בית חדש, חדר צפייה חדש ו... מקרן חדש
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
שלום רב,
מעבר לבית חדש עם חדר ייעודי (ממ"ד). אין בעיה להחשיך חדר לחלוטין בצפייה.
גודל חדר: 345 ס"מ רוחב על 285 ס"מ אורך על 300 ס"מ גובהה.
שוב ממ"ד! יעבור טיפול אקוסטי (למערכת סטראו קיימת).
שאלות:
1. האם במרחק בין קיר לקיר 285 ס"מ יש צורך למקרן? (מעולם לא היה לי בעבר)
2. אם ניתן להשתמש במקרן, מה גודל מסך מקסימאלי?
3.כיצד ניתן למקסם את המרחק בין המקרן למסך? דהיינו, מדף על הקיר האחורי (במקום מהתקרה) יתן ניצול מקסימאלי?
4. מסך: איזה גלילה/ תלוי/ נמתח? גודל? חברה? עלויות +/-
5. מקרן: 3D לא מעניין בעליל!!! בדקתי, לא אהבתי. איזה מקרן מומלץ? עלויות
6. הכנת חשמל מקרן/ מסך?
7. בהנחה ויהיו רמקולים ייעודיים (on-wall) לק"ב (10 ס"מ עובי) האם כדאי למקמם בצידי המקרן? או מאחוריו? ואז יהיה מקרן חשמלי?
8. מכיוון שחדר יעודי- אין בעיה לצבוע קירות (הבנתי שאפור זה צבע נייטראלי) לכן כדאי שהקיר של המסך יהיה אפור (ולא שחור) כפי שניתן לחשוב אוטו'.
תודה מראש,
ניר
מעבר לבית חדש עם חדר ייעודי (ממ"ד). אין בעיה להחשיך חדר לחלוטין בצפייה.
גודל חדר: 345 ס"מ רוחב על 285 ס"מ אורך על 300 ס"מ גובהה.
שוב ממ"ד! יעבור טיפול אקוסטי (למערכת סטראו קיימת).
שאלות:
1. האם במרחק בין קיר לקיר 285 ס"מ יש צורך למקרן? (מעולם לא היה לי בעבר)
2. אם ניתן להשתמש במקרן, מה גודל מסך מקסימאלי?
3.כיצד ניתן למקסם את המרחק בין המקרן למסך? דהיינו, מדף על הקיר האחורי (במקום מהתקרה) יתן ניצול מקסימאלי?
4. מסך: איזה גלילה/ תלוי/ נמתח? גודל? חברה? עלויות +/-
5. מקרן: 3D לא מעניין בעליל!!! בדקתי, לא אהבתי. איזה מקרן מומלץ? עלויות
6. הכנת חשמל מקרן/ מסך?
7. בהנחה ויהיו רמקולים ייעודיים (on-wall) לק"ב (10 ס"מ עובי) האם כדאי למקמם בצידי המקרן? או מאחוריו? ואז יהיה מקרן חשמלי?
8. מכיוון שחדר יעודי- אין בעיה לצבוע קירות (הבנתי שאפור זה צבע נייטראלי) לכן כדאי שהקיר של המסך יהיה אפור (ולא שחור) כפי שניתן לחשוב אוטו'.
תודה מראש,
ניר
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
1. אפשר בכיף להשתמש במקרן בחדר כזה. אפשר גם לא. אין כאן צורך.
2. תלוי בדגם הספציפי. נראה לי ש 84-92" יהיה מתאים.
3. ככל שהמקרן רחוק מהמסך הוא יכול לתת תמונה גדולה יותר. מיקום המקרן (תקרה\מדף) תלוי במקרן עצמו ובסוג המסך.
4. בחדר יעודי רק מסך קבוע. קראדה (מומלץ מאוד) יעלה כ4000 ש"ח. מסך DIY עם בד יעודי יכול לעלות 1000 ש"ח.
5. רוב המקרנים מגיעים עם 3D. תקציב מומלץ לחדש 15-20K ש"ח. אם יד שניה מענין אותך, תוכל לקנות מקרנים מצוינים כמו אפסון 5500 למשל, ללא 3D בסכום נמוך משמעותית.
6. מסך קבוע לא צריך חשמל. מקרן צריך חשמל + כבל HDMI
7. כדי למקם רמקולים מאחורי מסך חייבים מסך מיוחד שקוף אקוסטית (AT), זה מסך יקר ויש לו חסרונות מבחינת תמונה. מצד שני, סאונד שיוצא מאחורי מסך, אמור להיות חוויה. ההחלטה שלך.
8. כמה שיותר כהה יותר טוב. אפילו צבע שחור לא אופטימלי. הכי טוב לצפות את כל הקירות בקטיפה שחורה או לבד שחור.
בהצלחה.
2. תלוי בדגם הספציפי. נראה לי ש 84-92" יהיה מתאים.
3. ככל שהמקרן רחוק מהמסך הוא יכול לתת תמונה גדולה יותר. מיקום המקרן (תקרה\מדף) תלוי במקרן עצמו ובסוג המסך.
4. בחדר יעודי רק מסך קבוע. קראדה (מומלץ מאוד) יעלה כ4000 ש"ח. מסך DIY עם בד יעודי יכול לעלות 1000 ש"ח.
5. רוב המקרנים מגיעים עם 3D. תקציב מומלץ לחדש 15-20K ש"ח. אם יד שניה מענין אותך, תוכל לקנות מקרנים מצוינים כמו אפסון 5500 למשל, ללא 3D בסכום נמוך משמעותית.
6. מסך קבוע לא צריך חשמל. מקרן צריך חשמל + כבל HDMI
7. כדי למקם רמקולים מאחורי מסך חייבים מסך מיוחד שקוף אקוסטית (AT), זה מסך יקר ויש לו חסרונות מבחינת תמונה. מצד שני, סאונד שיוצא מאחורי מסך, אמור להיות חוויה. ההחלטה שלך.
8. כמה שיותר כהה יותר טוב. אפילו צבע שחור לא אופטימלי. הכי טוב לצפות את כל הקירות בקטיפה שחורה או לבד שחור.
בהצלחה.
No place like home.......... Theater
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

