שרשור תגובות: הגלקסי S4 - מלך חדש או יורש טבעי? ביקורת

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
yagel_k
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #21 

אם לומר את האמת, תמיד יהיו שני מחנות, מחנה IOS, מחנה אנדרואיד.

בתור אדם שעובד בתחום הסלולר, אני יכול לומר שאני שופט את המכשירים ע"פ התפעול שלהם.
לשם השוואה, אני תמיד אעמיד את שני המכשירים במבחן המציאות, לדוגמא: היכולת להעביר קבצים ממחשב (או מכשיר אחר) לנייד / היכולת לגבות את התכנים וכו'.
על זו הדרך אפשר לברור לבד ולהגיע אל המכשיר שמעניק "חוויית שימוש" נוחה ונעימה.
אני איש אנדרואיד מושבע, אבל עדיין נותן מקום ומנסה כל מכשיר חדש, כן, אני נותן במה גם לZ10 של בלקברי. :)
הנוחות של אנדרואיד, לכל סוגיה פשוט מקלה על החיים ופה היתרון של מערכת זו על פני מתחריה.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #22 

MartinHSabag כתב:Freddi

יחד עם זאת, אם כבר שאלת, הרמקול והמסך של הסמסונג טובים יותר משל האייפון ב-10 רמות.
הן ברזולוציה, הן בשחורים ובעוצמת השמע.

לגבי הפונטים, להבדיל מהאייפון, אתה יכול להחליף למה שרק תחפוץ....
...
אמת ויציב.

שלא יובן לא נכון , יש לי אייפד בבית ואני בדיעה שבטאבלט הם משאירים אבק לכולם נכון לעכשיו.
אבל אין ספק שאם היה לי אינטרס כלשהו (הלוואי והיה :) ) באפל הייתי מודאג מאוד בקשר לאייפון והמתחרים
שלהם נכון להיום.

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #23 

IOS ואפל די דורכים במקום.
סמסונג ב-S4, אפילו עם השיפור הלא מי יודע מה "דרסטי" מה-S3, הצליחה להרחיב את הפער בצורה משמעותית.

סליחה שאני תוקע שאלה לא קשורה, אבל כשמתיחסים במסך ל"שחורים" - הכוונה עד כמה רחב המנעד של גווני אפור-שחור?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #24 

MartinHSabag כתב:אוקי, עכשיו זה הזמן להגיד שאני כבר מעל חודש חי עם הגלקסי S4. כן, זה המכשיר אנדרואיד הראשון שלי מאז השבוע ניסיון עם הנוט1 (שלא סבלתי) ואני מתחיל להתרגל.
זה לא קל למישהו שחי עם אייפונים מאז יציאתו.
יש דברים שעדיין מאוד לא הגיוניים ונראים כתלאי על תלאי של מערכת ההפעלה שהורכבה ע"י המון אנשים שלא דיברו אחד עם השני ורואים שאין יד מנחה מלמעלה שדואגת לחווית משתמש אחודה, ואני לא מדבר בין אפליקציות, כמו שקורה ב-iOS אלא ממש בתוך המערכת עצמה, כמו מסכי ההגדרות ובכלל איפה הגדרות שונות נמצאות.

יחד עם זאת, אין ספק שהמעבר מאייפון4 עם מערכת הפעלה 6.1.4 לגלקסי S4 הוא דרמטי.
הן במהירות התגובה וטעינת אפליקציות, התחברות לרשתות אלחוטיות והמסך והמצלמה המדהימים ויש כמובן כמה דברים שאחרי שמתרגלים אליהם (ולוקח זמן....) קשה להבין איך אפשר להסתדר בלעדיהם, למשל, כפתור BACK. לא רק שהוא חוזר למסך קודם אלא ממש כמו בדפדפן, הוא חוזר אחורה בהיסטורית הפעולות של המכשיר, כך שאם פתחתי לינק מתוך מייל, חזרה אחורה כמה פעמים ואני שוב בתוך אותו מייל, מה שבאייפון מצריך לחיצה כפולה על ה-HOME והפעלה מחדש של אפליקצית המייל שעדיין רצה ברקע....

נקודה נוספת שהייתי אמור להוסיף לביקורת המצויינת של אלי, היתה נושא שאודיופילים, מאוד יואהבו: ADAPT SOUND.

