עדשה חדשה ופלאש

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
שלח תגובה
Kitty פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אני טס שבוע הבא לארה"ב וחשבתי שהגיע הזמן שאתחדש בעדשה חדשה ופלאש.

בבעלותי Nikon D7000, עם AF-S NIKKOR 18-105mm
אני מאוד מרוצה מהמצלמה כיום, אבל חשבתי שהגיע הזמן להיכנס להיכנס לעומק יותר של עולם הצילום...

אשמח לעצתכם בנוגע לאיזה עדשה ואיזה פלאש כדאי לקנות.
אני לא יכול להגדיר כרגע את השימוש העיקרי, שכן אני עדיין בגדר המתחיל, אבל אני כן יכול להגיד שעם ה18-105 אני מרגיש מוגבל ביותר כשזה מגיע לצילום של הופעות ריקוד (מה שיצא לי הרבה לעשות בזמן האחרון)..
לגבי הפלאש פשוט מאוד הפלאש הbuilt in לא נותן תוצאות טובות כשמדובר באזורים חשוכים, לכן אין כאן העדפה כלשהיא

אין תקציב מוגדר, אבל אתחיל בלהגביל אותו ל1400 דולר לעדשה ופלאש.

כל הצעה תתקבל בברכה!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

הפלאש הפנימי של ה d7000 מאוד בסיסי. לדעתי הוא מיותר וחבל בכלל לנסות משהו איתו.

יש הרבה פלאשים. מקוריים ה sb400 הוא בפלאש הכי בסיסי. ב sb600 כבר מתחיל להיות מקצועי. הכל עניין של תקציב.

לגבי עדשות. אתה קודם חייב להבין מה אתה צריך. אם טלהפוטו אז כמה רחוק אתה צריך לצלם?

Kitty פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה, עופר!

לגבי פלאש, מקריאה הבנתי שה-SB-700 נותנת תמורה יפה עבור המחיר ($326) לכן אין לי ספק שאבחר בו.

לגבי העדשה, the further the better :D - אני פשוט מרגיש מאוד מוגבל עם ה-18-105 מבחינת טווח. חשבתי על ה-Nikon AF-S DX Nikkor 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR שנותנת טווח מרשים לכל הדעות.
להבנתי הבעיה איתה שבמרחקים גדולים איכות התמונה יורדת, והיא לא נותנת תמורה עבור המחיר שכן ניתן לקנות 2 עדשות באותו מחיר ואף פחות שמכסות את אותו הטווח, לכן אני פשוט להצעות ולאלטרנטיבות

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

לגבי פלאש, הייתי ממליץ שתקנה משהו הרבה יותר זול ובסיסי, אפילו איזה סיני מהאיביי בכמה גרושים. הסיבה הפשוטה שרוב האנשים לא יודעים להשתמש נכון בפלאש ומתאכזבים מהביצועים גם אחרי הוצאה מכובדת. כמו כן חפש את הבלוג של the tomer, יש שם הסברים פשוטים מאוד לגבי תאורה ואיך להוציא מפלאש גנרי וזול את המקסימום. כשתתבסס בביטחון, תשקיע יותר בפלאש מתקדם. ככה התחלתי בעצמי, והיום אני בעלים גאה של 3 פלאשים ומערכת טריגרים כשהישן והאמין שבין הפלאשים עד כה, זה הסיני המעאפן שקניתי ראשון.
לגבי עדשה, אם אתה מחפש זווית צרה וחדות חפש פריים 200 או 300 מ"מ. חדות כמו שלהן לרוב לא תמצא בעדשות זום, במחיר דומה.

Kitty פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה לך, ufffnick

לגבי הפלאש, אני לגמרי מבין את הנקודה שלך, אך מכיוון שיש לי את ההזדמנות והתקציב, כנראה שאחליט כן לקפוץ עליה עם החלטה נלוות ללמוד את השימוש הנכון בציוד המתאים.
כרגע, אלה השדרוגים הצפויים לסט הקיים:
Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G Autofocus Lens
Nikon AF-S Nikkor DX 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR
Nikon SB-700 Speedlight Shoe Mount Flash

עדיין מתלבט לגבי הפריים והטלפוטו.. מקווה שאני עושה תהחלטה הנכונה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

