המלצה לקבלת קפה איכותי ממקינטה
שלום לכולם,
קניתי מקינטה מסוג Bialeti Brikka לאחר ששמעתי עליה דברים טובים.
עדיין לא ניסיתי אותה, בינתיים קניתי קפה טחון מכמה סוגים על מנת להתנסות ולראות מה מתאים עבורי.
את הקפה אחסנתי בצנצנת אטומה במקפיא (הבנתי שזה שומר עליו טרי). רציתי לשאול קודם כל האם זאת צורת האחסון המומלצת? כמוכן האם זה בסדר שאוציא קפה ישר מהמקפיא לתוך המקינטה ואכין אותו או שזה שהוצאתי אותו מהמקפיא יכול לפגוע בטעם בצורה כלשהי?
טיפים נוספים יתקבלו בברכה
תודה,
אופיר
קניתי מקינטה מסוג Bialeti Brikka לאחר ששמעתי עליה דברים טובים.
עדיין לא ניסיתי אותה, בינתיים קניתי קפה טחון מכמה סוגים על מנת להתנסות ולראות מה מתאים עבורי.
את הקפה אחסנתי בצנצנת אטומה במקפיא (הבנתי שזה שומר עליו טרי). רציתי לשאול קודם כל האם זאת צורת האחסון המומלצת? כמוכן האם זה בסדר שאוציא קפה ישר מהמקפיא לתוך המקינטה ואכין אותו או שזה שהוצאתי אותו מהמקפיא יכול לפגוע בטעם בצורה כלשהי?
טיפים נוספים יתקבלו בברכה
תודה,
אופיר
טוב אז אני זורם עם ההמלצות שלכם
החלטתי לקנות מטחנת קפה ידנית. קראתי כאן קצת אודות מטחנות, ראיתי שמטחנות ידניות עלולות ללכלך אבל אני חושב שלנו זה יתאים יותר מאחר אנחנו לא שותים המון קפה (פעמיים בשבוע - בשאר הימים משתמשים בשחור טורקי
)
ומטחנה ידנית היא קטנה ולא דורשת טיפול.
עשיתי מחקר קטן באינטרנט וראיתי המלצות על 2 דגמים:
KyoceraCM-45CF
ו-Porlex mini
על איזה מהדגמים אתם ממליצים? האם יש משהו אחר שעדיף לקחת על פני אלו שהבאתי כאן?
התקציב הוא לא יותר מ-50$
תודה,
אופיר
ומטחנה ידנית היא קטנה ולא דורשת טיפול.
עשיתי מחקר קטן באינטרנט וראיתי המלצות על 2 דגמים:
KyoceraCM-45CF
ו-Porlex mini
על איזה מהדגמים אתם ממליצים? האם יש משהו אחר שעדיף לקחת על פני אלו שהבאתי כאן?
התקציב הוא לא יותר מ-50$
תודה,
אופיר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לי קיוסרה ואני משתמש בה כל יום בעבודה למקינטה. עובדת מצוין.
יש פורלקס לכפיר והוא גם מרוצה - בתכלס כל המטחנות הידניות הקרמיות זהות בדיסקיות.
יש הבדלים במיכלי אכסון, פלסטיק מול מתכת, קטן מול גדול וכו.
תקנה לפי העיצוב והפיצ'רים כי בסוף הטחינה זהה.
יש פורלקס לכפיר והוא גם מרוצה - בתכלס כל המטחנות הידניות הקרמיות זהות בדיסקיות.
יש הבדלים במיכלי אכסון, פלסטיק מול מתכת, קטן מול גדול וכו.
תקנה לפי העיצוב והפיצ'רים כי בסוף הטחינה זהה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תודה על התשובה,
אני נוטה לפורלקס. ראיתי סרטונים עליה ביו טיוב ודבר אחד מטריד אותי...
יש לי מקינטה Brikka ל-4 אנשים. בסרטונים ביו טיוב היה נראה כאילו ה-Porlex מכילה מעט מאוד קפה, אני
חושש שלא אוכל לטחון בנגלה אחת קפה על מנת למלא את מיכל הקפה של המקינטה שלי. אם זה באמת כך כל העסק הופך להיות לא כלכך פרקטי...
בתור בעלי מטחנות כאלה, מהי כמות הקפה שמטחנה עושה בנגלה? האם זה מספיק בשביל לייצר אספרסו ל-4 אנשים?
אני נוטה לפורלקס. ראיתי סרטונים עליה ביו טיוב ודבר אחד מטריד אותי...
