המלצה לאזניות סגורות, עד כ- 1200 שקלים.

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Sven פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
אני מחפש המלצה לאזניות סגורות להקשבה למוזיקה (בעיקר קלאסית, ג'אז, רוק, בלוז ולעתים מעט אלקטרוניקה) בתקציב של כ- 1200 שקלים (לא מוגבל לקניה בארץ, אוכל גם להזמין מאתר שמכבד paypal).
האזניות ישומשו בדרכים עם cowon i7 או גלקסי נקסוס ובצורה נייחת ממחשב עם fiio e7, אז אני מאמין שהן צריכות להיות יחסית נצילות.
כרגע בבעלותי מספר אזניות portapro, ad700 ו- hd25 אך לצערי אף אחת מהן לא באמת עונה על הצרכים שלי.
כנראה ניחנתי באזניים רגישות במיוחד כי אני פשוט לא מסוגל להקשיב לסנהייזר במשך יותר משעה, האזניים שלי פשוט מתחילות לכאוב בצורה בלתי נסבלת.
מבחינת חתימת צליל אני מאד אוהב את ה- AD700 והפורטהפרו אבל הן לא סגורות (והשניה לא ממש נוחה אחרי כמה זמן).
הסנהייזר מספקות אותי מבחינת רוק אבל כשאני רוצה להקשיב לכל ז'אנר אחר אני מוצא את עצמי נמשך יותר לפורטהפרו, זה חוץ מעניין הנוחות.
בקיצור, המצב הנוכחי שלי לא מתאים, אם כך אני מחפש אזניות חדשות (או יד שניה) בעדיפות הבאה:
1. נוחות
2. חתימת צליל
3. אטימות

קראתי קצת באינטרנט ומצאתי כמה דגמים שאולי יענו על דרישות אלה וניתן למצוא בארץ: beyerdynamic dt100 או dt150 או dt250, shure 940 או אולי audio technica m50. הבעיה היא שאיני יודע מה טיב הנוחות של אזניות אלה והאם ה מתאימות לז'אנרים להם אני מקשיב.

כמו כן, אשמח להמלצות לגבי אזניות אחרות שלא חשבתי עליהן.

amirss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1065
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #2 

תנסה את ה marshall monitor אלה אוזניות חדשות של מרשל.

יש להם איכות סטודיו מעולה! (Y)

יש להם הרבה ביקורות טובות .

שווה לנסות :)

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #3 

יש חוות דעה טובות על הSoundMagic HP100 בהד פי.

שווה לבדוק.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #4 

אם אתה בכללי אוהב את חתימת הצליל של ה-hd25
אז אני ממליץ לך לחשוב על ה-Sennheiser MOMENTUM (אבל אם התקציב עד 1200 שקל אז רק מחו"ל)
אפשר לשמוע אותן בקילומבו תל אביב או באבי יפה ירושלים
ואם אתה שואל בקשר לנוחות אז המומנטום הם סוג של חצי over ear חצי on ear אבל מאוד נוחות

Sven פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

יצא לך להקשיב להן בעצמך? ניתן להשיג אותן בארץ?
אשמח לעוד דעות בנושא ואולי תגובות בנוגע לשאר האזניות בהתלבטות שלי.

למען האמת, אני לא כ"כ אוהב את הצליל של ה- 25 ברוב הז'אנרים שאני מקשיב להם.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #6 

mikel1999 כתב: אפשר לשמוע אותן בקילומבו תל אביב או באבי יפה ירושלים
...
את המומנטום אפשר להסיג בארץ אבל רק בסביבות ה-1500
בחו"ל זה 300$ לחדש ככה שיוצא לך 1200 בערך אחרי מיסים.
ולעומת אוזניות סגורות יש להם סאונד לא רע והם לא צריכות הגברה יקרה
את הסאונד אני לא זוכר כל כך טוב אז אני לא רוצה להטעות אותך.
אבל בכללי הנה כמה דברים שאני זוכר:
סאונד נקי במיוחד
מיד-באס סולדי אבל לא מהדהד
אין הרבה סאב-באס

אבל כאשר שמעתי במומנטום זה היה לצערי לפני שהם עברו burn in אז הסאונד יכול להשתפר עוד יותר .

מה לא אהבתה ב-hd25? (מתאר לעצמי שיש יותר מדי באס)...

Sven פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

האמת שהתכוונתי האם ניתן למצוא את המרשל בארץ (מה שהצלחתי למצוא זה רק ה- MAJOR)
מה לא אהבתי ב- HD25... אני לא באמת יודע להסביר.. חסר לי midrange? אני רק יודע להגיד שכל פעם שהקשבתי למוזיקה שהיא לא רוק או אלקטרוניקה (שהן עושות נהדר, אגב) לקתי את הפורטהפרו למרות שגם ה- 25 היו זמינות.
המומנטום קצת מעל התקציב שלי...
F2k -> Schiit Bifrost MB -> Schiit Jotunheim -> Focal Elear / ZMF Atticus
Samsung S10e -> Alclair Reference Triple

amirss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1065
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #8 

Sven כתב:יצא לך להקשיב להן בעצמך? ניתן להשיג אותן בארץ?
אשמח לעוד דעות בנושא ואולי תגובות בנוגע לשאר האזניות בהתלבטות שלי.

