אני מעוניין לקנות אופה לחם, מתנה לחברה שלי אבל תכלס אני אהנה ממנו יותר ממנה
חשוב לי שיהיה אמין ואחיד בעל קיבולת של 900-1000 גרם ואוטומטי לחלוטין. רצוי מאוד אפשרות להוספה של פירות יבשים וזיתים אבל לא חובה...
מחיר עד 1000 ש"ח.
מישהו מכיר?
קניתי לאחרונה את זה Delonghi BDM1200S
הוא מתאים לכיכר במשקל של עד 1200 גרם
די פשוט לפעלה והתוצאות טובות(באופה לחם כדאי להשתמש תמיד בשמרים יבשים)
כשקניתי הוא עלה לי 680 ש"ח, ראיתי עכשיו בזאפ שהוא כבר עולה יותר(מתחיל מ850)
אהלן כולם, אני יודע שזה לא כל כך קשור לפורום אבל שאלתי בפורום "לא קשור" ולא ממש ענו לי כמו כן גם נמחק השרשור...
אז ככה - אני מעוניין לקנות אופה לחם לחברה שלי, חשוב לי שיהיה אמין ועמיד, בעל קיבולת של 900-1000 גרם אוטומטי לחלוטין ורצוי גם אפשרות הוספת פירות ואגוזים בצורה אוטומטית.
המחיר שאני מחפש הוא עד 1000 ש"ח,
אם מישהו מכיר אני אשמח לחוות דעת כי אני בקושי מוצא מידע באינטרנט, לפחות לא מהארץ.
תודה רבה...
לא משנה מה תחליט, עצה שלי - תקנה את זה באתר יד2. יש שם המון אנשים שמוכרים את זה חדש/משומש במצב חדש וחבל לשים על זה הרבה כסף. מדובר במוצר שהרבה אנשים "שמחים" להעיף מהבית ומבחינתך זה מצוין.
התחלתי בשימוש באופה לחם ישן שקיבלתי מחברה, עברתי לאופה לחם של מרפי ריצ'רד שקניתי יד שניה והתקלקל די במהירה, קניתי אופה לחם גדול של 'ראשל הובס', ועכשיו אני אופה לחמים בתנור - לחמי שמרים ובעיקר לחמי מחמצת.
מסקנותי:
א. אופה לחם זה אחלה, אבל זו נקודת פתיחה. זו דרך ללמוד את התחום ולהיכנס אליו. אח"כ, בדרך כלל, עוברים לאפייה בתנור. אני אופה לפעמים בתוך סיר ברזל יצוק, לפעמים בתבנית ולעיתים על גבי תבנית אפייה.
ב. אופה לחם, לפחות אלו הקטנים, מחזיקים מעמד בערך כ'שנת עבודה' מקסימום שנתיים. אין זה כדאי לתקן אותם כשהם מתקלקלים. לכן עדיף לקנות חדש ולא יד שניה.
ג. באופה לחם אפשר לאפות לחמים של שמרים ולא של מחמצת, וגם הללו מוגבלים / דחוסים יחסית.
ד. באופה לחם אי אפשר לעשות לחמי שיפון 100% , אלא רק תערובות של קמחים.
ד. האופה של 'ראשל הובס' הוא טוב. אבל חוברת ההנחיות והמתכונים פחות טובה, אז תשיג מתכונים באינטרנט או את החוברת של מרפי ריצ'רד.
ה. צריך לשים לב לא לאבד את החלקים הקטנים... זה סיפור למצוא אותם...
ה. קניתי אותו בחנות בפ"ת שמפרסמת באינטרנט. חפש לפי הפרמטרים האלה.
ו. לאפות לחם זה כיף גדול, וגם חסכוני. אשתי טוענת שזה גם משמין, כי מרוב שזה טוב, אוכלים הרבה יותר לחם...
שווה להכנס לתחום הנפלא הזה.
פעם פרסמתי כאן מתכון ללחם עם אספרסו...