כיול אופטימלי לפיליפס 7008

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

היי,
עברתי לאחרונה ממסך 37 ל-55. והקפיצה בגודל ממרחק ישיבה של 3.5 מטר מבליטה בעיני מאוד את השיבושים בשידורי SD, או לחילופין כיול מסך לא אידיאלי.
מכיוון שקיבלתי תגובות לנושא בכמה פוסטים וגם בפרטי אני מעוניין לרכז הכל פה לטובת הנוחות שלי וגם לחברים אחרים שאולי יבצעו חיפוש בפורומים על אותו נושא.

http://www.hometheater.co.il/vp1896772#1896772

http://www.hometheater.co.il/vp1902454#1902454

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15

בכדי להגיע לכיוון אופטימלי עבורי הגעתי להחלטה שיותר נוח לי לחבר את הממיר לכניסה HDMI1 (דרך הרסיבר)
מחשב HTPC בכניסה HDMI2 ישירות (אודיו עובר דרך הרסיבר בחיבור אופטי)
ביצעתי זאת כדי שתהיה לי הגמישות המירבית לכוון כל מקור באופן שונה ואופטימלי

מצרף את ההגדרות הנוכחיות לכניסה של הממיר,
אני עדיין לא מרגיש שהגעתי לכיוון אידיאלי,
מה מפריע לי עדיין ?
1. תמונה לא הכי חדה, בעיקר כאשר הפרטים או הדמויות במסך קטנות יחסית, כאשר יש תמונה קרובה של מגיש החדשות במרכז את התמונה סבבה. כאשר מוצגת תמונה רחבה יותר של ארבעה כתבים באולפן התמונה לא יפה.
2. לעיתים בתזוזות, נאמר כניסה של עצם לתמונה, או הזזה של המצלמה ימינה ושמאלה הפרטים בתמונה מקבלים עיוות כזה , כמו שורות של פיקסלים אופקיים, כאילו רואים ממש את השורות של הלדים.
3. כניסה ויציאה של כתוביות או באנרים בערוצים הציבוריים, נראה לא נקי, כמו אפקט סגירת ופתיחת תריס (אבל כמובן קטנים מאוד)
4. בצפיה בתלת מימד, נראה שהפרטים לא ברורים/חדים כאשר הם זזים במהירות על המסך.

זה מה שעולה לי כרגע, אני יעדכן בכל דבר שעלה עם הזמן :)

הגדרות עבור HDMI1 ממיר HD+SD בתמונה הראשונה
והגדרות עבור HDMI2 מחשב המשמש ל HTPC בתמונה השניה
* בתמונות סימנתי שורות בצבע וב- (?) על ערכים שאני לא סוגר עליהם

אשמח לקבל פידבקים מבעלי המסך או דגם דומה, אלו ערכים הם בחרו, או מה הם מייעצים,
וכמובן בכל חבר אחד בפורום שיכול לסייע.

תודה,
שלומי
HDMI1
 HDMI1
HDMI2
 HDMI2

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

תנסה Advanced Sharpness: On. זה אחד הפיצ'רים המוצלחים של פיליפס לדעתי. גם ב SD.
בפרופיל ISF אין לך Colour enhancement וב SD נראה לי שלשים את זה ב Medium עובד לא רע.
Perfect Natural Motion - תנסה להדליק ב SD למינימום.
יש לך עוד בעיה, אתה משדר תוכן SD ב 4:3 וממלא איתו מסך של 16:9. זה מורח את האיכות עוד יותר.

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

freedom_il כתב:תנסה Advanced Sharpness: On. זה אחד הפיצ'רים המוצלחים של פיליפס לדעתי. גם ב SD.
בפרופיל ISF אין לך Colour enhancement וב SD נראה לי שלשים את זה ב Medium עובד לא רע.
Perfect Natural Motion - תנסה להדליק ב SD למינימום.
יש לך עוד בעיה, אתה משדר תוכן SD ב 4:3 וממלא איתו מסך של 16:9. זה מורח את האיכות עוד יותר.
...
1. Perfect Natural Motion
הממיר מציג גם HD וגם SD תלוי בערוץ הנבחר. בשני המצבים האפקט שנוצר (אופרת סבון??) בלתי נסבל, גם בהגדרה המינימלית.
2. 4:3
בהגדרה של הממיר מוגדר מסך רחב, כך שכל תמונה תמיד מתקבלת תהיה רחבה מהמקור. אגב יש שידורים של ערוץ 2 שמבוצעים במקור במסך רחב.
האם אתה צופה ב 4:3 ??
בדקתי מה ממליצים בפיליפס, וההמלצה היא להגדיר Auto fill ל SD, בחיבור של המחשב הגדרתי Unscaled כפי שמומלץ.

