מבקש עזרה: אין קול בחיבור טלויזיה לרסיבר דרך HDMI (ARC)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מנסה לחבר טלויזיה LG לרסיבר strdn 1030 של סוני באמצעות כבל HDMI בכדי לשמוע את הטלויזיה במערכת הסראונד.
גם הטלויזיה וגם הרסיבר תומכים ב-ARC והחיבור נעשה עם כבל HDMI 1.4 לכניסה/יציאה המתאימה.
ברסיבר הפעלתי את הפונקציה (נקראת שם HDMI control או משהו בסגנון) ובטלויזיה אני בוחר בתפריט AUDIO שמע מ-EXTERNAL SPK (האופציה האחרת היא כמובן TV SPK).
אחרי כל זה, עדיין אין לי סאונד במערכת.
כאשר אני משנה את הווליום בשלט של הטלויזיה אני רואה שמשתנה הווליום ברסיבר אולם גם בפול ווליום אני לא באמת שומע משהו.
האם יש למישהו עצות לפתרון התעלומה?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

HDMI CONTROL זה רק לשליטה... תחת קטגוריה זו יש גם ARC = ON\OFF...

לאחר החיבור תבחר ברסיבר בTV
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זה הרסיבר:
http://store.sony.com/p/STR-DN1030/en/p/STRDN1030

ולא מצאתי בשום מקום (לא בחוברת ולא ב"משחק" בפונקציות בשלט) ARC = ON/OFF. אם זה רק היה כל-כך פשוט... :?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

לפני ההסבר, אני רק מוודא מולך -
יש לך סאונד תקין ברסיבר (בכל MODE אחר) ובניגון כל הרכיבים שלך, אך רק ניגון של סאונד מהמסך לרסיבר לא עובד, כן?
(כי הרי ARC זה רק לשימוש הזה)

במסכי LG (לפחות שלי ואחרות שאני מכיר) הפעלת ה ARC מתבצעת כך:
1. כבל ה HDMI מהרסיבר חייב להתחבר למסך לחיבור HDMI1 בלבד, יש לשים לב ש HDMI1 במסך מסומן גם כ ARC.
(אם אין לך סימון זה, המסך לא תומך ב ARC)
2. במסך יש להפעיל את אופציית ה ARC, ובנוסף גם את SIMPLINK.

שים לב, שברתי את הראש רבות אצלי עד שהצלחתי להפעיל, והאמת - חוץ מהתסכול גם התאכזבתי כשזה עבד.
כי פתאום השלט של הממיר החל לשלוט גם על הסאונד בממיר (או ההיפך, כבר לא זוכר) והכל היה מסורבל ולא תואם לדרישות שלי.
עד כמה שזה נשמע מוזר, מצאתי שדווקא חיבור של כבל אופטי מהמסך לרסיבר הופך את ה ARC ללא רלוונטי, והרבה יותר פשוט לצרכים שלי.
כך שאם אני נכנס ליוטיוב מהאפליקציה במסך, הסאונד עובר דרך הכבל האופטי לרסיבר והשליטה שלי היא דרך הרסיבר.
יש לציין שהשימוש בזה הוא מימימאלי עד כדי לא בשימוש.

sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

היי גל,
תודה על התגובה.
האמת שכרגע אין כל-כך חיבורי HDMI אחרים (מן הסתם יהיו בהמשך אבל כרגע זה רק הטלויזיה) ולכן אני לא יכול לוודא לגבי כל MODE.
בחיבור iPad דרך מחבר ה-USB יש סאונד (נפלא!)
לגבי סעיף 2 שלך זה אולי מה שאני מחפש. SIMPLINK אכן עובד אבל לא מצאתי בשום תפריט הפעלה של ה-ARC. אתה יכול לומר לי איפה אני אמור למצוא את זה?
אגב, השימוש יהיה אינטסיבי (למעשה זה עיקר השימוש) כיון שה-SETUP הזה אמור להחליף STEAMER. הרעיון הוא לנגן סרט מהמחשב ב-WIFI אל הטלויזיה ולהעביר את הסאונד אל הרסיבר (כאמור באמצעות ה-ARC).
פתרון ה-BACKUP הוא חיבור אופטי אבל אני מעדיף את ה-HDMI (שהרי הוא בלאו הכי מחובר בשביל לנגן PS/DVD/BR - אם וכאשר...)

sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

בדקתי את עצמי שוב. מסתבר שפונקציית ARC מאופשרת בטלויזיה גם כן.
החלפתי גם כבלי HDMI לוודא שזה לא בעיה בכבל. אותה תוצאה... :cry:

עוד רעיונות למישהו?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

כפי שכבר רשמתי, גם לי לקח הרבה זמן ועבודה עד שכבר הצלחתי להפעיל.
בסופו של דבר, התוצאה היתה מאכזבת ולא פרקטית.
אני מקווה שתשקול שוב חיבור של כבל אופטי, זה פשוט וקל לאחר מכן.
מצטער שאין לי רעיונות אחרים, כל מה שאני ביצעתי (החלפת כבל HDMI למקצועי ולפי התקן הנדרש, הפעלת ה SIMPLINK וגם ARC) אתה ביצעת.
אגב, אני לא יודע איך זה ברסיבר שלך, אבל ה ARC אמור לעבוד על ערוץ ספציפי ברסיבר.
כלומר, אצלי ברסיבר חיבור ה HDMI1 מוגדר על CABLE/SAT, וכשאני רוצה לצפות בתוכן מהטלויזיה ולשמוע ב ARC, אני משתמש בערוץ TV/CD, שהוא הערוץ המוקצה (ע"י היצרן) ברסיבר לצורך השימוש בפונקציה זו.
(אצלך הערוץ המוקצה ל ARC הוא TV, או TV INPUT)

sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

היי גל,
לא ברור לי למה להקצות ערוץ ספציפי ולא לתמוך בכולם. לא נראה לי שזו פונקציה כל-כך מסובכת.
אבל, כמו שאתה אומר, אכן יש כניסה יעודית ברסיבר (TV) ויציאה יעודית בטלויזה (HDMI 1).
ולמרות כל הניסיונות עדיין לא הצלחתי.
בלית ברירה אני אלך על אופציית הסיב האופטי בתחושת עצבים קלה כי וידאתי לפני הקניה שאכן שני המכשירים תומכים בפונקציה הזאת ובסופו של דבר אני נאלץ לא להשתמש בה בכלל...
בכל מקרה, תודה על התגובות לרגע אפילו הייתי אופטימי שהצלחת לעזור (בהתחלה לא הפעלתי את ה-ARC בטלויזיה...).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

רגע ספי.
הכוונה שלי בערוץ הספציפי היתה, שהוא מוקצה רק לצורך צפיה ושמיעה עבור מצב ARC.
לדוגמא אצלי:

כל המכשירים ממותגים ברסיבר באמצעות כבל HDMI אחד למסך.
אני רואה YES בערוץ של הרסיבר שנקרא CABLE/SAT.
אני רואה XBOX בערוץ של הרסיבר שנקרא XBOX (למעשה ערוץ GAMES)
אני רואה BOXEE בערוץ של הרסיבר שנקרא BD/DVD
אני רואה WII בערוץ של הרסיבר שנקרא WII (ערוץ נוסף של משחקים, בקומפוננט)

כאשר אני רוצה להציג תוכן בטלויזיה ממקור USB או נניח מאפליקצית YOUTUBE במסך, אני פשוט מעביר את הרסיבר לערוץ TV, שם האות המקורי של YES עדיין נשמר, עד שהוא "נדרס" ע"י התוכן שאני מתכון להציג (כאמור או ה USB או מ YOUTUBE)

זאת אומרת שכעת, משהכל אצלך מוגדר כמו שצריך, כל שאתה צריך לעשות זה לחבר את הנגן החיצוני שלך, ולהעביר את הרסיבר לערוץ TV, ותיאורטית, זה מה שאמור לעבוד באופן תקין.

