לשמיעת מוזיקה - האם מגבר סטריאו עדיף על רסיבר 5.1?
אהלן.
ברשותי רסיבר SONY STR-DE675 100WATT RMS 8 OHM.
השימוש בו נעשה אך ורק במצב סטריאו.
כרגע מחוברים אליו זוג רצפתיים וסאב אקטיבי סרווין ווגה xls 12s.
החלטתי לשדרג למגבר/רסיבר חזק יותר וראיתי שהיום בשוק יש מעט רסיברים חזקים יותר משלי עם "שידרוגים" שפחות רלוונטיות מבחינתי כגון hdmi או usb אינטרנט וכו.
הרצון לשדרג את הרסיבר נוצר כי אני רוצה לשדרג לריצפתיים חזקים יותר, איכותיים יותר, ושהבאסים "הגבוהים" שלהם ישתלבו יפה יחד עם הסאב.
חשבתי על כיוון ריצפתיים של סרווין ווגה ve12 ולדעתי הרסיבר שלי לא יצליח באמת "לפתוח" אותם.
האם במקרה שלי עדיף לי לעבור למגבר סטריאו? בהתחשב לעבודה שאני אמור לחבר אליו גם סאבוופר אקטיבי.
אשמח לעצות.
ברשותי רסיבר SONY STR-DE675 100WATT RMS 8 OHM.
השימוש בו נעשה אך ורק במצב סטריאו.
כרגע מחוברים אליו זוג רצפתיים וסאב אקטיבי סרווין ווגה xls 12s.
החלטתי לשדרג למגבר/רסיבר חזק יותר וראיתי שהיום בשוק יש מעט רסיברים חזקים יותר משלי עם "שידרוגים" שפחות רלוונטיות מבחינתי כגון hdmi או usb אינטרנט וכו.
הרצון לשדרג את הרסיבר נוצר כי אני רוצה לשדרג לריצפתיים חזקים יותר, איכותיים יותר, ושהבאסים "הגבוהים" שלהם ישתלבו יפה יחד עם הסאב.
חשבתי על כיוון ריצפתיים של סרווין ווגה ve12 ולדעתי הרסיבר שלי לא יצליח באמת "לפתוח" אותם.
האם במקרה שלי עדיף לי לעבור למגבר סטריאו? בהתחשב לעבודה שאני אמור לחבר אליו גם סאבוופר אקטיבי.
אשמח לעצות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
STR-DE675 עם 500 וואט 'RMS' הוא באמת קצת חסר יכולת. למעשה אתה לא הראשון שמתלונן בהקשר של באסים על הרסיבר הזה. לפני השקעה של 3000 פלוס ש"ח ב-CV-VE12 אולי כדאי לך לעשות ניסיון יותר זול. אם סוני זה ה-cup of tea שלך אתה יכול אולי לחפש STR DA5ES שיש לו אספקת כוח מכובדת עם שני קבלי 18,000 μF שעולה ב-eBay בסביבות $250. הוא ייתן לך את אפקט ה'בום' שאתה מחפש.
בכסף שאתה חוסך, אם הרצפתיים שלך לא יספקו אותך, תוכל לרכוש מבחר גדול של רמקולי יד-2 איכותיים יותר מ-Cervin Vega שזוכים לדירוג נמוך מאוד, כבר הרבה שנים, כמעט בכל פורום ציבורי נטול אינטרסים שעוסק באודיו. יש מבחר גדול של רמקולים משומשים ואיכותיים במחירים סבירים.
בכסף שאתה חוסך, אם הרצפתיים שלך לא יספקו אותך, תוכל לרכוש מבחר גדול של רמקולי יד-2 איכותיים יותר מ-Cervin Vega שזוכים לדירוג נמוך מאוד, כבר הרבה שנים, כמעט בכל פורום ציבורי נטול אינטרסים שעוסק באודיו. יש מבחר גדול של רמקולים משומשים ואיכותיים במחירים סבירים.
האמת שאני מרוצה יחסית מהרסיבר שלי. אלא אם תשכנעו אותי שעדיף לי לרכוש מגבר 2 ערוצים והוא יכפיל את העוצמה.
למכות באס דואג הסאב. קצת אכזבת אותי לגביי שCERWIN VEGA נחשבים לרמקולים "לא איכותיים" למרות ששמעתי לא מעט סאבים ואני מאוד מרוצה מהרכישה של הסאב CERWIN VEGA XLS 12S ב2800 שח, חדש מהיבואן במקום ב4500.
