מהי מערכת ההפעלה מומלצת עבור RASPBERRY PI ?
היי חברה
אני חדש בתחום ואמור לקבל בימים הקרובים את המכשיר שלי... ואני בנתיים לומד מה צריך לעשות בהתחלה, ראיתי כמה פירסומים וכתבות בנושא אבל כל אחד אומר משהו אחר.
ולכן רציתי להתייעץ איתכם מהי מערכת ההפעלה שמומלץ להתקין על הפיי בהנחה שהשימוש העיקרי זה XBMC אבל הייתי שמח אם יהיה לי אפשרות לגישה לדפדפן לגלישה.
ממה שקראתי יש הרבה שאומרים ש OPENELEC אבל באתר הרשמי של הרספברי הם מכוונים ל debian wheezy?!?
מחפש מערכת הפעלה שתעבוד במהירות הגבוהה ביותר , שתהיה פשוטה וידידותית .
תודה מראש
אני חדש בתחום ואמור לקבל בימים הקרובים את המכשיר שלי... ואני בנתיים לומד מה צריך לעשות בהתחלה, ראיתי כמה פירסומים וכתבות בנושא אבל כל אחד אומר משהו אחר.
ולכן רציתי להתייעץ איתכם מהי מערכת ההפעלה שמומלץ להתקין על הפיי בהנחה שהשימוש העיקרי זה XBMC אבל הייתי שמח אם יהיה לי אפשרות לגישה לדפדפן לגלישה.
ממה שקראתי יש הרבה שאומרים ש OPENELEC אבל באתר הרשמי של הרספברי הם מכוונים ל debian wheezy?!?
מחפש מערכת הפעלה שתעבוד במהירות הגבוהה ביותר , שתהיה פשוטה וידידותית .
תודה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
Debian זוהי הפצה רגילה של לינוקס, כלומר - דסקטופ, דפדפן וכו, שלא כוללת XBMC. אפשר להתקין אבל זה סיפור לא כל כך פשוט.
בשביל XBMC תנסה תחילה את ה-OpenELEC.
בשביל XBMC תנסה תחילה את ה-OpenELEC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ב-OpenELEC לא יודע, אבל ב-RaspBMC אפשר ביציאה למצב פקודות שורה (CLI) להתקין ולהפעיל דפדפן בסיסי למדי ללא תמיכה בפלאש או בעברית.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא ידוע לי על תוכניות להוסיף דפדפן מובנה לאחת ההפצות של XBMC ל-RPI, אבל אשמח להתבדות.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
אין מה לצפות שהגלישה תעבוד היטב
זה סה"כ מכשיר יחסית חלש. רק כשנכנסו מכשירי מובייל עם מעבדים בעלי ליבה כפולה וג'יגה זיכרון התחלנו לראות ביצועי גלישה טובים יחסית.
אני ממליץ על openelec בתור הפצת xbmc. קל, פשוט, עובד היטב. אח"כ תמיד אפשר לבדוק משהו מתוחכם יותר.
אני משתמש בה ואחרי שקינפגתי את כל מה שרציתי עשיתי image של הכרטיס ועכשיו אם משהו נדפק תוך כמה דק' אני משחזר. אין כמו זה:-)
אני ממליץ על openelec בתור הפצת xbmc. קל, פשוט, עובד היטב. אח"כ תמיד אפשר לבדוק משהו מתוחכם יותר.
אני משתמש בה ואחרי שקינפגתי את כל מה שרציתי עשיתי image של הכרטיס ועכשיו אם משהו נדפק תוך כמה דק' אני משחזר. אין כמו זה:-)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כאמור, הדפדפן שאתה יכול להתקין ב-RaspBMC (נקרא netsurf-fb) לא תומך בעברית, כלומר תוכל לגלוש רק באתרים באנגלית ובשפות הכותבות מימין לשמאל (כמו רוסית). אתרים בעברית מופיעים בכתב ראי.
סבבה אני אלך על OPENELEC.pixies כתב:כאמור, הדפדפן שאתה יכול להתקין ב-RaspBMC (נקרא netsurf-fb) לא תומך בעברית, כלומר תוכל לגלוש רק באתרים באנגלית ובשפות הכותבות מימין לשמאל (כמו רוסית). אתרים בעברית מופיעים בכתב ראי....
תודה רבה !!