החלטה בין מסכי הדגל של LG, Philips וסמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
EG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,
אני מתלבט בין כמה מסכים אבל לפני כן רציתי לשאול על איזה גודל ללכת.

אני צופה במרחק של כ 2.7 מ' כרגע (מקסימום 3 מ' במקרים קיצוניים).
מחובר לYES ורואה גם שידורי SD וגם HD (כולל סרטים ב HD באמצעות סטרימר).
כרגע יש לי פלאזמה ''42 של LG ולכן חשבתי על ''46. השאלה היא, האם לא כדאי ללכת על מסך גדול יותר? נראה שהסטנדרט עלה ל ''55 אבל נראה שבמרחק הזה המסך יהיה גדול מידי.

חוץ מזה אני מתלבט בין שלושה מסכים:
1. סמסונג F8000.
2. LG LA740Y/ LA960Y.
3. ו - פיליפס 8008.

לא מצאתי מבחני השוואה בינהם ולא מצאתי חנות מיקצועית שאפשר לראות את שלושתם ולדבר עם מוכר מיקצועי שמבין עניין.

תודה לעוזרים.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

תבדוק גם את הסוני 905 . אומרים שהיא קרובה לשלמות.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

אם יש לך סטרימר ואתה לא הולך להשתמש בניגון מהטלויזיה אז היתרונות של הסמסונג מול הפיליפס די נעלמים - הפיליפס באה עם פאנל S-PVA היי אנד של סמסונג ועם עיבוד תמונה טוב יותר לטעמי + אמבילייט.
ה LG LA740Y בכלל בקטגוריית מחיר אחרת ובמחיר שלה יש לך את גם את הפיליפס 7008.
ביקורות לכל הטלויזיות האלה כולל הסוני 905 (הם עשו שם ביקורת ל LA790 אבל זה עם פנל זהה ל LA740) יש באתר AVForum: http://www.avforums.com/reviews/index.php
אני אשאיר לך למצוא את כל הביקורות שם די בקלות.
הם גם הולכים לעשות ביקורת ל LG LA860 שדי קרובה ל LA960.
אם הייתי צריך אני לבחור אז אם הייתי רוצה תלת מימד פאסיבי הייתי הולך על LA960 (או על פיליפס 7008 במחיר נמוך יותר) ואם אקטיבי אז על הפיליפס. בפיליפס צריך לעבוד הכי קשה כשי לקבל תמונה מעולה, שתדע אבל אפשר להגיע לרמה מטורפת.
אגב, לאחרונה קניתי פיליפס 7008 ב 55 אינץ' וממש רציתי את ה 8008. זה לא הסתייע בגלל תקציב והתפשרתי כי ל 7008 יש תלת מימד פאסיבי שאני מעדיף.

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

freedom_il כתב:(הם עשו שם ביקורת ל LA790 אבל זה עם פנל זהה ל LA740) יש באתר AVForum: http://www.avforums.com/reviews/index.php
...
מאיפה המידע שה-790 וה-740 חולקות את אותו פאנל?

EG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

freedom_il כתב:אם יש לך סטרימר ואתה לא הולך להשתמש בניגון מהטלויזיה אז היתרונות של הסמסונג מול הפיליפס די נעלמים - הפיליפס באה עם פאנל S-PVA היי אנד של סמסונג ועם עיבוד תמונה טוב יותר לטעמי + אמבילייט.
ביקורות לכל הטלויזיות האלה כולל הסוני 905 (הם עשו שם ביקורת ל LA790 אבל זה עם פנל זהה ל LA740) יש באתר AVForum: http://www.avforums.com/reviews/index.php
אם הייתי צריך אני לבחור אז אם הייתי רוצה תלת מימד פאסיבי הייתי הולך על LA960 (או על פיליפס 7008 במחיר נמוך יותר) ואם אקטיבי אז על הפיליפס. בפיליפס צריך לעבוד הכי קשה כשי לקבל תמונה מעולה, שתדע אבל אפשר להגיע לרמה מטורפת.
אגב, לאחרונה קניתי פיליפס 7008 ב 55 אינץ' וממש רציתי את ה 8008. זה לא הסתייע בגלל תקציב והתפשרתי כי ל 7008 יש תלת מימד פאסיבי שאני מעדיף.
...

את האמת רציתי להעביר את הסטרימר לטלוויזיה אחרת.
אני לא סגור על תלת מימד פאסיבי או אקטיבי. לכן רציתי לבדוק בחנות מה עדיף לי.
כל שאלת התקציב אצלי היא בעדיפות שניה כי אם אני הולך על ''46 אז אין לי בעיה. כשמדברים על ''55 העלויות כבר משמעותיות. לא ציינת מה מרחק הצפיה שלך.
בלי קשר, תודה על הקישור. אני גם מחפש אתר שיעשה השוואה בין דגמים.

