היי חברים,
יש לי במערכת 2 דיסקים קשיחים עם אותו דגם דיסק SAMSUNG F3 SJ ובאותו נפח
אחד משני הדיסקים האלה קורס לי העת העתקת קבצים - איך אני יודע איזה דיסק לשלוף מהמארז מבלי לנתק ולהפעיל את המערכת הפעלה?
אם אתה יודע איזה דיסק לוגי זה, כלומר, אם זה C, D או E - פשוט תפעיל את המחשב עם המארז פתוח ותייצר הרבה עבודה על הדיסק (תעתיק ממנו לעצמו הרבה מידע) ואז תוכל להבדיל איזה מהדיסקים עובד קשה לפי הרעש.
עוד אפשרות: מאחר שמדובר בדיסקים SATA, אם תבדוק במנהל ההתקנים תוכל לראות באיזה חיבור SATA מדובר (הם ממוספרים, תחפש את ה- Location במאפיינים שם הדיסק). תוכל למצוא את המספור הזה גם במדריך המשתמש של לוח האם (וגם על לוח האם עצמו). כל מה שנשאר זה לעקוב אחרי כבל ה-SATA שיצוא מהחיבור הממוספר על לוח האם לדיסק.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
MumboJumbo כתב:לא ברור משהו, יש סך הכל 2 דיסקים קשיחים במחשב ועל אף אחד מהם אין מערכת הפעלה? אז איך אתה מגיב פה בפורום? אתה מריץ UBUNTU מדיסק און-קי?
...
מי אמר שזה המחשב היחיד בבית? סלולרי? SSD?
ובהקשר של השאלה - יש לכל דיסק מספר סידורי, אתה יכול למצוא אותו במאפיינים של הדיסק במנהל הדיסקים (אם אני לא טועה זה בטאב details בhardwre id)
אותו מספר סידורי כתוב על הדיסק עצמו.
הממ... עכשיו גם אני לא מוצא את זה.. גם אצלי יש דיסקים זהים ופעם זיהיתי אותם ככה אחד אחד ושמתי עליהם מדבקות לזיהוי.
אני אמשיך לחפש. זה חייב להיות שם איפה שהוא.
פתח CMD ותקליד :
wmic diskdrive get name, serialnumber, model
תחת name יהיו שמות בסגנון PHYSICALDRIVE1, תחת serial number יהיו המספרים הסידוריים (duh..) ותחת model יהיו מספרי הדגמים של הדיסקים (שצריכים להיות זהים במקרה שלנו)
במאפייני הדיסק תחת טאב volume תהיה שורה Disk שבה יש שם בסגנון Disk 1.
שני המספרים האלה תואמים - ככה תזהה את הדיסק ותצמיד לו את מספר הסידורי המתאים מהרשימה שקיבלת בCMD.
נערך לאחרונה על ידי harari ב 26/06/2013 1:19, נערך פעם 1 בסך הכל.