הגיוני שבאיכות שידור ותמונה ה "מג'יק hd" גובר על הטוטאל של yes/
חזרנו השבוע להוט בעקבות הצעה משתלמת, אחרי חצי שנה של ניסיון עם yes.
בyes הייה מחובר לפלאזמה yes total(לא lcd) .
עכשיו כשחזרנו להוט שמתי לב שרואים יותר טוב. במיוחד שידורי sd שניראים קרובים לאיכות hd. האם הדבר הגיוני?
עכשיו כשחזרנו להוט שמתי לב שרואים יותר טוב. במיוחד שידורי sd שניראים קרובים לאיכות hd. האם הדבר הגיוני?
אתה אכן רואה נכון. ולא רק בפלזמות אלא בכל אמצעי תצוגה.dm86 כתב:חזרנו השבוע להוט בעקבות הצעה משתלמת, אחרי חצי שנה של ניסיון עם yes.
עכשיו כשחזרנו להוט שמתי לב שרואים יותר טוב. במיוחד שידורי sd שניראים קרובים לאיכות hd. האם הדבר הגיוני?...
מכיר את המושג ״הייפ״? זו התשובה.dm86 כתב:אז למה YES מדוברת כאחת שיש לה טכנולוגיה ואיכות טובה פי כמה מהוט? (לא מדבר על תכני שידור)...
יש בהחלט מספר פרמטרים שבהם יש לyes יתרון על הוט. איכות התמונה היא לא אחד מהם.
"הייפ" זה..??dor8 כתב:מכיר את המושג ״הייפ״? זו התשובה.dm86 כתב:אז למה YES מדוברת כאחת שיש לה טכנולוגיה ואיכות טובה פי כמה מהוט? (לא מדבר על תכני שידור)...
יש בהחלט מספר פרמטרים שבהם יש לyes יתרון על הוט. איכות התמונה היא לא אחד מהם....
כיוון שיס עולה על הוט מבחינה טכנולוגית. אם תנסה להשתמש ב-SCART של המג'יק (לדוגמא לחיבור DVR) תגלה שהוא לא עובד. כנ"ל חיבור הקומפוננט. שלא לדבר על הממשק ונוחות השימוש של ה-PVR שם יס מנצחת בנוקאאוט. והמולטירום.dm86 כתב:אז למה YES מדוברת כאחת שיש לה טכנולוגיה ואיכות טובה פי כמה מהוט? (לא מדבר על תכני שידור)...
אך אם אתה מחובר רגיל ב-HDMI אכן בהוט תראה תמונה טובה יותר, הסיבה היא שהשידור ביס מאוד מאוד דחוס. אם לדוגמא חבילת ADMC משדרת 6 ערוצי HD בתדר אחד, YES משדרת 11 ערוצים ולכן האיכות הירודה.
http://www.flysat.com/admc-7w.php
http://www.flysat.com/yes.php
גם OSN משדרת 6 ערוצים בתדר.
http://www.flysat.com/osn.php
יס דוחסת את הערוצים באופן נוראי, לא נהוג לשדר כך בעולם.
הכלים הבסיסיים שיש להוט אמורים לכאורה לספק לה ייתרון משמעותי מול יס :
רוחב פס גדול יותר (מבלי לשלום סכומים גבוהים לחלל תקשורת על רוחב פס לוויני ), ערוץ חוזר ללא תלות באינטרנט כמו יס וכו'.
באיכות תמונה אולי הוט עולה על יס אבל בכל השרותים הנלווים והמשלימים נראה שידה של יס על העליונה. בזמן שיס מפתחת עוד ועוד שרותים משלימים (המולטי רום הקלטה מפרומו ) נוספים, הוט עדיין מתקשה לייצב ממיר מקליט HD.
רוחב פס גדול יותר (מבלי לשלום סכומים גבוהים לחלל תקשורת על רוחב פס לוויני ), ערוץ חוזר ללא תלות באינטרנט כמו יס וכו'.
באיכות תמונה אולי הוט עולה על יס אבל בכל השרותים הנלווים והמשלימים נראה שידה של יס על העליונה. בזמן שיס מפתחת עוד ועוד שרותים משלימים (המולטי רום הקלטה מפרומו ) נוספים, הוט עדיין מתקשה לייצב ממיר מקליט HD.
שטויות ! כל מי שהשווה טוען את ההיפך הגמור.motiR כתב:דווקא בערוצים האלו איכות התמונה ביס עולה על זו של הוט.idan309 כתב:האם 3 הערוצים הבאים משודרים באיכות טובה יותר בהוט מאשר ב-YES:
ספורט 1HD, ספורט 5HD, ערוץ 1HD......
dor8 כתב:שטויות ! כל מי שהשווה טוען את ההיפך הגמור.motiR כתב:דווקא בערוצים האלו איכות התמונה ביס עולה על זו של הוט.idan309 כתב:האם 3 הערוצים הבאים משודרים באיכות טובה יותר בהוט מאשר ב-YES:
ספורט 1HD, ספורט 5HD, ערוץ 1HD.........
עד לא מזמן היתה תמונה מצויינת אבל לאחרונה יש המון מריחות בספורט 1 HD.