אור תודה רבה
מההמלצות שלך ניתן להבין שכדאי קודם לרכוש מקרן, למקם אותו ואז בהתאם לרכוש מסך?
יכול להיות מצב שאם ארכוש קארדה 106" לדוגמא, והמקרן שארכוש יוציא תמונה אופטימאלית/ מקסימאלית בגודל קטן יותר (84-92") ואז בשוליים יהיה לבן
אני צודק?
ניר
מההמלצות שלך ניתן להבין שכדאי קודם לרכוש מקרן, למקם אותו ואז בהתאם לרכוש מסך?
יכול להיות מצב שאם ארכוש קארדה 106" לדוגמא, והמקרן שארכוש יוציא תמונה אופטימאלית/ מקסימאלית בגודל קטן יותר (84-92") ואז בשוליים יהיה לבן
אני צודק?
ניר
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
להבנתי המרחק בין קיר המסך לקיר המקרן הוא 285 ס"מ.
מה שאומר שמרחק ההקרנה הוא פחות מ-2.5 מ'.
ממרחק כזה רב המקרנים (כולל אלה היקרים) לא מצליחים לפתוח 84 אינץ' שלא לדבר על 106 אינץ'.
מקרן הקולנוע ביתי שלמיטב ידיעתי מסוגל לפתוח את התמונה הגדולה ביותר (92") הוא הבנקיו 1070 אבל אני אישית לא הייתי רוכש מקרן כזה לחדר יעודי.
אני במקומך הייתי הולך על מסך טלוויזיה רגיל של 65-80 אינץ' רגיל.
מה שאומר שמרחק ההקרנה הוא פחות מ-2.5 מ'.
ממרחק כזה רב המקרנים (כולל אלה היקרים) לא מצליחים לפתוח 84 אינץ' שלא לדבר על 106 אינץ'.
מקרן הקולנוע ביתי שלמיטב ידיעתי מסוגל לפתוח את התמונה הגדולה ביותר (92") הוא הבנקיו 1070 אבל אני אישית לא הייתי רוכש מקרן כזה לחדר יעודי.
אני במקומך הייתי הולך על מסך טלוויזיה רגיל של 65-80 אינץ' רגיל.
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

