שאלה על סוגי 3D במסך סמסונג אקטיבי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
scsa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #1 

היי חבר'ה

תוכלו להסביר קצת איזה סוגי תלת מימד עובדים במסך עם 3D אקטיבי (סמסונג 6200)

ראיתי פעם אצל חבר במסך פאסיבי תכנים בפורמט SBS
תמונה

לפני כמה ימים נתקלתי בפורמט halfOU
תמונה

השאלה שלי האם ניתן לצפות בשני הפורמטים במסך אקטיבי והאם שניהם עובדים טוב?

ושאלה שניה איך בכלל ניתן לצפות בהם?
הארדיסק שמחובר למסך דרך USB יוכל להציג את כל הקבצים?
האם מחשב עם כרטיס מסך מובנה ופשוט (אבל אחד שמנגן קבצים רגילים ב1080P ללא בעיה) יוכל להציג את הקבצים על מסך?
צריך איזה שהוא נגן מיוחד במחשב או שנגנים כמו BSPLAYER יעשו את העבודה?

תודה מראש

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1945 פעמים

שליחה #2 

בעיקרון, עד כמה שאני מכיר, מסך 3D מסוגל להציג את כל פורמטי תלת מימד המקובלים
לא משנה העובדה שהוא פסיבי או אקטיבי - זו רק השיטה בה מבוצע הסינכרון למשקפיים
תלת מימד "אמיתי" הוא fullOU - הפורמט הקיים ב- Blu-ray 3D
השאלה שלי האם ניתן לצפות בשני הפורמטים במסך אקטיבי והאם שניהם עובדים טוב?
...
התשובה היא כן, אבל איכות פחותה מ fullOU.
הארדיסק שמחובר למסך דרך USB יוכל להציג את כל הקבצים?
...
צריך לבדוק בחוברת ההפעלה מהם בדיוק הפורמטים הנתמכים בחיבור USB
לדעתי halfOU, halfSBS אמורים לעבוד. full בטוח לא יעבוד.
האם מחשב עם כרטיס מסך מובנה ופשוט (אבל אחד שמנגן קבצים רגילים ב1080P ללא בעיה) יוכל להציג את הקבצים על מסך?
...
כן, אבל צריך ידנית להגדיר בטלויזיה את סוג 3D שרוצים לנגן כי אין לה דרך לדעת איך מחולקת התמונה
עבור fullHD 3D צריך לפחות כרטיס מסך ברמה של:
radeon 6450 או nvidia gt430
צריך איזה שהוא נגן מיוחד במחשב או שנגנים כמו BSPLAYER יעשו את העבודה?
...
שוב כן, SBS או halfOU מורכב מתמונה אחת המחולקת ל 2, אחת עבור כל עין, ולכן כל נגן יעשה את העבודה
עבור fullHD 3D צריך נגן מיוחד:
Total media Theater - גירסה 5 לפחות
Power DVD 11 Ultra לפחות
אילו השניים שאני מכיר ויודע שעובדים, שניהם בתשלום

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

שמע Amir אתה מטעה את הבן אדם.
הוא שאל על פורמטים של SBS ו OU במתכונת Half ולא על Full.
בגדול, מה שאמר Amir נכון ל Full ובקשר לכרטיסי מסך, לניגון סרטים עדיף גרפיקת מעבד שיש באינטל מהדורות האחרונים, 3 או 4 מסדרת Core. אתה מוזמן לבדוק אותי, אני אומר שהאיכות שם יותר טובה.
בקשר למה ששאל scsa, מה שאתה מוריד מהאינטרנט בפורמט Half, אתה יכול לנגן בתור תוכן תלת מימד מהמחשב כשתוכנה כלשהי עושה בשבילך את ההמרה וזה נראה לטלויזיה כמו Full אבל זה פחות מומלץ ומיותר. את התוכן הזה Half SBS ו Half OU, אתה יכול לנגן כמו 1080p רגיל לטלויזיה, ובטלויזיה בתפריט תלת מימד להגיד לטלויזיה מה זה. זה לחיצה על 2-3 כפתורים. ככל הנראה עדיף לתת לטלויזיה לעשות את העיבוד הזה ולבחור את הנגן הטוב ביותר מהמחשב ולנגן ממנו פשוט 1080p.
אגב, BSplayer הוא נגן די גרוע מבחינת איכות. XBMC הכי טוב מבחינת איכות תמונה לטעמי פר פריים אבל יש לו בעיה של חוסר חלקות ובתלת מימד זה ממש מפריע (רואים קפיצות, זה מחרפן) אז אני מנגן 3D עם Media Player Classic HomeCinema ועם Haali renderer ב Output.
כתוביות לתלת מימד בכל מקרה תצטרך להכין לבד או להוריד מוכן בפורמט idx שתדע.

scsa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

תודה רבה על כל התשובות! עזרתם לי מאוד!

