טס לרודוס שבוע הבא - אשמח לשמוע על מקומות מומלצים באי
מתאכסן בחוף IXIA.
שכרנו רכב ליום אחד.
4 מבוגרים + ילדה בת שנה
יום אחד יוקדש ל7 המעיינות + עמק הפרפרים ואולי לינדוס.
יום נוסף מתכננים לטייל בעיר העתיקה (בתחבורה ציבורית).
אשמח לשמוע קצת חוות דעת והמלצות לטיולים קצרים.
תודה
שכרנו רכב ליום אחד.
4 מבוגרים + ילדה בת שנה
יום אחד יוקדש ל7 המעיינות + עמק הפרפרים ואולי לינדוס.
יום נוסף מתכננים לטייל בעיר העתיקה (בתחבורה ציבורית).
אשמח לשמוע קצת חוות דעת והמלצות לטיולים קצרים.
תודה
בגדול הזכרת את רוב הדברים החשובים - עמק הפרפרים (בזמן שאני הייתי היה סגור..
..) לינדוס מאוד יפה, במיוחד האקרופוליס למעלה, אבל צריך לשים לב שהגישה קשה (או לעלות בטיפוס ממושך במדרגות, או על חמורים מסכנים....) ועם תינוקת יכול להיות יותר קשה אפילו.
רודוס זה בעיקר לנוח ולהנות מטיולים קלים, אפשר לעשות את כל האי בכמה שעות בנסיעה מעגלית והאוכל בכל מקום מצוין.
רודוס זה בעיקר לנוח ולהנות מטיולים קלים, אפשר לעשות את כל האי בכמה שעות בנסיעה מעגלית והאוכל בכל מקום מצוין.
זו המסקנה שהגעתי אליה אחרי קריאה מסיבית של חומר על רודוס.mp3lll כתב:7 המעיינות + עמק הפרפרים = הכי מיותר הכי משעממם ( לטעמי) היה בזיבוז זמן....
התכנון הוא להקדיש את מרבית הזמן ללינדוס והסביבה.
לא נעלה למעלה עם התינוקת אבל אולי חלקנו יעלו.
כמה זמן טיפוס?
יש משהו לראות בדרך ללינדוס\בסביבה?
נוותר על שבעת המעיינות ועמק הפרפרים.
את העיר העתיקה נעשה ביום אחר בשעות הערב שירד קצת החום.
וחצי יום נוסף יוקדש לעיר החדשה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הגזמתם קצת, לא השארתם לו כמעט מקומות לטייל... 
אנחנו דווקא נהנינו בעמק הפרפרים, והייתי שם פעמיים.
זהו טיול חביב, בסגנון של טיול לאורך נחל יפה בגליל, ורובו מוצל. אם אתם שם בעונת הפרפרים, אז כמובן הטיול הרבה יותר יפה.
העלייה לאקרופוליס לדעתי ממש לא קשה, ולמעלה מדובר בארכיאולוגיה מעניינת בסגנון הדומה למצדה שלנו. החמורים יכולים להיות אטרקציה נחמדה מאוד עבור הילדים. לינדוס גם חביבה מאוד.
ליד לינדוס יש לגונה מאוד יפה עם מי טורקיז (אפשר לראות אותה מהאקרופוליס), אז אם אתם אוהבים חופי ים אפשר לקפוץ לשם עם בגד ים.
אפשר לעשות הכל ביום אחד. התחילו עם עמק הפרפרים, ומשם סעו ללינדוס דרך כביש החוצה את האי האלכסון.
בשבע המעיינות לא הייתי, והבנתי ששם באמת אין משהו מיוחד.
העיר העתיקה של רודוס מקסימה, ומומלץ לעשות אותה גם ביום - שווקים נחמדים ו"גירו" - הגירסה היוונית לשווארמה, במקום טחינה הם שמים יוגורט (לא חייבים כמובן), וגם בערב בטיול מקסים סביב החומות - מזכיר קצת את יפו העתיקה.
אנחנו דווקא נהנינו בעמק הפרפרים, והייתי שם פעמיים.
זהו טיול חביב, בסגנון של טיול לאורך נחל יפה בגליל, ורובו מוצל. אם אתם שם בעונת הפרפרים, אז כמובן הטיול הרבה יותר יפה.
העלייה לאקרופוליס לדעתי ממש לא קשה, ולמעלה מדובר בארכיאולוגיה מעניינת בסגנון הדומה למצדה שלנו. החמורים יכולים להיות אטרקציה נחמדה מאוד עבור הילדים. לינדוס גם חביבה מאוד.
ליד לינדוס יש לגונה מאוד יפה עם מי טורקיז (אפשר לראות אותה מהאקרופוליס), אז אם אתם אוהבים חופי ים אפשר לקפוץ לשם עם בגד ים.
