היי,
אני בסה"כ הייתי מעוניין להחליף את כל השקעים של המזגנים והמפסקים של התאורה לכאלה אלקטרוניים הניתנים לשליטה ע"י שלט רחוק. כדי שאני יוצא מהבית אז בלחיצת כפתור הכל נכבה (בעיקרון אפשר להוריד את הפקק הראשי , אבל אני מעוניין בפתרון קצת יותר אלגנטי). או לדוגמה שיהיה ניתן לתכנת את שעות הפעולה של הבוילר.
שליטה מהאינטרנט או מהסלולרי אינו הכרחי במקרה שלי.
האם יש כזה דבר? איפה ניתן להשיג כאלו?
זה אמור להיות פשוט מאוד ולהתקנה עצמית ללא צורך בתשתית מיוחדת ועם שלט פשוט שמשדר RF.
אתה יכול לבחור בין X10 PLCBUS ZWAVE ZEEBEE
הסטדרטים הללו נתמכים בארץ.
למעשה אני מציע לך לחפש בקישורים באתרים האירופים UK והאוסטרלים.
שני אלו מתאימים מבחינת מתח 220VOLT .
כדי לבקר ON OFF אין צורך בבקר מספיק שלט.
כדי לתכנת את שעות ההפעלה של הבוילר ללא בקר, אבל עם שלט - זה אומר שיש בקר על מתג הבוילר
שוב לדעתי יש פתרון כזה - חפש.
מספר אתרים מומלצים: http://www.letsautomate.co.uk/ http://www.x10europe.com/
בארץ:
תנסה את IFEEL שמיבא טכנולוגיה אוסטרלית.
שנית עם LOGGIN או team3.
וכן אם אתה יודע לקרוא הולנדית (לא הכל בהולנדית) תסתכל גם בקישורים באתר הקישורים הראשי שם.
נכנסתי לאתר שלהם ובאמת יש להם מוצרים יפים.
יש למישהו ניסיון איתם?
שמתי לב גם שכל התקשורת בין הTRANSCEIVER MODULE לRECEIVERS השונים מתבצעת בתוך הרשת החשמל הביתית.
אבל מה עושים בבית שרשת החשמל בו היא תלת פאזי?
צריך שלושה TRANSCEIVER MODULE עבור כל פאזה?(במידה והמקלטים מפוזרים על פאזות שונות).
שאלה נוספת :
אם מפרקים מפסק חשמלי של תאורה ,יש שם רק שני חוטים שהם הפאזות כי בעצם זה מפסק טורי או שמחבר את הפאזות ומגיע זרם למנורה או שהוא מנתק אותם. האפס לא מגיע בכלל למפסק.
אז שאלתי היא ,איך עובדת האלקטרוניקה שבמקלט ללא האפס? יכול להיות שבשביל להפעיל אותם צריך להשחיל קו אפס למפסקים הרצויים?
היי אמיר,
יש לי הרגשה שמה שאתה מחפש הוא בית חכם ולא חצי חכם.
יש בשוק מערכות שמתעסקות רק עם תאורה, ויש כאלה שעוסקות רק במיזוג. אתה מחפש פתרון שכבר מכיל שתי מערכות שונות לצורך העניין.
אתה רוצה שתהיה לך שליטה מרחוק על המיזוג והתאורה באמצעות שלט.
בנוסף אתה רוצה שליטה מתוזמנת על מכשירי חשמל (כמו דוד חשמל).
ובנוסף אתה רוצה שליטה מרכזית שתעביר את כל המתגים למצב OFF כשאתה יוצא מהבית. למרות שאני מניח שיש לך מערכת אזעקה, מקרר, מחשב או דברים אחרים שצריכים להמשיך לעבוד.
אני מניח שהבית שלך כבר חי וקיים ושאתה מחפש פתרון שמתבסס כבר על רשת החשמל הקיימת.
אם כך, אני ממליץ לך לקרוא את הTHREAD על פרוטוקלים מחליפים את X10 פה.
זה יתן לך מושג טוב לגבי האפשרויות שעומדות בפניך (בהנחה שאתה לא רוצה לשבור קירות).
בנוסף אני ממליץ לך לבחון אפשרות של מערכת המבוססת על PLC-BUS.
חברות בארץ:
"קשטן"- מיבאים/מתקינים וכו' את המערכות של NIKOBUS
"גלובל קוואלטי" - מיצגים את SOMFY + LUTRON
INSTABUS (מוצרים מעולים) מיוצגים בארץ ע"י "אפקון", "מכלולים", "שלמה כהנא" "ארדן" ועוד... (אינסטבאס- זוהי מע' המשוטפת על כל חלקיה ליותר מ70 החברות המובילות באירופה בתחום. אם יום אחד מתקלקל משהו אתה תמיד יכול לגשת לחברה שיש לה את המוצר ולקבל שרות)
yoav4x4 כתב:חברות בארץ:
"קשטן"- מיבאים/מתקינים וכו' את המערכות של NIKOBUS
"גלובל קוואלטי" - מיצגים את SOMFY + LUTRON
INSTABUS (מוצרים מעולים) מיוצגים בארץ ע"י "אפקון", "מכלולים", "שלמה כהנא" "ארדן" ועוד... (אינסטבאס- זוהי מע' המשוטפת על כל חלקיה ליותר מ70 החברות המובילות באירופה בתחום. אם יום אחד מתקלקל משהו אתה תמיד יכול לגשת לחברה שיש לה את המוצר ולקבל שרות)
...
כולם טובים. כולם חכמים.
הבעיה עם הפתרונות שאתה ציינת כאן שהם מבוססים על תשתית חדשה.
אני לא בטוח שכאן הכוונה היא לחצוב בקירות ע"מ להכניס קווי תקשורת או לשנות את מעגלי החשמל בצורה גורפת.
הפתרון היחיד בארץ לדעתי שגם מאפשר לסיגנל הפיקוד לעבור דרך קווי החשמל הקיימים וגם אמין יחסית הוא PLC-BUS.