אז בסופו של דבר אם מדובר על Half, זה ינגן לי בכל מחשב שמצליח לנגן סרט רגיל של 1080P?
זאת אומרת שאין צורך לקנות כרטיס מסך?

ויש גם סיכוי שזה ינגן לי אותם בכלל ישירות מהUSB שבמסך?
קשה לי להאמין שאם אצל חבר שלי שיש לו מסך HISENSE זה עבד ובמסך של סמסונג זה לא יעבוד, נכון?

שוב תודה ענקית!

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #5 

אם אפשר להצטרך לשירשור,מה עדיף 3D פאסיבי או אקטיבי ?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כן, scsa. אם זה Half, כל מחשב עם יציאת HDMI ב 1080p יוכל לנגן את זה ובטלויזיה תגיד לה מה לעשות. הנגן הפנימי של הטלויזיה יוכל גם לנגן את זה אבל תבדוק מה יותר טוב לך מבחינת איכות אם כבר יש לך מחשב מחובר. לי יש מחשב עם יכולת להוציא תלת מימד ואני משתמש באופציה הפשוטה עם המרה בטלויזיה כמו שסיפרתי לך כשאני רואה 3D ב Half.

שי, אני לא בטוח אם אתה רציני כי יש על השאלה ששאלת אינסוף מידע באינטרנט אבל אני אזרום איתך:
נתחיל בלהבין מה ההבדל: http://www.tomshardware.com/reviews/231 ... 242-2.html
ואז אתה יכול לקרוא את הדבר הפסיכי הזה מ 2011: http://www.displaymate.com/3D_TV_ShootOut_1.htm

תזכור שזה מאוד תלוי במימוש של התלת בטלויזיה אבל: עם פאסיבי קשה לפספס יותר מידי כי אין crosstalk ובעיות סינכרון אבל התמונה ברזולוציה קצת יותר נמוכה (מחקרים מראים שהמוח "משלים" את החוסר ברזולוציה אבל זה כמובן לא 100%) ובאקטיבי יש לך תמונה מלאה לכל עין אבל בעיות אחרות כמו היבהובים למי ששם לב (כמוני) ומה שכתבתי קודם כמו crosstalk וסנכרון.
אני באופן אישי צריך להתרגל לתלת אקטיבי ממה שראיתי ולא יכול להחזיק עם זה יותר מידי גם כשזה מסונכרן היטב. אולי, או כנראה, בגלל שאני מרכיב משקפיים (מתחת למשקפי התלת מימד). באופן עקרוני אני לא חושב שצריך "להתרגל" למשהו שאמורים להנות ממנו מהרגע הראשון. כאמור, יש טלויזיות חדשות שתלת אקטיבי ממומש הרבה יותר טוב ממה שאני ראיתי ואני לא יכול להעיד לגביהן.
כמו כן, בתלת פאסיבי, אתה יכול להשתמש בכל משקפיים פאסיביות ב 2-3$ כולל אלה של הקולנוע ובאקטיבי משקפיים עולות איזה 200-300 ש"ח וצריך להטעין אותם.
אני מכיר מישהו עם מקרן ומשקפיים אקטיביות שיכול לשבת שעות ולשחק מול זה ואין לו שום בעיה. עם מקרנים זה פחות בעייתי אבל עדיין זה מאוד אינדיבידואלי.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

freedom_il כתב:שמע Amir אתה מטעה את הבן אדם.
הוא שאל על פורמטים של SBS ו OU במתכונת Half ולא על Full.
...
סליחה freedom_il
איפה בדיוק הטעתי את פותח השרשור?
לדעתי עניתי תשובות נכונות לשאלות שנשאלו, אם מצאת משהו ספיציפי, תכתוב, שגם אני אלמד.

כתבתי שלא נדרשת חומרה ותוכנה מיוחדים עבור הפורמטים ש scsa רשם בפוסט הפותח -
כל מחשב ונגן שמסוגלים לנגן סרט fullHD ינגנו גם סרטים SBS, halfOU

המיגבלה היחידה שציינתי, לשאלת scsa, היא לבדוק אם כניסת USB של הטלויזיה הספיציפית תומכת בכך, כי יש טלויזיות שלא ניתן לנגן full HD דרך חיבור USB, מסיבות שונות, ולכן גם half 3D כל שהוא לא ינוגן כראוי, אם בכלל, ו fullOU בטוח לא יעבוד

הוספתי את עניין 3D "אמיתי" כפי שמגיע בבלו ריי, תוך פירוט מגבלות איכות\חומרה\תוכנה ידועות.
כדי שאם יגיע לידיו סרט כזה, יידע שיש מגבלות חומרה\תוכנה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

shay820 כתב:אם אפשר להצטרך לשירשור,מה עדיף 3D פאסיבי או אקטיבי ?
...
שאלה טובה.
כל חברה מקדמת את השיטה שהיא טובה בה יותר, או כל מיני שיקולים אחרים.

