העברת תמונה+אודיו מארון תקשורת לסלון
שלום לכולם,
אני לפני תחילת שיפוצים בדירה שרכשתי (דירה שנבנתנה בתחילת שנות ה80)- מסקירה שערכתי, יש נק' טלפון בודדה בדירה (עדין עם השקע העגול!!!) וכל שאר התשתיות שהשתמשו בהם היום הן של HOT ועוברות צמוד לקיר עם חבקים על בסיס האנטנה הראשית (שנעקרה) ועל סמך נק' הטלפון הבודדה.
אני מתכנן לבצע שיקוע של כל הכבלים הנ"ל(וחלקם לבטל ולהעביר בתצורת כוכב מהאנטנה הראשית) ולהוסיף עליהם נק' תקשורת (דרך הקירות- לא מחליף את הריצוף הקיים).
ראיתי בכל מיני מקומות ובניות חדשות שהעבירו את כל הממירים והמגבר בבית לארון תקשורת.
1. איך מעבירים אודיו ווידאו לכזה מרחק (אני מדבר על 15-20 מטר) בתעלות (בנישות של גבס זה יותר פשוט אני מניח)?
2. ברגע שאישתי ראתה את הרעיון היא שאלה אם ניתן לעשות לה פינת אודיו לפטיפון לדיסקים (יש אוסף לא מבוטל שלהם ו DAC שמחובר אליהם) כאשר הפטיפן והנגן דיסקים ישבו בצד אחד של החדר ויתחברו למגבר שיושב בצד השני ולפי השאלה הראשונה צריכים להתחבר לרמקולים שנמצאים מעברו השני של החדר.
אני אשמח לשמוע פתרונות והערכת עלויות אם נדרשים אמצעי קלט-פלט/רכזות מדיה (אם יש דברים כאלו)
להלן צרוף סכמה של הדירה להבנה קצת יותר כללית של המתאר.
אני לפני תחילת שיפוצים בדירה שרכשתי (דירה שנבנתנה בתחילת שנות ה80)- מסקירה שערכתי, יש נק' טלפון בודדה בדירה (עדין עם השקע העגול!!!) וכל שאר התשתיות שהשתמשו בהם היום הן של HOT ועוברות צמוד לקיר עם חבקים על בסיס האנטנה הראשית (שנעקרה) ועל סמך נק' הטלפון הבודדה.
אני מתכנן לבצע שיקוע של כל הכבלים הנ"ל(וחלקם לבטל ולהעביר בתצורת כוכב מהאנטנה הראשית) ולהוסיף עליהם נק' תקשורת (דרך הקירות- לא מחליף את הריצוף הקיים).
ראיתי בכל מיני מקומות ובניות חדשות שהעבירו את כל הממירים והמגבר בבית לארון תקשורת.
1. איך מעבירים אודיו ווידאו לכזה מרחק (אני מדבר על 15-20 מטר) בתעלות (בנישות של גבס זה יותר פשוט אני מניח)?
2. ברגע שאישתי ראתה את הרעיון היא שאלה אם ניתן לעשות לה פינת אודיו לפטיפון לדיסקים (יש אוסף לא מבוטל שלהם ו DAC שמחובר אליהם) כאשר הפטיפן והנגן דיסקים ישבו בצד אחד של החדר ויתחברו למגבר שיושב בצד השני ולפי השאלה הראשונה צריכים להתחבר לרמקולים שנמצאים מעברו השני של החדר.
אני אשמח לשמוע פתרונות והערכת עלויות אם נדרשים אמצעי קלט-פלט/רכזות מדיה (אם יש דברים כאלו)
להלן צרוף סכמה של הדירה להבנה קצת יותר כללית של המתאר.
-
- תרשים דירה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
איכשהו לא ראיתי את הפוסט בפרסום הראשון שלו...
תכנון בסה"כ יפה מאוד. ההערות שלי:
1. השתמש לכל צינורות הרשת והמולטימדיה בצינור של 23 מ"מ ולא ב-16 מ"מ להשחלה קלה יותר לאחר שהצינורות כבר מוטמנים.
2. בסלון חסרים לי צינורות עבור רמקולים אחוריים (וגם קדמיים), אם אי פעם תרצה להתקין כאלה עבור מערכת קולנוע ביתית. הם צריכים להיות מאזור הרסיבר/מגבר, בגובה שיהיה מאחורי הסטנד/מזנון שבו יהיה הרסיבר/מדבר אל 4 פינות החדר.