מדובר על סוג של EAR CORRECTION (על משקל ROOM CORRECTION) הנעשה ע"י בדיקת שמיעה (ממש כמו אצל אודיולוג) המובנה בתוך המכשיר.
כשמפעילים את האופציה בפעם הראשונה (דרך אוזניות כמובן), המכשיר עושה לנו בדיקת שמיעה לכל אוזן. מפעיל צלילים שונים לכל אוזן, בעוצמות ותדרים שונים ובהתאם לתגובה שלנו (שומע/לא שומע) הטלפון יוצר פרופיל שמיעה המותאם לאוזניות ולשמיעה שלנו האישית.
השיפור בסאונד, הן תוך כדי שיחה והן בשמיעת מוסיקה תלוי כמובן באיך השמיעה שלכם ואילו אוזניות אתם משתמשים, אולם, גם לי, שהשמיעה שלי תקינה (אחותי אודיולוגית ואני מנצל את הקשרים לבדיקות תקופתיות), השיפור הוא משמעותי.

אני עדיין ב-STOCK של המכשיר, כלומר, עם ה-Launcher של סמסונג (TouchWiz) ועם המקלדת המובנית וזאת כי אני עם גירסת קושחה מתקדמת יותר ממה שהיה לאלי בבחינה.
השיפורים הם דרמטיים, הן ביציבות והן בביצועים.

השיפור הכי משמעותי והוא זה שמתקן את התלונה העיקרית שנשמעה ברשת - נושא הזיכרון הזמין, טופלה בצורה שהיא מאפשרת כעת להעביר תוכנות (אפילו לאחר ההתקנה שלהן) ל-SD וכך אני עומד עם לא מעט תוכנות מותקנות אבל עם כמעט 7GB פנויים במכשיר.....
...
לדעתי השידרוג המשמעותי במעבר מאייפון לאנדואיד הוא השחרור מהעול שנקרא אייטיונז, וכל חוויית הסינכרון המגעילה.
באנדרואיד אתה מעתיק את הקבצים למכשיר, מנתק אותו מהמחשב והולך! ובאפל אתה עדיין ממתין לסינכרון, אם בכלל הבנת איך להעביר את הקבצים דרך איטיונז, ותתפלל שהאייפון יבין את הפורמט של הקובץ.. סיוט....
חוץ מזה, לדעתי האייפון יותר נעים כמכשיר (חומרה ותוכנה שעובדים חלק ביחד). אם כי המסך ב G4 יפה, אבל גדול מדי.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #25 

freddi כתב:האמת היא שכל הביקורות ברשת שאני ראיתי גורמות לי להרים גבה.
גם הביקורות המיקצועיות ביותר ... כגון המאמר כאן. וגם תגובתך מרטין יקירי. (Y)

למען הגילוי הנאות: אני שנים עם אייפון: 3,4 ועכשיו 5.
הייתי עם גלקסי 1 במשך יום אחד. ואחרי שהעמסתי עליו במשך שעות את כל החומרים שלי, הוא עשה מה שבא לו ואז קרס.
מאז אני עם אייפונים.
אבל כל שאר המשפחה עם גלקסי. כך שיוצא לי להיות הרבה ב"מגע" עם גלקסי, כולל 3 וגם 4.

בלי להתייחס לנוחות ההפעלה (אני אישית לא זקוק לכפתור חזור), הגיבוי האוטומטי ברקע, נוחיות החלפת המכשירים ועוד ...
מה שאני לא מבין הוא:
איך אף אחד לא רואה את התמונה בגלקסי לדורותיו כלא טבעית, עזה וצבעונית מדי ?
איך אף אחד לא שומע שהרמקול של המכשיר עצמו (לא דרך אוזניות) נשמע נחות וחלול מול אייפון מקביל ?
איך אף אחד לא רואה שכל הפונטים של גלקסי לא נעימים ונכונים לעין, לפחות בהשוואה מול אייפון - גם במערכת ההפעלה וגם בכל הטקסטים באינטרנט :?: :roll:

חשבתי לתומי שלפחות בפורום שלנו המתמחה ב-HT, שיש בו הרבה אודיופילים ווידיאופילים מישהו ישתף את מה שאני רואה ושמוע ...
אבל כנארה שאני טועה ...