נניח אם אשאר עם הרסיבר SONY הנ"ל כי חבל להוסיף 2000-2500 על רסיבר חדש עם כל מני "שידרוגים" וללא שיפור בעוצמה (אלא אם אני טועה תקנו אותי), על איזה רמקולים ריצפתיים תמליצו (תקציב 3000 שח)?
אהבתי נורא את העיצוב של הריצפתיים JBL E90. כמובן שעוד לא מצאתי באזור המרכז חנות שיש אותם בתצוגה ולכן אבקש דעות?
למכות באס דואג הסאב. קצת אכזבת אותי לגביי שCERWIN VEGA נחשבים לרמקולים "לא איכותיים" למרות ששמעתי לא מעט סאבים ואני מאוד מרוצה מהרכישה של הסאב CERWIN VEGA XLS 12S ב2800 שח, חדש מהיבואן במקום ב4500.
נניח אם אשאר עם הרסיבר SONY הנ"ל כי חבל להוסיף 2000-2500 על רסיבר חדש עם כל מני "שידרוגים" וללא שיפור בעוצמה (אלא אם אני טועה תקנו אותי), על איזה רמקולים ריצפתיים תמליצו (תקציב 3000 שח)?
אהבתי נורא את העיצוב של הריצפתיים JBL E90. כמובן שעוד לא מצאתי באזור המרכז חנות שיש אותם בתצוגה ולכן אבקש דעות?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

היה לי הרושם שהחלטת להחליף את הרסיבר שלך. כך לפחות הבנתי ממך. צר לי לאכזב אותך אבל לא כל רמקול שעוטפים לו את הוופר בטבעת סראונד אדומה בסגנון של מונית מטול-כרם שווה משהו. הנה ביקורת באתר דומה על ה-VE-12. קרא נא את השורה התחתונה. עיין ערך 'חסרונות'.
אם אתה שואל אותי אין זוג רמקולים רצפתיים חדשים לשמיעת מוסיקה בסטראו בסדר גודל של 3000 ש"ח שמצדיקים זאת. לא קיים. רמקולים משומשים, לעומת זאת, באותו תקציב יכולים להוות פתרון מעולה גם ביחס לרמקולים חדשים שעולים פי שלוש וארבע. אם אתה מתעניין באלטרנטיבות תריץ חיפוש בפורום הזה - השאלה הזו צצה כאן כל יומיים. החבר ofir-harlev עונה עליה בתדירות מדהימה בסבלנות ראויה לציון ובמידה רבה של אחריות. רק לחפש! ענו על זה כאן מיליון פעמים.
אם אתה שואל אותי אין זוג רמקולים רצפתיים חדשים לשמיעת מוסיקה בסטראו בסדר גודל של 3000 ש"ח שמצדיקים זאת. לא קיים. רמקולים משומשים, לעומת זאת, באותו תקציב יכולים להוות פתרון מעולה גם ביחס לרמקולים חדשים שעולים פי שלוש וארבע. אם אתה מתעניין באלטרנטיבות תריץ חיפוש בפורום הזה - השאלה הזו צצה כאן כל יומיים. החבר ofir-harlev עונה עליה בתדירות מדהימה בסבלנות ראויה לציון ובמידה רבה של אחריות. רק לחפש! ענו על זה כאן מיליון פעמים.
תודה.
ובכל זאת האם לדעתך הרסיבר הקיים הוא ברמה טובה מבחינת האיכות והעוצמה הממוצעת במצב סטריאו או שהטכנולוגיה של היום הישתדרגה פי 2 בעוצמה ובאיכות ולכן עדיף לשדרג לרסיבר חדש/מגבר סטריאו?
אם כן, אנא ציין את שמות החברות הכי עדיפות ברסיברים/מגבריי סטריאו.
תוכל רק לרשום לי תחת איזה כותרת אני צריך לערוך חיפוש לגביי רמקולים ״יד 2״ ועל איזה חברות עדיף להיתייחס יותר ברצינות?
תודה
ובכל זאת האם לדעתך הרסיבר הקיים הוא ברמה טובה מבחינת האיכות והעוצמה הממוצעת במצב סטריאו או שהטכנולוגיה של היום הישתדרגה פי 2 בעוצמה ובאיכות ולכן עדיף לשדרג לרסיבר חדש/מגבר סטריאו?
אם כן, אנא ציין את שמות החברות הכי עדיפות ברסיברים/מגבריי סטריאו.