תודה

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בקשר לאפקט אופרת סבון, אני אמנם יודע שהוא שם ב SD ומבחין בכך קצת אבל הוא לא מפריע לי כי הוא משפר משהו אחר. לי, האמת הוא גם לא ממש מפריע ב HD אבל אשתי ממש לא אוהבת את זה אז אני מכבה ב HD. אשתי לא שמה לב לזה כל כך ב SD מה שאומר לי שהאפקט שם לא נוראי.
ערוץ 10 וחלק מהשידורים של ערוץ 2 משודרים עדיין ב 4:3, 576i. מה שנראה כמו מסך רחב זה שהם "מעכו" את התמונה וצריך למרוח אותה מחדש. זה לא אומר שיש שם יותר מידע, דווקא להיפך וזה מוריד את האיכות. בשידורים מעוכים כאלה אני שם Auto fill כמוך כי אין ברירה אבל במה שמשודר 4:3 אני מעדיף שחורים בצדדים ולא אנשים שמנים...
תנסה Color Enhancement ומשחקים עם חידוד ותראה אם אתה מקבל משהו סביר.
שמע, גם יכול להיות שהממיר קצת הורס את איכות התמונה ב SD עם איזה המרת תמונה גרועה וב 55" זה פשוט בולט.

alex28
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

Noise reduction
תנסה לשחק עם ההגדרה הזאת שים על כל המצבים ותראה איך זה משפיע על האיכות (בעיקר ל SD)
מניסיוני אם אתה שם על OFF אתה כאילו מקבל תמונה חדה יותר אבל כנראה אתה תשים לב לסוג של הפרעות/רעשים בפרטים הקטנים(לדוגמא כשתסתכל על פנים של בן אדם אתה תראה סוג של הפרעות קווי אף/עיניים לא מדוייקות או סוג של פיקסלזציה) אבל ככול שאתה מעלה את הרמה ממינימום למקסימום אתה אתה מבטל את ההפרעות/רעשים כאילו התמונה נהיית יותר מלוטשת ורכה כאילו הפעילו Anti-aliasing( מונח שאני מכיר ממשחקים ) אבל זה יבוא על חשבון החדות בתמונה.

shlompis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

alex28 כתב:Noise reduction
תנסה לשחק עם ההגדרה הזאת שים על כל המצבים ותראה איך זה משפיע על האיכות (בעיקר ל SD)
מניסיוני אם אתה שם על OFF אתה כאילו מקבל תמונה חדה יותר אבל כנראה אתה תשים לב לסוג של הפרעות/רעשים בפרטים הקטנים(לדוגמא כשתסתכל על פנים של בן אדם אתה תראה סוג של הפרעות קווי אף/עיניים לא מדוייקות או סוג של פיקסלזציה) אבל ככול שאתה מעלה את הרמה ממינימום למקסימום אתה אתה מבטל את ההפרעות/רעשים כאילו התמונה נהיית יותר מלוטשת ורכה כאילו הפעילו Anti-aliasing( מונח שאני מכיר ממשחקים ) אבל זה יבוא על חשבון החדות בתמונה.
...
אבדוק,
העלתי למקסימום,
האם אוכל לאזן ע״י העלאת הערך ב sharpness ?

תודה

alex28
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

אבדוק,
העלתי למקסימום,

תודה
...
תנסה כל מיני מצבים עד שתגיע לשביעות רצונך .

אני הייתי הולך לכיוון יותר מאוזן של NOISE על מינימום או בינוני , ו sharpness אזור האמצע.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

alex28 כתב:
אבדוק,
העלתי למקסימום,

תודה
...
תנסה כל מיני מצבים עד שתגיע לשביעות רצונך .

אני הייתי הולך לכיוון יותר מאוזן של NOISE על מינימום או בינוני , ו sharpness אזור האמצע.
...
יש בפיליפס את הפיצ'ר של Advanced Sharpness שדי התרשמתי ממנו בתור מישהו שהתעסק קצת בעיבוד תמונה.
sharpness אצלי ב SD עומד על 3 ו Advanced Sharpness דולק. noise reduction על מינימום או אמצע.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אחרי הרבה נסיונות ואמנם בלי ציוד מדידה הגעתי למשהו שנראה טוב מבחינת כיול הצבעים.
נעזרתי בשני הלינקים האלה בתור נקודת התחלה וכל יום-יומיים אחרי צפייה בתוכן עשיתי שינויים קלים בהתאם למה שנראה לי שצריך לשנות (לדוגמא - לבן צהוב או כחול מידי, גווני פנים צהובים או אדומים מידי וכו'):
http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... tings.html
http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... tings.html

Gamma: +1
Custom Colour Temp: ISF night
Red WP: 127
Green WP: 79
BL WP: 70
Red BL: 0
Green BL: -1
BL BL: 0
Video Contrast: 85
Brightness: 50
Colour Control: Hue 0 -1 0 0 0 0, Saturation 2 0 2 2 2 0

הערה: בכל מסך יכולים להיות שינויים קלים במיוחד ב color control אז לשים לב אם השינויים לא הורסים את הצבעים במקום לשפר.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”