יש לי מקינטה Brikka ל-4 אנשים. בסרטונים ביו טיוב היה נראה כאילו ה-Porlex מכילה מעט מאוד קפה, אני
חושש שלא אוכל לטחון בנגלה אחת קפה על מנת למלא את מיכל הקפה של המקינטה שלי. אם זה באמת כך כל העסק הופך להיות לא כלכך פרקטי...
בתור בעלי מטחנות כאלה, מהי כמות הקפה שמטחנה עושה בנגלה? האם זה מספיק בשביל לייצר אספרסו ל-4 אנשים?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בקיוסרה אפשר לטחון ל 2 מנות. 4 מנות זה 2 נגלות = לא כל כך מתאים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אולי זאת:
Hario Skerton Ceramic Coffee Mill
נראית קצת יותר גדולה
Hario Skerton Ceramic Coffee Mill
נראית קצת יותר גדולה
הי, בדקתי על הדגם שרשמת לי. לפי ה SPEC שלו, הוא יכול לטחון עד 100 גרם קפה בנגלה יחידה. מאחר וקשה לי להעריך
את הכמויות שהמקינטה שלי צורכה (אין לי משקל), אין לי מושג האם זה מספיק. כמה גרם דורשת מנה ממוצעת לאספרסו?
את הכמויות שהמקינטה שלי צורכה (אין לי משקל), אין לי מושג האם זה מספיק. כמה גרם דורשת מנה ממוצעת לאספרסו?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מנה זה בערך 7,8 גרם
היי
אני רוצה להוסיף שאני משתמש בבריקה ונהנה ממנה מאוד. למדתי קצת עליה במהלך השימוש וכמובן הכי למדתי כשנתתי לחבר שלא יודע להכין לנסות..
דבר ראשון (לעניות דעתי) - גודל הטחינה לא ממש ממש קריטי.. תנסה שיהיה קטן כמו שכבר אמרו רבים לפני.. קטן מגרגר סוכר וגדול מפרור קמח... אני לא דוגל בגודל ספציפי בהתחשב במטחנה הפשוטה ממש שיש לי (משהו כזה שמיועד במקור לתבלינים).
דבר שני - אין צורך לדחוס. חלק מהאפקט של הבריקה זה הלחץ שנוצר במהלך הרתיחה של המים. אם תדחוס, כנראה שיצא זרם מעפן ויהיה לך הרבה משקעים.
דבר שלישי - הזרם האגדי שיש ביוטיוב ולא הבנתי במשך חודשים (עד שנתתי לחבר להכין) נוצר כשהלהבה חזקה. אני משתמש כמו חייל או מטייל אם תרצה, בגזיה ניידת כזאת.. אש חזקה ותוך זמן קצר הבריקה מוציאה את הקפה בשפריץ אחד בלי שריקות מלחיצות מכיוון השסתום.
הערה אחרונה שלא ממש קשורה דווקא לבריקה אבל משפרת מאוד לטעמי, שחק עם התערובות שאתה שם. שים כפית מקפה 1 ושתי כפיות מקפה אחר.. תתפרע ותהנה!
מקווה שעזרתי ולא חפרתי יותר מידי.
אני רוצה להוסיף שאני משתמש בבריקה ונהנה ממנה מאוד. למדתי קצת עליה במהלך השימוש וכמובן הכי למדתי כשנתתי לחבר שלא יודע להכין לנסות..
דבר ראשון (לעניות דעתי) - גודל הטחינה לא ממש ממש קריטי.. תנסה שיהיה קטן כמו שכבר אמרו רבים לפני.. קטן מגרגר סוכר וגדול מפרור קמח... אני לא דוגל בגודל ספציפי בהתחשב במטחנה הפשוטה ממש שיש לי (משהו כזה שמיועד במקור לתבלינים).
דבר שני - אין צורך לדחוס. חלק מהאפקט של הבריקה זה הלחץ שנוצר במהלך הרתיחה של המים. אם תדחוס, כנראה שיצא זרם מעפן ויהיה לך הרבה משקעים.
דבר שלישי - הזרם האגדי שיש ביוטיוב ולא הבנתי במשך חודשים (עד שנתתי לחבר להכין) נוצר כשהלהבה חזקה. אני משתמש כמו חייל או מטייל אם תרצה, בגזיה ניידת כזאת.. אש חזקה ותוך זמן קצר הבריקה מוציאה את הקפה בשפריץ אחד בלי שריקות מלחיצות מכיוון השסתום.
הערה אחרונה שלא ממש קשורה דווקא לבריקה אבל משפרת מאוד לטעמי, שחק עם התערובות שאתה שם. שים כפית מקפה 1 ושתי כפיות מקפה אחר.. תתפרע ותהנה!
מקווה שעזרתי ולא חפרתי יותר מידי.