רמקולים קופסאתיים חדשיים
בשנות ה 70 וקצת ה 80 היה נהוג לרוב לעשות רמקולים קופסאתיים עם וופר גדול כידוע
כיום כמעט כולם כבר 20 שנה עושים רמקולים רצפתיים עמודים והתייאשו מלעשות רמקולים כמו פעם
רק סרווין וגה עדיין עושה בסגנון הזה בערך , אבל יש עליה דעות רעות מאוד ככה שאני חושש לקנות מהם ולהתאכזב .
אני באופן אישי מעדיף בהרבה סאונד של רמקול קופאתי מאשר רצפתיי
בפרט הגדולים עם וופר 12 או 15 אינץ . סאונד של הופעה חיה מבחינתי .
אתם שותפים איתי לדעה הזאת ?
ומה עושים כדי לעורר את חברות הרמקולים שינסו לעשות איזה ליין של רמקולים בסגנון הזה ? מה יש להם להפסיד ?
לפי דעתי דווקא יש פה פוטנציאל לא רע בכלל בתנאי שיעשו אותו בצורה איכותית .
כיום כמעט כולם כבר 20 שנה עושים רמקולים רצפתיים עמודים והתייאשו מלעשות רמקולים כמו פעם
רק סרווין וגה עדיין עושה בסגנון הזה בערך , אבל יש עליה דעות רעות מאוד ככה שאני חושש לקנות מהם ולהתאכזב .
אני באופן אישי מעדיף בהרבה סאונד של רמקול קופאתי מאשר רצפתיי
בפרט הגדולים עם וופר 12 או 15 אינץ . סאונד של הופעה חיה מבחינתי .
אתם שותפים איתי לדעה הזאת ?
ומה עושים כדי לעורר את חברות הרמקולים שינסו לעשות איזה ליין של רמקולים בסגנון הזה ? מה יש להם להפסיד ?
לפי דעתי דווקא יש פה פוטנציאל לא רע בכלל בתנאי שיעשו אותו בצורה איכותית .
-
- Cerwin Vega VE 12
-
- JBL l 100
-
- SABA 1300
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אודי, גם בשנות ה 60 היו מייצרים רמקולים שכאלה THE FISER XP7-9 למשל
אני אישית אוהב בתצורה הזו את הרמקולים שלי,כמה שיותר ענק יותר טוב בעבורי,במידה והסאונד לא מוצא חן בעיניי תמיד ניתן לשפר.
אני אישית אוהב בתצורה הזו את הרמקולים שלי,כמה שיותר ענק יותר טוב בעבורי,במידה והסאונד לא מוצא חן בעיניי תמיד ניתן לשפר.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
זאת אחת הסיבות שהפורום הזה קיים... מובן שאני שותף לאהבתך לרמקולים ישנים, אבל לטעמי זה חלום באספמיה לחשוב על איך לשכנע יצרנים לחזור לייצר מוצרים של פעם. לא רק רמקולים אלא כל דבר. וורפדייל למשל הציגה בשנה שעברה, במלאת 80 שנה לחברה, גירסת רטרו / SE של הדנטון שהוא רמקול קלאסי ופופולארי שלהם משנות ה-60 וה-70. הדגם החדש אמנם נראה חבל"ז - עיצוב רטרו אמיתי - אבל למרבה האכזבה הוא מסתפק בוופר ננסי של "5 (לעומת "8 של הדנטון הישן, במארז שאינו גדול בהרבה) כך שהרטרו בא לידי ביטוי בעיקר בעיצוב. גם התיבה פתוחה (תכנון נחות מבחינת צליל) לעומת התיבה הסגורה במקור. עם זאת, יצא לי להאזין לו האזנה קצרה בחנות באנגליה ובסה"כ הוא נשמע טוב יחסית לרמקול מודרני, אבל הצליל ודאי לא וינטאג'. והמחיר מופקע (במחיר הגיוני יותר, אולי הייתי רוכש לי זוג בעיקר בזכות המראה - וינטאג' מודל 2013...). במלה אחת - פוזה.
http://www.avbristol.com/product.php/70 ... f-speakers
http://www.hifix.co.uk/bookshelf-speake ... enton.html
http://www.avbristol.com/product.php/70 ... f-speakers
http://www.hifix.co.uk/bookshelf-speake ... enton.html
.Anything can be done, but it's only done if it's done
ברור , בוא לא ניכנס להיסטוריה , אלא לשאלה האם יש סכוי לגרום לחברות לייצר רמקולים קופסאתיים ?RAMIRAMI68 כתב:אודי, גם בשנות ה 60 היו מייצרים רמקולים שכאלה THE FISER XP7-9 למשל
אני אישית אוהב בתצורה הזו את הרמקולים שלי,כמה שיותר ענק יותר טוב בעבורי,במידה והסאונד לא מוצא חן בעיניי תמיד ניתן לשפר....
dargon
כרגע זה באמת נראה כמו חלום לשכנע את החברות הגדולות .
אבל כבר 20 30 שנה אתם מייצרים רמקולים רצפתיים לא הגיע הזמן לשנות משהו ?
וופר 5 אינץ לא לעינין בכלל וגם לא 8 אינץ . אני מדבר על רמקולים של 10 12 15 אינץ .
רמקולים גדולים ולא רמקולים שנראים כמו מדפיים .
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
אני גם שותף לצערך. שאלתי שאלה זהה לפני מספר חודשים, אתה מוזמן לקרוא עליה כאן:
http://www.hometheater.co.il/vp1800825#1800825
http://www.hometheater.co.il/vp1800825#1800825
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא את כולם צריך לשכנע. חלק, כמו Klipsch, עושים זאת מיוזמתם. הנה למשל שלושה דגמים של קלאסיקות וינטאז' שהחברה מנסה לשחזר את הצלחתם - שנמצאים כאן בין כל המגדלים המודרניים...
Cornwall III

