צריך המלצה למכונת כביסה
-
IA
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
אהלן,
בעוד חודש וקצת, אני עובר מדירה שכורה שיש בה מכונת כביסה, לדירה אחרת שאין בה מכונה ואני חייב הפעם לקנות מכונה משלי. כרגע אני גר לבד.
בעיקרון אני מעדיף מכונה עם פתח עליון. מאחר ועדיין רוב האנשים רוכשים מכונות עם פתח חזיתי, הייתי רוצה לדעת באופן כללי אם המחיר הנמוך יותר הוא הסיבה לכך, או שמא למכונת עם פתח חזיתי יש יתרונות נוספים על פני מכונות פתח עליון - אמינות/בלאי איטי יותר/איכות כביסה וכו'..
התקציב שלי הוא בסביבות 2500 ש"ח, במידה וזאת מכונה עם פתח עליון, אעדיף משהו יחסית מתקדם עם בקרה וצג דיגיטיליים, משהו שיחזיק יחסית הרבה שנים..
נתקלתי בדגם כזה של בוש, אשמח לשמוע קודם את המבינים.
תודה מראש.
בעוד חודש וקצת, אני עובר מדירה שכורה שיש בה מכונת כביסה, לדירה אחרת שאין בה מכונה ואני חייב הפעם לקנות מכונה משלי. כרגע אני גר לבד.
בעיקרון אני מעדיף מכונה עם פתח עליון. מאחר ועדיין רוב האנשים רוכשים מכונות עם פתח חזיתי, הייתי רוצה לדעת באופן כללי אם המחיר הנמוך יותר הוא הסיבה לכך, או שמא למכונת עם פתח חזיתי יש יתרונות נוספים על פני מכונות פתח עליון - אמינות/בלאי איטי יותר/איכות כביסה וכו'..
התקציב שלי הוא בסביבות 2500 ש"ח, במידה וזאת מכונה עם פתח עליון, אעדיף משהו יחסית מתקדם עם בקרה וצג דיגיטיליים, משהו שיחזיק יחסית הרבה שנים..
נתקלתי בדגם כזה של בוש, אשמח לשמוע קודם את המבינים.
תודה מראש.
- OhadG
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
אחד ההסברים הפשוטים לגבי פתח חזיתי מול פתח עליון:
על מכונות עם פתח חזיתי ניתן למקם מייבש...
על מכונות עם פתח חזיתי ניתן למקם מייבש...
- oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
המלצה כללית למכשירים לבנים:
1. קונסטרוקטה: הם באותה איכות של בוש וסימנס אבל מתומחרים זול יותר וגם מאפשרים הרחבת אחריות לחמש שנים
2. כמה שפחות משוכלל = פחות סיכוי לתקלות. הצגים הדיגיטלים שאתה מחפש נוטים להתקלקל והתיקון לא זול
1. קונסטרוקטה: הם באותה איכות של בוש וסימנס אבל מתומחרים זול יותר וגם מאפשרים הרחבת אחריות לחמש שנים
2. כמה שפחות משוכלל = פחות סיכוי לתקלות. הצגים הדיגיטלים שאתה מחפש נוטים להתקלקל והתיקון לא זול
-
IA
-
- חבר פעיל מאוד

אם אקנה מתישהו גם מייבש (יכול להיות) אז אקנה גם אותו עם פתח עליון, הרבה יותר נוח לדעתי מכששניהם פתח חזיתי..
אז בהנחה שזאת אכן הסיבה העיקרית לדבר, אני אלך על מכונה עם פתח עליון..
בגדול הבנתי שבוש וסימנס הם המובילות, כשMIELE כמה רמות מעל, בפסגה..
כל מכונה שלהם כמובן חורגת משמעותית מהתקציב שלי.
במקרה וזה בוש, מישהו מכיר את המכונה הבאה: ?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=845043
אם יש משהו אחר מומלץ יותר אשמח לדעת, תקציב כמו שאמרתי באיזור ה-2500 ש"ח, הפעלה דיגיטלית, שקילה אוטומתית וכו'..
תודה.