אפשר לעשות הכל ביום אחד. התחילו עם עמק הפרפרים, ומשם סעו ללינדוס דרך כביש החוצה את האי האלכסון.
בשבע המעיינות לא הייתי, והבנתי ששם באמת אין משהו מיוחד.
העיר העתיקה של רודוס מקסימה, ומומלץ לעשות אותה גם ביום - שווקים נחמדים ו"גירו" - הגירסה היוונית לשווארמה, במקום טחינה הם שמים יוגורט (לא חייבים כמובן), וגם בערב בטיול מקסים סביב החומות - מזכיר קצת את יפו העתיקה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אגב, Ixian Grand במקרה? אם כן, מלון מעולה, מקווה ששדרגתם את החדר.
ברחוב מקביל (כביש החוף הראשי), מרחק 5 דקות הליכה, יש את הסופרמרקט "פאפו" (בלוגו היווני שלו האות פאי מופיעה איזה 2-3 פעמים...). מומלץ לקנות שם כל מה שצריך - פינוקים, אוכל לצהריים, מים, וכו.
ברחוב מקביל (כביש החוף הראשי), מרחק 5 דקות הליכה, יש את הסופרמרקט "פאפו" (בלוגו היווני שלו האות פאי מופיעה איזה 2-3 פעמים...). מומלץ לקנות שם כל מה שצריך - פינוקים, אוכל לצהריים, מים, וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה לכולם, אנחנו נתאכסן בAmathus Beach Hotel.pixies כתב:אגב, Ixian Grand במקרה? אם כן, מלון מעולה, מקווה ששדרגתם את החדר.
ברחוב מקביל (כביש החוף הראשי), מרחק 5 דקות הליכה, יש את הסופרמרקט "פאפו" (בלוגו היווני שלו האות פאי מופיעה איזה 2-3 פעמים...). מומלץ לקנות שם כל מה שצריך - פינוקים, אוכל לצהריים, מים, וכו....
המסלול המסתמן הוא עמק הפרפרים (לא יהיו פרפרים) - לינדוס והסביבה.
שמעתי גם על עיירה שידועה ביין שלה - אולי נעצור לטעימות וקניית יין.
- inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
כל 7 המעיינות ועמק הפרפרים משעמם לגמרי, תגיעו ללינדוס, תסתובבו בסמטאות, אם אתם רוצים נוף מטורף אז תעלו לאקרופוליס (לא חובה) רוב המסעדות שם הן מלכודת תיירים, אחרי הסמטאות תתמקמו בחוף למטה, תהנו. בדרך חזרה לרודוס אפשר לעצור בעוד חוף ולאכול באיזה מסעדת דייגים והכי חשוב זה לעצור במקום שנקרא Jambo, זה מקום עצום ודיי זול של בגדים, צעצועים, אביזרים לתינוקות, עיצוב לבית וכו וכו... מומלץ. אנחנו בלי להרגיש בזבזנו שם קרוב לשעתיים.
תודה, לגבי ג'מבו, קנית משהו שם? או שהכל נורא יקר?inonr כתב:כל 7 המעיינות ועמק הפרפרים משעמם לגמרי, תגיעו ללינדוס, תסתובבו בסמטאות, אם אתם רוצים נוף מטורף אז תעלו לאקרופוליס (לא חובה) רוב המסעדות שם הן מלכודת תיירים, אחרי הסמטאות תתמקמו בחוף למטה, תהנו. בדרך חזרה לרודוס אפשר לעצור בעוד חוף ולאכול באיזה מסעדת דייגים והכי חשוב זה לעצור במקום שנקרא Jambo, זה מקום עצום ודיי זול של בגדים, צעצועים, אביזרים לתינוקות, עיצוב לבית וכו וכו... מומלץ. אנחנו בלי להרגיש בזבזנו שם קרוב לשעתיים....
- whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 828
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
היי,
גם אני טס (עם האישה, הילדים אצל סבתא-סבא) ביום חמישי לסופש קצר (עד ראשון אחה"צ) ברודוס.
אני אהיה בדרום האי, במלון קטן ולא ידוע יחסית בארץ http://www.boutique5.gr/
האמת? לא מתכנן שום דבר מאשר בטן-גב-בריכה-ים-אוכל.
אה, ואולי גם טלפון קטן להורים לראות שהילדים לא פירקו להם את הבית.
תעשה חיים!
גם אני טס (עם האישה, הילדים אצל סבתא-סבא) ביום חמישי לסופש קצר (עד ראשון אחה"צ) ברודוס.
אני אהיה בדרום האי, במלון קטן ולא ידוע יחסית בארץ http://www.boutique5.gr/
האמת? לא מתכנן שום דבר מאשר בטן-גב-בריכה-ים-אוכל.
אה, ואולי גם טלפון קטן להורים לראות שהילדים לא פירקו להם את הבית.
תעשה חיים!