התחדשתי בAppleTV 3 ואני נדהם מהיכולות המדהימות בשילוב PlexConnect

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

טוב חברים

סוף כל סוף החלטתי לחזור למקורות שלי ולנטוש את המחשב בסלוןֿ. אני חייב להגיד שחברת אפל קיבלה אותי שוב חזרה בחיבוק חם ומלטף בדמות הAppleTV 3.

אז למה ומדוע?
תשמעו אני חייב להגיד ,שאני שחי את אפל ביום יום , עם אייפון , אייפד ומחשב מק תמיד הרגשתי שמשהו חסר לי בסלון.
היה לי מחשב HTPC נחמד של חברת Giada קטן עם XBMC והוא היה נחמד אבל כאמור משהו היה חסר שם.

היו לי המון התלבטויות האם לקנות אפל טיוי 2 שניתן לפריצה אבל חסר יכולת הזרמת סרטים ב1080p או לקנות את האפל טיוי 3 שאין לו פריצה ויכול להזרים סרטים ב1080p . כמובן שצריכים להבין שמכשיר אפל טיוי 3 ללא פריצה יכול לנגן רק את מה שנמצא באיטיונס ועוד מספר אפליקציות ויש את הפתרונות של "העתקת" המסך של המחשב לאפל טיוי על מנת לראות כל סרט, שעל פניו נשמע לי כמו פספוס ענק.

אבל אז נגלה לפני האור..........בדמות תוסף גאוני שנקרא PlexConnect.
אז מה זה בעצם?
דבר ראשון יש הPlex Server שאותו מתקינים על המחשב (יש לכל מערכות ההפעלה) ואז לאחר ההתקנה מתחילים להגדיר לו באיזה תיקיות יושבים הסרטים, הסדרות, ההופעות החיות ועוד. ממש כמו בXBMC.
לאחר ההגדרה הוא כמובן מוריד את כל המידע מהאינטרנט על הסרטים על מנת להציג אותו (ממש כמו בXBMC).
בנוסף יש המון תוספים שניתן להתקין לכל ערוץ שאתם רק חושבים עליו.

לאחר ההתקנה של הSERVER שלקחה לי 5 ד' עברתי להתקין את הPlex Connect.
ההתקנה דורשת להגדיר DNS לאפל טיוי שיהיה בדיוק כמו למחשב שעליו מותקן הPlex Server , שזה היה פשוט מאד (ישנם המון מדריכים ) ולאחר מכן מריצים איזה פקודה בטרמינל ואז מגיע רגע האמת :

התוסף הזה בעצם משתלט באופן גאוני על אפליקציית הקדימונים המובנית במכשיר, אז כדי להיכנס לתוסף לוחצים עליו ומגיעים לממשק של הPlex.
לא חיכיתי הרבה ומיד הלכתי לבדיקת האקסטרים שהיא להפעיל הופעה חיה של סטינג ב1080p Blueray (קובץ MKV).
החזקתי אצבעות ולאחר 2 שניות התחילה ההופעה ואני הייתי פשוט בהלם !!!!!!! אני מציין שוב שהמכשיר מחובר בצורה אלחוטית לרשת בבית שלי וההופעה פשוט ניגנה חלק!!! לאחר מכן ניסיתי כמה סרטים והכל עבד בצורה מושלמת.

הייתי בעננים!!! , מזגתי לי כוס קולה זירו קרה, (מגיע לי - הרי השקעתי מאמץ עצום של 10 דק' מזמני) , לקחתי את האייפון , הפעלתי את האפליקציה של Rdio (שגם עליה אני אכתוב בקרוב) , שמתי לי את השיר המדהים של Daft Punk בשם Giorgio By Moroder והחלקתי את האצבע על הAirplay ובשנייה האפל טיוי שלי פלט את המוסיקה מהמערכת המושקעת שלי.

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #2 

בהחלט נחמד
הנה ההכרזה וההסבר המלא על איך להתקין וכמה תמונות:
http://elan.plexapp.com/2013/06/04/intr ... different/

Rio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

זה תומך בכתוביות בעיברית? מה לגבי 3D?

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תומך בכתוביות בעברית
לא יודע לגבי 3D אין לי

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #5 

אני לא מבין באפפל טיוי ,

האם יש אפשרות לחבר אליו דיסק חיצוני וממנו להזרים? או שזה עובד כמו מכשירי האייפון?

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לא ניתן לחבר למכשיר דיסק חיצוני
הוא עובד לחלוטין כסטרימר.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

james341,
לא כל כך הבנתי מה היה חסר לך בקונפיגורציה הקודמת. הרי גם XBMC תומך בהזרמת סרטים ב 1080P, ב AirPlay ואפילו לא צריך להתקין Server במחשב. אז מה יש לך עכשיו שלא היה קודם?

yonik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

תודה על העידכון,ההסבר שלך נתן חשק לנסות את זה למרות שיש לי atv2 פרוץ,חבל שהם עדיין לא הוסיפו תמיכה לסרטים מכווצים(חייב לחלץ את הסרט),הכתוביות יוצאות הפוך(אין יישור לימין) והן חייבות להיות כשם הסרט(האפשרות לבחירה ידנית קיימת אבל לא עובדת),הרצה קדימה ואחורה מחשיכה את הסרט ואתה בעצם מריץ על עיוור.
הממשק של התוכנה על הדפדפן מגניב וגם בatv2 הממשק יפה כמו שאמרת (מתלבש על הטריילרים),אני אחזור לxbmc אבל סה"כ פיתרון נחמד ועדיף מכלום :)

אוריה
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2809
נתן תודות: 188 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #9 

היי,

יש לי כמה הערות ושאלות...
ראשית בתור משתמש ב PLEX עם פלזמה של LG זהו תוסף מהטובים שנתקלתי בהם ! ההתקנה וקלות השימוש יחד עם הנראות על המסך - מרשים.
ואחרי שאמרתי את זה... יש כמה חסרונות שמציקים מאוד !!!
אין יכולת לדלג לנקודת זמן מסויית בסרט או בהופעה חיה - בלתי אפשרי לדלג אליו ישירות אלא רק לאזור קרוב לשם.
אין יכולת להריץ בפרקי זמן קצרים של למשל 30 שניות...
אין יכולת להקפיץ טרקים קדימה בהופעה חיה.... כמו שיש למשל בפופקורן.

אם יש למישהו מידע על פיתרון לבעיות אלו - מאוד אשמח לשמוע.

שנית אני לא מבין מה היתרון של אפל בענין....הופעה של סטינג באיכות 1080 ניתן להזרים באותה האיכות ב PLEX רגיל - אשמח להבין יותר לעומק.
לנגן שירים על ידי אייר פליי ניתן גם דרך הרסיבר שיש לי של פיוניר...

בקיצור אשמח לשמוע ולהבין על יתרונות נוספים ...

אוריה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”