האם אני רואה Interlacing של המסך?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
DannyZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאחרונה אני עד לתופעה הבאה:
בעת הקרנת ערוצים איכותיים של HOT, אם התרגום הוא לבן ועבה והרקע כהה, התרגום מופיע ונמוג כאילו הוא Interlaced. אני רואה גם את התופעה בבירור בהצגת תוכן INFO והסרתו. זה כמובן קורה מהר מאוד.
חשבתי שאני אולי הוזה אז שאלתי את המשפחה. הבן שלי עצר אותי עוד בשלב חצי השאלה ואמר שכן הוא רואה שמשהו לא בסדר. אשתי כמובן לא ראתה כלום.

מה אתם אומרים? היתכן שאני רואה interlacing של מסך או שמדובר במשהו אחר. זה קורה רק בערוצים שאיכותם היא הטובה ביותר.

החיבור הוא SCART ל-RGBvcS ב-42PHD8, ממיר דוקסיס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

אתה רואה תופעה בשם COMBING אשר מתרחשת כאשר המסך אינו מעבד את התמונה כראוי ובעצם "מפספס" שמשהו כאן השתנה".

זה מאוד מאוד אופייני למסכי INFO שעולים ויורדים מכיוון שיש לך בעצם שני מקורות וידאו - התפריטים של הממיר והוידאו הרגיל. הם ממש לא מסונכרנים (אין סיבה שהם יהיו) ולכן יכול להיות שבמרחק של FIELD אחד, פתאום יהיה מקור אחד וב-FIELD הבא פתאום מקור אחר.

רק מעבדים מהדור החדש (כאלה שעדיין אינם משובצים במסכים ביתיים) מסוגלים להתמודד עם המצב הזה וחשוב לציין שגם הם לא ב-100%.

לאחרונה הקלטתי סרט שגם המעבדים מהדור האחרון פשוט לא מסוגלים להתמודד איתו. זה מבחינתי כמו זהב טהור, כי קשה כבר למצוא חומר כזה, ולא לכולם יש עיניים חדות לזהות COMBING כראוי במסך 42".

משמעות העניין היא כנראה שיש לך שילוב נדיר של עיניים חדות ומוח זריז, מרבית האנשים לא קולטים את התופעה במסך כ"כ קטן.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

מה עוד שגם הבן שלו קלט את התופעה זה כנראה משהו גנטי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

lironk,

לא חושב שזה קשור - הוא פשוט הראה לו את הקטע הספציפי. מרבית האנשים יקלטו אותו אם תראה להם בדיוק למה אתה מתכוון (אלא אם כן הבעיה כל הזמן מתרחשת מול העיניים ואיננה נקודתית).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”