Heresy III

La-Scala II

הסוכנים המורשים של Klipsch הם רשת Best Buy. ניסיתי לקבל האזנה ל-Cornwall החדשים ולא כל כך הצלחתי. על-פי התגובה של אשת המכירות שעימה ניסיתי לסגור מועד - הבנתי שהדגמים האלה הם לא בדיוק הבסט-סלרס של החברה והם לא ממש נחטפים... חבל!
Cornwall III

Heresy III

La-Scala II

הסוכנים המורשים של Klipsch הם רשת Best Buy. ניסיתי לקבל האזנה ל-Cornwall החדשים ולא כל כך הצלחתי. על-פי התגובה של אשת המכירות שעימה ניסיתי לסגור מועד - הבנתי שהדגמים האלה הם לא בדיוק הבסט-סלרס של החברה והם לא ממש נחטפים... חבל!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
החלוקה שאתה עושה לרמקולים "קופסתיים" מפעם ו"רצפתיים" מהיום לא עניינית: קופסתי זה עניין של צורה, ורמקולים ריצפתיים היו תמיד. בעבר כל הרמקולים היו בעלי צורת קופסה מרובעת (גם הרצפתיים) ואלה שלא היו רצפתיים היו רמקולי מדף או סטנד. גם כיום בנוסף לרצפתיים יש רמקולי מדף או סטנד, אבל הם בעלי צורות מכוערות ולא מוגדרות, לא נוחים למיקום והדרייברים קטנים מדי. והם כמובן גם נשמעים רע.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
גם אני חובב של הרמקולים "של פעם", אבל הקו מחשבה שלך אינו מדוייק. ישנם רצפתיים מודרניים (יענו צרים ואלגנטים) שמשתמשים בהרבה וופרים קטנים, ובעצם מקבלים שטח עבודה דומה לזה של הוופרים הגדולים, זאת בהנחה וכל שאר הפרמטרים זהים. לדוגמא - שלושה וופרים בקוטר 7' או שניים בקוטר 8' הם בעלי שטח דומה לוופר אחד של 11'.וופר 5 אינץ לא לעינין בכלל וגם לא 8 אינץ . אני מדבר על רמקולים של 10 12 15 אינץ ....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

שלושה כדורי 0.22 עוצרים מחבל מתאבד? (אולי... תלוי איפה הם פוגעים) מה בדבר 0.45? מה עם 0.5? לא עדיף במקרה הזה?HazooM כתב:לדוגמא - שלושה וופרים בקוטר 7' או שניים בקוטר 8' הם בעלי שטח דומה לוופר אחד של 11'....
את הסאבא האלה יש לחבר טוב , למעשה לסגנון סאונד כמו שלהם אני שואףSHMUELM כתב:עזוב אותך מהסרווין תנסה חח להשיג את הסאבא האלו נראים פגז בטח נשמעים פיצוץ ואם לא תרצה תפנה אליי הייתי רוצה כאלו...
גבוהים מעולים , סאונד מפורט ומהנה ובאס בשרני שממלא את כל החדר פשוט מושלמים .
הייתי קונה כאלה ללא היסוס אבל אני רוצה משהו שונה מהחבר לא רוצה אותו דבר .
- tnsilver
- חבר מביא חבר