כנראה שאני סובל מבעיות ראייה ושמיעה חמורות 8O
...
אתה לא היחיד!..לא להשמיץ... :)
הצבעים באייפון ואייפד הכי יפים וטבעיים, הקוראנים אוהבים צבעים עזים, כמו היפנים. ואין איפה לכוון צבעים בגלקסי, כנ"ל במצלמה שמוציאה הכל קונטרסטי ועז.
הרמקול זיבלי.
סמסונג לא מבינים ב GUI, יש במכשירים שלהם בלאגן בתחום הזה, ובכלל בסצנת האנדרואיד יש בלאגן כי זה לא מישהו אחד שמעצב את הכל אלא סלט של רומים ואנשים וחברות ברמות שונות של הבנה בעיצוב פונטים וכדומה.
ואפל אלופים בעיצוב GUI וחוויית שימוש במכשירים שלהם. (חוץ מאיטיונז!).
סטיב ג'ובס עיצב את הפונטים במע"ה שלהם בשנות השבעים כבר. גודל פונט, מרווחים וכו'.
במיקרוסופט/אנדרואיד אף אחד לא שמע על זה וזה לא מעניין אותם עיצוב.
רק ליבות, רזולוציה וכו'.
לך תבין...

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #26 

כבעליו של סמאטרפון סמסונג בעבר (גלאקסי S2) ואייפון (5) כיום, ומבלי להתייחס למלחמות אנדרואיד - iOS:

1. איכות החומרים שסמנסונג משתמשת בהם במכשיריה היא מזעזעת. עבור סכום כסף כל כך משמעותי היא חייבת לעשות שדרוג משמעותי באיכות החומרים. לא ייתכן שאני ארגיש שאני מחזיק פלסטיק גרוע ונחות במכשיר שאמור להיות מכשיר הדגל של החברה.

2. כבעל נסיון (מר) בעבר עם סמסונג בנושא של שדרוגי תוכני אני לעולם לא אקנה יותר מכשיר שהוא לא וונילה נקי של יצרן מערכת ההפעלה, כלומר אייפון של אפל או מכשיר שמריץ באופן טבעי אנדרואיד של גוגל (וכמובן ללא שום מודיפיקציה, לאנצ'ר או פיצ'ר אחר של יצרן תוכנה כזה או אחר). מדיניות שדרוגי התוכנה של סמסונג במשך השנים היתה בזיון ויש לי אפס אמון בהם מהבחינה הזו (ולו מהסיבה הבסיסית שהם תמיד יעדיפו לדחוף מכשיר חדש ולהרוויח עוד קצת כסף במקום לעדכן מערכת הפעלה ולרענן מכשיר ישן).

3. כמות הזיכרון שהמכשיר צורך מתוך הזיכרון הפיסי שיש למכשיר הוא פשוט בזיון. לא שבאפל המצב מעולה, אבל המצב ב-S4 עבר כל גבול (והביקורת על החברה מוצדקת מאוד).

4. הצבעים במסך. על אף היותו מרהיב, המסך רחוק מלהציג צבעים טבעיים, והצבעים שלו נוטים באופן ברור לכיוון הרוויה עד כדי גיחוך, גם פה נדרשת רויזיה ממחלקת המסכים של סמסונג.
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

לכל אלו שאומרים שאנדרואיד לא עובדת חלק בהתאמה עם החומרה - בדיוק בשביל זה השיקו Google Edition של S4.
שם מקבלים מערכת אנדרואיד נקיה, שאמורה לפעול חלק עם כל חומרה. אני כותב "אמורה" כי לא התנסיתי במכשירים הללו עדיין. ברגע שהמכשירים יצאו לשוק אני מניח שיהיו סקירות youtube שמשוות ביצועים וזמני תגובה.
S4 GE עולה 649$ נכון לעכשיו - אם אני לא טועה הוא ימכר החל מה-26.6.13.
אני לא רוצה לחשוב כמה זה יוצא אחרי מיסים ומשלוח....
מסכים שביחס למחיר, איכות החומרים נמוכה מאוד....

freddi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #28 

MartinHSabag כתב:Freddi ידידי,
אודיופיל ששומע מרמקול מונו של סמארטפון ווידיאופיל שרואה סרטים על מסך כזה ומבקר אותם כמו שהוא מבקר מערכת סטריאו ומסך/מקרן, סלח לי, אבל הוא לא אודיופיל ובטח של וידיאופיל.
יחד עם זאת, אם כבר שאלת, הרמקול והמסך של הסמסונג טובים יותר משל האייפון ב-10 רמות.
הן ברזולוציה, הן בשחורים ובעוצמת השמע.
ה-adapt sound באוזניות ב-S4 פשוט עובד.

