אני בגוטמאלה וקוסטה ריקה, איזה קפה מומלץ לקנות?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני מבקר עכשיו בשתי המדינות האלו והמבחר של השקיות קפה לא נגמר
יש משהו מומלץ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #2 

תעשה חיים
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

גואטמלה וקוסטה ריקה :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

Kerenfood כתב:גואטמלה וקוסטה ריקה :)
...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ואני אומר, אם אתה כבר שם, אז הכי טוב - הוט ווטר, סמול גלאס, וחפש את הקפטן החמוד הזה מהטלויזיה :)

וברצינות: אני לא חושב שמישהו כאן יודע לעזור לך עם מותגים מקומיים במקומות האלו.
אני מניח שאם אתה שם, אז אפילו לכוון אותך לגוואטמלה אנטיגואה יהיה קצת גס מדי, כי יש הרבה מאוד מותגים שונים מהאיזור הזה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

עלי קוקה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

מידע מלפני כ9 שנים

שליחה #6 

דבוטאנט כתב:עלי קוקה
...
את המוצר הזה מוכרים אצלינו בקולומביה ובפרו עד כמה שאני יודע לא מגדלים קוקה בגואטמלה ובקוסטריקה, אבל אולי בקוסטה ריקה אפשר למצוא מוצר תעשייתי בצורת "שקיות תה" בסופרמרקטים וחנויות טבע.
לגבי קפה
כאשר הייתי בגואטמלה לא היתה שם אפילו התחלה של תרבות צריכת קפה, אני זוכר שהצעתי לכמה אינדיאנים שהתיידדתי איתם להתחיל לעשות סיורים כדי להראות מטעי קפה והם הסתכלו עליי כאילו אני משוגע.
היום אני מאמין שיש דברים שקשורים לקפה לפחות בעיר הכי תיירותית, אנטיגואה. ואולי באחד או שניים מהכפרים שמסביב לאגם אטיטלן.
בלי קשר כאשר תגיע לאנטיגואה אז אני ממליץ על הטיול להרי הגעש שמשלב "גלישה" על הר געש פעיל וביקור בו כולל הוידאו ההכרחי עם הרגליים בתוך הלוע שלמטה התפוצצות בועות של לבה מותכת.......כמובן אם אתה מסוגל לשאת את הריח המסריח.
ובלאגו אטיטלן אפשר לשכור קיאק ולהסתובב עם כמה חברים.
בקוסטריקה יש קפה שאת שמו אני לא זוכר שנמכר בסופרמארקטים "יקרים" שהוא סביר יחסית למחיר שלו אם כי אין בו שום דבר מיוחד, אמנם אני לא זוכר איך הוא נקרא אבל הוא מגיע בשקית שמזכירה את השקיות הרגילות של קפה עלית רק שהיא בצבע לבן עם כיתוב שעד כמה שזכור לי לפחות חלק ממנו ירוק בהיר, עוד דבר שאני זוכר זה שעל גב השקית יש איזה שהוא הסבר איך לבדוק את טריות הקפה הטחון בעזרת דף נייר.
את הקפה הזה מישהוא הביא לי לפני כחודשיים, הוא מבחינתי היה "קפה בסדר" ואני דיי ביקורתי, מתאים למתנות בשביל צרכני קפה רגילים למי שלא רוצה להשקיע הרבה.
לגבי קפה יותר יקר אם כי אני לא יו8דע עם יותר טוב.
כאשר הייתי בקוסטריקה לפני כ9 שנים אז התחילה שם תרבות קפה "בוטיק" רק בעיירה שנמצאת ליד הר הגעש ארנל, עיירה מאוד תיירותית שאת שמה אני לא זוכר ובעוד עיירה אחרת שנמצאת ליד שמורת הטבע "מנואל אנטוניו".
בטוח תמצא בשתיהן היום המון בתי קפה שיהיו מוכנים לקרוע לך את הכיס עבור לאטה מלא חלב בסגנון אמריקאי וגם למכור לך איזה אריזת מתנה של קפה מקומי במחיר מופקע.
עכשיו לחלק ה"תיירותי".
אם אתה מגיע לעיירה ליד הארנל אני ממליץ על לילה במעיינות החמים כאשר אתה מתבשל בפנים וצופה בהר הגעש מתפרץ.......אם יש לך מזל ולא מעונן. קח בחשבון שאם אתה נכנס לבריכה הכי עליונה שהיא הכי חמה אז דבר ראשון אתה תקבל הגדרה חדשה למושג כאב ואם תיכנס עד ל""איזורים הפרטיים" אולי לא יהיו לך ילדים.
:-)
אבל ברצינות
חשוב להקפיד ולהיכנס מהבריכות הפחות חמות ולעלות בריכה בריכה עד לחמה ביותר, אם לא אז השוק מהחום עלול לעלף אותך.
אתה יכול גם לעלות על ה"לוע הישן" והכבוי של הר הגעש שנמצא מרחק הליכה מהעיירה בלוע הכבוי יש היום בריכה והוא נקרא "האינדיאני הישן"......במבט מהעיירה אתה תבין למה. בזהירות בטיול הזה כי שם קרעתי גיד שהכריח אותי לחזור לסן חוזה ולהיות בגבס שישה שבועות.......אבל שם ראיתי את הקפה שלא גדל במטע הראשון שיצא לי לראות בחיים שלי.
את הטיול הזה יותר כיך לעשות בלי מדריך.
לגבי מנואל אנטוניו
הכי כדאי להתייצב ראשון עם פתיחת הפארק להיכנס לפארק לבד או אם אתה עם אנשים לא לדבר, אפילו לא מילה!!! לא לקחת מדריך כי הדיבורים שלו מבריחים את החיות, ולרוץ קדימה עד שתפתח מרחק מהטיילים האחרים ככה שתראה את החיות לפני שהתיירים מגרשים חלק מהנדירות יותר שביניהן.
עיני נץ לא יזיקו, אחרת אתה יכול לפספס הרבה.
טוב
עד כאן לפני שזה יהפוך לפורום תיירות.
:-)
ודרך אגב
אני לא יודע כמה אתה "תייר" וכמה אתה "מטייל" אבל אתה גמיש ובא לך לחוות טיפה חוויות קפה אתה מוזמן לקולומביה, האמת חסרים לנו עובדים :-) אולי נשים אותך לקטוף קפה בחווה של המשפחה.

