אודה לכל מי שיכול להעיף מבט בתוכניות ולייעץ לי בנושא.
אני רוצה הכנות ל 7.1 ולמקרן, צירפתי תוכנית של הסלון כולל עמדת ריהוט.
תודה מראש

הבעיה היא שאני לא מוצא שום קיר/עמוד למקם את הרמקול סראונד השמאלי ועדין לשמור אותו בתוך "במלבן" השמע .Shayosef כתב:יואב תודה רבה על הפירוט![]()
אני גמיש עם הספה, אם אוכל לשלב עוד שני רמקולים עבור ה 7.1 אעשה זאת, אולי אפילו שקועי קיר.
אז ארחיק מעט את הספה, זה לא אידיאלי כמו בשרטוט שצירפתי אבל מספיק קרוב לא ?
אשמח לעוד רעיונות גם למיקום נוח ואסטרטגי ל Rack וטיפים להנמכת גבס עבור המסך הנגלל עבור המקרן....

אחלה זו אפשרות . אני השתמשתי בדירה הקודמת בסטנד ימני והיה אחלה. הייתי מזיז אותו כל פעם שרציתי לשמוע ומחזיר חזרה בסיום.Shayosef כתב:חשבתי על סטנדים, ככה אני עובד היום...

מה הגובה האידיאלי עבור זה ?במידה ויש אישור מההנהלה למקם את המקרן נמוך יותר על מדף בקיר האחורי זה יהיה אחלה ,כי יאפשר לך למקם את מרכז העדשה קרוב יותר למרכז המסך, מה שימנע את תופעת תמונת הטרפז ואת הצורך בביצוע תיקוני קייסטון במקרן....

פשוט תחלק את אורך גב הספה ל 3 על ידי מיקום 2 נקודות על האורך. את הרמקולים מקם בנקודות אלו ,בגובה של כ 50 ס"מ מעל הראש.Shayosef כתב:אחלה![]()
אולי עדיף שני סטנדים מרשימים שזה יהיה זהה/תואם.
שאתה אומר למקם את האחוריים כחצי מטר פנימה אתה מתכוון לאזור המרכז של הספה או כמו בתרשים שצירפתי שזה בערך חצי מטר החוצה מה sweet spot ?
מה הגובה האידיאלי עבור זה ?במידה ויש אישור מההנהלה למקם את המקרן נמוך יותר על מדף בקיר האחורי זה יהיה אחלה ,כי יאפשר לך למקם את מרכז העדשה קרוב יותר למרכז המסך, מה שימנע את תופעת תמונת הטרפז ואת הצורך בביצוע תיקוני קייסטון במקרן....
* אני מניח בול במרכז של המסך שמולו...

אוקיי, אבל איך תעביר הכל למערכת? אין קיר אחורי.Shayosef כתב:עוד לא הגיעו לקומה שלנו בבניה, אז הכל אפשרי.
וכמובן שנעביר תעלות לקיר האחורי עבור הסראונד....

אולי ניתן למקם מצד ימין של הספה?Shayosef כתב:אשמח להמלצות למיקום ה Rack עם הציוד, אני מסתבך עם זה.
תודה...

הייShayosef כתב:הסתיימה הפגישה כרגע, יצאתי מבולבל וקצת בלחץ, יש המון משתנים שצריך לקחת בחשבון.
כרגע נראה כי המקום הכי טוב יהיה כמו בתמונה.
עם הסאב צמוד אליו.
מעל הספה נכין חלל בקיר עבור המקרן, מהן המידות המומלצות לדבר כזה ? והאם תעלת מיזוג שעוברת מעל או בצידו עלולה לגרום לבעיות ?
בנושא גובה המקרן ישנה גמישות מסויימת אבל בכל ארצה שזה יהיה בגובה סביר ולא ממש מעל הראש, צריך למצוא גובה נכון מבחינת עיצוב ופרקטיקה.
המסך טלויזיה, מנסים לשכנע אותי לעמוד קבוע אבל אני לא אוהב שאין לי יכולת להזיז את המסך שמאלה וימינה במידת הצורך, אם נעשה שינויים בספות לדוגמא ביום מן הימים.
אני נוטה לכיוון מזנון על גלגלים, מינימליסטי ככל האפשר שאליו יגיע מהרצפה כבל HDMI + חשמל + רשת.
בנושא הרמקולים האחוריים, הספה תהיה צמודה לקיר האחורי לכן לא יודע איך הם ישתלבו והאם זה בכלל כדאי שבעצם אין מרחק נכון מהאוזן.
מבחינת השליטה על הציוד, אחרי שנים של עבודה עם מעבירי אות אני מאוד רוצה להמנע מזה, זה שה Rack ישב בצד קצת מלחיץ אותי אבל לדעתי רוב השלטים שלי יהיו RF, מקווה שזה לא יהיה אישו....