דליפת אור ממסך LED פיליפס 7008 55" האם זה נורמלי? 0.5 ס"מ היו הפתרון
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
קניתי את הטלויזיה של פיליפס 55pfl7008. בגדול, איכות תמונה ממש מעולה אבל צריך לעבוד די הרבה כדי לכוון אותה. לצערי בחושך מוחלט, ניתן לראות זליגות אור. הן היו בולטות יותר בימים הראשונים (התמונה המצורפת) וכמו בכל זליגה כזו, ניתן לראות את זה רק בחושך כמעט מוחלט ובסצינות כהות או שחורות.
בצורה שדי הפתיעה אותי, Dynamic Backlight + Dynamic Contrast שזה מה שפיליפס קוראים ל Local dimming די מעלים את זה וגם עובד די טוב בכללי. התמונה המצורפת היא של מסך שחור עם לוגו קטן לבן עם הפיצ'רים האלה כבויים.
היה אצלי טכנאי ואמר שזה נורמלי ולא משנה כמה מסכי LED אני אראה, בכולם תהייה התופעה הזו במידה כזו או אחרת וגם שאין סיכוי שהם יחליפו לי את הטלויזיה.
מה אתם אומרים? זה נורמלי?
עריכה 03/07/13:
אפשר לראות את התפתחות העניינים בשרשור. מה ששמתי לב אליו בסוף השבוע ולא עדכנתי הוא שהמתקין (המעפן) שם את הטלויזיה על המעמד ולא כיוון אותו. ההפרש בגובה מהמזנון מצד אחד של הטלויזיה לצד השני היה 0.5 ס"מ כלומר הטלוויזיה לא הייתה מאוזנת עם פלס.
סידרתי את זה והמצב השתפר עוד יותר ממה שתיארתי למטה.
זו גם הסיבה שכשתולים על הקיר המצב טוב יותר כי תמיד מאזנים עם פלס.
בצורה שדי הפתיעה אותי, Dynamic Backlight + Dynamic Contrast שזה מה שפיליפס קוראים ל Local dimming די מעלים את זה וגם עובד די טוב בכללי. התמונה המצורפת היא של מסך שחור עם לוגו קטן לבן עם הפיצ'רים האלה כבויים.
היה אצלי טכנאי ואמר שזה נורמלי ולא משנה כמה מסכי LED אני אראה, בכולם תהייה התופעה הזו במידה כזו או אחרת וגם שאין סיכוי שהם יחליפו לי את הטלויזיה.
מה אתם אומרים? זה נורמלי?
עריכה 03/07/13:
אפשר לראות את התפתחות העניינים בשרשור. מה ששמתי לב אליו בסוף השבוע ולא עדכנתי הוא שהמתקין (המעפן) שם את הטלויזיה על המעמד ולא כיוון אותו. ההפרש בגובה מהמזנון מצד אחד של הטלויזיה לצד השני היה 0.5 ס"מ כלומר הטלוויזיה לא הייתה מאוזנת עם פלס.
סידרתי את זה והמצב השתפר עוד יותר ממה שתיארתי למטה.
זו גם הסיבה שכשתולים על הקיר המצב טוב יותר כי תמיד מאזנים עם פלס.
-
- צילום בחושך מוחלט
נערך לאחרונה על ידי freedom_il ב 03/07/2013 13:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 414 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
זה קיים במידה כזאת או אחרת בכל מסכי הלד הצידי.
קשה לשפוט מהתמונה שלך עד כמה זה חמור שכן אינני יודע עד כמה היא מייצגת את המציאות.
בוטום ליין, אם בזמן צפיה בתוכן אתה רואה את זה וזה מפריע דרוש החלפה. אם אינך רואה את זה בזמן צפיה בתוכן זה לא מעניין.
קח בחשבון שהחלפה יכולה להביא לך מסך יותר גרוע מבחינה זו.
קשה לשפוט מהתמונה שלך עד כמה זה חמור שכן אינני יודע עד כמה היא מייצגת את המציאות.
בוטום ליין, אם בזמן צפיה בתוכן אתה רואה את זה וזה מפריע דרוש החלפה. אם אינך רואה את זה בזמן צפיה בתוכן זה לא מעניין.
קח בחשבון שהחלפה יכולה להביא לך מסך יותר גרוע מבחינה זו.
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

תודה integral.
זה מה שחשבתי, ואשתי אמרה בדיוק מה שאמרת אתה: שהחלפה יכולה להביא מסך גרוע יותר.
