שיפוץ הרמקול infinity reference 30
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אם החלטת לשפץ
הייתי ממליץ לך לוותר על הקיט מאיביי
ולתת לרפי האווזמן לשפץ עבורך, כדי שהרמקול יחזור להיות כפי שהיה, הוא יודע למרכז ולבצע בדיקות שאני בספק אם מישהו שאינו בעל מקצוע ידע לעשות.
הייתי ממליץ לך לוותר על הקיט מאיביי
ולתת לרפי האווזמן לשפץ עבורך, כדי שהרמקול יחזור להיות כפי שהיה, הוא יודע למרכז ולבצע בדיקות שאני בספק אם מישהו שאינו בעל מקצוע ידע לעשות.
האדון שפתח את הפוסט ביקש לבדוק האם כדאי לשפץ (דהיינו האם האינפיניטי שברשותו "שווה" את ההשקעה) וכיצד ניתן לשפץ
לא אוכל לחוות דעה על האינפינטי - שיפוץ אצלי זה עניין של רגש וצורך..
להחליף בחדש או ללכת לבעל מקצוע זו תמיד האופציה הקלה
מבדיקה שלי לגבי ההאוזמן האמור - הוא דורש ממון רב (לטעמי) עבור תיקון וופרים. אצלי ברמקולים היו 4 הדורשים טיפול ומחיר התיקון הגיע למחירם כחדשים מהחנות - WHARFEDALE VALDUS 400, ואני לא נכנס כרגע לדיון על איכות עבודתו.
הזמנתי קיט מאיביי לתיקון הוופרים. לצערי ניסיתי לקצר תהליכים ושמעתי לכל מיני דעות שטענו שאין צורך ממשי לבצע מירכוז על ידי תקיעת Voice coil shims ויצאה לי תוצאה גרועה לחלוטין (מצטער אין לי תרגום מוצלח)
כדי לבצע זאת כמו שצריך בצורה ממורכזת צריך לחתוך את הכיפה במרכז הרמקול ולתקוע Voice coil shims בין המגנט לסליל ואז לבצע את ההדבקה ולבסוף להדביק כיפה חדשה
התהליך ארוך מייגע ומלכלך אך התוצאה הכי מתוקה בעולם - שיפצת את הרמקול בעצמך
אם אתה לא בעניין - אז באמת כדאי שתלך לשתי האופציות שהוצעו מעלי.
בהצלחה
לא אוכל לחוות דעה על האינפינטי - שיפוץ אצלי זה עניין של רגש וצורך..
להחליף בחדש או ללכת לבעל מקצוע זו תמיד האופציה הקלה
מבדיקה שלי לגבי ההאוזמן האמור - הוא דורש ממון רב (לטעמי) עבור תיקון וופרים. אצלי ברמקולים היו 4 הדורשים טיפול ומחיר התיקון הגיע למחירם כחדשים מהחנות - WHARFEDALE VALDUS 400, ואני לא נכנס כרגע לדיון על איכות עבודתו.
הזמנתי קיט מאיביי לתיקון הוופרים. לצערי ניסיתי לקצר תהליכים ושמעתי לכל מיני דעות שטענו שאין צורך ממשי לבצע מירכוז על ידי תקיעת Voice coil shims ויצאה לי תוצאה גרועה לחלוטין (מצטער אין לי תרגום מוצלח)
כדי לבצע זאת כמו שצריך בצורה ממורכזת צריך לחתוך את הכיפה במרכז הרמקול ולתקוע Voice coil shims בין המגנט לסליל ואז לבצע את ההדבקה ולבסוף להדביק כיפה חדשה
התהליך ארוך מייגע ומלכלך אך התוצאה הכי מתוקה בעולם - שיפצת את הרמקול בעצמך
אם אתה לא בעניין - אז באמת כדאי שתלך לשתי האופציות שהוצעו מעלי.