תוכל רק לרשום לי תחת איזה כותרת אני צריך לערוך חיפוש לגביי רמקולים ״יד 2״ ועל איזה חברות עדיף להיתייחס יותר ברצינות?
תודה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לדעתי המגבר הזה של Sony הוא לא ברמה המספקת - לפי מה שתארת. הספק של 500 RMS (גם בהנחה שזהו ההספק האמיתי ולא סתם 'ניפוח' של היצרן) בד"כ מתרגם ל-100 RMS בתצורת שני רמקולים קדמיים והמשמעות של הספק רציף, היא בערך 70 וואט לערוץ. זה נכון תחת יותר מידי הנחות, שלא נראה לי שמתקיימות במקרה הזה. מגבר סטראו סביר אמור להיות בעל הספק שמסוגל להניע שני רמקולים רצפתיים ברמה שבה אין צורך להשתמש בסאב. לכן המלצתי לך מקודם להתחיל דווקא ממגבר ורק אחר כך לבדוק לגבי רמקולים.
אתה יכול לחפש תחת 'רמקולים' ולעיין בשרשורים שכוללים 'עזרה' או 'המלצה', גם כאן וגם בפורום וינטאז' - או שאתה יכול למשל לחפש הודעות של ofir-harlev כאן.
אתה יכול לחפש תחת 'רמקולים' ולעיין בשרשורים שכוללים 'עזרה' או 'המלצה', גם כאן וגם בפורום וינטאז' - או שאתה יכול למשל לחפש הודעות של ofir-harlev כאן.
אתה מתבלבל קשות בין עוצמה לבין איכות.
יש לא מעט מגברים חזקים מחורבנים באיכות בהשוואה למגברים חלשים יותר.
המדד שלך - כמה וואט נותן כל מגבר הוא שגוי.
קונים מגבר לפי ההתאמה שלו לרמקולים ולא לפי מספר הוואטים שיש לו.
אתה צריך לשמוע את השילוב ביניהם.
אגב, אם כל מה שמעניין אותך זה עוצמת הבאס,חבר סאבוופר ופתרת את העניין.
ארז
ארז
אוקי אנסח את השאלה אחרת.ארז_וחני כתב:אתה מתבלבל קשות בין עוצמה לבין איכות.
ארז...
הרסיבר הקיים לדעתך נחשב לאיכותי וחזק יחסית למה שנמכר היום בשוק עד 3500 שח או שבאמת שווה להשקיע ברסיבר "מהדור החדש" על מנת לשפר בעיקר איכות ועוצמה בסטריאו בלבד? אם כן אנא רשום איזה חברה לדעתך עושה את העבודה הכי טוב, יאמה, ארמן קרדון, דנון או אונקיו?
האמת שאני חד בנושא השמיעה כלומר אני אוהב להאזין לאיכות צליל נקי אבל המדד העיקרי שלי הוא עוצמת הבאס. הבאס מבחינתי מוסיף המון לאיכות השמע.
ולכן את עיניין הבאס שיפרתי בכך שרכשתי את הסאב של CW שלטעמי "בועט" מדוייק וחזק. גם הריצפתיים שלי עושים עבודה יפה במיד ובטוויטר פשוט בבאסים ה"גבוהים" הם קצת חלשים ולכן לא ככ משלבים יחד עם הסאב שחתוך ב80HZ.
דוגמא למגבר הרבה יותר איכותי ועדיין אתה צריך לשמוע את השילוב שלו עם הרמקולים שלך :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=39495
ארז
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=39495
ארז
אני מבין את הכתוב.ארז_וחני כתב:חביבי, תקרא מה שכותבים לך - אין לך שום צורך להשקיע ברסיבר מ"הדור החדש" אם השימוש שלך הוא לסטראו.
אתה צריך מגבר סטראו , לא רסיבר קולנוע ביתי (מהדור החדש או מהדור של שמעון פרס...).
ארז...
פשוט כבר רכשתי סאבוופר אקטיבי והבנתי שבשוק אין מגברי סטריאו עם יציאה לסאב בניפרד.
בגלל שרציתי להשקיע בזוג רמקולים יותר בשרניים ועל מנת שלא להיתאכזב החלטתי לשאול אותכם האם לחליף את הריסבר שלי לרסיבר חדש(אולי חזק יותר)/או למגבר סטריאו.