אז בהנחה שזאת אכן הסיבה העיקרית לדבר, אני אלך על מכונה עם פתח עליון..
בגדול הבנתי שבוש וסימנס הם המובילות, כשMIELE כמה רמות מעל, בפסגה..
כל מכונה שלהם כמובן חורגת משמעותית מהתקציב שלי.
במקרה וזה בוש, מישהו מכיר את המכונה הבאה: ?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=845043
אם יש משהו אחר מומלץ יותר אשמח לדעת, תקציב כמו שאמרתי באיזור ה-2500 ש"ח, הפעלה דיגיטלית, שקילה אוטומתית וכו'..
תודה.
-
IA
-
- חבר פעיל מאוד

oris74 כתב:המלצה כללית למכשירים לבנים:
2. כמה שפחות משוכלל = פחות סיכוי לתקלות. הצגים הדיגיטלים שאתה מחפש נוטים להתקלקל והתיקון לא זול...
הבנתי :\
אפשר המלצה לדגמים ספציפיים?
תודה.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
קניתי כזו להורים שלי אחרי שהמכונה הקודמת הייתה סוחטת והיו חושבים שיש נחיתות של מטוסים מהרעש שהייתה עושה. הם מרוצים מאוד......
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
פתח עליון נועד למי שאין לו מקום לפתח קדמי.
למי שיש מקום תמיד עדיף קדמי. אמין יותר ומכיל 7/8 ק"ג.
פתח עליון מקסימום 6 ק"ג ומוגבל יותר במהירות סיבוב /סחיטה.
למי שיש מקום תמיד עדיף קדמי. אמין יותר ומכיל 7/8 ק"ג.
פתח עליון מקסימום 6 ק"ג ומוגבל יותר במהירות סיבוב /סחיטה.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
שלום,
גם אני מעדיף מכונת כביסה עם פתח עליון.
אולי בגלל החשש שבמכונות עם פתח חזיתי, המים עלולים להישפך החוצה, במקרה שהסחיטה לא בוצעה באופן תקין
הטיפ היחיד שאוכל לתת זה, להתרחק ממכונות תחת היבואן "קריסטל"
השירות שלהם קטסטרופה...
גם אני מעדיף מכונת כביסה עם פתח עליון.
אולי בגלל החשש שבמכונות עם פתח חזיתי, המים עלולים להישפך החוצה, במקרה שהסחיטה לא בוצעה באופן תקין
הטיפ היחיד שאוכל לתת זה, להתרחק ממכונות תחת היבואן "קריסטל"
השירות שלהם קטסטרופה...
-
IA
-
- חבר פעיל מאוד

תודה, אבל מבחינת אריכות ימים, יש הבדל בין עליון לחזיתי?
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
שים לב, נדל"ן הרבה יותר יקר ממכונות כביסה ומיבשים. פעם ראשונה שאני שומע רעיון כזה מוזר .IA כתב:אם אקנה מתישהו גם מייבש (יכול להיות) אז אקנה גם אותו עם פתח עליון, הרבה יותר נוח לדעתי מכששניהם פתח חזיתי..
....
כמו שצויין, אנשים קונים פתח עליון בגלל אילוץ, לא בגלל יתרון פונקציונאלי או ארגונומי, כי אין כזה יתרון.
גם יותר נוח להכניס ולהוציא כביסה בפתח קדמי כי לא צריך לפתוח את התוף ולהסתפק בפתח קטן. אם אתה מוטרד מלהתכופף, קנה שרפרף פלסטיק קטן.
משה
- חנן62
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
לגבי אריכות הימים, חשוב לדעת על פתח עליון שהוא מופעל ע"י קפיץ. הסיכוי שלו להתקלקל, לדעתי, גבוה יותר משל פתח קדמי. שים לב שהוא גם מייקר את המכונה.
לגבי מותג, מסכים עם הפורום שכדאי לבחור משהו עם מינימום צגים ואלקטרוניקה.