אני חושש שאת הביצועים של ה- 18-300, בטווחים של זווית צרה (כלומר קרוב ל-300), אתה תמצא לא כל כך שימושיים.
במיוחד אם אתה קונה 50 מ"מ פריים.
ואסביר:
החדות של ה- 50 מ"מ, תקבע לך סטנדרט כזה שאת ה 18-300 תאפסן מאוד מהר,
במיוחד כשיש לך את ה- 18-105, שמכסה את רוב הטווח הסביר של ה- 18-300, באיכות גבוהה יותר.
לכן אני חוזר על המלצתי לחפש עדשה שתתן את הטווח הצר טוב יותר מבחינת חדות.
תציץ לדוגמא בזו:
Telephoto AF-S Nikkor 300mm f/4D ED-IF Autofocus Lens
לפי B&H היא עולה $1134 בעוד ה 18-300 כמעט $1000.
בכל מקרה, ה- 50 מ"מ היא בחירה מצויינת ולדעתי לא תצליח לגעת בעדשה אחרת חודשים של צילום (זה מה שקרה לי...).

לגבי הפלאש, תזמין טריגרים זולים ביחד עם הפלאש (מילות חיפוש: wireless flash triggers) רק תוודא שאתה לוקח סט עם משדר (קניתי די מזמן מאיזו חנות סינית באיביי שני סלייבים ומשדר ב $20, עד היום הם עובדים מצויין).
קח יותר מטריגר אחד, כי יש מצב שתרצה לשחק עם שני פלאשים בעתיד הלא רחוק... (ואם לא יהיה לך אחד ספייר).
זו רכישה שתמחיש לך את חופש השליטה באור כשאתה יכול לשים את הפלאש בכל מקום שהוא רק לא על המצלמה. שעות של הנאה.
לדוגמא, את זו צילמתי עם פלאש מאחורי המקרר, כשהחתולה יושב בפינה ניצבת לכיוון הפלאש (מאחוריה)

[img2=550x820]https://lh4.googleusercontent.com/-uz2e ... GP8551.jpg[/img2]

ואיזו זרוע קטנה שתחזיק אותו מחוץ למצלמה (לא חובה, אפשר להניח את הפלאש בכל מקום כשיש טריגר).
אתה לא תצטער על הרכישה הזו אף פעם (במיוחד אם תחרוש את הבלוג של theTomer).

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

לגביי פלאשים זולים, אני ממליץ על חברה בשם yongnuo. הם מייצרים פלאשים ומשדרים\מקלטים לקנון וניקון ברמה טובה מאוד. הדגמים הגבוהים שלהם מתחרים בכבוד במקוריים (מבחינת ביצועים) ועולים בערך שליש.
חלק מהפלאשים והטריגרים (החדשים יותר בעיקר) עובדים גם עם הטכנולוגיות של קנון וניקון (לי יש טריגר אופטי שלהם שהוא מקביל לST-E2 של קנון (ויותר טוב) שעובד ללא רבב עם 430EX II של קנון כולל ETTL ו-HSS) ואני שוקל לקנות עכשיו משדרי רדיו ופלאש נוסף שלהם.

אל תטרח בכלל עם הפלאש המובנה של המצלמה. הוא בערך כל מה שאתה לא רוצה בפלאש.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

קטע... זה בדיוק הפלאש שקניתי ראשון של חברת yongnuo, עוד כשהייתה אנונימית לחלוטין.
אני חייב לציין שלמרות שקניתי פלאש מסידרה נמוכה שלהם ($15), ידני לחלוטין ובסיסי לחלוטין,
כל כך בסיסי שכיול עוצמת הפלאש היא עם חוגה ואין שום דרך לדעת מה סקאלת העוצמה היחסית שלו (ולא מדבר על פיצ'רים מתקדמים יותר),
הוא היחיד שמחזיק עד היום (4 שנים) והוא העיקרי שאני משתמש בו.
היו לי פלאשים "נוצצים" יותר ויקרים יותר, חיו שנה וקצת ומתו.
לגבי טריגרים - יש לי רק מבוססי רדיו, האופטיים מאוד מגבילים כי יש הכרח לקו ראייה בין המשדר לטריגר.
את התמונה שלמעלה היה בלתי אפשרי לצלם אם הייתי משתמש בטריגר אופטי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #9 

לגבי עדשה, עדיף 70-300. אם יש לך 18-105 כבר חלק גדול מהטווח.

Kitty פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

חברים תודה רבה על התגובות, למדי הרבה וגם גילתי בלוג חדש ומעניין בשם The Tomer.

לבסוף החלטתי לא להחליט כרגע על עדשה עם טווח ארוך ולכן החלטתי ללכת על קטן - 50mm f/1.4G ופלאש SB-700 מחברינו היהודים ב-B&H.

התחלה לא רעה לצלם מתחיל, מקווה ללמוד עוד הרבה ועם הזמן לקנות ציוד יותר איכותי.

תודה לממליצים!

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”