זו הדעה הרווחת. האם זה נכון? יש כאלה שנשבעים שאחרי בדיקות הם לא שמעו הבדלים, ויש כאלה שאפילו לא יעזו לשקול רסיבר קולנוע ביתי. בסופו של דבר אתה זה שצריך לקבוע, ועד שלא תעשה השוואה אצלך בבית (או בחדר הדגמה כלשהו) כנראה שלעולם לא תדע.לשמיעת מוזיקה - האם מגבר סטריאו עדיף על רסיבר 5.1?...
אין דבר יותר חזק מדעת הרוב, כן, אפילו אם דעת הרוב היא שטויות במיץ.קצת אכזבת אותי לגביי שCERWIN VEGA נחשבים לרמקולים "לא איכותיים"...
אתה צריך להאזין לרמקולים שלהם, לאחר מכן יכול להיות שתסכים, ויכול להיות שממש לא.
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
ברגע שהמדד העיקרי שלך זו עוצמת הבאס, אז יש אוקסימורון במשפט "שמיעת מוסיקה" ...האמת שאני חד בנושא השמיעה כלומר אני אוהב להאזין לאיכות צליל נקי אבל המדד העיקרי שלי הוא עוצמת הבאס. הבאס מבחינתי מוסיף המון לאיכות השמע....
יש סיבה לכך שמגברי סטריאו לא מגיעים עם יציאה לסאב וופר אקטיבי...
אני במקומך פשוט משקיע את הכסף בסאב וופר גדול/חזק יותר ואז יהיה לך יותר באס.
אין שום קשר למגבר/רסיבר או למוסיקה לצורך הענין.
אנא פרט כיצד אפשר לחבר סאבוופר אקטיבי (RCA) ליציאה לרמקולים רגילה במגבר?Rozshay כתב:כל מגבר סטריאו בעל יציאת פרה יתאים לסאב אקטיבי ,ישנם חלק מהסאבים האקטיבים שגם יכולים להתחבר ליציאת רמקולים רגילה במידה ולמגבר יציאה ל2 זוגות רמקולים...
ולכל השאר כנראה שאתם לא מבינים אותי. יש לי כרגע סאב גדול וחזק יחד עם זאת הוא יחסית חזק לריצפתיים שלי.
הרעיון שלי היה לשדרג את הריצפתיים שלי לאיכותיים וחזקים יותר ולכן שאלתי את השאלה הבאה: האם הרסיבר שלי יעמוד כמעט בפני כל רמקול סטנדרטי שיש היום בשוק או שאתצטרך לשדרג בנוסף לרסיבר חדש שיכול להיות בעידן החדש ״שידרגו״ את איכות והעוצמה או לחילופין הפיתרון הטוב ביותר בשבילי הוא לרכוש מגבר 2 ערוצים כולל יציאה לסאב?
לאחוז גדול ממגבר הסטראו המשולבים ישנה יציאה PRE OUT, היציאה משמשת לחיבור יחידת POWER נוספת וניפרדת למגבר המשולב, אך יכולה לשמש גם להגברת סאב אקטיבי, וזו הדרך המקובלת, החיבור פשוט ביותר הRCA יציאת הPRE של המגבר המשולב לכניסה RCA של הסאב,
ישנם סאבים שיש להם בנוסף כניסה שנקראת HI LEVEL INPUTS , הכניסה הזו נראת בדיוק כמו כניסה של רמקול רגיל, ומתחבר אליו זוג כבלים רגילים כמו של רמקולים, יש לשים לב בסאב שאכן זוהי כניסה ולא יציאה שנועדת לשרשור רמקולים נוספים לסאב.
בשביל שימוש בכניסה לHI LEVEL INPUTS , אתה צריך שלמגבר שלך יהיה אפשרות לחיבור 2 זוגות רמקולים (A+B)
חשוב!! חיבור ליציאות B (מוגברות) לסאב שלא מיועד לכך עלול להזיק לסאב,
ישנם סאבים שיש להם בנוסף כניסה שנקראת HI LEVEL INPUTS , הכניסה הזו נראת בדיוק כמו כניסה של רמקול רגיל, ומתחבר אליו זוג כבלים רגילים כמו של רמקולים, יש לשים לב בסאב שאכן זוהי כניסה ולא יציאה שנועדת לשרשור רמקולים נוספים לסאב.
בשביל שימוש בכניסה לHI LEVEL INPUTS , אתה צריך שלמגבר שלך יהיה אפשרות לחיבור 2 זוגות רמקולים (A+B)
חשוב!! חיבור ליציאות B (מוגברות) לסאב שלא מיועד לכך עלול להזיק לסאב,