תודה חברים
לצערי אור אתה צודק, לגבי סיבוב החדר. אולם, זה פחות טוב לי מבחינת הסאונד. הקדמיים שלי חייבים ״אוויר״ ביניהם Living voice r2
הסוני 50 או האפסון 9100 לא באים מבחינתכם בחשבון מכיוון שלא יכולים להקרין על פחות מ 100״?
לצערי אור אתה צודק, לגבי סיבוב החדר. אולם, זה פחות טוב לי מבחינת הסאונד. הקדמיים שלי חייבים ״אוויר״ ביניהם Living voice r2
הסוני 50 או האפסון 9100 לא באים מבחינתכם בחשבון מכיוון שלא יכולים להקרין על פחות מ 100״?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

ממש לא.
פשוט לדעתי לא שווה להשקיע במקרן בשביל מסך שקטן מ-92" (שלא לדבר על קטן מ-84").
אם סיבוב החדר לא רצוי / לא אפשרי הייתי הולך להתרשם מהבנקיו 1070. אם מוצא כן בעינך מתקדם איתו + מסך 92" (גם מדובר במסך גדול יותר וגם מדובר במקרן זול יותר משמעותית).
אם לא מתאים הבנקיו 1070, עדיף לרכוש מסך טלויזיה רגיל של 70" (משהו דומה למה שרכש חבר הפורום טלHD) מאשר לרכוש סוני 50 + מסך קבוע איכותי ביותר מ-20,000 ש"ח.
אם אתה מסובב את החדר ואז יכול להכניס מסך של 100" (כי יש לך מרחק הקרנה של 3 מ') אז הייתי הולך על הסוני 50 + מסך קבוע.
פשוט לדעתי לא שווה להשקיע במקרן בשביל מסך שקטן מ-92" (שלא לדבר על קטן מ-84").
אם סיבוב החדר לא רצוי / לא אפשרי הייתי הולך להתרשם מהבנקיו 1070. אם מוצא כן בעינך מתקדם איתו + מסך 92" (גם מדובר במסך גדול יותר וגם מדובר במקרן זול יותר משמעותית).
אם לא מתאים הבנקיו 1070, עדיף לרכוש מסך טלויזיה רגיל של 70" (משהו דומה למה שרכש חבר הפורום טלHD) מאשר לרכוש סוני 50 + מסך קבוע איכותי ביותר מ-20,000 ש"ח.
אם אתה מסובב את החדר ואז יכול להכניס מסך של 100" (כי יש לך מרחק הקרנה של 3 מ') אז הייתי הולך על הסוני 50 + מסך קבוע.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
יש לי סלון שגדול במטר משלך.תחילה חששתי מאוד מנושא גודל המסך וחשבתי שפחות מ-100 " זה לא משתלם לי .כיום לאחר התקנה אני יכול להגיד לך שיש לי 100 " בול ואם היה לי יותר מזה פשוט לא הייתי מצליח לראות את כל המסך.
92/95 " למרחק צפייה שלך יהיה מצויין ואפילו גדול אז לא צריך לחשוש.
לעידן יש מקרן מסוג סוני 50 ומרחק סלון של כמעט מטר ולכן 120 "זה נורמלי אבל לך יש פחות מחצי מרחק אז תאמין לי ש90 " זה מאוד גדול.
החשש הגדול שלי היה גודל המסך ובזכות ישראל מאניגמה נרגעתי והתוצאה יותר ממרשימה בעיניי ואני אומר את זה בתור מי שזה כבר המקרן השני שמותקן אצלי.
בנושא המסך ,לא יודע אם היתי מחפש מסכי הקרנה במחירים הנ"ל כי ניתן לרכוש מסכים חשמליים זולים משמעותיים ,כי המסך הוא לא ענק אז חשמלי יעשה את העבודה בצורה מצויינת.
גם אני ממליץ על הבנקיו .
אתה מוזמן להגיע להתרשם ואני ממליץ לך גם להזמין איש מיקצוע לקפה כמו שאני עשיתי ולקבל יעוץ ומחיר.
אני גם ליד חיפה ואתה מוזמן.
92/95 " למרחק צפייה שלך יהיה מצויין ואפילו גדול אז לא צריך לחשוש.
לעידן יש מקרן מסוג סוני 50 ומרחק סלון של כמעט מטר ולכן 120 "זה נורמלי אבל לך יש פחות מחצי מרחק אז תאמין לי ש90 " זה מאוד גדול.
החשש הגדול שלי היה גודל המסך ובזכות ישראל מאניגמה נרגעתי והתוצאה יותר ממרשימה בעיניי ואני אומר את זה בתור מי שזה כבר המקרן השני שמותקן אצלי.
בנושא המסך ,לא יודע אם היתי מחפש מסכי הקרנה במחירים הנ"ל כי ניתן לרכוש מסכים חשמליים זולים משמעותיים ,כי המסך הוא לא ענק אז חשמלי יעשה את העבודה בצורה מצויינת.
גם אני ממליץ על הבנקיו .
אתה מוזמן להגיע להתרשם ואני ממליץ לך גם להזמין איש מיקצוע לקפה כמו שאני עשיתי ולקבל יעוץ ומחיר.
אני גם ליד חיפה ואתה מוזמן.
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
הצדק עם אור, זה פשוט עולם אחר מקרן על מסך 92 לעומת טלויזיה 70. בפרוש אפשר ללכת לכיוון האפסון 9100 או הסוני 50.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