EG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

asaf23 כתב:תבדוק גם את הסוני 905 . אומרים שהיא קרובה לשלמות.
...
תודה, אבדוק גם אותה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Coresh כתב:
freedom_il כתב:(הם עשו שם ביקורת ל LA790 אבל זה עם פנל זהה ל LA740) יש באתר AVForum: http://www.avforums.com/reviews/index.php
...
מאיפה המידע שה-790 וה-740 חולקות את אותו פאנל?
...
האמת שאני לא בטוח לגמרי אבל יש פה איזה שירשור על זה:
http://www.avforums.com/forums/hardware ... eview.html
פה יש סיכום של הליין שלהם ל 2013, אולי תבין יותר טוב ממני. לי זה נראה ממש דומה, חוץ מהמעבד של הסמארט טי-וי והחיבוריות (USB3):
http://www.flatpanelshd.com/article.php ... 1364794989
קשה לדעת, האמת, בלי להשוות אחד ליד השני.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

EG כתב:
freedom_il כתב:אם יש לך סטרימר ואתה לא הולך להשתמש בניגון מהטלויזיה אז היתרונות של הסמסונג מול הפיליפס די נעלמים - הפיליפס באה עם פאנל S-PVA היי אנד של סמסונג ועם עיבוד תמונה טוב יותר לטעמי + אמבילייט.
...

את האמת רציתי להעביר את הסטרימר לטלוויזיה אחרת.
אני לא סגור על תלת מימד פאסיבי או אקטיבי. לכן רציתי לבדוק בחנות מה עדיף לי.
כל שאלת התקציב אצלי היא בעדיפות שניה כי אם אני הולך על ''46 אז אין לי בעיה. כשמדברים על ''55 העלויות כבר משמעותיות. לא ציינת מה מרחק הצפיה שלך.
בלי קשר, תודה על הקישור. אני גם מחפש אתר שיעשה השוואה בין דגמים.
...
אני יושב כ 3.5 מטר מהטלויזיה נטו.

itziking2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

יש לך את ה-PHILLIPS 7606H ממש מעולה...

EG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אין לאף אחד דיעה לגבי גודל המסך?
מה לגבי חנויות מקצועיות?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #11 

יש לינק למעלה "איפה קונים". יש את פיוצ'ר בת"א, לגאסי בחיפה וכו'.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #12 

2.7-3 מטר בהחלט אפשר לחיות בכיף עם 55" במיוחד בשביל HD. אני יושב 3-3.5 מטר עם 55 (ואחרים יושבים יותר קרוב) והייתי בכיף קונה 60/65 :)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מסכים עם integral. עכשיו שיש לי 55, אני יכול להגיד ש 60 לפחות היה בא טוב.
יש בוויקיפדיה מאמר מעניין על זה: http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HD ... g_distance
לפי זה THX היו ממליצים לך מסך 60 אינץ' ומעלה ו SEMPTE היו ממליצים על 55 לפחות.

EG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

תודה, שכנעתם אותי. היום ביקרתי בכמה חנויות וראיתי בעצמי שאין לי מה לקחת מסך שהוא פחות מ ''50. מכיוון שהיבואנים הזניחו את מספר את הדגמים בגודל הזה אז אני אלך על 55''. אין ספק שלא רואים טוב בSD בטלווזיות של היום אבל החוויה עצומה לראות תכני HD במסך גדול. וזה העיקר מבחינתי.
עכשיו יש להחליט על מה ללכת.
הציעו לי היום מחיר הרבה יותר טוב על 8008 מאשר על ה F8000.
אני עדיין מחפש מקום שאפשר לראות את המסכים. אני השבוע אבקר בכמה מקומות בת"א ואחליט.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