גובה נקודות הרמקולים - עבור רמקולים רצפתיים, קרוב לגובה הרצפה. עבור רמקולים תלויים, בד"כ 1.40-1.50 עבור רמקולים אחוריים.
3. אם אתה מתכוון בעתיד לתלות את הטלוויזיה על הקיר, שקול הוספת תעלה רחבה בין הסטנד/מזנון לאחורי המסך. עשה אותו דבר גם בחדרי שינה בהם אתה מתכוון לתלות טלוויזיה.
4. העבר נקודות רשת לא רק למיקומי מחשבים בחדרים אלא גם למאחורי טלוויזיות תלויות.
לשאלתך - הייתי ממליץ פשוט לשים באותה "פינת מוסיקה" מחשב בעל מראה אסתטי שגם יהיה בעל כונן אופטי לדיסקים והוא גם יאחסן את כל התכנים שלכם (סרטים, סדרות, מוסיקה, תמונות, מסמכים) בכוננים קשיחים שיהיו בו. ניגון מרחוק ייעשה דרך הרשת הביתית מקליינטים שתפזר ברחבי הבית.
היום, אגב, יש גם רסיברים וטלוויזיות עם חיבור עצמאי לרשת, והם יודעים לנגן את האודיו ישירות ללא מחשב לידם.
לגבי חיבור פטיפון אנלוגי - יש כמה פתרונות, למשל: חיבור ה-DAC שלך למחשב, ומשם המחשב יוכל לפזר את המוצא שלו בבית דרך הרשת הביתית.
עוד פתרון יפה ואלגנטי (אך גם יקר) הוא ה-Squeezebox של לוג'יטק.
תכנון בסה"כ יפה מאוד. ההערות שלי:
1. השתמש לכל צינורות הרשת והמולטימדיה בצינור של 23 מ"מ ולא ב-16 מ"מ להשחלה קלה יותר לאחר שהצינורות כבר מוטמנים.
2. בסלון חסרים לי צינורות עבור רמקולים אחוריים (וגם קדמיים), אם אי פעם תרצה להתקין כאלה עבור מערכת קולנוע ביתית. הם צריכים להיות מאזור הרסיבר/מגבר, בגובה שיהיה מאחורי הסטנד/מזנון שבו יהיה הרסיבר/מדבר אל 4 פינות החדר.
גובה נקודות הרמקולים - עבור רמקולים רצפתיים, קרוב לגובה הרצפה. עבור רמקולים תלויים, בד"כ 1.40-1.50 עבור רמקולים אחוריים.
3. אם אתה מתכוון בעתיד לתלות את הטלוויזיה על הקיר, שקול הוספת תעלה רחבה בין הסטנד/מזנון לאחורי המסך. עשה אותו דבר גם בחדרי שינה בהם אתה מתכוון לתלות טלוויזיה.
4. העבר נקודות רשת לא רק למיקומי מחשבים בחדרים אלא גם למאחורי טלוויזיות תלויות.
לשאלתך - הייתי ממליץ פשוט לשים באותה "פינת מוסיקה" מחשב בעל מראה אסתטי שגם יהיה בעל כונן אופטי לדיסקים והוא גם יאחסן את כל התכנים שלכם (סרטים, סדרות, מוסיקה, תמונות, מסמכים) בכוננים קשיחים שיהיו בו. ניגון מרחוק ייעשה דרך הרשת הביתית מקליינטים שתפזר ברחבי הבית.
היום, אגב, יש גם רסיברים וטלוויזיות עם חיבור עצמאי לרשת, והם יודעים לנגן את האודיו ישירות ללא מחשב לידם.
לגבי חיבור פטיפון אנלוגי - יש כמה פתרונות, למשל: חיבור ה-DAC שלך למחשב, ומשם המחשב יוכל לפזר את המוצא שלו בבית דרך הרשת הביתית.
עוד פתרון יפה ואלגנטי (אך גם יקר) הוא ה-Squeezebox של לוג'יטק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא עושים את זה ע"י העברה ישירה של VGA/HDMI (שבאמת עובדת רע מאוד למרחקים ארוכים), אלא ע"י רשת ביתית (כבל רשת), וליד המסך/רסיבר/מגבר אתה שם HTPC או סטרימר, המושכים בעצמם את המידע ממחשב האיחסון/מדיה המרכזי שלך, ומחוברים בכבל HDMI/אודיו קצר אל הטלוויזיה/רסיבר/מגבר.explize כתב:תודה על התגובה,
עדין מיקום מרוחק של נק' וידאו (לא משנה בין אם זה מחשב/שרת מרוחק או ממיר כבלים) דורש פלט למסך כלשהו.
