.Gods.of.the.Arena
ויש את Blood and sand
שבת שלום

בספרטקוס בכלל לא צריכה להיות התלבטות.bariko כתב:האמת שהפתעתם אותי לגמרי.
לפני שהתחלתי לצפות, קראתי בתקצירים ש- Gods of the arena היא מיני סדרה שמקדימה ל- Blood and sand
כעת אני באמת רואה ש- Blood and sand שודרה קודם.
אבל זה לא משנה, כי מבחינה כרונולוגית הסדר הוא הפוך.
מזכיר לי את השאלה, איפה מתחילים לראות את "מלחמת הכוכבים".
האם קודם הטרילוגיה הישנה משנות השמונים, או הטרילוגיה החדשה.
בני גילי ראו כמובן קודם את הטרילוגיה הישנה.
אבל עבור הצעירים בינינו שלא גדלו על האריסון פורד ו -מארק המיל, עדיף מבחינה כרונולוגית להתחיל עם הסרט הראשון בטרילוגיה החדשה, "אימת הפאנטום"...

אבל לפעמים היוצרים הם אלה שמתחרטים.. כשקופולה הוציא את "הסנדק - הסאגה", אז הוא התחיל אותה מחלקיי הפריקוול בכיכוב רוברט דה נירו, ואז את הסרט הראשון, לבסוף את החלקים ה"עכשויים" בחלק השני.amir073 כתב:שאלה מיותרת. צופים בסדר שהיוצרים יצרו את הסדרה. לא צריך להתחכם...

כן, אם אתה רוצה להרוס לעצמך את כל החצי האחרון של הצפיה, כדאי להתחיל מאימת הפאנטום.bariko כתב: אבל עבור הצעירים בינינו שלא גדלו על האריסון פורד ו -מארק המיל, עדיף מבחינה כרונולוגית להתחיל עם הסרט הראשון בטרילוגיה החדשה, "אימת הפאנטום"...

Malcontent כתב:כן, אם אתה רוצה להרוס לעצמך את כל החצי האחרון של הצפיה, כדאי להתחיל מאימת הפאנטום.bariko כתב: אבל עבור הצעירים בינינו שלא גדלו על האריסון פורד ו -מארק המיל, עדיף מבחינה כרונולוגית להתחיל עם הסרט הראשון בטרילוגיה החדשה, "אימת הפאנטום"......

סרטים וסדרות היסטוריים/ביוגראפיים, המבוססים על אירועים אמיתיים, הם ממילא ספויילר אחד גדול...itay25783 כתב:קח בחשבון שאם תתחיל עם Gods of the Arena יש בהתחלה ספוילר רציני לסוף של Blood and Sand. בקיצור תתחיל עם Blood and Sand...

Malcontent כתב:יש שתי סיבות לא לראות את הסרטים בסדר כרונולוגי. הראשונה היא שהסרטים מלאים בספויילרים. אחת ההפתעות הכי גדולות הייתה לקראת הסיום של האימפריה מכה שנית, אבל מי שיראה את הסרטים לפי הסדר פשוט יגיד באותו רגע "מה רוצים ממני? כבר אמרו לי את זה לפני שני סרטים".
הסיבה השניה היא הסיבה הטכנית. הסרטים החדשים נראים משמעותית יותר טובים מהסרטים הישנים, לפחות ממלחמת הכוכבים ומהאימפריה מכה שנית. צעיר שיראה קודם את הסרטים היפים והקצביים ואז יעבור לסרטים הפחות מרשימים ויותר איטיים פשוט יכבה את הסרט עוד לפני שלוק עוזב את טטואין.
אכן נתת דוגמא, והיא הייתה דוגמא קלאסית ללמה צריך לראות לפי סדר היצירה ולא בהכרח לפי סדר כרונולוגי (למרות שספציפית במלחמת הכוכבים אני חושב שהסדר המושלם הוא ערבוב כלשהו בין הטרילוגיות, אבל זה כבר באמת פחות חשוב)....