צריך המלצה למכונת כביסה

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

אהלן,

בעוד חודש וקצת, אני עובר מדירה שכורה שיש בה מכונת כביסה, לדירה אחרת שאין בה מכונה ואני חייב הפעם לקנות מכונה משלי. כרגע אני גר לבד.

בעיקרון אני מעדיף מכונה עם פתח עליון. מאחר ועדיין רוב האנשים רוכשים מכונות עם פתח חזיתי, הייתי רוצה לדעת באופן כללי אם המחיר הנמוך יותר הוא הסיבה לכך, או שמא למכונת עם פתח חזיתי יש יתרונות נוספים על פני מכונות פתח עליון - אמינות/בלאי איטי יותר/איכות כביסה וכו'..

התקציב שלי הוא בסביבות 2500 ש"ח, במידה וזאת מכונה עם פתח עליון, אעדיף משהו יחסית מתקדם עם בקרה וצג דיגיטיליים, משהו שיחזיק יחסית הרבה שנים..

נתקלתי בדגם כזה של בוש, אשמח לשמוע קודם את המבינים.

תודה מראש.

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201

שליחה

אחד ההסברים הפשוטים לגבי פתח חזיתי מול פתח עליון:
על מכונות עם פתח חזיתי ניתן למקם מייבש...
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי

שליחה

המלצה כללית למכשירים לבנים:

1. קונסטרוקטה: הם באותה איכות של בוש וסימנס אבל מתומחרים זול יותר וגם מאפשרים הרחבת אחריות לחמש שנים
2. כמה שפחות משוכלל = פחות סיכוי לתקלות. הצגים הדיגיטלים שאתה מחפש נוטים להתקלקל והתיקון לא זול

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אם אקנה מתישהו גם מייבש (יכול להיות) אז אקנה גם אותו עם פתח עליון, הרבה יותר נוח לדעתי מכששניהם פתח חזיתי..

אז בהנחה שזאת אכן הסיבה העיקרית לדבר, אני אלך על מכונה עם פתח עליון..

בגדול הבנתי שבוש וסימנס הם המובילות, כשMIELE כמה רמות מעל, בפסגה..
כל מכונה שלהם כמובן חורגת משמעותית מהתקציב שלי.

במקרה וזה בוש, מישהו מכיר את המכונה הבאה: ?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=845043

אם יש משהו אחר מומלץ יותר אשמח לדעת, תקציב כמו שאמרתי באיזור ה-2500 ש"ח, הפעלה דיגיטלית, שקילה אוטומתית וכו'..

תודה.

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

oris74 כתב:המלצה כללית למכשירים לבנים:

1. קונסטרוקטה: הם באותה איכות של בוש וסימנס אבל מתומחרים זול יותר וגם מאפשרים הרחבת אחריות לחמש שנים
2. כמה שפחות משוכלל = פחות סיכוי לתקלות. הצגים הדיגיטלים שאתה מחפש נוטים להתקלקל והתיקון לא זול
...

הבנתי :\

אפשר המלצה לדגמים ספציפיים?

תודה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

במקרה וזה בוש, מישהו מכיר את המכונה הבאה: ?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=845043
...
קניתי כזו להורים שלי אחרי שהמכונה הקודמת הייתה סוחטת והיו חושבים שיש נחיתות של מטוסים מהרעש שהייתה עושה. הם מרוצים מאוד... (Y)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

פתח עליון נועד למי שאין לו מקום לפתח קדמי.
למי שיש מקום תמיד עדיף קדמי. אמין יותר ומכיל 7/8 ק"ג.
פתח עליון מקסימום 6 ק"ג ומוגבל יותר במהירות סיבוב /סחיטה.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

שלום,
גם אני מעדיף מכונת כביסה עם פתח עליון.
אולי בגלל החשש שבמכונות עם פתח חזיתי, המים עלולים להישפך החוצה, במקרה שהסחיטה לא בוצעה באופן תקין :lol:

הטיפ היחיד שאוכל לתת זה, להתרחק ממכונות תחת היבואן "קריסטל" :no:
השירות שלהם קטסטרופה...

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה, אבל מבחינת אריכות ימים, יש הבדל בין עליון לחזיתי?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

IA כתב:אם אקנה מתישהו גם מייבש (יכול להיות) אז אקנה גם אותו עם פתח עליון, הרבה יותר נוח לדעתי מכששניהם פתח חזיתי..
.
...
שים לב, נדל"ן הרבה יותר יקר ממכונות כביסה ומיבשים. פעם ראשונה שאני שומע רעיון כזה מוזר .

כמו שצויין, אנשים קונים פתח עליון בגלל אילוץ, לא בגלל יתרון פונקציונאלי או ארגונומי, כי אין כזה יתרון.
גם יותר נוח להכניס ולהוציא כביסה בפתח קדמי כי לא צריך לפתוח את התוף ולהסתפק בפתח קטן. אם אתה מוטרד מלהתכופף, קנה שרפרף פלסטיק קטן.
משה

חנן62
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה

לגבי אריכות הימים, חשוב לדעת על פתח עליון שהוא מופעל ע"י קפיץ. הסיכוי שלו להתקלקל, לדעתי, גבוה יותר משל פתח קדמי. שים לב שהוא גם מייקר את המכונה.
לגבי מותג, מסכים עם הפורום שכדאי לבחור משהו עם מינימום צגים ואלקטרוניקה.