אם זה לא עובד, אז ככל הנראה הכבל הראשי שלך (זה שמחבר בין הרסיבר למסך) אינו בתקן המתאים או "איכותי" מספיק.
או שזה פשוט לא נועד לקרות. :?

sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

טוב, אז יש חדשות טובות!
מידע שיועיל לבעלי הרסיבר המדובר וימנע מהם את הבלאגן ובזבוז הזמן שעברתי.
מסתבר שבחוברת של הרסיבר שכחו לציין פרט קטן והוא שהסאונד ה-default הוא אנלוגי!
נדרש באמצעות כפתור קטן על הרסיבר (לא מצאתי אותו בשלט!!) להעביר למוד אוטומטי או דיגיטלי ווואלה! הבעיה נפתרה.
אז עכשיו כשגיליתי את זה יש ARC פועל כשורה.
עכשיו אפשר סוף סוף להנות מקולנוע ביתי איכותי.

יבגני/גל - תודה רבה על הניסיונות לעזור!

mosheyosef
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

עזרה בחיבור ממיר

שליחה #11 

ממיר HOT HD היכן לחבר אותו ברסיבר לכניסה TV/CD
או ל SAT/CBL

אני משתמש ב כבל HDMI

sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

היי משה,
יש לך את הרסיבר המדובר כאן? כי אין לו כניסה TV/CD...
בכל אופן, זה לא אמור לשנות.
כל כניסה שתבחר תהיה בסדר.
רק תזכור כשאתה רוצה לראות דרך ממיר HOT לבחור ברסיבר את הערוץ הנכון (זה שבחרת להתחבר דרכו).

mosheyosef
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

הסבר על ARC

שליחה #13 

כיצד לחבר ערוץ שמע חוזר?

sefi_r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

פשוט מחברים את כבל ה-HDMI ברסיבר ליציאת הטלויזיה ובטלויזיה לכניסה שרשום עליה HDMI (ARC).
כמובן שזה יכול להשתנות קצת בין יצרנים שונים אבל זה העיקרון.
לגבי ההגדרות בטלויזיה וברסיבר זה כבר עלול להיות הרבה יותר מסובך כמו שהבנת מהפוסט הזה.
מציע שפשוט תקרא בחוברת המשתמש של הטלויזיה והרסיבר שלך. בד"כ הם מספקים את כל המידע הנדרש.

חמימומלכה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

sefi_r כתב:היי גל,
תודה על התגובה.
האמת שכרגע אין כל-כך חיבורי HDMI אחרים (מן הסתם יהיו בהמשך אבל כרגע זה רק הטלויזיה) ולכן אני לא יכול לוודא לגבי כל MODE.
בחיבור iPad דרך מחבר ה-USB יש סאונד (נפלא!)
לגבי סעיף 2 שלך זה אולי מה שאני מחפש. SIMPLINK אכן עובד אבל לא מצאתי בשום תפריט הפעלה של ה-ARC. אתה יכול לומר לי איפה אני אמור למצוא את זה?
אגב, השימוש יהיה אינטסיבי (למעשה זה עיקר השימוש) כיון שה-SETUP הזה אמור להחליף STEAMER. הרעיון הוא לנגן סרט מהמחשב ב-WIFI אל הטלויזיה ולהעביר את הסאונד אל הרסיבר (כאמור באמצעות ה-ARC).
פתרון ה-BACKUP הוא חיבור אופטי אבל אני מעדיף את ה-HDMI (שהרי הוא בלאו הכי מחובר בשביל לנגן PS/DVD/BR - אם וכאשר...)
...
·אני מישתגע גם יומים מקרן קול sb 400 טלוזיה lg 659y מחבר את שניהם לarc hdmi אין שמע
סליםיק הזה עובד ועדיין

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #16 

gal-cohen כתב:לפני ההסבר, אני רק מוודא מולך -
יש לך סאונד תקין ברסיבר (בכל MODE אחר) ובניגון כל הרכיבים שלך, אך רק ניגון של סאונד מהמסך לרסיבר לא עובד, כן?
(כי הרי ARC זה רק לשימוש הזה)

במסכי LG (לפחות שלי ואחרות שאני מכיר) הפעלת ה ARC מתבצעת כך:
1. כבל ה HDMI מהרסיבר חייב להתחבר למסך לחיבור HDMI1 בלבד, יש לשים לב ש HDMI1 במסך מסומן גם כ ARC.
(אם אין לך סימון זה, המסך לא תומך ב ARC)
2. במסך יש להפעיל את אופציית ה ARC, ובנוסף גם את SIMPLINK.