כמו שאמרתי, זה השתפר משמעותית עם הפיצ'רים של local dimming דולקים שכן הכי קל לעמעם תאורה בפינות.
אגב, התמונה היא בערך כמו שזה נראה בעיניים. עם מצלמה טובה ניסיתי כמה רמות חשיפה ובחרתי את זו שקרובה ביותר לאיך שזה נראה באמת.
כמו כן, ניסיתי ממש בעדינות לעשות מסג' בעדינות כמו שמתואר כאן ובעוד כל מיני מקומות אחרים:
http://www.avsforum.com/t/1125227/possi ... disclaimer
http://www.mademan.com/mm/how-repair-fl ... ision.html
(זה בעצם כמו לנקות את המסך עם חתיכת בד ניקוי של משקפיים, לא דפקתי עליו או משהו כזה אלא ליטפתי אותו, אפשר להגיד - אשתי אמרה שהיא מתחילה לקנא בטלויזיה
)
וזה עזר במידה מסויימת. אולי אני אפרסם תמונה עדכנית. יש לי הרגשה שכשמזיזים את המסך וזה גורם לעיוות כלשהו באיך שהפאנל הקדמי יושב מול התאורה זה משנה את הדליפה כי עקבתי אחרי זה ומידי פעם אני רואה את זה משתנה קצת.
זה מה שחשבתי, ואשתי אמרה בדיוק מה שאמרת אתה: שהחלפה יכולה להביא מסך גרוע יותר.
כמו שאמרתי, זה השתפר משמעותית עם הפיצ'רים של local dimming דולקים שכן הכי קל לעמעם תאורה בפינות.
אגב, התמונה היא בערך כמו שזה נראה בעיניים. עם מצלמה טובה ניסיתי כמה רמות חשיפה ובחרתי את זו שקרובה ביותר לאיך שזה נראה באמת.
כמו כן, ניסיתי ממש בעדינות לעשות מסג' בעדינות כמו שמתואר כאן ובעוד כל מיני מקומות אחרים:
http://www.avsforum.com/t/1125227/possi ... disclaimer
http://www.mademan.com/mm/how-repair-fl ... ision.html
(זה בעצם כמו לנקות את המסך עם חתיכת בד ניקוי של משקפיים, לא דפקתי עליו או משהו כזה אלא ליטפתי אותו, אפשר להגיד - אשתי אמרה שהיא מתחילה לקנא בטלויזיה
וזה עזר במידה מסויימת. אולי אני אפרסם תמונה עדכנית. יש לי הרגשה שכשמזיזים את המסך וזה גורם לעיוות כלשהו באיך שהפאנל הקדמי יושב מול התאורה זה משנה את הדליפה כי עקבתי אחרי זה ומידי פעם אני רואה את זה משתנה קצת.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אם זה כמו שנראה בתמונות, אז לדעתי זה ממש לא חמור.
קראתי שרשורים בפורומים בחו"ל ושם אנשים מתארים החלפה של 5 מסכים עד שהגיעו למצב שיכולים לחיות עם המסך.
אם אינך רואה את זה בזמן צפיה אז לדעתי תחסוך מעצמך את כאב הראש.
תליה על הקיר גם יכולה לעזור.
מסז' אמיתי דורש את שחרור ברגי המסגרת והחלקה מכוונת. ממליץ לך לא להיכנס לזה שלא יטענו שפתחת את המסך ולכן האחריות מבוטלת.
קראתי שרשורים בפורומים בחו"ל ושם אנשים מתארים החלפה של 5 מסכים עד שהגיעו למצב שיכולים לחיות עם המסך.
אם אינך רואה את זה בזמן צפיה אז לדעתי תחסוך מעצמך את כאב הראש.
תליה על הקיר גם יכולה לעזור.
מסז' אמיתי דורש את שחרור ברגי המסגרת והחלקה מכוונת. ממליץ לך לא להיכנס לזה שלא יטענו שפתחת את המסך ולכן האחריות מבוטלת.
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

ב 55 אינץ' כל תוכן SD לא יראה משהו. אני לא צופה כמעט ב SD, ה SD שאני רואה זה בעיקר שידורי עידן+ מהטלויזיה. שם המצב טוב והטלויזיה גם "זוכרת" באיזה Picture style השארתי לכל מקור ולכן מחליפה למשהו שכיוונתי במיוחד לצפיה בשידורים האלה.
טוב אני אנסה לתאר מה עשיתי ב SD:
התחלתי או ב ISF day או מ Standard.
sharpness - צריך להוריד קצת - מקסימום 3.
Perfect Natural motion - minimum. ב SD לא רואים אפקט אופרת סבון.