אור,
אני מסכים (לי היה מסך של 106" והמעבר ל-120" היה משמעותי) ולכן המלצתי לפותח השרשור להפוך את החדר.
ללא הפיכת החדר בכדי לקבל תמונה בגודל של 92" הוא מחוייב ללכת על מקרן דו-מימד נחות כמו בנקיו 1070.
האם גם במקרה כזה אתה חושב שעדיף תמונה של 92" על מסך 70" כמו של החבר טל HD?
האם אתה חושב שללא הפיכת החדר עדיין עדיף סוני 50 + מסך 16:9 של כ-80 אינץ' (כי זה המקסימום שיוכל להתקין) על מסך טלוויזיה רגיל של 70"?
במידה והוא הופך את החדר אז הכל נפתר ואז הוא יכול אפילו להתקין מסך של 100".
claudia5,
כשמחליטים על חדר יעודי לא לוקחים מסך חשמלי.
להבנתי מסך קבוע סביר לא עולה פחות מ-2,500 ש"ח (אלא אם DIY).
אחרי שכבר ראיתי אצלי בבית 3 מסכים סיניים (האחרון שנמצא כרגע כולל מתיחה) ואחרי שראיתי אצל חבר את המסך הקבוע של קרדה שעלה לו כ-5,000 ש"ח (114") אני חושב שיעשה נכון פותח השרשור אם ישקיע את ה-4,000במסך קבוע איכותי.
אני מסכים (לי היה מסך של 106" והמעבר ל-120" היה משמעותי) ולכן המלצתי לפותח השרשור להפוך את החדר.
ללא הפיכת החדר בכדי לקבל תמונה בגודל של 92" הוא מחוייב ללכת על מקרן דו-מימד נחות כמו בנקיו 1070.
האם גם במקרה כזה אתה חושב שעדיף תמונה של 92" על מסך 70" כמו של החבר טל HD?
האם אתה חושב שללא הפיכת החדר עדיין עדיף סוני 50 + מסך 16:9 של כ-80 אינץ' (כי זה המקסימום שיוכל להתקין) על מסך טלוויזיה רגיל של 70"?
במידה והוא הופך את החדר אז הכל נפתר ואז הוא יכול אפילו להתקין מסך של 100".
claudia5,
כשמחליטים על חדר יעודי לא לוקחים מסך חשמלי.
להבנתי מסך קבוע סביר לא עולה פחות מ-2,500 ש"ח (אלא אם DIY).
אחרי שכבר ראיתי אצלי בבית 3 מסכים סיניים (האחרון שנמצא כרגע כולל מתיחה) ואחרי שראיתי אצל חבר את המסך הקבוע של קרדה שעלה לו כ-5,000 ש"ח (114") אני חושב שיעשה נכון פותח השרשור אם ישקיע את ה-4,000במסך קבוע איכותי.
- opv
- חבר מביא חבר