שים לב, שברתי את הראש רבות אצלי עד שהצלחתי להפעיל, והאמת - חוץ מהתסכול גם התאכזבתי כשזה עבד.
כי פתאום השלט של הממיר החל לשלוט גם על הסאונד בממיר (או ההיפך, כבר לא זוכר) והכל היה מסורבל ולא תואם לדרישות שלי.
עד כמה שזה נשמע מוזר, מצאתי שדווקא חיבור של כבל אופטי מהמסך לרסיבר הופך את ה ARC ללא רלוונטי, והרבה יותר פשוט לצרכים שלי.
כך שאם אני נכנס ליוטיוב מהאפליקציה במסך, הסאונד עובר דרך הכבל האופטי לרסיבר והשליטה שלי היא דרך הרסיבר.
יש לציין שהשימוש בזה הוא מימימאלי עד כדי לא בשימוש.
...
גל ,
ואם מחובר כבל HDMI בין הרסיבר לטלוויזיה ב-ARC וגם כבל אופטי בין הטלוויזיה לרסיבר , אין בעיה עם זה שכאילו שני אותות מהטלוויזיה מחובר במקביל ובו זמנית לרסיבר עצמו ? ( הרסיבר או הטלוויזיה לא ישתגעו מזה ששני אותות מאותו מקור מגיעים משני כיוונים שונים ? )

תודה .
·

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

moshebit כתב:
...
...
גל ,
ואם מחובר כבל HDMI בין הרסיבר לטלוויזיה ב-ARC וגם כבל אופטי בין הטלוויזיה לרסיבר , אין בעיה עם זה שכאילו שני אותות מהטלוויזיה מחובר במקביל ובו זמנית לרסיבר עצמו ? ( הרסיבר או הטלוויזיה לא ישתגעו מזה ששני אותות מאותו מקור מגיעים משני כיוונים שונים ? )

תודה .
·
...
לא, אין שום בעיה.
כי הם לא מוציאים אות במקביל.
אתה חייב בכל מקרה להגדיר במסך מהיכן ייצא האות - דרך האופטי או בחזרה בערוץ של ה ARC.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #18 

כול הקטע של hd זה לא להיות אם הרבה כבלים מאחורה.
Sony 1040
Monitor mass

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

gal-cohen כתב:
...
...
לא, אין שום בעיה.
כי הם לא מוציאים אות במקביל.
אתה חייב בכל מקרה להגדיר במסך מהיכן ייצא האות - דרך האופטי או בחזרה בערוץ של ה ARC.
...
·תודה רבה,
אתה יודע מה הבעיה , שהם עשו שיש אפשרות ברגע שאתה מעביר לערוץ טלוויזיה זה יעשה ברסיבר SWITCH אוטומטי לערוץ של TV AUDIO ( אני מדבר שזה מחובר ב ARC ) אבל שתרצה לחזור נגיד למחשב שלך זה לא יעשה SWITCH חזרה לערוץ האודיו של הערוץ הוידאו שנבחר . לדוגמא אני כרגע במחשב עם HDMI2 בטלוויזיה LG ועברתי עם שלט LG לLIVE TV עם עידן + אז הרסיבר עושה SWITCH אוטומטי לערוץ TV AUDIO אבל שאני בשלט LG חוזר למחשב עם HDMI2 הוא לא מחזיר את האות ...

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

moshebit כתב:
...
...
·תודה רבה,
אתה יודע מה הבעיה , שהם עשו שיש אפשרות ברגע שאתה מעביר לערוץ טלוויזיה זה יעשה ברסיבר SWITCH אוטומטי לערוץ של TV AUDIO ( אני מדבר שזה מחובר ב ARC ) אבל שתרצה לחזור נגיד למחשב שלך זה לא יעשה SWITCH חזרה לערוץ האודיו של הערוץ הוידאו שנבחר . לדוגמא אני כרגע במחשב עם HDMI2 בטלוויזיה LG ועברתי עם שלט LG לLIVE TV עם עידן + אז הרסיבר עושה SWITCH אוטומטי לערוץ TV AUDIO אבל שאני בשלט LG חוזר למחשב עם HDMI2 הוא לא מחזיר את האות ...
...
יש ARC רק בכניסה אחת, בכניסה של HDMI1.
אין ב HDMI2.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”