #5 

מזל טוב !

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

רק אורטופון.

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

yairf כתב:רק אורטופון.
...
יאיר - למרות שהנוכחי נשמע הרבה פחות טוב מהShure?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

אין מצב... השווית אותם באותה קונפיגורציה בדיוק ?

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

yairf כתב:אין מצב... השווית אותם באותה קונפיגורציה בדיוק ?
...

כן...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

ל-O'fon יש סדרות של ראשים. סידרת ה-2M שהחליפה את סידרת ה-OM הישנה היא לא פחות ממעולה! הראשים בסדרה הזו אדום, כחול, ברונזה ושחור - והם ראשים מעולים גם ברמת כניסה (אדום) ומתמודדים בכבוד עם כמעט כל ראש MM אחר. ל-Red יש מקדם הענות של 20 (µm/mN) וזה קצת נמוך לזרוע כמו ה-IsoTrack. ראש הברונזה הוא בעל מקדם הענות של 22 כמו גם השחור.

ל-881 של Stanton למשל, יש מקדם של 30, והוא מתאים הרבה יותר. זה נכון גם עבור SME 3009 II משופרת ולגבי זרועות מאסה נמוכה אחרות. באופן אישי אני מעדיף את הברונזה. הבעיה היחידה של החברה - מאז ומתמיד היא רמת המחירים שלהם.

מהסיבה הזו ישנן סדרות נוספות כמו ה-OM Standard שה-Ω, ה-OM 3 וה-OM 5 משתייכים אליה. אלה ראשים לא רעים יחסית לחברות אחרות אבל הם לא מתאימים לזרוע בעלת מאסה אפקטיבית נמוכה כמו ה-IsoTrack. יש לראשים האלה נטייה למזג את הפלט ולהדגיש את הגבוהים והנמוכים, כשכל מה שבאמצע קצת הולך לאיבוד. ה-Ω קצת פחות מהשאר אבל עדיין ברמת כניסה. הם בנויים כמו ראשי DJ והם קצת גבוהים יותר מהראשים האחרים. אלה ראשים מצוינים למסיבות!

ב-Moving Coil יש את סדרת Rondo. גם שם יש אדום, כחול, ברונזה ושחור וגם שם אני מעדיף את הברונזה. רמת המחירים מרקיעה שחקים ויש לא מעט מומחים שטוענים שאין הצדקה להשקיע יותר מ-$400 בראש. ההבדלים מעל רמת ה-$400 לא מצדיקים את ההשקעה - כך טוענים. לא שאין הבדלים - השאלה היא כמה מוכנים לשלם עבורם.

סידרת ה-Cadenza ממקומת מעל ה-Rondo עם היררכית הצבעים הידועה ויש סידרה נוספת של ראשי MC בעלי פלט גבוה שנקראת MC High Output וכוללת את ראשי ה-Turbo. על אלא שמעתי לא מעט ביקורות חצי אוהדות. ישנן מספר סדרות נוספות, כולל סדרת ה-SPU הוותיקה של ראשים בטווח המחירים של כלי רכב. נשמיט אותם מהדיון כאן.

בשורה התחתונה - אי-אפשר להכריז על ראש של Ortofon כראש אוניברסלי לכל זרוע. ה-OMB 5 פשוט לא מתאים לזרוע של של הטורנס של בני. ב-IsoTrak מבנה השלה קובע את האזימוט שכמעט לא ניתן לשנותו. ה-OMB 5 לא מאפשר כיוון אזימוט נכון והוא נכשל כמעט בכל פרוטרקטור מוכר כמו Stevenson עבור הזרוע הזו. ראשים של Shure עוברים בדרך כלל פרוטרקטור של SME 3009 כשהם מותקנים על ה-Isotrack. ה-OMB 5 של בני יכול להתאים ל-TP-16 הרגילה, לטכניקס, לזרוע S סטנדרטית ולמגוון רחב של פטפונים אחרים. לדעתי גם ראשים מסדרת OM לא מתאימים במקרה הזה.

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

הזמנתי ראש חדש "מהקופסא" Shure M97xE מחליפם של הראשים ממשפחת ה-V15 . יחסית לא יקר - 100 דולר כולל משלוח לארץ הקודש.
מגיע
הראש הגיע לפני שבועיים באריזת מתכת מפוארת עם מברשת ניקוי למחט, ברגים ומברג ייעודי.
אבלללללל המשקל האלקטרוני שהזמנתי לפני הראש התמהמה.
אתמול נמאס לי לחכות והשאלתי מyossiaz משקל דיגיטלי והערב התקנתי וכיוונתי אותו.
איזה יופי! הוא נשמע!
הספקתי עד עכשיו תקליטים ווקאלים - נשמע מעולה, יש כבוד לשור ולמוניטין שלהם.

אגב, הבוקר היה פתק מהדואר שהמשקל נחת :-)
Rust never sleeps

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #12 

תתחדש ובהנאה, זה אכן ראש מצוין. רק הארה קלילה: ה-M97 הוא לא בדיוק המחליף של דגם ה-V15, אלא רק זכה בבכורה מן ההפקר עם הפסקת ייצורו של זה האחרון. כאשר שניהם יוצרו, ה-97' היה מספר 2 בהירארכיה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

dragon כתב:תתחדש ובהנאה, זה אכן ראש מצוין. רק הארה קלילה: ה-M97 הוא לא בדיוק המחליף של דגם ה-V15, אלא רק זכה בבכורה מן ההפקר עם הפסקת ייצורו של זה האחרון. כאשר שניהם יוצרו, ה-97' היה מספר 2 בהירארכיה.
...
תודה אילן. הוא אכן נחשב למספר 2 בהירארכיה אחריו ולמחליפו עם הפסקת הייצור.
איך שהוא נשמע - בנקרה הזה מספר 2 בהחלט מספק אותי :)

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

jחוות דעת אחרי מספר ימים של שימוש

שליחה #14 

חברים, הראש מצויין! מומלץ כראש לא מאוד יקר.
לטעמי, נותן VFM מעולה.
מגיע באריזה מהודרת עם מברשת ניקוי, ברגים עם אומים ומברג ייעודי לברגים.

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

סתם תמונה

שליחה #15 

של הרביעייה הוינטאז'ית שלי שאפילו השלמתי אותה במזנון וינטאז':-)
הסטנדים לרמקולים מאולתרים וזמניים - עובד על פתרון נורמלי

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #16 

יופי של סלון (Y)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”