לגבי הפונטים, להבדיל מהאייפון, אתה יכול להחליף למה שרק תחפוץ....
...
מרטין ידידי,
מה לעשות שגם אודיופיל ווידיאופיל, שרואה סרטים על מסך גדול ואולי אפילו ב-4K, לא עסוק רק בביקורות בציוד כבד, והוא נאלץ ביום יום גם להשתמש בנייד.
ומה לעשות שלא תמיד בא לו על אזניות ה-B&W בדרכים או גראדו בתוספת מגבר גם כשהו בבית ...
וכאשר הוא רואה בקנה מידה הקטן של הנייד איזה סירטון , הוא לא רוצה לסבול ואולי הוא רוצה אפילו להינות.

באייפון 5 אני נהנה מהמונו, ומהמסך הקטן ב-WS מושלם 8)

נכון, על הנייר הנתונים של סמסונג בשמיים,
אבל בפועל, כאשר הסתכלתי על ה- S3 קיבלתי כזה גועל מהצבעים העזים, וכדומה מהסאונד, שב S4 כבר לא התעמקתי יותר מדי ... (ואני מקווה שאחד הבנים שלי שקניתי לו על פי בקשתו S3 לא יקרא את מה שכתבתי כאן... (6) )
להבדיל, מהצבעים הטבעיים בעיניי אני מתאהב בכל החלפת אייפון מחדש.

גם נכון שאפשר להחליף פונטים .... אבל אין בגלקסי את ה- Helvetica המושלמת שיש רק לאייפון.
להבדיל, באייפון אין לי כול צורך להחליף ... סטיב ג'ובס, עם הידע שלו בקאליגרפיה פשוט עשה עבודה מושלמת (אפילו בפתקים, איפה שאפשר להחליף את הפונטים, אני נשאר ב Helvetica המנצח)

ואני סומך עליך שה-adapt sound באוזניות ב-S4 פשוט עובד.
האמת, אני לא טורח לבדוק.

בסופו של יום, למרות הנתונים, העין והאוזן שלנו סובייקטיביים...
אני לא הצלחתי עד היום לראות שום טבעיות בגלקסי, וגם לא הצלחתי להינות.

אני מבין שאתה כן נהנה
ואני שמח עבורך בכיף :beer:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

אני לא פאנאט לשום מחנה ובטח שלא המרתי דת ברגע שעברתי לסמסונג.
זו גם הסיבה שנתתי לעצמי יותר מחודש לפני שכתבתי על זה בפורום, פשוט רוצה לתת את הצ'אנס להתרגל לתפיסת עולם חדשה.

יש עדיין אנשים שאני ממליץ להם לקחת אייפון וכאלו שאני ממליץ להם לקחת אנדרואיד. ההקבלה שאני עושה היא סטרימר מול HTPC (ברור מי זה מי....).

האייפון מוגבל יותר אבל עובד כיחידה אחת וגם אפליקציות צד שלישי, רואים שיש מעלהן "יד מנחה" שמכתיבה צורת התנהגות ושפה ממשקית. לעומת זאת, באנדרואיד, כפתור ה"תפריט הנוסף", לא מתנהג או מביא את אותם תפריטים בכל אפליקציה כולל אפליקציות ששם הכפתור כלל לא בשימוש וזה מרגיש שמשהו מקולקל.

החופש שיש באנדרואיד לקסטם כל דבר אפילו קצת מייאש. יש מושג כזה של "יותר מידי אפשרויות". למשל, מרוב מקלדות אלטרנטיביות בסוף נשארתי עם הברירת מחדל.....