איך מעבירים למרחק ארוך תמונה בתעלות 23 מ"מ בלי הלחמות בקצוות (כגון HDMI ו VGA)...
דבר ראשון תודה על העצות.
אני כבר כיום מחזיק htpc שיוחלף לשרת הורדות ואכסון. מאחורי הטלוויזיה בסלון יותקן NUC. בנוסף ל תחנת עבודה של אישתי ועוד אחת שלי בחדר שליד הסלון שמכילה דסקטופ ולפטופים. במטבח מותקן גם כן מחשב מקוסטם על בסיס imac lamp '2002.
השאלה שעלתה ועדין לא היה לה פתרון זה שליחת אות וידאו וסאונד וir או rf ממיר כבלים ואורך כבל מקסימלי לכל צורת פתרון בהנחה ובכל חדר תמוקם טלוויזיה
אני כבר כיום מחזיק htpc שיוחלף לשרת הורדות ואכסון. מאחורי הטלוויזיה בסלון יותקן NUC. בנוסף ל תחנת עבודה של אישתי ועוד אחת שלי בחדר שליד הסלון שמכילה דסקטופ ולפטופים. במטבח מותקן גם כן מחשב מקוסטם על בסיס imac lamp '2002.
השאלה שעלתה ועדין לא היה לה פתרון זה שליחת אות וידאו וסאונד וir או rf ממיר כבלים ואורך כבל מקסימלי לכל צורת פתרון בהנחה ובכל חדר תמוקם טלוויזיה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למעשה, כבר ענינו לך על השאלה הזו כמה פעמים...
כפי שהסברתי קודם, זהו הפתרון: אתה עושה את זה עם HTPC/סטרימר/טלוויזיה חכמה בעלת חיבור רשת.
את המידע עצמו אתה מעביר באופן דיגיטלי דרך הרשת הביתית ולא דרך כבלי אודיו/וידאו ארוכים.
כפי שהסברתי קודם, זהו הפתרון: אתה עושה את זה עם HTPC/סטרימר/טלוויזיה חכמה בעלת חיבור רשת.
את המידע עצמו אתה מעביר באופן דיגיטלי דרך הרשת הביתית ולא דרך כבלי אודיו/וידאו ארוכים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כיום עם ממירי אות חדשים HDBASET אתה מעביר ל100 מטר גם תמונה, גם שמע, גם IR, גם רשת 10\100 והכל על כבל CAT6 בודד...explize כתב: השאלה שעלתה ועדין לא היה לה פתרון זה שליחת אות וידאו וסאונד וir או rf ממיר כבלים ואורך כבל מקסימלי לכל צורת פתרון בהנחה ובכל חדר תמוקם טלוויזיה...
- EFIBET
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1110
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אהלן
הרעיון הכללי והנכון זה להעביר את כל האינפורמציה באופן דיגיטלי ככל שניתן,
כלומר כ"רשת" מחשב.
בקצה לחבר את מכשיר הקצה ולהוסיף "ממיר" עפ"י צורך, ככה תסבול ממינימום
הפרעות וניחותים של האות.
בד"כ לא מעבירים אות וידאו למרחקים ארוכים וגם שמע רצוי שלא.
אז בכל חדר תותקן נק' רשת ואז הטלויזיה תתחבר ישירות או עם סטרימר וכ'.
כדאי לתכנן את התעלות באופן חכם בכדי לחסוך פריסה כפולה באותו החדר
בחן אפשרות של הסתרת הציוד במזנון\ארון דקורטיבי והשתמש בממסר IR
מומלץ גם למקם את הראוטר אלחוטי במיקום נסתר אך מרכזי לתת מענה
מיטבי אך משלים לחיבורים החוטיים בכל החדרים
תתחדשו ובהצלחה
אפי
הרעיון הכללי והנכון זה להעביר את כל האינפורמציה באופן דיגיטלי ככל שניתן,
כלומר כ"רשת" מחשב.
בקצה לחבר את מכשיר הקצה ולהוסיף "ממיר" עפ"י צורך, ככה תסבול ממינימום
הפרעות וניחותים של האות.
בד"כ לא מעבירים אות וידאו למרחקים ארוכים וגם שמע רצוי שלא.
אז בכל חדר תותקן נק' רשת ואז הטלויזיה תתחבר ישירות או עם סטרימר וכ'.