בעיקרון:
אקטיבי אומר משקפיים כבדים יותר, כי יש מערכת אלקטרונית + סוללה, על מנת להפעיל אותם.
יש הרבה טענות של אנשים על פיתוח כאבי ראש בשיטה האקטיבית, שלא קורית להם במשקפיים הפסיביות
אני לא מרגיש אישית בתופעה כזו, אבל בהחלט סובל ממשקל המשקפיים.
אחרי סרט כמו אווטר, יותר משעתיים רצוף כבר היה לי קשה עם הלחץ של המשקפיים על האף

לדעתי הלא מלומדת כל כך מבחינת הטכנולוגיות לעומק, מקבלים אפקטים טובים בשתי השיטות, ולא יודע אם אחת משתיהן טובה יותר

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #9 

אקטיבי אומר משקפיים כבדים יותר, כי יש מערכת אלקטרונית + סוללה, על מנת להפעיל אותם.
...
אתה שוב מכליל ומטעה.
יש משקפיים אקטיביות של חברת סמסונג לדוגמה שיהיו קלות יותר מאשר משקפיים פסיביות...

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

dor8 כתב:
...
אתה שוב מכליל ומטעה.
יש משקפיים אקטיביות של חברת סמסונג לדוגמה שיהיו קלות יותר מאשר משקפיים פסיביות...
...
ברור שאני מכליל, אילו הבדלים עקרוניים, לא מחקר מעמיק על כל הדגמים שקיימים
ככלל, מה שאמרתי נכון
ברור שיכול להיות מצב, כמו בדוגמה שנתת, שהדגם הקל ביותר מבין האקטיביים יהיה יהיה קל יותר מאשר הדגם הכבד מבין הפסיביים.

קח את ממוצע משקל כל דגמי המשקפיים האקטיביות לעומת ממוצע משקל כל דגמי המשקפיים הפסיביות,
תקבל הבדל מובהק שמשקפיים אקטיביות שוקלות יותר.

כמו שתגיד מרצדס יותר טוב מסובארו
בעיקרון זה נכון, אבל יש דגמים מסויימים של סובארו שיותר טובים מדגמים מסויימים של מרצדס
האם זה סותר את האמירה הראשונה?

Fima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

המשקפיים האקטיביים שהגיעו עם UE55ES6200 קלילות,
לא הרגשתי שום לחץ באווטאר ולא לחץ בהוביט.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לא יודע איך הגענו דיון על משקפיים אבל תזכרו שבשביל תלת פאסיבי צריך בסך הכל שתי עדשות מקוטבות. יש clip-on למרכיבי משקפי ראיה ואינספור עיצובים ב ebay וחלקם שוקלים גרמים ספורים. באקטיבי אתה מאוד מוגבל לעיצובים של סמסונג, טובים ככל שיהיו (כי לכל השאר יש עיצובים קצת פחות טובים).
עיקר ההבדל המשמעותי במשקפיים לתלת מימד הוא במחיר ולמי שכבר מרכיב משקפי ראיה, לדעתי (בפאסיבי אפשר לבחור מהמון אפשרויות למשקפיים וקומבינות כדי שיהיה נוח). חוץ מזה למי שהיבהובים של אקטיבי מפריע לו.
בתלת מימד פאסיבי, למרות שתיאורטית אפשר לראות עם הרבה אנשים בזול, בשלב מסויים נגמר המקום לשבת בזווית צפייה אופטימלית. 4-6 נכנסים לכל היותר בשורה אחת.
בטלויזיה החדשה שלי (פיליפס 7008 עם תלת פאסיבי), בדקתי לאחרונה ו HalfOU נראה ממש מעולה (מתאים בדיוק לפילטר של התלת פאסיבי) וטיפ טיפה יותר טוב מ SBS. הורדתי שני קידודים של Oz The Great בשביל זה. זה מסתדר טוב עם התיאוריה על איך שבנויים הפילטרים.
בלינק ששמתי למעלה ניתן לראות שבתלת פאסיבי, באופן אובייקטיבי, עובר יותר אור ולמרות שסמסונג התקדמו מאוד בתחום (לעומת פלאסמות פנסוניק לדוגמא) זה עדיין מחשיך את התמונה בקצת יותר.
אם התלת מימד שאתה רואה הוא בעיקר Half שאתה מוריד, אם תוריד בעיקר HalfOU אתה מסודר עם פאסיבי. באקטיבי אתה פחות רגיש ל SBS מול OU ויש מצב שבבלו ריי אמיתי גם תהנה מיותר רזולוציה.

scsa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

חברים תודה לכולם על כל התשובות! (Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”