למען האמת, אני לא כ"כ אוהב את הצליל של ה- 25 ברוב הז'אנרים שאני מקשיב להם.
...
שמעתי אותם ב idigital בב"ש .

קניתי אותם מאיביי והם הגיעו אליי השבוע (Y)

הם פשוט מדהימות!

Sven פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

לאיזה אזניות יצר לך להשוות אותן? לאילו ז'אנרים אתה מקשיב? אולי יצא לי להקשיב להן בעצמי אם יש אותן באיידיגיטל בב"ש..

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #10 

Shure 940 בלי למצמץ פעמיים...

bloodfist
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

קניתי לאחרונה sony mdr-1 בחו"ל ב190 יורו.
מאוד מרוצה מהן, אם יש לך אפשרות לשמוע שווה בדיקה (מוזמן להגיע לשמוע אם אתה נמצא באיזור קריית שמונה)
לא נמכרות בארץ

Sven פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

איך הסוני עם הז'אנרים שציינתי בהודעה הראשונה?
לגבי השור, הבנתי שהרבה אנשים מתלוננים על כך שהחלק שיושב על הראש מכאיב לאחר זמן-מה, עד כמה זה מדויק?

מה בנוגע לביירדינאמיק? לאף אחד אין נסיון איתן או שהן פשוט נופלות בהשוואה לשאר האזניות המדוברות?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

הסוני בסדר
השור נחשבות ליותר רפרנס, ולגבי הנוחות- ניתן להדביק ספוג ראש של סינייזר והבעיות נפתרו
http://www.hometheater.co.il/vt186103.% ... D7%AA.html

ה DT150 פשוט מכוערות לטעמי ומאוד כבדות.. הן בסדר
DT250 עם אותן דרישות הגברה, אבל משום מה ממוצבת נמוך יותר
DT100 זה כבר נמוך
עוד לגבי ביירדינאמיק.. לשימוש שלך דווקא ה 990 מתאימות יותר (כמו 880 אבל יותר V), רק פחות אוטמות מרעשי סביבה (חצי סגורות)..

Sven פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

למען האמת, כששמעתי את ה- 990 לא אבהתי אותן, יותר מדי דגש על טרבל ובאס לטעמי ולמרות שמאד אהבתי את ה- 880, הן לא מתאימות לי כרגע (מבחינת תקציב ואטימה).
כמה עולה קשת ראש של סנהייזר? (אפשר להשיג גם בקילומבו, נכון?) למרות שיש לי תחושה שזה ביחד עם האזניות עצמן יעלה לא מעט כסף...

כשאתה אומר שאזניות "בסדר", למה אתה מתכוון?
אם אתה היית צריך לבחור אזניה כלשהי בסביבות התקציב שלי לשימושים הללו ולז'נרים האלה, היית בוחר בשור?

rockem
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

גם לי יש את ה MDR-1r
הן מאוד נוחות ונשמעות מעולה
הדבר שאני הכי אוהב בהן זה שהצליל משתפר ככל שהמקור משתפר
עם ה SR-71A הן נשמעות ממש ממש טוב

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

תקשיב
Shure 940 = DT880 עם הגברת באס (פייו אי10?)
לשור יש במה רחבה יותר, והן חזקות ועמידות יותר.
השור דורשות הגברה מינימאלית (עשירית העכבה מהבייר, ויותר רגישות לווליום), אז הסתדרת בקטע הזה.

את הבייר רק שמעתי כמה פעמים לאחרונה, אך בגלל שלא רציתי לקנות שוב מגבר, ויתרתי עליהן לטובת ה-שור.
את השור היו לי, אבל בגלל רמט הפירוט האדירה שלהן, הן היו לי ל overkill עבור המדיה הדחוסה שאני שומע.
זה באמת לא נעים באוזן לשמוע כל עיוות וארטיפקט, שאוזניות פשוטות יותר פשוט מנעימות\מחליקות (במיוחד אוזניות כמו סינייזר).

מתישהו היה חסר לי ה- SQ שהתרגלתי אליו,
ואז קניתי את השור440 (400-500שח); שם יש לי את החתימה של ה 940 (אנליטי, קריר לפעמים, מפורט, מאפשר לנתח את הסאונד),
אך פה- עם קצת פחות פירוט; בדיוק מספיק כדי שזה יהיה נק' הגבול בשבילי. נו, גם במה קטנה יותר לצערי. ופחות יפות לטעמי.

במקומך- הייתי קונה את ה 440, ואם מתאכזב- אז מוכר (איבוד ערך מזערי בטווחים האלה), ולא מתקרב יותר לשור מסידרת הסטודיו.
אבל אם תאהב- אז תחסוך ל 940. היא השדרוג האמיתי שלה (ה 840 היא אותה אוזניה (העתק של ה 440) בהבדל של כיוון באס גבוה יותר באזור המיד, ולכן יותר "כיפית"... לי לא).