כדאי לתכנן את התעלות באופן חכם בכדי לחסוך פריסה כפולה באותו החדר
בחן אפשרות של הסתרת הציוד במזנון\ארון דקורטיבי והשתמש בממסר IR
מומלץ גם למקם את הראוטר אלחוטי במיקום נסתר אך מרכזי לתת מענה
מיטבי אך משלים לחיבורים החוטיים בכל החדרים
תתחדשו ובהצלחה
אפי
אפי ויבגני..
מעולה... התחלתי להתקדם ולקחת שמות טכנולוגיה (HDBAset).
אם נחזור לתכנון למעלה, הארון תקשורת מסומן בוורוד כהה( הוורוד הבהיר זה נק' כניסת כבלים ראשית בדירה שתועתק- זה למה מסומן איקס מעליה).
ארון תקשורת עד לנקודת זמן זו אמור להכיל את:
1. המודם +ראוטר ואם צריך מקום לסוטיצ'
2. נקודת פיצול כבלי אנטנה/קואקס
3. סרבר הורדה ומדיה ראשי לבית (בעתיד אולי יתחלף לסרבר מרוחק לתחנות עבודה נטולות מעבד בקצה)
מארון התקשורת שיבנה יצאו:
1.כל תחנת קצה(חדרים+מטבח) כבר מכילה: כבל קואקס,2 כבלי CAT6 (לא נכלל כבל סאונד כלשהו)
2. סלון: 3 כבלי CAT6, נקודת קואקס. בנקודה בסלון יהיו 12 שקעים שמתוכם 4 רשת בתפוסה של 2 מודולים (2 1G ו 2 100MB/ או טלפון לפי דרישה),
בסלון כבר ימוקם הציוד הקיים היום: NUC וקונסולת משחק.
מה שרציתי למקם מחדש:
1. אפשר גם "לדחוף" לארון תקשורת את הממירים(כרגע 2-3 ממירים) ?
2. איך משדרים תמונה וסאונד מהממיר של YES\HOT עד לתחנות הקצה? (הבנתי ללכת לכיוון של ממיר של HDMI CAT6 ?!? מה עם סאונד?!)
3. האם ניתן לוותר על העברת כבל הקואקס אם אני ממקם את הממיר בארון תקשורת??
4. מיקום רסיבר במיקום מרוחק מהרמקולים( מעל 7 מטר קו אווירי) וחיבור הסרבר אליו גם כן (מדובר בכרטיס קול פנימי של המחשב SPDIF) - מעבירים על כבל דו גידי? או שצריך מגבר אות כלשהוא?
כל זה שלוקחים בחשבון עלות מול תועלת- סלון אני מוכן להשקיע אם מדובר בתוספת המרה- בחדרים פחות (למשל מרכז שמע מרכזי ושליטה של סאונד מכל חדר קרי מדיה חכמה- אין לי תקציב כרגע ואין כוונה כזו לפחות בעשור הקרוב).
מעולה... התחלתי להתקדם ולקחת שמות טכנולוגיה (HDBAset).
אם נחזור לתכנון למעלה, הארון תקשורת מסומן בוורוד כהה( הוורוד הבהיר זה נק' כניסת כבלים ראשית בדירה שתועתק- זה למה מסומן איקס מעליה).
ארון תקשורת עד לנקודת זמן זו אמור להכיל את:
1. המודם +ראוטר ואם צריך מקום לסוטיצ'
2. נקודת פיצול כבלי אנטנה/קואקס
3. סרבר הורדה ומדיה ראשי לבית (בעתיד אולי יתחלף לסרבר מרוחק לתחנות עבודה נטולות מעבד בקצה)
מארון התקשורת שיבנה יצאו:
1.כל תחנת קצה(חדרים+מטבח) כבר מכילה: כבל קואקס,2 כבלי CAT6 (לא נכלל כבל סאונד כלשהו)
2. סלון: 3 כבלי CAT6, נקודת קואקס. בנקודה בסלון יהיו 12 שקעים שמתוכם 4 רשת בתפוסה של 2 מודולים (2 1G ו 2 100MB/ או טלפון לפי דרישה),
בסלון כבר ימוקם הציוד הקיים היום: NUC וקונסולת משחק.
מה שרציתי למקם מחדש:
1. אפשר גם "לדחוף" לארון תקשורת את הממירים(כרגע 2-3 ממירים) ?
2. איך משדרים תמונה וסאונד מהממיר של YES\HOT עד לתחנות הקצה? (הבנתי ללכת לכיוון של ממיר של HDMI CAT6 ?!? מה עם סאונד?!)
3. האם ניתן לוותר על העברת כבל הקואקס אם אני ממקם את הממיר בארון תקשורת??
