הקצפה
יש לי מכונה לא רעה של קווקמיל עם מחליף חום כבר כמה שנים ואני לא מצליח להגיע להקצפה טובה מאד כמו שהייתי מצפה
ראיתי סרטונים וקראתי מאמרים ואולי בכלל הבעיה היא ביציאת השתי חורים או בידית שמחממת את החלב תוך כדי ההקצפה
במצב טוב יוצא לי מעט קצף איכותי בכד
יש למישהו רעיון מה לשפר?
ראיתי סרטונים וקראתי מאמרים ואולי בכלל הבעיה היא ביציאת השתי חורים או בידית שמחממת את החלב תוך כדי ההקצפה
במצב טוב יוצא לי מעט קצף איכותי בכד
יש למישהו רעיון מה לשפר?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
לא הסברת איך בדיוק אתה מקציף, איזה כמות ובאיזה כד? גם סרטון קטן שלך יכול לעזור לכולם לראות איפה אתה טועה ומה לתקן.
בכל מקרה מה שצריך לעשות זה למלא חלב בקנקן הקצפה עד האמצע, עדיף שהחלב יהיה קר כמה שיותר, להכניס את רק את קצה הפיה עד שיכוסה בחלב ולפתוח את הברז, עכשיו להוריד את גובה הקנקן עד שתשמע פססססס לכמה שניות( תלוי כמה קצף אתה רוצה - אם הרבה אז יותר זמן ) ואז שוב להכניס את הפיה עמוק ולדאוג שהחלב יסתובב בכד במעגלים- בפיה עם שני חורים צריך להצמיד את הצינורית לדופן של הכד.
בכל מקרה מה שצריך לעשות זה למלא חלב בקנקן הקצפה עד האמצע, עדיף שהחלב יהיה קר כמה שיותר, להכניס את רק את קצה הפיה עד שיכוסה בחלב ולפתוח את הברז, עכשיו להוריד את גובה הקנקן עד שתשמע פססססס לכמה שניות( תלוי כמה קצף אתה רוצה - אם הרבה אז יותר זמן ) ואז שוב להכניס את הפיה עמוק ולדאוג שהחלב יסתובב בכד במעגלים- בפיה עם שני חורים צריך להצמיד את הצינורית לדופן של הכד.
שלומי תודה
אני מניח שלא אחדש כלום עם סרטון
אני עושה את כול מה שאמרת כבר שלוש שנים לפחות 6-8 פעמים בשבוע ובכול זאת כמות הקצף היפה בכד היא לא רבה
אולי אני מצפה ליותר מידי
המחשבה שלי היא שהחלב מתחמם מצינורית ההקצפה יותר מאשר מהאדים ולכן שאלתי היא האם להחליף את צינורית ההקצפה או את הפיה לארבע חורים?
אפשר בכלל לרכוש בארץ?
אני מניח שלא אחדש כלום עם סרטון
אני עושה את כול מה שאמרת כבר שלוש שנים לפחות 6-8 פעמים בשבוע ובכול זאת כמות הקצף היפה בכד היא לא רבה
אולי אני מצפה ליותר מידי
המחשבה שלי היא שהחלב מתחמם מצינורית ההקצפה יותר מאשר מהאדים ולכן שאלתי היא האם להחליף את צינורית ההקצפה או את הפיה לארבע חורים?
אפשר בכלל לרכוש בארץ?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא ממליץ לך 4 חורים - זה מעיף יותר מדי אויר לכוס אחת של חלב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- עמרי
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 325
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני גיליתי עם הזמן שאני מקציף יותר מידי.
כלומר יש שלב של הכנסת אויר (קצף) ושלב של עירבול.
רוב המתחילים מנסים לשמוע את הרעש של ציקצוק החלב כל הזמן עד שהחלב מתחמם דיו
ומשארים עם הרבה קצף ש"צף" למעלה ולא מתאים ללטה ארט.
תנסה קצת להקציף ואחרי כמה שניות לעבור לערבול לשאר הזמן (צריך משמעותית פחות קצף ממה שחושבים)
בהצלחה
כלומר יש שלב של הכנסת אויר (קצף) ושלב של עירבול.
רוב המתחילים מנסים לשמוע את הרעש של ציקצוק החלב כל הזמן עד שהחלב מתחמם דיו
ומשארים עם הרבה קצף ש"צף" למעלה ולא מתאים ללטה ארט.
תנסה קצת להקציף ואחרי כמה שניות לעבור לערבול לשאר הזמן (צריך משמעותית פחות קצף ממה שחושבים)
בהצלחה
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אני ממליץ לך ללכת לחבר פורום קרוב אליך שיראה לך איך מקציפים ואת העקרונות, אם אתה קרוב אלי אני אראה לך בשמחה.
יש כמה עקרונות שמתייחסים לגודל הקנקן מול עוצמת הקיטור, כמות החלב בקנקן כמובן, תהליך העבודה, האם הקצפה ואז חימום,הפוך או במקביל.
זה לא כל כך מסובך אבל את העקרונות צריך ללמוד.
יש כמה עקרונות שמתייחסים לגודל הקנקן מול עוצמת הקיטור, כמות החלב בקנקן כמובן, תהליך העבודה, האם הקצפה ואז חימום,הפוך או במקביל.
זה לא כל כך מסובך אבל את העקרונות צריך ללמוד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש פה אחלה סרטון:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)