שאלה לגבי רזולוציות בין מסך מחשב למסך טלווזיה
אני צופה בסרטים דרך מחשב נייח שמחובר ישירות לטלווייזה FULL HD
הרזולוציה המקסימלית של המסך מחשב שלי היא 1680x1050 והרזולוציה של הטלוויזיה היא 1920x1080.
בשביל לראות סרטים באיכות HD בטלוויזיה האם אני צריך להגדיר את המסך מחשב גם על 1920x1080 או שאפשר להשאיר אותו על 1280X1024 אפילו ?
איך בדיוק זה עובד?
[/b]
הרזולוציה המקסימלית של המסך מחשב שלי היא 1680x1050 והרזולוציה של הטלוויזיה היא 1920x1080.
בשביל לראות סרטים באיכות HD בטלוויזיה האם אני צריך להגדיר את המסך מחשב גם על 1920x1080 או שאפשר להשאיר אותו על 1280X1024 אפילו ?
איך בדיוק זה עובד?
[/b]
רזולוציה של מסך לא אמורים לשנות כי היא נובעת מכמות הפיקסלים בו, שזה דבר פיזי.
כמו כן, יש רזולוציה לקובץ הוידאו. היא הרזולוציה שצריכה להנחות אותך.
כדי לצפות בקובץ במסך המתאים אתה צריך שרזולוצית המסך תהיה קטנה או שווה לרזולוציית הקובץ.
אם היא תהיה גדולה מהקובץ, יהיו מריחות שלפעמים יזיקו גם ליחס אורך רוחב וזה יעוות את התמונה או שתהיה לך מסגרת שחורה בשוליים, תלוי בהגדרות.
כמו כן, יש רזולוציה לקובץ הוידאו. היא הרזולוציה שצריכה להנחות אותך.
כדי לצפות בקובץ במסך המתאים אתה צריך שרזולוצית המסך תהיה קטנה או שווה לרזולוציית הקובץ.
אם היא תהיה גדולה מהקובץ, יהיו מריחות שלפעמים יזיקו גם ליחס אורך רוחב וזה יעוות את התמונה או שתהיה לך מסגרת שחורה בשוליים, תלוי בהגדרות.
כל מסך מציג רזולוציה שלו. זה משהו פיזי שתלוי במס' הפיקסלים שבמסך.
דוגמה שתעזור לך להבין את ההסבר הקודם שלי:
תחשוב שיש לך חתיכה של גומי 10X10 ס"מ שמודפסת עליה תמונה.
במצב רפוי, התמונה נראית היטב כמו שהיצרן התכוון.
אבל אם תמתח את החתיכה לגודל של 15X15 תקבל תמונה מתוחה ופחות איכותית.
אם תמתח את הגומי ל-15X20 ס"מ תקבל תמונה מעוותת גם מבחינת היחס גובה/רוחב.
דוגמה שתעזור לך להבין את ההסבר הקודם שלי:
תחשוב שיש לך חתיכה של גומי 10X10 ס"מ שמודפסת עליה תמונה.
במצב רפוי, התמונה נראית היטב כמו שהיצרן התכוון.
אבל אם תמתח את החתיכה לגודל של 15X15 תקבל תמונה מתוחה ופחות איכותית.
אם תמתח את הגומי ל-15X20 ס"מ תקבל תמונה מעוותת גם מבחינת היחס גובה/רוחב.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
kfirg14
לשאלתך - אין צורך לשנות את הרזולוציה במסך המחשב
Jonny123
הדוגמאות שלך לא רלוונטיות מכיוון שכן אפשר לשנות את הרזולציה של מסך כל שהוא לרזולוציה לא טבעית.(כמובן שלא ניתן להוציא יש מאין)
אין קשר בין רזולוציית הסרט לרזולוצייה שהוא מגדיר ביציאה למסך, אם הוא צופה בסרט ברזולוצית VGA במסך FHD הוא לא ישנה את הרזולוציה היוצאת בהתאם
לשאלתך - אין צורך לשנות את הרזולוציה במסך המחשב
Jonny123
הדוגמאות שלך לא רלוונטיות מכיוון שכן אפשר לשנות את הרזולציה של מסך כל שהוא לרזולוציה לא טבעית.(כמובן שלא ניתן להוציא יש מאין)
אין קשר בין רזולוציית הסרט לרזולוצייה שהוא מגדיר ביציאה למסך, אם הוא צופה בסרט ברזולוצית VGA במסך FHD הוא לא ישנה את הרזולוציה היוצאת בהתאם