מבקש חוות דעת על ריצפתיים cerwin vega ve12 או הצעות לריצפתיים.
שלום.
ברשותי רסיבר SONY STR-DE675
100watt RMS 8 ohm
אשר עיקר השימוש בו נעשה לשמיעת מוזיקה במצב סטריאו בלבד.
לאחרונה הישתדרגתי לסאב חזק ואיכותי למדיי של cerwin vega xls12s 250watt RMS.
חתחתי את הסאב ב80hrz ומשום מה כאילו ״נעלמו״ כל הבאסים מהרצפתיים, ז״א נשמע כאילו יש חוסר מ80hrz עד בערך 130-150hrz כיוון שהריצפתיים ככל הנראה מוציאים באס חלש מאוד והדבר גורם לחוסר איזון בשמיעה.
לכן החלטתי לשרדג את הריצפתיים שלי לcerwin vega ve12 שעפ״י תגובות של אנשים נשמעים בדיוק למה שאני מחפש.
או לJBL e90
אבקש דעות לגביי הרמקולים האלה והאם לדעתכם הרסיבר שלי יצליח לנצל ביעילות את הcerwin vega / jbl? אם לא אשמח להמלצות לזוג ריצפתיים עד 3000 שח שישתלבו טוב עם הסאב והרסיבר שציינתי בחלל חדר סלון כ35 מטר מרובע.
ברשותי רסיבר SONY STR-DE675
100watt RMS 8 ohm
אשר עיקר השימוש בו נעשה לשמיעת מוזיקה במצב סטריאו בלבד.
לאחרונה הישתדרגתי לסאב חזק ואיכותי למדיי של cerwin vega xls12s 250watt RMS.
חתחתי את הסאב ב80hrz ומשום מה כאילו ״נעלמו״ כל הבאסים מהרצפתיים, ז״א נשמע כאילו יש חוסר מ80hrz עד בערך 130-150hrz כיוון שהריצפתיים ככל הנראה מוציאים באס חלש מאוד והדבר גורם לחוסר איזון בשמיעה.
לכן החלטתי לשרדג את הריצפתיים שלי לcerwin vega ve12 שעפ״י תגובות של אנשים נשמעים בדיוק למה שאני מחפש.
או לJBL e90
אבקש דעות לגביי הרמקולים האלה והאם לדעתכם הרסיבר שלי יצליח לנצל ביעילות את הcerwin vega / jbl? אם לא אשמח להמלצות לזוג ריצפתיים עד 3000 שח שישתלבו טוב עם הסאב והרסיבר שציינתי בחלל חדר סלון כ35 מטר מרובע.
נערך לאחרונה על ידי Slavik327 ב 18/06/2013 16:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
כמובן שלא רק באס כי כבר יש לי סאב שדואג לכך.
אשמח להצעות לגבי זוג ריצפתיים שידאגו לבאסים הגבוהים יותר אלה שמעל 80hrz. וכמובן עם מיד וטוויטר מתאים (תקציב 3000שח) שישתלבו טוב עם הסאב והרסיבר הקיים.
אגב התופעה של החוסר איזון בין הסאב לריצפתיים קוראת בעיקר כשאני שומע מוזיקת mp3 דרך הusb שמחובר לטלויזיה
לעומת כשאני שומע מוזיקה דרך הyesHD / DVD,
אומנם עדיין הבאסים הגבוהים אפישהו חסרים גם כאשר ברסיבר ה״באס״ על +5 אבל לפחות נשמע מאוזן לעומת הצליל שיוצא דרך הusb וגורם לבלאגן וחוסר איזון בין הצלילים.
אשמח להצעות לגבי זוג ריצפתיים שידאגו לבאסים הגבוהים יותר אלה שמעל 80hrz. וכמובן עם מיד וטוויטר מתאים (תקציב 3000שח) שישתלבו טוב עם הסאב והרסיבר הקיים.
אגב התופעה של החוסר איזון בין הסאב לריצפתיים קוראת בעיקר כשאני שומע מוזיקת mp3 דרך הusb שמחובר לטלויזיה
לעומת כשאני שומע מוזיקה דרך הyesHD / DVD,
אומנם עדיין הבאסים הגבוהים אפישהו חסרים גם כאשר ברסיבר ה״באס״ על +5 אבל לפחות נשמע מאוזן לעומת הצליל שיוצא דרך הusb וגורם לבלאגן וחוסר איזון בין הצלילים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
Slavik327,
נשמע כאילו היו לך באסים מספקים מהקדמיים ומאז שנוסף הסאב, התחום העליון של הבאסים נעלם, לפיכך לא הייתי ממהר לשדרג את הקידמיים, אלא לבצע שינויים בהגדרות, כמו חיתוך של הקרוס ברסיבר עם ערך גבוה יותר מהקיים או הגבהת עוצמת השמע בסאב.
נשמע כאילו היו לך באסים מספקים מהקדמיים ומאז שנוסף הסאב, התחום העליון של הבאסים נעלם, לפיכך לא הייתי ממהר לשדרג את הקידמיים, אלא לבצע שינויים בהגדרות, כמו חיתוך של הקרוס ברסיבר עם ערך גבוה יותר מהקיים או הגבהת עוצמת השמע בסאב.
לא. פשוט בעבר הייתי שומע ממש בווליום גבוה (ללא סאב) על מנת ״לפתוח״ את הרמקול ולשמוע ממנו את ה״גבוהים״ לאחר מכן רכשתי סאב 100rms pure acustics שהיה משלמים לי את הבאסים ה״גבוהים" שהיו חסרים לי בריצפתיים אבל בתדרים הממש נמוכים (30-40hrz) הפורט היה קצת נחנק והדבר הציק לי. לפני שבוע רכשתי את הסאב cerwin vega xls 250rms שיורד ממש נמוך וחזק! ואחרי שחתחתי את הסאב ב80hrz הריצפתיים לא מצליחים להשלים אותו מ80hrz ומעלה ולכן החלטתי שלדרג רציפתיים שהבאסים ״הגבוהים״ שלהם יהיו יותר חזקים ומורגשים וכמובן מבלי לזלזל במיד וטוויטר.
אשמח להצעות.
אשמח להצעות.