שיפור תמונה ללא מעבד וידאו

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם;
לפי מה שניתן להבין מהכתבות והשרשורים בנושא ה"חוליה החלשה" של המסכים הדקים היא (למרבה הצער) עיבוד התמונה. בנקודה זו היצרנים חוסכים על הצ'יפ והתוצאה ידועה. הבעיה העיקרית היא בהמרה של אות אנלוגי. פתרון אחד הוא מעבד תמונה אבל לפי מה שאני מבין מדובר בתענוג קצת יקר שמתחיל ב 10K. אצלי ישנם שני מקורות הDVD שמגיע כ component ויס שמגיע כ RGB דרך מחבר SCART. והנה השאלה. אם אני יעביר את המקורות שלי דרך ממתג שימיר את כל המקורות ל VGA ואת הVGA אחבר למחבר
VGA to DVI, האם בכך אוכל לדלג על המרה מיותרת בממיר ה"נחות" של המסך (המסך נחשב זול) ולשפר את התמונה במחיר לא יקר (ממתג כזה עולה כמה מאות שקלים)?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אם תצפה בסרטי DVD דרך המחשב (בעל כרטיס גרפי סביר ומעלה) או דרך מכשיר בעל Upscaler כמו ה OPPO 971 המחוברים ב DVI או HDMI (האמת, גם VGA זה טוב) תקבל עיבוד תמונה ברמה גבוהה מאוד ושעוקפת את מעבדי התמונה הפנימיים של המסך.
אני עושה זאת עם מחשב ו LCD 32 אינץ' זול יחסית, ואיכות התמונה לא פחות ממעולה, הרבה יותר טובה (לדעתי) מתוצאה המושגת בטל' CRT + קומפוננט.

לגבי שידורי טלוויזיה- אין הרבה מה לעשות. עצם ההמרה למחבר VGA לא תוסיף אינפורמציה לתמונה, רק UPSCALE. ושידורי הטל' כה *מעפנים* שאין הרבה מה לעשות איתם (כפי שהובהר בסקירתו של ישראל על הרסיברים, לגבי עניין האפסקייל שלהם, שלא הועיל הרבה לשידור טלוויזיה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #3 

לגבי שידורי טלויזיה, שם כבר צריך מעבד רציני עם מסך גדול (או אם רזולוציה גבוהה), אין מה לעשות.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

האם מכשירי הDVD המתקדמים יותר OPPO 971 או DENON 1920 יכולים לבצע UPSCALING למקור חיצוני או שזה רק wishfull thinking?
כל יום לומדים משהו חדש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

לא, הם מיועדים רק לעיבוד התוכן הפנימי שלהם.

עבור עיבוד תכנים חיצוניים (כגון שידורי טלויזיה) אתה זקוק למכשיר הנקרא SCALER.

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

gover כתב:ויס שמגיע כ RGB דרך מחבר SCART.
...
איזה מסך יש לך שמקבל RGB מממיר?
מחפש פתרון לחיבור RGB למסך 42WL58 שאין להם סינכרון. פתרון ללא טרנסקודר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

dannyz,

ללא TRANSCODER אפשר לבצע את זה רק עם ממיר ל-RGBHV (ואז מאבדים בד"כ את היכולת לשנות ASPECT RATIOS). המחיר של המרה כזו בד"כ טיפה יותר זולה מ-TRANSCODER. לא בכל מסך זה עובד.

יש מסכים רבים (בד"כ פלאזמות כגון מודלים מסויימים של פנסוניק,NEC ופיוניר) שכוללים אפשרות לקבל RGBcvS דרך 4 מחברי RCA או BNC (כלומר, עדיין דרוש רכישת כבל).

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #8 

gover

קושי רציני בעיבוד תמונה מודגש בעיקר באות וידאו Interlaced, וזה בדיוק תקן השידור של תחנות הטלויזיה.
הצורך הוא להפוך תמונת Interlaced לתמונת Progressive. כלומר הטלויזיה קולטת חצי מהמידע ואמורה למלא את החללים החסרים ב"ניחוש".
די מסובך.
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”