עזרה בקניית מערכת 5.1+רסיבר עד 7000ש"ח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ZeroLeveL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

יש פה ממש פורומים מדהימים!! אני כבר קורא כאן 3 שעות ולמדתי המון.

(תסלחו לי על העברית, זו שפה קשה בשבילי)

הסיפור הוא שאני עובר דירה, ויש לי קצת מזומנים. בהיותי חובב קולנוע ביתי (וטכנולוגיה בכלליות) החלטי שחוץ מסלון חדש אני גם אקנה מערכת קולנוע ביתית.

השימוש העיקרי יהיה לקולנוע ביתי - 5.1.
התקציב ששמתי בצד לרמקולים הוא 7000ש"ח (חוץ מזה אני גם צריך לקנות מסך, אבל זה לפורום אחר עם תקציב אחר :) ).
התקציב יכול להיות גמיש, אך אני מעדיף שישאר בתוך ה 7, כאשר הכוונה לקנות גם רסיבר וגם רמקולים.

החדר (סלון) יהיה בערך 6 מטר על 3.8, ז"א לא כלכך גדול, אז לא צריך משהו מפלצתי.
אני כן אוהב בסים ותדרים נמוכים, אז אני מניח שצריך גם sub. (מסכנים השכנים לעתיד)

הבנתי שהרסיברים של Denon ו Harman Kardon מאוד מוצלחים לקלנוע ביתי, אבל בכל מקום אני שומע שזה או האחר יותר טובים, ככה שאני מבולבל בין שתיהם.

נאמר לי גם ע"י חברים שלא ללכת על רמקולים סטליטים (קטנים, כן? :) ) כי הצליל שהם מוציאים לא מלא. השאלה היא אם בתקציב שלי אני יכול ללכת על רמקולים גדולים, ניסיתי לחפש באינטרנט קצת מחירים ונראה כי אפשר להסתדר?

ולתכלס:
מה אתם אומרים, איזה רסיבר כדאי לי לקנות כנקודת התחלה?
על איזה רמקולים הייתם ממליצים? או יותר מדויק, מהניסיון שלכם, האם בתקציב שלי (שיכול להיות גמיש) אפשר בכלל לקנות רמקולים רצפתיים/מדפיים "אמיתיים"*?
אני מבין שרמקולים צריך לשמוע, אבל מה בדיוק אני אמור לחפש בטווח מחירים הזה?

*כשאני אומר אמיתיים הכוונה לא לדברים שיש במכרזים באינטרנט שנגמרים ב 300-700 ש"ח, חייב ליהיות משהו לא בסדר איתם במחירים האלו, ומפה מגיע הבלבול שלי :מבולבל:

תודה על העזרה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי וברוך הבא.

בתקציב שלך הייתי ממליץ לקנות רסיבר ברמת כניסה בתקציב של 2000-2500 ש"ח או , במידה ויד שניה לא מרתיע אותך, משהו בן שנה שנתיים בתקציב של כ-1000-1500 ש"ח והשאר להשאיר לרמקולים.
מכיון שבחירת רמקולים תלויה רבות בטעם האישי שלך, אתה חייב לתת לנו כיוון של משהו שאהבת או לא אהבת כדי שמשם נוכל לכוון.

ממליץ לך לא לפספס את התערוכה השבוע (פרטים בעמוד הראשי) ולטעום בבת אחת ממבחר של מערכות (כולל מסכים) ע"מ לבדוק את ה"טעם" שלך ומשם נוכל להתקדם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MrPresident
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה #3 

MartinHSabag אתה חושב שרק לפי שמיעיה אפשר לבחור רמקולים ?
ולמי כל רמקולים נשמעים אותו דבר , אבל עדיין רוצה רמקולים איכותיים ?
אך לבחור במצב הזה ?
נערך לאחרונה על ידי MrPresident ב 07/10/2006 23:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

במקרה שכל הרמקולים נשמעים לך זהה, לך על הזול/היפה בינהם....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MrPresident
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה #5 

ומצד שני אני לא רוצה סתם רמקולים זולים אלה הטובים ביותר שיוכל להשיג
כי יש לי חברים , הורים שכן מבינים בצלילים וחוץ מזה הידיעה שיש לך בבית מערכת מעולה עושה לכך טוב בלב

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

איזה חמוד אתה שאתה קונה בשביל ההורים/חברים :)
יכול להיות אגב שעם הזמן אתה כן תלמד להבחין...
HiFiMusic IL