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

הקשת לסינייזר עלתה לי מחנות באונליין ~8 סטרלינג, ועוד 15$ משלוח לארץ ניראה לי... ידעתי שזה יעלה כמעט 100שח, ואין ברירה... במיוחד אם אתה רגיש ללחץ של הקשת ומשקל האוזנייה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #18 

יש המון מיסאינפורמציה בת'ראד הזה.

אז ככה: MDR-1R בהחלט פוגעות מצויין מבחינת נוחות אבל נופלות חזק מבחינת חתימת הצליל הרצוייה ובכלל לגעתי לא מתאימות לאף סגנון אקוסטי מלבד singer/songwirter מינימלי עם גיטרה אקוסטית. המידריינג' פשוט ישיר באופן מוגזם בעליל לדעתי, אף יותר מהאוזניות רבות של אודיו-טכניקה כולל כמובן הAD700. בנוסף לזה חסר להן ניצוץ בגבוהים שמקנה לכלי הקשה מתכתיים את הגוון הטבעי שלהם. לבסוף, האטימה רק ממוצעת-מינוס.

ממה שקראתי על הביירדינאמיק DT250 מדובר על אוזניות מוניטור מעולות אך יכול להיות שיהיה חסר לך האקסטרה ניצוץ מהAD700. בנוסף, גירסת ה250אום אמורה להיות עדיפה על ה80אום בסאונד אז לא אידיאלי לצרכים שלך.

יצא לי לעבור כמה אוזניות סגורות, פול-סייז וניידות, אני עדיין חושב שהסוני MDR-Z1000 היו הbest bang for $$ שיצא לי לנסות. למרות שהן נמדדות די גרוע בגרפים, לאוזניי הסאונד היה ברמה שלא הייתי מהסס להשוות אותה לאוזניות רפרנס דגומת הDT880 והSA5000 (גם של סוני וגם נמדדות גרוע אבל לאוזניי אחת מ-3 האוזניות הדינאמיות הכי טובות ששמעתי). פירוט פנטסטי, מהירות, הפרדה, טונאליות, באס הדוק, כל הסופרלטיבים האודיופיליים בקיצור. החולשה העיקרית שלהן ברוחב הבמה (עומק היה טוב מאוד לדעתי) ובעומק הבאס, אבל אם אין לך בעייה עם הAT אז לא תהיה גם איתן. הZ1000 כבר לא בייצור (למרות שעדיין ניתן להשיג בריטייל בכמה מקומות) אבל יש מקבילה מהליין המקצועי בשם MDR-7520. על הנייר אותן אוזניות עם קצת קישוט שונה אבל יש טוויסט- jude מHF השווה ומצא לכאורה שיפור ניכר לטובת הגירסה האולפנית דווקא.

אני מכרתי את הZ1000 רק בגלל שהן לא מתקפלות, שזה משהו שקשה להתסדר איתו בדרכים. אם אין לך בעייה עם זה, לדעתי מדובר על האוזניות האידיאליות בשבילך.

Sven פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

בדיוק כשכבר חשבתי שהשור כנראה יהיו קניה מצוינת נתקלתי בזה: http://www.head-fi.org/t/613703/shure-s ... ir-service
כמו כן, לצערי הסוני 7520 וגם ה- z1000 מעל התקציב שלי (לפחות ממה שראיתי באיביי).
איזו רמה של הגברה אני אצטרך כדי להניע אזניות כמו ביירדינאמיק 250 אוהם? ה- E7 לא יספק את הסחורה?

חשבתי גם על ה- k271 (272?) של akg, אבל אני מניח שהן צריכות הגברה יותר רצינית.
מה בנוגע ל- german maestro 8.35d ?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #20 

לזכותם של Shure ייאמרף מנסיון עם הSE530, שהיבואן נותן שירות טוב והבעייה עם הפסטיקה אמורה להיות מכוסה במסגרת האחריות הבינלאומית.

הAKG K271 גם אוזניות טובות, ורסטיליות ומפורטות. לעומת הסוני Z1000 הן יותר רחבות בבמה אבל חסר להן פוקוס באימג'ינג והרקע מאחור מעט "מלוכלך". כן, צריכות הגברה ראוייה. לא נראה לי שהE7 ייעשה איתן צדק. ditto לגבי הDT250. חוצמזה, הן באמת ענקיות, תחשוב X3 בגודל הקפסולות מהHD25, והקשתות מעל. אתה באמת צריך להיות חסר-מודעות סביבתית באופן קיצוני כדי להסתובב איתן בחוץ. אם כבר ללכת בענק, AKG K550 הרבה יותר מוצלחות מבחינה עיצובית וגם מתקפלות FLAT. צריכות להיות די נצילות.

לא מכיר את הGM 8.35D אבל מנסיון עם הGMP250, אלה היו לא פחות טובות מהבייר DT770 פרימיום.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”