אם פתח עליון חשוב לך בכל זאת, לך על הדגם הבא של AEG, וזכור שאיכות ושם טוב עולים כסף:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=800776

אם השתכנעת מאיתנו, אני חושב שיהיה נכון יותר להמר על מותג פחות גרמני ויוקרתי, למשל קריסטל או בלומברג. אני מכיר כמה אנשים שבחרו בהן בגלל מגבלת תקציב, ואף אחד לא התלונן. בהצלחה ויום טוב, חנן.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1917

שליחה

אני ממליץ לקנות הכי זול עם הכי הרבה שנות אחריות . עוד המלצה היא לקנות תוצרת מערב אירופה , זה יכול להשפיע על האמינות. לחברות הגרמניות יש מפעלים בתורכיה, צריך לבדוק כל דגם איפה מיוצר.
אף יצרן לא מייצר מכונות ל 20 שנה כמו פעם, הם מזמן הבינו שככה אנשים לא קונים מכונות חדשות.

לי אישית יש אלקטרולוקס תוצרת צרפת פתח חזית כבר 4 שנים שעושה כ 10 כביסות בשבוע, ואין תלונות. לאמא קניתי זנוסי, אך ורק בגלל 3 שנים אחריות של ראלקו.

אגב, AEG שייכת לאלקטרולוקס וזהה לה, רק היבואן שונה. גם זנוסי.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

פתח עליון זה יקר יותר וקטן יותר.
ואני גם דוגל בזה שאפשר לשים דברים מעל מכונה עם פתח קדמי.

לפני כמה חודשים קניתי LG עם direct drive. זו המכונה הכי שקטה ששמעתי! יודעת לשקול את הכביסה ולהעריך כמה מים נדרשים אז לא חייבים למלא אותה כל כביסה, 10 שנים אחריות על המנוע ו-3 על שאר החלפים. תקבל עודף מ2000. עד כה היא עושה עבודה מצויינת.
יש דגמים עם צגים אלקטרוניים אבל לקחתי בלי (לא רואה בזה צורך באמת, לדעתי זה סתם גימיק, הפונקציונליות זהה)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

elrom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

לבוש מוצרים טובים ויחסית אמינים. השרות שלהם הוא מצויין, לפחות מניסיון שלי (bsh).
היתרון של פתח עליון הוא שהמכונה צרה יותר ועל כן נדרש פחות מקום. בשאר ההיבטים היא פחות נוחה - לא ניתן לשים עליה מייבש, פתח ההטענה צר, תמיד יש גרב שנשארת בתחתית התוף שמקשה על ההוצאה. גם המבחר קטן יותר.
ממליץ לך לשים מסנן אבנית, אבל רכוש אותו עצמאית (בערך 60 ש"ח) לפני שמגיעה המכונה (יקחו לך מעל 200 ש"ח).

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

IA כתב:
כתב:אפשר המלצה לדגמים ספציפיים?

תודה.
...
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801098

זה הדגם המומלץ לתקציב שלך.
אם תרצה 7 ק"ג, אתן לך את הדגם המתאים.
...

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב, נראה לי שמהדברים שלכם די השתכנעתי ללכת על פתח קדמי. הדגם ש-טלHD המליץ נראה לי סבבה ומתאים, 6 ק"ג מספיק, תודה..

בעניין האבנית, מסנן אבנית זה אביזר כלשהו שמחליפים אחת לכמה זמן? אני זוכר שלפני כבר די הרבה שנים פירסמו על חומר כלשהו שמונע הצטברות אבנית, 'קלגון' או משהו כזה..

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104

שליחה

lךנו יש סמסונג כמה שנים\ מאוד מרוצים.
דווקא מבוש\סימנס אני מאוד מאוכזב (מדיח)

מיכל_ג
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

יש אתר מקיף שמסביר על ההבדלים בין פתח עליון לקדמי מבחינת צריכת חשמל, מים וכמובן מחירים -
לאתר

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

שים לב שבבוש/סימנס רק דגמי ה 8/7KG היקרים מעט יותר מיוצרים עדיין בגרמניה (גם את זה כדאי לבדוק שוב - אני לא הכי מעודכן בשנה שנתיים האחרונות) - השאר במפעלים שונים בעיקר בטורקיה - והאיכות והאמינות כנראה בהתאם..
לגבי סמסונג /LG אין לי נסיון אישי.
אבל אחרי הרבה מכונות לא איכותיות במיוחד - לאורך ה20 שנה האחרונות רכשתי סימנס 8KG לפני 4שנים וכמו שזה נראה היא תחיה עוד הרבה שנים (טפו טפו...) - מכונה איכותית ביותר - עושה עבודה מדהימה (משפחה עם ילדים וכו'..) - שוקלת כמעט 90KG - סוס עבודה אמיתי !
מצד שני לרווק - יתכן שכדאי למצוא משהו יותר קטן וזול....
בהצלחה.. (Y)

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה, השאלה אם בתקציב שלי אפשר לרכוש מכונה עם מפרט דומה לזאת שהמלצתם לי כאן, שמיוצרת בגרמניה?

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”