אם תראה היאבקות תשים לב בקלות לירידה הדרסטית באיכות השידור.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
עד היום אני ב-YES (מאז שנוסדה).
שקלתי לעבור מ-2 סיבות סיבות:
1. חיסכון כספי.
2. לא מנצל יתרון בולט של YES - הסדרות האיכותיות (מעדיף כמובן לצפות ב-1080P WEB DL)
הסיבות שמנעו ממני לבצע את המעבר:
1. חשש מאיכות שידורי הספורט ב-HD בהוט (שזה מה שאני רואה בפועל פרט לערוץ 2 ו-10 וגם אם בהם תהיה ירידה קלה זה לא קריטי כי בכל מקרה צופה במסך של 50 אינץ' ממרחק של 5.5 מ')
2. ממיר מקליט HD בעייתי.
3. חשש ממעבר בין האינטרנט של בזק לאינטרנט של הוט
לאחרונה הבנתי כי:
1. השימוש שלי בהקלטות HD הוא אפסי ולכן גם אם אין ממיר מקליט HD טוב מספיק פשוט נלך על המקליט הרגיל.
2. היו לי לא מעט בעיות באינטרנט של בזק + הבנתי שהאינטרנט של הוט לא פחות טוב (ואף יכול לספק לי 100 מגה לעומת ה-30 של בזק כך שאפילו אם ה-100 מגה הם לא בפועל זה עדיין יהיה מהיר יותר).
לכן ההחלטה האם לעבור תלויה בסעיף 1, האם לפחות לא תהיה פגיעה באיכות שידורי 3 ערוצי ה-HD שציינתי.
שקלתי לעבור מ-2 סיבות סיבות:
1. חיסכון כספי.
2. לא מנצל יתרון בולט של YES - הסדרות האיכותיות (מעדיף כמובן לצפות ב-1080P WEB DL)
הסיבות שמנעו ממני לבצע את המעבר:
1. חשש מאיכות שידורי הספורט ב-HD בהוט (שזה מה שאני רואה בפועל פרט לערוץ 2 ו-10 וגם אם בהם תהיה ירידה קלה זה לא קריטי כי בכל מקרה צופה במסך של 50 אינץ' ממרחק של 5.5 מ')
2. ממיר מקליט HD בעייתי.
3. חשש ממעבר בין האינטרנט של בזק לאינטרנט של הוט
לאחרונה הבנתי כי:
1. השימוש שלי בהקלטות HD הוא אפסי ולכן גם אם אין ממיר מקליט HD טוב מספיק פשוט נלך על המקליט הרגיל.
2. היו לי לא מעט בעיות באינטרנט של בזק + הבנתי שהאינטרנט של הוט לא פחות טוב (ואף יכול לספק לי 100 מגה לעומת ה-30 של בזק כך שאפילו אם ה-100 מגה הם לא בפועל זה עדיין יהיה מהיר יותר).
לכן ההחלטה האם לעבור תלויה בסעיף 1, האם לפחות לא תהיה פגיעה באיכות שידורי 3 ערוצי ה-HD שציינתי.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
dor8,
ברור שאם הייתי צופה בערוצים שציינתי בסך 50" ממרחק של 5.5 מ' האיכות לא היתה מעניינת אותי.
בערוצים האלה אני צופה במסך הקרנה של 119" (עם מקרן סוני 50) ולכן מאוד חשובה לי האיכות.
זו גם הסיבה שאני לא צופה בסדרות ב-YES בגלל שהאיכות ב-1080P WEB DL טובה יותר משמעותית (כנ"ל גם בסרטים שאני עושה כל מאמץ לצפות בריפ מלא ולא ב-MKV).
motiR,
בעבר זה היה נכון.
אמנם מדובר בזיכרון בלבד אבל אני בטוח ששידורי הכדורגל בקונפדרציות (גם בערוץ 1HD וגם בספורט 1HD) היו ברמה אחת לפחות פחות טובים מכל שידורי העונה הסדירה (ליגת העל בערוץ 1HD ובספורט 1HD, הליגה האנגלית בספורט 1HD והספרדית ב-5HD).
ברור שאם הייתי צופה בערוצים שציינתי בסך 50" ממרחק של 5.5 מ' האיכות לא היתה מעניינת אותי.
בערוצים האלה אני צופה במסך הקרנה של 119" (עם מקרן סוני 50) ולכן מאוד חשובה לי האיכות.
זו גם הסיבה שאני לא צופה בסדרות ב-YES בגלל שהאיכות ב-1080P WEB DL טובה יותר משמעותית (כנ"ל גם בסרטים שאני עושה כל מאמץ לצפות בריפ מלא ולא ב-MKV).
motiR,
בעבר זה היה נכון.
אמנם מדובר בזיכרון בלבד אבל אני בטוח ששידורי הכדורגל בקונפדרציות (גם בערוץ 1HD וגם בספורט 1HD) היו ברמה אחת לפחות פחות טובים מכל שידורי העונה הסדירה (ליגת העל בערוץ 1HD ובספורט 1HD, הליגה האנגלית בספורט 1HD והספרדית ב-5HD).