היה כתוב היום במוסף המחשבים של ידיעות שביפן הוצגה טלוויזית LCD ברזולוצית 2K נדמה לי שבגודל 64 אינטש.
מישהו יודע משהו על דבר כזה?
דובר פה פעם שלמכשירים ביתיים 1080 זה הטופ (לבינתיים)
טלויזיית LCD ברזולוציית 2K
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
זה הטופ כי התקן הביתי נגמר ב-1K (כלומר 1080P).
ראיתי כבר יותר מ- LCD אחד ב-2K (של שארפ ואחד של פיליפס/LG שהיה מוצלח יותר דווקא) אבל קטן בהרבה מ-64".
טכנולוגית המגבלה במסכים כאלה קשורה יותר לעיבוד התמונה ועלות מאשר מגבלה פיזית כלשהי.
מכיוון שב-LCD פיקסלים גדולים זו בעיה, דווקא נראה לי הגיוני לחלוטין שיחפו על זה במסכים גדולים, תוך שימוש בפיקסלים קטנים, ועיבוד תמונה חזק יותר.
השאלה אם עיבוד התמונה מספיק טוב בכדי לגרום לזה להיראות טוב. עם אלגוריתמי SCALING מספיק טובים, אין סיבה שלא.
ראיתי כבר יותר מ- LCD אחד ב-2K (של שארפ ואחד של פיליפס/LG שהיה מוצלח יותר דווקא) אבל קטן בהרבה מ-64".
טכנולוגית המגבלה במסכים כאלה קשורה יותר לעיבוד התמונה ועלות מאשר מגבלה פיזית כלשהי.
מכיוון שב-LCD פיקסלים גדולים זו בעיה, דווקא נראה לי הגיוני לחלוטין שיחפו על זה במסכים גדולים, תוך שימוש בפיקסלים קטנים, ועיבוד תמונה חזק יותר.
השאלה אם עיבוד התמונה מספיק טוב בכדי לגרום לזה להיראות טוב. עם אלגוריתמי SCALING מספיק טובים, אין סיבה שלא.
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
תודה עופר,
מה זאת אומרת תקן ביתי?
מה ההבדל בין תקן ביתי לתקן קולנוע?
מה זאת אומרת תקן ביתי?
מה ההבדל בין תקן ביתי לתקן קולנוע?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
יש תקנים שהם CONSUMER ותקנים עבור PRO או BROADCAST.
יש כבר כיום תקנים עבור 2K ועבור 4K עבור הפקות גדולות,חברות TELECINE ו- DIGITAL CINEMA.
לבית זה לא צפוי להגיע בקרוב.
יש כבר כיום תקנים עבור 2K ועבור 4K עבור הפקות גדולות,חברות TELECINE ו- DIGITAL CINEMA.
לבית זה לא צפוי להגיע בקרוב.