עידן,
אני בהחלט לא הייתי לוקח מקרן בסיסי כמו 1070 על פני מסך ברמה גבוהה.
אבל, אני לא בטוח ש1070 הוא היחיד שיכול לפתוח תמונה גדולה מספיק ממרחק כזה.
המחשבונים לא תמיד מדויקים וצריך לבדוק מה מתקבל בפועל.
אני מנחש שמקרן כמו 9100 יכול לתת תמונה גדולה מספיק גם ממרחק כזה.
אני בהחלט לא הייתי לוקח מקרן בסיסי כמו 1070 על פני מסך ברמה גבוהה.
אבל, אני לא בטוח ש1070 הוא היחיד שיכול לפתוח תמונה גדולה מספיק ממרחק כזה.
המחשבונים לא תמיד מדויקים וצריך לבדוק מה מתקבל בפועל.
אני מנחש שמקרן כמו 9100 יכול לתת תמונה גדולה מספיק גם ממרחק כזה.
No place like home.......... Theater
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

אם אין בעית תקציב אז הכל מותר אבל אם יש תקציב מוגבל אז הבנקיו שעולה 1/3 מהסוני בהחלט משתלם.
- opv
- חבר מביא חבר

כמובן שאתה צודק.claudia5 כתב:אם אין בעית תקציב אז הכל מותר אבל אם יש תקציב מוגבל אז הבנקיו שעולה 1/3 מהסוני בהחלט משתלם....
אבל הסיבה היחידה שעידן ציין את ה1070 כאופציה היא יחס ההטלה שלו והעובדה שהוא יכול לפתוח תמונה גדולה ממרחק קצר.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

למרות שהבנקיו לא מיובאת בצורה סדירה הוא מקרן טוב ולא סתם ישנם מלא ביקורות טובותברשת אליו.אני מעריךשאת הבנקיו ניתן לרכוש ב5000 שקל שזה מחיר מצויין כולל הכל .
-
ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

חברים- תודה רבה זה ממש תחום חדש (וידאו) בשבילי
אני רוצה להבין, לא מהתנשאות, אבל אם תקציב לא issue אז sony אפסון אפשרי?
ואם כן, הכוונה היא מבחינתכם שההשקעה הרבה (20,000+) לגודל מסך של 80" לא שווה את זה? כי ניתן לרכוש מסך TV בגודל דומה 70" בלי כל המורכבות של התאמת מקרן, מסך, החשכה וכו'.
ויש הבדל כי אם אתם אומרים לי שניתן לרכוש מקרן איכותי אולם יוכל מקסימום עד 80+" ו... חבל על הכסף, אז אלך לראות ואם התוצאה טובה אשקול לרכוש.
ואם מדבריכם לא ניתן לרכוש סוני/ אפסון בגלל גודל החדר ומיקום... ורק 1070 אופציה וגם תמורה טובה לכסף, אז אלך לראות את המקרן 1070 ואם אוהב את התמונה אחליט מקרן או TV.
בלי שום קשר שוב תודה רבה
יש איזה נק' שצריך לשים לב בצפייה ל 1070 שיתכן וחלכחם פחות אוהבים, או פשוט התמונה היא לא כמו מקרני high leage?
ניר
אני רוצה להבין, לא מהתנשאות, אבל אם תקציב לא issue אז sony אפסון אפשרי?
ואם כן, הכוונה היא מבחינתכם שההשקעה הרבה (20,000+) לגודל מסך של 80" לא שווה את זה? כי ניתן לרכוש מסך TV בגודל דומה 70" בלי כל המורכבות של התאמת מקרן, מסך, החשכה וכו'.
ויש הבדל כי אם אתם אומרים לי שניתן לרכוש מקרן איכותי אולם יוכל מקסימום עד 80+" ו... חבל על הכסף, אז אלך לראות ואם התוצאה טובה אשקול לרכוש.
ואם מדבריכם לא ניתן לרכוש סוני/ אפסון בגלל גודל החדר ומיקום... ורק 1070 אופציה וגם תמורה טובה לכסף, אז אלך לראות את המקרן 1070 ואם אוהב את התמונה אחליט מקרן או TV.
בלי שום קשר שוב תודה רבה
יש איזה נק' שצריך לשים לב בצפייה ל 1070 שיתכן וחלכחם פחות אוהבים, או פשוט התמונה היא לא כמו מקרני high leage?
ניר