שואב אבק רובוטי - שימושים

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
yaytzo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,
כבר זמן מה מאז שהשואב הישן שלי מראה סימני גסיסה, שאני מחפש לו מחליף. יש לנו דירה לא קטנה, עם כמה שטיחים, ובעיקר - כלבה עם נשירה...
בהתחלה חשבתי ללכת על אחד מדגמי ה- animal של דייסון, אבל משוטטות קלה פה בפורום ראיתי הרבה המלצות חמות על שואבים רובוטיים, ובעיקר על ה- Neato או לאחרונה ה- iClebo.
השאלה שלי היא כזאת - ברור לי שהמטרה העיקרית בשואב רובוטי הוא לתת לו לעשות את העבודה על הריצפה בכל הבית פעם ביום/יומיים, אבל א) מה מידת ההצלחה שלהם על שטיחים (בפרט שטיחי שאגי עם שיערות ארוכות) ו-ב) האם במידה ונשפך משהו על השטיח/רצפה אפשר לתת לו לנקות באופן נקודתי רק את מה שנשפך?

או במילים אחרות - האם הוא יכול להחליף שואב רגיל בצורה מוחלטת?

בשלב הזה כבר שיכנעתי את עצמי שעלי להוציא סדר גודל של כ- 2000-3000 ש"ח על השואב הבא שלי, רק השאלה היא על מה כדאי לשים את הכסף הזה - על דייסון או על הימור רובוטי..

תודה!

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2 

לגבי מותגים, הכי גדול הוא ROOMBA של אירובוט, NEATO מנסה לנגוס לו בנתח שוק. על ICLEBO לא שמעו לא באמאזון ולא באיביי, אבל עושה רושם שהיבואן בארץ משרת את לקוחותיו נאמנה.
אני בספק ששואב רובוטי כלשהו יכול להשתוות לדייסון רציני. שטיחים עבים זאת בעיה.
אני חושב שכל שואב אפשר להגביל רק לשטח מסוים. אצל רומבה זה קירות וירטואליים, אצל ניטו זה פס מגנטי. אצל שואב סיני ב 400 שח זה חפצים כבדים מסביב לכתם, שהרובוט לא ייצא. לא יודע לגבי אייקלבו.

יש עוד מותגים, LG, סמסונג, קרחר, ******, ...

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

שואב אבק ושואב רובוטי הם מוצרים שונים לחלוטין...
בתקציב ששמת, הייתי רוכש ניטו ביבוא אישי עד 1500 ₪ ובשאר שואב ידני עוצמתי יותר אם זה חשוב.
בניטו יש אופציית SPOT CLEAN שתענה על הדרישה שלך...
לגבי שטיחי שאגי, אני חושב שהוא שואב (אנחנו מבית אסמטי אין שטיחים)...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9006
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #4 

dmitrys - יש לו דווקא מכירות ב- eBay

yaytzo - לגבי שטח מסוים, יש גם אפשרות לעבוד עם השלט במידה וזה קיים. יכול לומר לך שמזה למעלה מ- 3 שנים משתמש בשואב נקאסומי 2000W שקניתי במבצע באייס ב- 200 שקל שאני טוחן לו את הצורה ושואב אפילו אבק של שיפוצים והוא עובד כמו קינג.
את ה- iClebo שלי בדיוק קיבלתי היום, יכול לראות כאן
לא חושב שרובוטי יכול להוות תחליף לשואב הרגיל אבל מבחינת שיקולים אחרים (של מישהו אחר עושה את העבודה בשבילך), הוא בהחלט יעמוד במבחן.
זה לא אומר שלא תצטרך לעבור אחריו. ואם יש שטיחים - לא נראה לי ששום רובוטי יכול לעשות את פעולת השאיבה טוב כמו שואב רגיל.
לדוגמא - עד היום אני שואב את הבית ולא מטאטא לפני ששוטף את הרצפה, יותר קל ונוח לי. מה יהיה ממחר, אני עדיין לא יודע - נראה כמה הרובוטי יעמוד בציפיות :)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #5 

אם תפעיל אותו ברמה יומית או דו יומית אתה תגלה לאט לאט שבבית יש פחות אבק... אנחנו כבר מזמן לא מטאטים לפני שטיפה נותנים למר ניטו לעשות ככל העולה על רוחו ושוטפים אחריו...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

mikee8 כתב:אם תפעיל אותו ברמה יומית או דו יומית אתה תגלה לאט לאט שבבית יש פחות אבק... אנחנו כבר מזמן לא מטאטים לפני שטיפה נותנים למר ניטו לעשות ככל העולה על רוחו ושוטפים אחריו...
...
נקווה שאצלנו יהיה אותו דבר.. (Y)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #7 

מעניין אותי איך שואב רובוטי (חזק ככל שיהיה) יכול להתמודד עם עוצמת השאיבה האדירה של הדייסון DC25 ANIMAL שלנו...
לפעמים נדמה שלכלבה שלי יש יותר שיערות על השטיח מאשר על הגוף
Utopia

yaytzo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

kipikipod כתב:מעניין אותי איך שואב רובוטי (חזק ככל שיהיה) יכול להתמודד עם עוצמת השאיבה האדירה של הדייסון DC25 ANIMAL שלנו...
לפעמים נדמה שלכלבה שלי יש יותר שיערות על השטיח מאשר על הגוף
...
(Y)

לפעמים נדמה שלכלבה יש יותר שיער על השטיח מאשר לשטיח עצמו...

יש מישהו שכן משתמש בשואב הרובוטי שלו לשאיבת שטיחים?
מצד אחד מאד התלהבתי מהביקורות על הרובוטים, אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לוותר על המטרה העיקרית של שואב מבחינתי, שזה לשאוב שטיחים...

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #9 

avihuli כתב:dmitrys - יש לו דווקא מכירות ב- eBay
...
וואו, 600 דולר? כשרומבה וניטו עולים 300? שיהיה להם בהצלחה.
לפני כחודש, כשחיפשתי מידע עליו, לא הופיע לא באיביי ולא באמאזון. עכשיו יש בשניהם. אני מקווה שגם חלקי חילוף יופיעו, אני בעד תחרות.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #10 

mikee8 כתב:אם תפעיל אותו ברמה יומית או דו יומית אתה תגלה לאט לאט שבבית יש פחות אבק... אנחנו כבר מזמן לא מטאטים לפני שטיפה נותנים למר ניטו לעשות ככל העולה על רוחו ושוטפים אחריו...
...
כנ"ל אצלי (Y)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

dmitrys כתב:
avihuli כתב:dmitrys - יש לו דווקא מכירות ב- eBay
...
וואו, 600 דולר? כשרומבה וניטו עולים 300? שיהיה להם בהצלחה.
לפני כחודש, כשחיפשתי מידע עליו, לא הופיע לא באיביי ולא באמאזון. עכשיו יש בשניהם. אני מקווה שגם חלקי חילוף יופיעו, אני בעד תחרות.
...
אני גם מאחל להם כמובן בהצלחה... 8)
כנראה שבחברה החליטו ללכת באסטרטגיה השיווקית על מיתוג כמוצר פרימיום.
לרומבה ולניטו יש כמובן דגמים יותר זולים אבל היקרים שלהם שהם באותו רמה לצורך ההשוואה, עולים אותו סדר גודל של מחיר (ולא "נריב על ה- 600$ כי הוא מופיע גם בפחות).
מקווה שגם יהיו חלקי חילוף, מברשות, מטליות וכדומה בהמשך... (Y)

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”