אם פתח עליון חשוב לך בכל זאת, לך על הדגם הבא של AEG, וזכור שאיכות ושם טוב עולים כסף:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=800776
אם השתכנעת מאיתנו, אני חושב שיהיה נכון יותר להמר על מותג פחות גרמני ויוקרתי, למשל קריסטל או בלומברג. אני מכיר כמה אנשים שבחרו בהן בגלל מגבלת תקציב, ואף אחד לא התלונן. בהצלחה ויום טוב, חנן.
לגבי מותג, מסכים עם הפורום שכדאי לבחור משהו עם מינימום צגים ואלקטרוניקה.
אם פתח עליון חשוב לך בכל זאת, לך על הדגם הבא של AEG, וזכור שאיכות ושם טוב עולים כסף:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=800776
אם השתכנעת מאיתנו, אני חושב שיהיה נכון יותר להמר על מותג פחות גרמני ויוקרתי, למשל קריסטל או בלומברג. אני מכיר כמה אנשים שבחרו בהן בגלל מגבלת תקציב, ואף אחד לא התלונן. בהצלחה ויום טוב, חנן.
- dmitrys
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1917
אני ממליץ לקנות הכי זול עם הכי הרבה שנות אחריות . עוד המלצה היא לקנות תוצרת מערב אירופה , זה יכול להשפיע על האמינות. לחברות הגרמניות יש מפעלים בתורכיה, צריך לבדוק כל דגם איפה מיוצר.
אף יצרן לא מייצר מכונות ל 20 שנה כמו פעם, הם מזמן הבינו שככה אנשים לא קונים מכונות חדשות.
לי אישית יש אלקטרולוקס תוצרת צרפת פתח חזית כבר 4 שנים שעושה כ 10 כביסות בשבוע, ואין תלונות. לאמא קניתי זנוסי, אך ורק בגלל 3 שנים אחריות של ראלקו.
אגב, AEG שייכת לאלקטרולוקס וזהה לה, רק היבואן שונה. גם זנוסי.
אף יצרן לא מייצר מכונות ל 20 שנה כמו פעם, הם מזמן הבינו שככה אנשים לא קונים מכונות חדשות.
לי אישית יש אלקטרולוקס תוצרת צרפת פתח חזית כבר 4 שנים שעושה כ 10 כביסות בשבוע, ואין תלונות. לאמא קניתי זנוסי, אך ורק בגלל 3 שנים אחריות של ראלקו.
אגב, AEG שייכת לאלקטרולוקס וזהה לה, רק היבואן שונה. גם זנוסי.
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
פתח עליון זה יקר יותר וקטן יותר.
ואני גם דוגל בזה שאפשר לשים דברים מעל מכונה עם פתח קדמי.
לפני כמה חודשים קניתי LG עם direct drive. זו המכונה הכי שקטה ששמעתי! יודעת לשקול את הכביסה ולהעריך כמה מים נדרשים אז לא חייבים למלא אותה כל כביסה, 10 שנים אחריות על המנוע ו-3 על שאר החלפים. תקבל עודף מ2000. עד כה היא עושה עבודה מצויינת.
יש דגמים עם צגים אלקטרוניים אבל לקחתי בלי (לא רואה בזה צורך באמת, לדעתי זה סתם גימיק, הפונקציונליות זהה)
ואני גם דוגל בזה שאפשר לשים דברים מעל מכונה עם פתח קדמי.
לפני כמה חודשים קניתי LG עם direct drive. זו המכונה הכי שקטה ששמעתי! יודעת לשקול את הכביסה ולהעריך כמה מים נדרשים אז לא חייבים למלא אותה כל כביסה, 10 שנים אחריות על המנוע ו-3 על שאר החלפים. תקבל עודף מ2000. עד כה היא עושה עבודה מצויינת.
יש דגמים עם צגים אלקטרוניים אבל לקחתי בלי (לא רואה בזה צורך באמת, לדעתי זה סתם גימיק, הפונקציונליות זהה)
- elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
לבוש מוצרים טובים ויחסית אמינים. השרות שלהם הוא מצויין, לפחות מניסיון שלי (bsh).
היתרון של פתח עליון הוא שהמכונה צרה יותר ועל כן נדרש פחות מקום. בשאר ההיבטים היא פחות נוחה - לא ניתן לשים עליה מייבש, פתח ההטענה צר, תמיד יש גרב שנשארת בתחתית התוף שמקשה על ההוצאה. גם המבחר קטן יותר.