בהצלחה
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני ממש לא אוהב שליליות
תזמין את הערכת תיקון, זה מאוד קל לתקן - דורש קצת יכולת
תיקנתי בעצמי את הרמקולים שלי - בהתחלה עם ספוג פשוט ואחרי זה החלפתי למקורי
היה הבדל אבל זה לא רלוונטי מכיוון ששלך מיועד לרמקול
אגב הם לא ישמעו אותו דבר - מאותה סיבה שאם תביא וופר מקורי חדש זה לא ישמע אותו דבר
ה"גומי/ספוג" חדש ולכן הרמקול "קשיח" יותר ולכן נשמע אחרת
עם הזמן הוא יחזור למה שאתה רגיל אליו
לגבי האוזמן - רד מזה חבל על הכסף
לעוד פרטים וטיפים דבר איתי בפרטי
תזמין את הערכת תיקון, זה מאוד קל לתקן - דורש קצת יכולת
תיקנתי בעצמי את הרמקולים שלי - בהתחלה עם ספוג פשוט ואחרי זה החלפתי למקורי
היה הבדל אבל זה לא רלוונטי מכיוון ששלך מיועד לרמקול
אגב הם לא ישמעו אותו דבר - מאותה סיבה שאם תביא וופר מקורי חדש זה לא ישמע אותו דבר
ה"גומי/ספוג" חדש ולכן הרמקול "קשיח" יותר ולכן נשמע אחרת
עם הזמן הוא יחזור למה שאתה רגיל אליו
לגבי האוזמן - רד מזה חבל על הכסף
לעוד פרטים וטיפים דבר איתי בפרטי
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

אני מצטרף לעצה של דבק נגרים, אבל עם הבהרה אחת - צריך להדביק את הספוג לממברנה לפני שמדביקים אותו למסגרתamiti כתב:אם אין לך ידיים שמאליות , אזי התיקון מאוד פשוט. אני לא יודע איזה דבק מסופק בקיט הזה , אבל ברוב מוחלט של המקרים מספיק דבק נגרים (דבק פלסטי יותר מרוכז) שמאפשר גם תיקונים אם פישלת בפעם הראשונה (הדבק מסיס במים)....
- כלומר לתת לו להתייבש יום שלם ואז לעבור להדבקה לחלק השני.
ועדיף להדביק אותו מתחת לממברנה ולא מעל כי אז תוכל לראות באמת שזה באמצע.
תראה פה
אגב בעזרת קליפסים כלשהם תוכל לאזן את הרמקול אחרי ורק אחרי שהוא מאוזן והעברת בו סאונד בעוצמה מספקת ואתה רואה שהוא מאוזן ולא מתחכך בצדדים אתה יכול להדביק את הספוג החדש לגוף.
כמובן אפשר להוריד את הכיפה ולדחוף בריסטול בעובי המתאם בין הסליל לליבה כדי שהוא יתאזן ואז להדביק את הכיפה בחזרה
חברים תגובות נפלאות דעות לכאן ולכאן אבל בטוב טעם .
מצאתי מקום לקיט יותר זול
http://www.aliexpress.com/item/2-piece- ... 68600.html
וגם רמקול מאוד דומה למה שהיה
http://www.aliexpress.com/item/8-inch-4 ... 58335.html
http://www.aliexpress.com/item/2-piece- ... 68600.html
וגם רמקול מאוד דומה למה שהיה
http://www.aliexpress.com/item/8-inch-4 ... 58335.html
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

תקנה את ההוא מההודעה המקורית שלך!
שים
שהמקורי הוא "קצף" Foam ולא גומי Rubber
שימוש בFOAM שהוא פחות קשיח מקנה לממברנה שלך תגובה יותר טובה בתדרי הMID שכן הוא אמור לתת גם MID וגם BASS כי זה רמקול 2WAY
שים
שימוש בFOAM שהוא פחות קשיח מקנה לממברנה שלך תגובה יותר טובה בתדרי הMID שכן הוא אמור לתת גם MID וגם BASS כי זה רמקול 2WAY
אני השתמשתי בדבק נגרים של ביג , אבל קיבלתי גם דבק פלסטי יחד עם הקיטים שהזמנתי. אני מניח שאפשר אפילו להשתמש בדבק פלסטי רגיל. לגבי ההתקשות - כמובן אתה שם דבק רק באזורי המגע ולא שופך כמויות מוגזמות. הקונוס של הרמקול קשיח בלאו הכי כך שלקשיחות כאן אין השפעה.
אם יש אפשרות תרכוש קיט שמותאם במדוייק לרכיבים ברמקול שלך , הן מבחינת חומרים והן הגודל. החלפת החומר תשנה לחלוטין את הצליל ואף עשוייה למנוע ממנו לפעול (גומי יותר קשה להזזה מקצף).קנייה של גודל לא מתאים תוביל לעגמת נפש , או לעבודת התאמה מקדימה בנוסח בתיה עוזיאל.
אם יש אפשרות תרכוש קיט שמותאם במדוייק לרכיבים ברמקול שלך , הן מבחינת חומרים והן הגודל. החלפת החומר תשנה לחלוטין את הצליל ואף עשוייה למנוע ממנו לפעול (גומי יותר קשה להזזה מקצף).קנייה של גודל לא מתאים תוביל לעגמת נפש , או לעבודת התאמה מקדימה בנוסח בתיה עוזיאל.