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

ZeroLeveL ,

ראשית , עליך להבין שתקבל עשרות דעות - כל אחד אוהב סגנון אחר ויש לו העדפה למותג זה או אחר (אני למשל , חסיד של הרמן-קרדון ).
שנית , אם התקציב מיועד לרסיבר + רמקולים בלבד אז עליך לחלק אותו בצורה של 60/40 פחות או יותר (יותר כסף על הרמקולים).
בתקציב הזה אתה יכול לרכוש מגבר +רמקולים נהדרים לטעמי ותאמין לי שהם יהיו "אמיתיים".
אתה יכול ללכת על רסיברים של הרמן-קרדון , דנון , ימאהה ופיוניר - כולם מעולים.
מבחינת רמקולים - לך על מותג מבית טוב , אני לא ממליץ לך ללכת על סטלייטים - ראשית כי מוזיקה לא תשמע איתם (ובאיזהו שלב אתה תרצה..) ושנית כי הסאונד שהם מפיקים הוא נורא אנמי ותמיד אתה מרגיש כאילו שמת מנוע של פורש על מרכב של יונדאי...
אתה יכול לשמוע סטים של וורפידייל (תמורה מעולה לכסף - הרבה באס וצליל נמוך נהדר - לדעתי עם רמקולים כאלו לא חייבים סאב)
בנוסף יש סטים נהדרים של JAMO JBL,(אם כי JBL נחשב פחות בעבר) , וגם סרווין וגה זה לא מילה גסה בתקציב הזה..
לכל רכיב יש את ,ה"אופי" שלו מבחינת סאונד ובסופו של דבר האוזן שלך היא זו שתיקבע.
קח בחשבון שבבית תשמע קצת פחות טוב מחדר ההשמעה (אלא אם כן תשקיע בחדר אקוסטי).
בקיצור , קח יום חופש + שני סרטים אהובים עם סאונד טוב + דיסק מוזיקה נחמד - ותעבור בין חדרי ההשמעה , אל תתבייש - תשמע הכל מהכל עד שתגיע להחלטה.

שיהיה בהצלחה :)

ערן.

ZeroLeveL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #8 

תודה על התגובה,

אני אשתדל להגיע לתערוכה, למרות שיש עבודה .. צריך למצוא תירוץ טוב לבוס :)

ערן, תודה רבה על המידע, זה ממש כיוון אותי. התחלתי כבר יותר מוקדם לחפש באינטרנט וראיתי שיש ל JBL רמקולים שנכנסים לי לתקציב, ועכשיו חיפשתי גם על JAMO ו Wharfedale (שם החברה נשמע כמו שם של מכונת כביסה :) ) ומצאתי גם כמה מערכות שיכנסו לי לתקציב+1. למרות שלא ראיתי יותר מידי Wharfedale, היכן אפשר למצוא אותם בחנות להתרשמות? או שהשתשובה לזה 'בתערוכה'? :)

מישהו אמר לי היום שכדאי קודם לבחור רמקולים שנשמעים לי, ואז להתאים להם רסיבר. האם זה נכון?

ושוב תודה

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #9 

עזוב את האינטרנט (לבינתיים) וצא לסבב חניות.

רשימה שכזו תוכל למצוא בלוחות האתר.

ממליץ לך לבוא לבקר בתעורכה רק בשביל להתרשם (תוכל לחסוך התרצצות בין חניות ולצמצם להתרוצצות בין 3 קומות :lol: ) ואחר כך לצאת לסיבוב נוסף בחניות.

יש לך תקציב מכובד וכדאי שתנצל אותו בחוכמה , כולל אפשריות מומלצות של יד שניה.

בהצלחה במסע המופלא.

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

ZeroLeveL כתב:
מישהו אמר לי היום שכדאי קודם לבחור רמקולים שנשמעים לי, ואז להתאים להם רסיבר. האם זה נכון?

ושוב תודה
...
כן ככה רצוי (Y) {למרות שאין ממש חוקים לזה}

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

הי ZeroLeveL ,

לגבי וורפידייל (אכן השם מזכיר מכונת כביסה.. :) ) - אתה תוכל למצוא את דגמי VALDUS/ XARUS בכל חנות בסיסית שכוללת חדר השמעה (טרקלין חשמל / בסט ביי/ מחסני חשמל / סנסור..) , לגבי דגמים יותר "אקזוטיים" (ולא רק של וורפידייל) תיאלץ לפנות לחנויות מתמחות .
לפי התקציב שלך אני מאמין שתמצא רמקולים מעולים באחת החנויות הנ"ל אבל זה לא שולל את האופציה ללכת להתרשם מרמקולים ברמת מחיר גבוהה יותר (בעיקר כי זה כיף...)

בעקרון עדיף באמת להתחיל עם הרמקולים - כי הם אלו שבסופו של דבר עובדים הכי קשה וחשוב להתאים אותם לטעם שלך.
בכל חנות שמכבדת את עצמה אתה יכול לבחור לשמוע כל זוג רמקולים עם כל מגבר שמתחשק לך - ככה תוכל להגיע לבחירה אופטימלית.
צריך לזכור שבבית בד"כ תשמע קצת פחות טוב מבחנות (אלא אם כן אתה משקיע בחדר אקוסטי.. אז שלא תתאכזב..)

קח לך איזה ערב פנוי , קפוץ למרכז המכירות הקרוב לביתך (אני יכול להמליץ על אזה"ת החדש של נתניה , איפה שאיקאה , כאופציה ראשונה - יש שם מגוון של 5-6 חנויות עם חדרי השמעה במרחק הליכה זו מזו)

ערן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”