EG כתב:תודה, שכנעתם אותי. היום ביקרתי בכמה חנויות וראיתי בעצמי שאין לי מה לקחת מסך שהוא פחות מ ''50. מכיוון שהיבואנים הזניחו את מספר את הדגמים בגודל הזה אז אני אלך על 55''. אין ספק שלא רואים טוב בSD בטלווזיות של היום אבל החוויה עצומה לראות תכני HD במסך גדול. וזה העיקר מבחינתי.
עכשיו יש להחליט על מה ללכת.
הציעו לי היום מחיר הרבה יותר טוב על 8008 מאשר על ה F8000.
אני עדיין מחפש מקום שאפשר לראות את המסכים. אני השבוע אבקר בכמה מקומות בת"א ואחליט.
...
אמרתי לך שה 8008 מתומחרת כמו F7500 בערך. אם זה היה התקציב שלי, הייתי הולך עליה למרות התלת מימד האקטיבי (שמבחינתי הוא חיסרון).
דיברתי לפני שקניתי עם נציג המכירות של אלקטרה, היבואנים, על כל הדגמים והתמחור שלהם בארץ. הוא אמר שהשנה, אחרי ש TP-Vision רכשו את 70% מחטיבת הטלויזיות של פיליפס הם תימחרו את הדגמים החדשים כמו הדגמים היוצאים של שנה שעברה (אחרי ירידת המחיר) והם מצפים למכירות טובות בגלל זה. המשלוח הראשון של ה 8008 נגמר להם עוד לפני שהגיע לארץ, גם ה 6008 וחלק גדול מה 7008 (כולם ב 55").
האמת, אני מקווה שאני טועה אבל נראה לי שיש לפיליפס עוד כמה שנים טובות לכל היותר עד שהבעלים החדשים יגרמו לזה שפיליפס לא תתקדם באותה מהירות כמו שאר החברות מבחינת איכות אז כדאי לנצל את זה.
כמו שאמרתי, גם אם האיכות דומה, בפיליפס אתה מקבל אמבילייט שזה בונוס ממש נחמד ולפיליפס יש פטנט בלעדי על זה בערך עד 2025.
אגב, אם אתה קונה פיליפס, תוציא מהם עוד זוג משקפיים לפחות. תתעקש ויתנו לך :)

matan5165
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 617
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #16 

הייתי בטוח שכתבתי תגובה מאוד ארוכה בדיון הזה דרך האייפד אבל משהו כנראה התפקשש בדרך.

רכשתי לא מזמן מסך 47 LG 740 למרחק של 2.2 מטר.
אני מרוצה מהמסך הזה בצורה חריגה מאוד, אני מכיר הרבה מסכים ויצא לי לראות לא מעט מסכים בעבר
תמונה מדהימה, סמארט נח עם הרבה מאוד פונקציות
תלת מימד מדהים (חוץ מבעיה קלה, פתחתי שרשור בנושא).
בקיצור המסך שווה כל שקל, אני מאוד אהבתי (Y)

אם יש לך שאלות תרגיש חופשי.

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #17 

אהלן

אני ממליץ על הפיליפס בכל מחיר.
לדעתי מציגה את התמונה הכי איכותית גם בSD\HD ו3D
כולל האמבילייט שהוא משדרג את חווית הצפיה מאוד.

תשומת לב-
דגמי 2012 לא תומכים בעברית
כל הדגמים לא תומכים בפורמט DTS

תוכל לראות את כל המסכים ברשתות הגדולות...

בהצלחה
אפי

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

שמע, EG, אני מסכים עם אפי בגדול.
F8000 מול פיליפס 8008, בוא נגיד שזה תיקו (למרות שאני לא חושב ככה אלא חושב שפיליפס טובה יותר), הפיליפס זולה משמעותית.
אם אתה רוצה את התמונה הטובה ביותר, קח את ההפרש בכסף שלא הוצאת על ה F8000 ותעשה לעצמך טובה תקנה איזה סטרימר מהטובים או יותר טוב מחשב עם מעבד אינטל מסדרת Haswell (משהו שמתחיל עם 4000 במספר הדגם - iX-4yyy). תתקין XBMC חדש (אפילו לך על גרסה 13 שנמצאת ב alpha אבל עובדת טוב) ותקבל איכות תמונה מדהימה.
צריך לא לשכוח שהנגן הפנימי של כל הטלויזיות וגם הסטרימרים לא משתווים למה שנותנים המעבדים היום ואם בסופו של דבר מדברים על איכות תמונה צריך שכל האלמנטים יהיו מעולים. בכל מקרה בפיליפס לא תוכל להשתמש כמו שצריך כי אין DTS.

בקשר ל LG LA740, הייתה לי התלבטות קשה בינה לבין הפיליפס 7008 ובסוף הלכתי על הפיליפס בגלל חדות גבוהה יותר אבל כזו שנעימה לעין וסוחפת. ל LG יש יתרונות בצבעים טובים ונעימים ישר מהקופסה והחלקת תמונה עם יותר אופציות ובפיליפס צריך לעבוד כדי להגיע לזה.
מצד שני, אתה מדבר על מסכי הדגל וצריך להסתכל על סדרה 8 או 9 של LG כדי להיות באותה קטגוריה של F8000 ו 8008.

EG פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תודה לכולם. עזרתם לי מאוד. אני חושב שהדרך הכי טובה להחליט היא ללכת לראות בעיניים.
דרך אגב, ל- F8000 אין אמבילייט?
האם למסכים היום יש יציאת החוצה למערכת להעברת סאונד? אם התשובה היא כן, האם רק ב HDMI או גם בכבל אופטי?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #20 

ה 8008 לא בליגה של ה F8000
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... r_sub1_jpg

בנוסף, כבר קראתי על מסכים יותר זולים מה 8008 שיצאו טובים יותר ממנו בהשוואה ראש בראש.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”