ממליץ לך לשים מסנן אבנית, אבל רכוש אותו עצמאית (בערך 60 ש"ח) לפני שמגיעה המכונה (יקחו לך מעל 200 ש"ח).
היתרון של פתח עליון הוא שהמכונה צרה יותר ועל כן נדרש פחות מקום. בשאר ההיבטים היא פחות נוחה - לא ניתן לשים עליה מייבש, פתח ההטענה צר, תמיד יש גרב שנשארת בתחתית התוף שמקשה על ההוצאה. גם המבחר קטן יותר.
ממליץ לך לשים מסנן אבנית, אבל רכוש אותו עצמאית (בערך 60 ש"ח) לפני שמגיעה המכונה (יקחו לך מעל 200 ש"ח).
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
IA כתב:http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801098כתב:אפשר המלצה לדגמים ספציפיים?
תודה....
זה הדגם המומלץ לתקציב שלך.
אם תרצה 7 ק"ג, אתן לך את הדגם המתאים....
-
IA
-
- חבר פעיל מאוד

טוב, נראה לי שמהדברים שלכם די השתכנעתי ללכת על פתח קדמי. הדגם ש-טלHD המליץ נראה לי סבבה ומתאים, 6 ק"ג מספיק, תודה..
בעניין האבנית, מסנן אבנית זה אביזר כלשהו שמחליפים אחת לכמה זמן? אני זוכר שלפני כבר די הרבה שנים פירסמו על חומר כלשהו שמונע הצטברות אבנית, 'קלגון' או משהו כזה..
בעניין האבנית, מסנן אבנית זה אביזר כלשהו שמחליפים אחת לכמה זמן? אני זוכר שלפני כבר די הרבה שנים פירסמו על חומר כלשהו שמונע הצטברות אבנית, 'קלגון' או משהו כזה..
- Star-Blazer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
lךנו יש סמסונג כמה שנים\ מאוד מרוצים.
דווקא מבוש\סימנס אני מאוד מאוכזב (מדיח)
דווקא מבוש\סימנס אני מאוד מאוכזב (מדיח)
- מיכל_ג
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- maya1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1365
שים לב שבבוש/סימנס רק דגמי ה 8/7KG היקרים מעט יותר מיוצרים עדיין בגרמניה (גם את זה כדאי לבדוק שוב - אני לא הכי מעודכן בשנה שנתיים האחרונות) - השאר במפעלים שונים בעיקר בטורקיה - והאיכות והאמינות כנראה בהתאם..
לגבי סמסונג /LG אין לי נסיון אישי.
אבל אחרי הרבה מכונות לא איכותיות במיוחד - לאורך ה20 שנה האחרונות רכשתי סימנס 8KG לפני 4שנים וכמו שזה נראה היא תחיה עוד הרבה שנים (טפו טפו...) - מכונה איכותית ביותר - עושה עבודה מדהימה (משפחה עם ילדים וכו'..) - שוקלת כמעט 90KG - סוס עבודה אמיתי !
מצד שני לרווק - יתכן שכדאי למצוא משהו יותר קטן וזול....
בהצלחה..
לגבי סמסונג /LG אין לי נסיון אישי.
אבל אחרי הרבה מכונות לא איכותיות במיוחד - לאורך ה20 שנה האחרונות רכשתי סימנס 8KG לפני 4שנים וכמו שזה נראה היא תחיה עוד הרבה שנים (טפו טפו...) - מכונה איכותית ביותר - עושה עבודה מדהימה (משפחה עם ילדים וכו'..) - שוקלת כמעט 90KG - סוס עבודה אמיתי !
מצד שני לרווק - יתכן שכדאי למצוא משהו יותר קטן וזול....
בהצלחה..
-
IA
-
- חבר פעיל מאוד

תודה, השאלה אם בתקציב שלי אפשר לרכוש מכונה עם מפרט דומה לזאת שהמלצתם לי כאן, שמיוצרת בגרמניה?