רק בגלל שיש לחבר? רמקולים מושלמים? לא חבל? תצבע אותם, תחליף להם בד, שים אותם על ספייקים, תחליף מדבקה, עד שהוא לא יזהה אותם 
סתם שאלה היפותיטית... אני מניח שסאבא ייצרו יותר מזוג אחד כאלה... בוא נניח אלף זוגות שהתפזרו ברחבי העולם. ביום בהיר אחד אתה מזדמן לביתו של אדם, ומגלה שבסלון שלו מוצבים רמקולים זהים לחלוטין לשלך - למרות נדירותם היחסית. מעבר לעובדה שיש לך נושא לשיחה מעניינת - במה זה בדיוק גורע או מוסיף לעובדה שגם אתה הבעלים המאושרים של זוג רמקולים נדיר שכאלה???
סתם שאלה היפותיטית... אני מניח שסאבא ייצרו יותר מזוג אחד כאלה... בוא נניח אלף זוגות שהתפזרו ברחבי העולם. ביום בהיר אחד אתה מזדמן לביתו של אדם, ומגלה שבסלון שלו מוצבים רמקולים זהים לחלוטין לשלך - למרות נדירותם היחסית. מעבר לעובדה שיש לך נושא לשיחה מעניינת - במה זה בדיוק גורע או מוסיף לעובדה שגם אתה הבעלים המאושרים של זוג רמקולים נדיר שכאלה???
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 17/06/2013 23:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
udii כתב:את הסאבא האלה יש לחבר טוב , למעשה לסגנון סאונד כמו שלהם אני שואףSHMUELM כתב:עזוב אותך מהסרווין תנסה חח להשיג את הסאבא האלו נראים פגז בטח נשמעים פיצוץ ואם לא תרצה תפנה אליי הייתי רוצה כאלו...
גבוהים מעולים , סאונד מפורט ומהנה ובאס בשרני שממלא את כל החדר פשוט מושלמים .
הייתי קונה כאלה ללא היסוס אבל אני רוצה משהו שונה מהחבר לא רוצה אותו דבר ....
אם אתה אוהב , מה אכפת לך שיש אותם לחבר ?
לאחד החברים שלי יש סונוס פאבר Electa Amator , והייתי מת שיהיה לי זוג כזה בול!!!!!
^ נראה מה נעשה יש זמן לחשוב .
שמעתי היום Cerwin Vega VE12
http://www.dtown.co.il/articles/286.html
היתה האזנה של כשעה , מהבאס הייתי מאוד מרוצה מילאו את כל הסלון שהיה די גדול .
הם לא היו בהירים או צורמים דווקא נעימים לשמיעה ומהנים .
היתה הפתעה לטובה .
גם נמר בסקירה שלו שיבח לא מעט ביקש לצאת מהדעות הקדומות ולנסות אותם .
שמעתי היום Cerwin Vega VE12
http://www.dtown.co.il/articles/286.html
היתה האזנה של כשעה , מהבאס הייתי מאוד מרוצה מילאו את כל הסלון שהיה די גדול .
הם לא היו בהירים או צורמים דווקא נעימים לשמיעה ומהנים .
היתה הפתעה לטובה .
גם נמר בסקירה שלו שיבח לא מעט ביקש לצאת מהדעות הקדומות ולנסות אותם .
tnsilver כתב:רק בגלל שיש לחבר? רמקולים מושלמים? לא חבל? תצבע אותם, תחליף להם בד, שים אותם על ספייקים, תחליף מדבקה, עד שהוא לא יזהה אותם
סתם שאלה היפותיטית... אני מניח שסאבא ייצרו יותר מזוג אחד כאלה... בוא נניח אלף זוגות שהתפזרו ברחבי העולם. ביום בהיר אחד אתה מזדמן לביתו של אדם, ומגלה שבסלון שלו מוצבים רמקולים זהים לחלוטין לשלך - למרות נדירותם היחסית. מעבר לעובדה שיש לך נושא לשיחה מעניינת - במה זה בדיוק גורע או מוסיף לעובדה שגם אתה הבעלים המאושרים של זוג רמקולים נדיר שכאלה???...
טומי תודה על ההתענינות אבל זה מפריע כי זה בן אדם שאני רואה כל יום בוא לא ניכנס לזה .
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אם כבר נמר... ראית את השורה האחרונה?
ואגב הנה הביקורת האודיופילית שלי על המוצר הזה:

שוב, אני חייב להדגיש בפה פעור
סרווין ווגה שומרים על הגחלת עם עוד רמקול חזק, אימתני ומרשים ברוק ובאלקטרוני.
יתרונות
כח ללא גבול, מוסיקת רוק, אלקטרוני, מהירות, בס, קל להנעה.
חסרונות
איזון טונאלי, במה, תמונת סטריאו, פרטים, מעט קופסתי בצליל....
זה אמיתי הדבר הזה? מה זה???חסרונות
ואגב הנה הביקורת האודיופילית שלי על המוצר הזה:

חסרונות
לא הבנתישלושה כדורי 0.22 עוצרים מחבל מתאבד? (אולי... תלוי איפה הם פוגעים) מה בדבר 0.45? מה עם 0.5? לא עדיף במקרה הזה?...
זה גם הרושם שאני קיבלתי כשבחנתי במבחן הרצפתיים את ה XLS15. הם פשוט לא נשמעו בהירים או צורמים. מה שכן, הם לא התאימו לכל דבר שניסיתי להשמיע בהם בגלל מעט חוסר בפירוט.הם לא היו בהירים או צורמים דווקא נעימים לשמיעה ומהנים ....