Advanced Sharpness: תראה מה עובד לך יותר טוב.
colour enhancement: אני שמתי על medium אלא אם אני משתמש במוד ISF ששם אין את זה בכלל.
טמפרטורת צבע: זה הכי חשוב - שמתי על custom. התחלתי לכוון מ warm והוספתי קצת כחול.
Dynamic backlight/ dynamic contrast - עדיף להפעיל ברמה כלשהי לדעתי אבל זה עניין של טעם.
וכמובן, Noise reduction מינימום. זה קצת מורח את הקצוות ואת גושי הצבע. אולי אפילו יותר ממינימום, תלוי בתוכן שלך.
Mpeg artefact reduction - גם על מינימום.
טוב אני אנסה לתאר מה עשיתי ב SD:
התחלתי או ב ISF day או מ Standard.
sharpness - צריך להוריד קצת - מקסימום 3.
Perfect Natural motion - minimum. ב SD לא רואים אפקט אופרת סבון.
Advanced Sharpness: תראה מה עובד לך יותר טוב.
colour enhancement: אני שמתי על medium אלא אם אני משתמש במוד ISF ששם אין את זה בכלל.
טמפרטורת צבע: זה הכי חשוב - שמתי על custom. התחלתי לכוון מ warm והוספתי קצת כחול.
Dynamic backlight/ dynamic contrast - עדיף להפעיל ברמה כלשהי לדעתי אבל זה עניין של טעם.
וכמובן, Noise reduction מינימום. זה קצת מורח את הקצוות ואת גושי הצבע. אולי אפילו יותר ממינימום, תלוי בתוכן שלך.
Mpeg artefact reduction - גם על מינימום.
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

integral, חשבתי על מה שכתבת על זה שתלייה על הקיר יכולה לעזור ואכן, זה נראה לי שזה יכול להכביד על המסך שהוא תלוי מעמוד קטן באמצע (בניגוד לכמה טלויזיות אחרות בזמן האחרון שנתמכות קצת יותר מהמעמד) והתחלתי להזיז את המסך בעדינות מהפינות התחתונות עד שהגעתי למצב בתמונה המצורפת. החשיפה הייתה זהה לתמונה בתחילת השירשור וזה שיפור אדיר, לא?
כמובן, כאשר הדלקתי Dynamic Backlight המסך היה שחור משחור (אין מה לצלם, זה פשוט שחור לגמרי) וגם בצפיה בתוכן כהה הפינות היו שחורות (ניסיתי גם דוגמאות של "לוחות שחמט" והפינות היו שחורות מאוד. זה לא מדד ANSI כי אין לי ציוד מדידה אבל זה נראה ממש טוב).
כמובן, כאשר הדלקתי Dynamic Backlight המסך היה שחור משחור (אין מה לצלם, זה פשוט שחור לגמרי) וגם בצפיה בתוכן כהה הפינות היו שחורות (ניסיתי גם דוגמאות של "לוחות שחמט" והפינות היו שחורות מאוד. זה לא מדד ANSI כי אין לי ציוד מדידה אבל זה נראה ממש טוב).
-
- ללא Dynamic Backlight
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

integral, זה ידוע שהתופעה הזו פוחתת עם הזמן. הלדים של התאורה כל כך חזקים כשהם חדשים והם מתייצבים על משהו פחות חזק עם הזמן. הקריסטלים של פנל ה LCD, בפינות שבהן התאורה הכי חזקה מתקשים לחסום את האור אם הם לא יושבים בדיוק ישר (כי יש שם אור משני כיוונים). מה שהכי הפריע לי זה לא העננות בפינות שגם הייתה תלויה בזווית הצפייה אלא הפס בצד שמאל למטה שהיה בולט כי יצא ישר מהקצה. את הפס הזה הצלחתי להעלים וזה עכשיו בסדר.
איציק, דליפות אור זו התופעה שאתה רואה בתמונה הראשונה שצירפתי: שבמסך שחור הפינות או חלקים מהקצוות מוארים בצורה לא אחידה ולא שחורה וזה נראה מעונן או אפור. אני גם לא בטוח למה התכוונת בכיוונונים. אני ניסיתי למנוע את זליגת האור ודי הצלחתי.