Maoz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

עשיתי באנטיגואה סיור קפה בחוות פילדפיה וקניתי 2 שקיות של פולי קפה אחרי שטעמתי ומאוד אהבתי אותו
בקוסטה ריקה שמתי לב שיש המון בתי קפה וסופרים שמוכרים שקיות עם המותג Britt, מישהו שמע?
הייתי במעיינות החמים ובקנופי, פשוט מדהים! במנואל אנטון בקושי היו חיות, כל מי שהיה שם אמר את זה..

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #8 

בקוסטריקה יש את הזן טרזו לסוגין.
לפני שנים רבות ניתן היה להשיג אותו בקפה אווה, קפה לא רע, אם כי החמיצות שלו קצת מטרידה לכאלה שלא אוהבים חמיצות.
כחלק מתערובת הוא מצויין.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

קפה וחיות

שליחה #9 

Maoz כתב:עשיתי באנטיגואה סיור קפה בחוות פילדפיה וקניתי 2 שקיות של פולי קפה אחרי שטעמתי ומאוד אהבתי אותו
בקוסטה ריקה שמתי לב שיש המון בתי קפה וסופרים שמוכרים שקיות עם המותג Britt, מישהו שמע?
הייתי במעיינות החמים ובקנופי, פשוט מדהים! במנואל אנטון בקושי היו חיות, כל מי שהיה שם אמר את זה..
...
לגבי
לגבי המותג בריט, אני זוכר אותו אולי מאקוודור ואולי מפרו
לדעתי
מדובר במותר איכותי אך אחיד ולא יוצא דופן, שלולא מחירו הגבוהה יחסית למה שאתה מקבל היה שווה לקנות אותו.
לא יודע למה להשוות אותו בישראל
אבל
במקומות אחרים הייתי משווה אותו ל"קפאים המיוחדים" ממקומות שונים בעולם ומחוות "מיוחדות" של סטארבקס, רק טיפה יותר יקר.

לגבי מנואל אנטוניו, אין חיות אלא אם אתה מגיע לפני כולם, אשכרה ראשון!!! פשוט החיות תופסות מרחק ממסלולי ההליכה כי המקום מתוייר מדיי, אני פשוט הגעתי ראשון, רצתי קדימה, והייתי שקט וחרישי אפילו בצעידה, וראיתי המון חיות מעבר לקופים לעצלנים לטרנטולות ולאיגואנות שראו האחרים.
לגבי הקנופי
לא התרשמתי כי ראיתי קודם יותר מרשימים בטמנגרה במלזיה.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

בדקתי את השם של הקפה

שליחה #10 

עשיתי בדיקה
הקפה שכתבתי עליו קודם שהוא זול וברמה לא רעה ומייצג לדעתי לא רע קפה מרכז אמריקאי ו"טיקו" (קוסטריקאי) נקרא אלדורדו. ELDORADO

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”