אני באמת לא חושב שיש כיום "מנצח" אלא שתי תפיסות עולם שמתאימות בגדול לשני סוגים של אנשים או שני סוגים של שימושים, ולכן כל שיחה על "פיצ'ר" מול "פיצ'ר" או פרמטר מול פרמטר, פשוט לא נכון.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

fighterblast
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #30 

אני די התאכזבתי מהאיכות שמע של S4 באוזניות. ציפיתי אחרי המסך הכמעט מושלם למשהו יותר טוב (דרך אגב ניתן לשחק עם הצבעים שיהיו יותר טבעיים במסך, עם האופציה של PHOTO PRO בהגדרות מסך).נראה כאילו גם שהאקוליזר על נורמל, הצליל נוטה לכיוון בס צעקני חסר פירוט מתכתי. לא הצלחתי להגיע למצב ניטרלי במשחק קצר עם האקוליזר - למרות שלא ניסיתי את הADPAT כי הבנתי שזה טוב רק אם יש בעיות שמיעה. הCOWON I9 שיש לי בינתיים בלי תחליף, ואיאלץ לקחת את שניהם לכל מקום. אני חושש שתוכן המוסיקה הפופי השטחי ששכיח היום בכל חור מכתיב את אופי הצליל - נראה כאילו תפרו את הציפ' והאיקוליזר כמו כפפה לGANGAM STYLE...
רזולוציה וביטרייט אלו תמצית החיים, בכל דבר צריך איזון.

HDF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #31 

כל הטיעונים לחסרונות של הגאלקסי ניתנים לפתירה,חלקם ממש בקלות ,
ונובעים מכך שבעלי אייפון ממש לא מכירים את יכולות ההתאמה האישית של אנדרוריד בכלל וגלאקסי במקרה הזה.
את עזות הצבעים ניתן לכוונן בקלות בתפריט, פונט ניתן להתקין כאפליקציה ולהחליף כאוות נפשנו, בנגני מוזיקה צד שלישי יש אקולייזר מתקדם למרות שקשה לי להאמין שהרמקול לא מספיק טוב.. דברים שעשיתי בקלות בS2 שלי..
ואלו רק קמצוץ קטן מיכולות ההתאמה האישיות של אנדרואיד.

כמו שמרטין כתב,אין פה מנצח אלא רק עניין של מה מתאים למי.
הגן הסגור של אפל מאפשר את היציבות של המערכת והאפליקציות,
הקוד הפתוח של אנדרואיד מאפשר אין סוף התאמות,אפשרויות ושינויים שלפעמים גם באים על חשבון היציבות.
בכל אופן סמסונג מנסה לשפר את חווית השימוש "out of the box" למשתמש הפשוט מבלי להיכנס לנבכי ההגדרות, אספקט שאפל מצטיינת בו.

אסור גם לשכוח שיש צרכנים כמוני שקהילת הפיתוח העצמאית היא דבר חשוב וחלק מהנה ומרכזי מהחוויה שלנו עם הסמארטפון,דבר שבא ליידי ביטוי באנדרואיד.

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

MartinHSabag כתב:החופש שיש באנדרואיד לקסטם כל דבר אפילו קצת מייאש. יש מושג כזה של "יותר מידי אפשרויות". למשל, מרוב מקלדות אלטרנטיביות בסוף נשארתי עם הברירת מחדל.....
...
לגמרי יותר מדי אפשרויות... (Y)
אבל אם חושבים על זה מעט, אני חושב שעדיף שההחלטה בידיים שלך במקום שיקבעו לך עובדה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #33 

תלוי במה ותלוי למי.
זה לא דבר שמתאים לכל אחד.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

אגב, דובר כאן קודם על מסכים.
יצא לי לראות כמה סרטונים שמשווים בין S4 ל-ONE ואני יכול להבין את מי שטען שהצבעים של הסמסונג "לא טבעיים". זה לא אומר שהמסך של האייפון הוא כליל השלמות, אבל המסך של HTC ONE הוא מאוד מאוזן מבחינת צבעים לטעמי. הרבה יותר נוח לקריאה מה-S4 שיכול לעייף את העיניים.
אני מניח שמשחק עם ההגדרות ישפר את המצב אבל זה דבר שאני אשאיר למומחים...

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”