בנוסף, בלי קשר, וזה רלוונטי לכל טלויזיה, אתה צריך לכוון את התמונה עם כל האופציות בתפריטי התמונה כדי שתיראה לדעתך הכי טוב. ההבדל בתמונה בין איך שקיבלתי את הטלויזיה עם ה picture styles הדיפולטיים לעומת מה שיש אצלי עכשיו אחרי כמה ימים של משחקים עם הגדרות התמונה הוא הבדל של שמיים וארץ. אתמול הדלקתי את The Avengers בתלת מימד אחרי שסידרתי לזה את הכתוביות בעברית (כתוביות ב 3D) בקטע של הקרב בסוף ופשוט לא יכלתי להפסיק לראות אז בסוף נשארתי עד סוף הסרט למרות שהייתי מת מעייפות. היה מדהים, יותר טוב מבקולנוע (וזה ממש לא היה המצב כשניסיתי את אותו סרט כשקיבלתי את הטלויזיה).
חוץ מזה, בקשר לדליפת האור, אני ממש רגיש לפרטים קטנים אז הבחנתי בזה מיד. רוב האנשים לא שמים לב לזה בכלל.
איציק, דליפות אור זו התופעה שאתה רואה בתמונה הראשונה שצירפתי: שבמסך שחור הפינות או חלקים מהקצוות מוארים בצורה לא אחידה ולא שחורה וזה נראה מעונן או אפור. אני גם לא בטוח למה התכוונת בכיוונונים. אני ניסיתי למנוע את זליגת האור ודי הצלחתי.
בנוסף, בלי קשר, וזה רלוונטי לכל טלויזיה, אתה צריך לכוון את התמונה עם כל האופציות בתפריטי התמונה כדי שתיראה לדעתך הכי טוב. ההבדל בתמונה בין איך שקיבלתי את הטלויזיה עם ה picture styles הדיפולטיים לעומת מה שיש אצלי עכשיו אחרי כמה ימים של משחקים עם הגדרות התמונה הוא הבדל של שמיים וארץ. אתמול הדלקתי את The Avengers בתלת מימד אחרי שסידרתי לזה את הכתוביות בעברית (כתוביות ב 3D) בקטע של הקרב בסוף ופשוט לא יכלתי להפסיק לראות אז בסוף נשארתי עד סוף הסרט למרות שהייתי מת מעייפות. היה מדהים, יותר טוב מבקולנוע (וזה ממש לא היה המצב כשניסיתי את אותו סרט כשקיבלתי את הטלויזיה).
חוץ מזה, בקשר לדליפת האור, אני ממש רגיש לפרטים קטנים אז הבחנתי בזה מיד. רוב האנשים לא שמים לב לזה בכלל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לא יודע לגבי עוצמת ההארה של הלדים. כן יודע שה DIFUSER, אותו אלמנט שאחראי על פיזור אחיד של האור זז בקלות בגלל ההובלה, ההתקנה, לחץ לא אחיד, אטם שנלחץ וכו'... תלייה על הקיר מחזיקה את הטלוויזיה בכמה נקודות מאוזנות וכנראה שעם הזמן הדברים נוטים "לחזור למקומם".
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

ה Diffuser זה בדרך כלל נייר או בד לבן מבריק ויכול להיות שהוא זז קצת מאחורה וזה משפיע.
בקשר לעוצמת ה LEDים, חיפשתי בגוגל led depreciation . מסתבר שנקודת העבודה האופיינית היא 10-15% מעוצמה ההארה המקסימלית כשהLEDים חדשים. כשהעוצמה יורדת ב 30% זה כבר נקרא זמן מחצית החיים (ואומר שהטלויזיה בערך מתה) וזה קורה מתישהו בין 50000 ל 100000 שעות עבודה.
אני אמשיך לעקוב אחרי התופעה אצלי אבל אני לפחות יודע שזה כנראה בלט בגלל ההתקנה על מעמד ושאני יכול פלוס מינוס לסדר את זה בקלות.
תודה על העצות!
בקשר לעוצמת ה LEDים, חיפשתי בגוגל led depreciation . מסתבר שנקודת העבודה האופיינית היא 10-15% מעוצמה ההארה המקסימלית כשהLEDים חדשים. כשהעוצמה יורדת ב 30% זה כבר נקרא זמן מחצית החיים (ואומר שהטלויזיה בערך מתה) וזה קורה מתישהו בין 50000 ל 100000 שעות עבודה.
אני אמשיך לעקוב אחרי התופעה אצלי אבל אני לפחות יודע שזה כנראה בלט בגלל ההתקנה על מעמד ושאני יכול פלוס מינוס לסדר את זה בקלות.
תודה על העצות!
תודה לאל שקניתי פלזמה ,
ענן קטן ככל שיהיה יכול לדפוק את כל המצב רוח
קשה להנות מטלוויזיה חדשה בצורה כזו - לעניות דעתי כמובן
מספיק לדעת שזה קיים אפילו אם לא רואים את זה כל הזמן.