4. מיקום רסיבר במיקום מרוחק מהרמקולים( מעל 7 מטר קו אווירי) וחיבור הסרבר אליו גם כן (מדובר בכרטיס קול פנימי של המחשב SPDIF) - מעבירים על כבל דו גידי? או שצריך מגבר אות כלשהוא?
כל זה שלוקחים בחשבון עלות מול תועלת- סלון אני מוכן להשקיע אם מדובר בתוספת המרה- בחדרים פחות (למשל מרכז שמע מרכזי ושליטה של סאונד מכל חדר קרי מדיה חכמה- אין לי תקציב כרגע ואין כוונה כזו לפחות בעשור הקרוב).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

פנית רק לאפי ויבגני, אבל מרשה לעצמי להרהיב עוז ולענות:
1. למה אתה רוצה לעשות את זה? איך תעביר ערוצים בממירים? ממיר צריך להיות סמוך לטלוויזיה.
2-3. אפשר עם ממיר ל-CAT6, אבל ראה תשובה 1.
4. במרחק הזה עדיין אפשר להעביר סאונד עם כבל דו גידי קצת יותר עבה.
1. למה אתה רוצה לעשות את זה? איך תעביר ערוצים בממירים? ממיר צריך להיות סמוך לטלוויזיה.
2-3. אפשר עם ממיר ל-CAT6, אבל ראה תשובה 1.
4. במרחק הזה עדיין אפשר להעביר סאונד עם כבל דו גידי קצת יותר עבה.
פיקסיז,
תודה על התגובה, לא פניתי רק אליהם- רק הפניתי שאלות על בסיס מה שענו לי.
1. כי ראיתי בבתים שעושים את זה (במרחק של 8 מטר קו סלול), להעביר ערוצים אפשר בעזרת כבל IR עם עינית - קיים בחברות הלווין ובטח שבשוק הפרטי
(גם את זה אני מכיר ובעלות סבירה יחסית)
1א. למה אני רוצה? להפחית את כמות התקשורת שיושבת בסלון ולנסות להסתיר את ה"אביזרים המכוערים" כמו שאישתי מכנה אותם.
תודה על התגובה, לא פניתי רק אליהם- רק הפניתי שאלות על בסיס מה שענו לי.
1. כי ראיתי בבתים שעושים את זה (במרחק של 8 מטר קו סלול), להעביר ערוצים אפשר בעזרת כבל IR עם עינית - קיים בחברות הלווין ובטח שבשוק הפרטי
(גם את זה אני מכיר ובעלות סבירה יחסית)
1א. למה אני רוצה? להפחית את כמות התקשורת שיושבת בסלון ולנסות להסתיר את ה"אביזרים המכוערים" כמו שאישתי מכנה אותם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברור שהכל אפשרי, ויש את הפתרון של עינית IR מרוחקת, אבל זה פשוט יהיה מסורבל, ובסופו של יום לא תיהנו מזה.
זוהי כמובן דעתי בלבד. ישנם עוד פתרונות יצירתיים, כמו החבאת הרסיבר והממיר בתוך מזנון או רהיט כלשהו סגור (עם אוורור מאחורה לפיזור חום).
אם בכל זאת תרצו לרכז הכל באותו ארון, אז כפי שכתבו כאן, הפתרון של העברת HDMI על כבל CAT6 זה ככל הנראה הפתרון בשבילכם.
המשמעות היא גם שכדאי להעביר מראש כמה כבלי CAT6 בכל צינור ולא רק אחד, חלק ישמש להעברת רשת וחלק להעברת HDMI, אלא אם כן תרכוש ציוד להעברת HDBaseT (וכאן צינור 23 במקום 16 בהחלט מומלץ לכך).
זוהי כמובן דעתי בלבד. ישנם עוד פתרונות יצירתיים, כמו החבאת הרסיבר והממיר בתוך מזנון או רהיט כלשהו סגור (עם אוורור מאחורה לפיזור חום).
אם בכל זאת תרצו לרכז הכל באותו ארון, אז כפי שכתבו כאן, הפתרון של העברת HDMI על כבל CAT6 זה ככל הנראה הפתרון בשבילכם.
המשמעות היא גם שכדאי להעביר מראש כמה כבלי CAT6 בכל צינור ולא רק אחד, חלק ישמש להעברת רשת וחלק להעברת HDMI, אלא אם כן תרכוש ציוד להעברת HDBaseT (וכאן צינור 23 במקום 16 בהחלט מומלץ לכך).