ברצוני להודות לעוז מחברת ריסטרטו (טכנאי החברה) ולאנשי ריסטרטו על השירות האישי והמקצועי שניתן בסבלנות רבה במהלך הטיפול בענייני.
בהמשך לפוסט שכתבתי בנושא
27/02/2013 20:52 פריקת לחץ חלקית ב Vibiemme SDB ידנית
עברתי תלאות רבות והן מפורטות מטה. כל אחד מחברי הפורום ודאי יוכול להשכיל וללמוד מחלק מהכתוב ולכן אני משתף אתכם.
לאחר שאיתרתי את מאפייני התקלה במכונה, שנבעו משחיקה סטנדרטית בשימוש לאחר כ 4 שנים
וכן מתפעול לא מייטבי של המכונה במהלך החליטה (יש צורך לבצע את ההפעלה הידנית בשני שלבים),
החלטתי לרכוש מנציגי אברהמי בחיפה את החלקים הנדרשים ולהחליף אותם בעצמי.
בעת רכישת רכיב שסתום הפריקה (גוש מתכת מרובע שנלחץ בעת סיום החליטה.preinfusion valve ) שמתי לב שהרכיב
קצר משמעותית מהרכיב המקורי שפירקתי.
ההבדל היה ניכר בעין באורך ולאחר הרכבת הרכיב המכונה לא פרקה לחץ כלל מראש החליטה.
העניין לא היה ברור לי כיוון שהחלק הוזמן מקטלוג VBM של אברהמי וקיימים רק שני דגמים -ראש שמופעל אוטומטית וראש שמופעל ידנית .
גם בשיחה עם נציגי אברהמי הה ברור שהחלק המוזמן הוא-הוא החלק הנדרש.
ההשערה שלי היתה שייתכן וקיימים דגמים נוספים שלא נמצאים בקטלוג או שחברת VBM מבצעת שינוים במכונות
לאורך השנים.
הרמתי ידיים,. יצרתי קשר עם חנות מכונות קפה מוכרת ,שלהם מעבדה באזור מגוריי ,והעברתי את המכונה לידיהם יחד עם החלק שרכשתי באברהמי.
לאחר יומיים קיבלתי הצעת מחיר - 480 ש״ח!
כששאלתי על מה המחיר השערורייתי? אמר לי אחראי המעבדה שיש צורך ״לכוון את הקפיצים במכונה״ וש״אי אפשר סתם ככה להחליף חלקים בראש E61״ ׳ולקוות שזה יעבוד׳.
בשיחת ייאוש עם עוז מחברת ריסטרטו, שליווה אותי ברוב התהליך והתלבטויות השונות (מרכישת החלק ועד סיום העניין),
הובהר לי מה שגם לי היה דיי ברור - אין כווני קפיצים ואין בטיחים מדובר בהחלפת חלק בלבד.
טילפנתי למעבדה וביקשתי לעצור את העבודה אך זה היה מאוחר מדיי והעבודה הושלמה.
בטוב ליבו הסכים הטכנאי של חנות הקפה x לפרק את החלקים ולחייב אותי על הבדיקה בלבד.
העברתי את המכונה לחברת ריסטרטו לידי עוז (אזור תעשיה פולג-נתניה)
עוז היה לבבי מאוד. תיחקר אותי בטלפון על אופי התקלה והאם יש לי צורך בתיקון של דבר מה נוסף או טיפול.
לאחר יומיים המכונה היתה מוכנה לאיסוף. עוז בדק גם אבנית - המכונה נקיה בזכות שימוש במרכך (גם אחרי יותר מ3 שנות עבודה!) הוסיף לבקשתי פית הקצפה מקורית של VBM והמליץ לא להחליף אטם בסטימר כיוון שיש לו עוד זמן חיים.
הגעתי למעבדה בריסטרטו אתמול- המכונה היתה עטופה היטב בניילון נצמד מונחת על עגלה ייעודית להעברה קלה עד האוטו ובצרוף החלקים הישנים שהוחלפו.
עליתי למשרדים ורכשתי גם קילו קפה Diemme.
דרך אגב במשרד עומדת מכונה יפיפייה מסוג Victoria radoinu Venus כמדומני ובמטבחון יש להם דגם שני ראשים
אוטומטי Adonis.
ברור שמעכשיו מספר הטלפון היחיד שיהיה לי בנייד הוא של ריסטרטו נתניה.