בהצלחה לפותח השרשור
מקווה שהבעיה תיפתר
ענן קטן ככל שיהיה יכול לדפוק את כל המצב רוח
קשה להנות מטלוויזיה חדשה בצורה כזו - לעניות דעתי כמובן
מספיק לדעת שזה קיים אפילו אם לא רואים את זה כל הזמן.
בהצלחה לפותח השרשור
מקווה שהבעיה תיפתר
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה,motiR כתב:פאסיק-לגביי הפלזמה שלך-רצוי מאד שלא תירדם חלילה מול המסך וחלילה תסבול מתופעות חמורות יותר מאלו שחווה פותח השרשור...ואל תשכח לזפזפ מידי פעם לערוצים חליפיים.וכמובן-אל תשכח לשטוף מידי פעם.......
אבל בכל זאת, אני ממליץ לך לפני השטויות שאתה תוקע, לבוא ולראות אצלי פיוניר קורו 5090 בת 3 שנים + ולראות אם יש לוגו של ערוץ, או סמני צריבה או צבירה, מבטיח לך שלא תראה כלום.. פשוט מסך שחור ונקי
גם אם תירדם בלילה, וגם אם לא תזפזפ בין הערוצים
לגבי התופעה של פותח השרשור, זו תופעה ידועה שדיברו עליה אין ספור פעמים במסכי LED, יש גם חוו"ד מקצועית של עפר לאור, מדוע זה קורה בגלל תזוזת הדפיוזרים.
מנסיוני, זה בולט רק בסיטואציות מאוד ספציפיות, בחושך מוחלט ולכן לא הייתי עושה עם זה כלום, וראיתי את זה במסכים רבים, כולל מסכי מחשב, שם התופעה עוד יותר חמורה
תוקע או לא תוקע,רצוי שלא תפתח תיבת פנדורה אתה והפיוניר קורו שלךgechts כתב:לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה,motiR כתב:פאסיק-לגביי הפלזמה שלך-רצוי מאד שלא תירדם חלילה מול המסך וחלילה תסבול מתופעות חמורות יותר מאלו שחווה פותח השרשור...ואל תשכח לזפזפ מידי פעם לערוצים חליפיים.וכמובן-אל תשכח לשטוף מידי פעם.......
אבל בכל זאת, אני ממליץ לך לפני השטויות שאתה תוקע, לבוא ולראות אצלי פיוניר קורו 5090 בת 3 שנים + ולראות אם יש לוגו של ערוץ, או סמני צריבה או צבירה, מבטיח לך שלא תראה כלום.. פשוט מסך שחור ונקי
גם אם תירדם בלילה, וגם אם לא תזפזפ בין הערוצים
לגבי התופעה של פותח השרשור, זו תופעה ידועה שדיברו עליה אין ספור פעמים במסכי LED, יש גם חוו"ד מקצועית של עפר לאור, מדוע זה קורה בגלל תזוזת הדפיוזרים.
מנסיוני, זה בולט רק בסיטואציות מאוד ספציפיות, בחושך מוחלט ולכן לא הייתי עושה עם זה כלום, וראיתי את זה במסכים רבים, כולל מסכי מחשב, שם התופעה עוד יותר חמורה...
החבר מוטיר : אם אתה מתכוון לצריבה - התופעה מוכרת לי מאוד ואני מודע לה.motiR כתב:פאסיק-לגביי הפלזמה שלך-רצוי מאד שלא תירדם חלילה מול המסך וחלילה תסבול מתופעות חמורות יותר מאלו שחווה פותח השרשור...ואל תשכח לזפזפ מידי פעם לערוצים חליפיים.וכמובן-אל תשכח לשטוף מידי פעם.......
לגבי הרגלי הצפייה : לא רואה SD בכלל , ו HD רק דרך סטרימר ,
ורק תכנים של WEB-DL (ללא לוגו של ערוצים)
ואיכות תמונה מקסימלית שעולה על האיכות התמונה של השיחרורים הרגילים ברשת
החבר אינטגרל : אמת ויציב! - אכן סבלתי מזמזום בתחילת הדרךintegral כתב:pessik
חשוב מאוד גם לשמור על הלבנים נמוכים אחרת יהיה קשה לשמוע את הסרט בגלל הזמזום...
אך הוא נחלש מאוד עד כדי נעלם כמעט לגמרי .
בשורה התחתונה אני לא מוטרד מזה.
מרוצה מהטלוויזיה עד הגג