חיבור חיישן תנועה/נפח עזרה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
aflalo007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
יש לי מספר שאלות לחיבור חיישן נפח/תנועה למכשירי חשמל ביתיים כמו מזגן, מחשב, קומקום, בגדול כל מכשיר חשמל שאני רוצה שיכבה ברגע שאין מישהו או שאין תנועה
השאלות הם:
1.http://www.ebay.com/itm/Energy-Saving-I ... 257b962b32 הדבר הזה מתאים ואם כן אז איך מחברים אותו למוצרים אין לי בעיה לחתוך חוטים רק הסבר בבקשה.
2. אם מישהו יכול להפנות אותי לקישורים אחרים שקשורים לנושא אני השמח.
תודה רבה לכל העוזרים.

aharon2312
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

יש כל מיני אופציות..
בגדול להרבה מהמזגנים החדשים יש אופציה מובנית מהחברה להוסיף גלאי נפח.
לגבי שאר המכשירים האופציה הכי פשוטה וזולה היא גלאי תנועה פשוט 220. עולה כ40 שקלים נכנס פאזה ויוצא פאזה רק כשיש תנועה ויש אפשרות לברור כמה זמן אחרי שאין תנועה זה נכבה.. כמו כן אפשרות שזה ידלק רק בשעות הלילה למשל או כל היום.. זה בגדול לתאורה אבל תוכל אולי להשתמש עם זה לדברים אחרים.
העניין הוא שלא נראה לי שתרצה שכל פעם שאתה יוצא מהחדר (אם זה גלאי תנועה אז גם אם אתה יושב ולא זז) יכבה לך המחשב ואחכ צריך להדליק.
כמו כן קומקום כבה מאליו כשהמים רותחים.. לכן תצטרך למקד יותר את הצרכים שלך.. כמו כן הגלאים האלה מצויידים בחוט 1.5 שלא מתאים לקומקום למשל.
האופציה היותר הגיונית היא לחבר גלאי נפח או מס גלאים לבקר שמזין את השקעים הספציפיים שאליהם תרצה לשלוט..
אבל זה כבר כרוך בעלות יותר גבוהה ובתשתית מתאימה..

BlackTulip
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תקנה שנאי 5V 2A
תחבר ל:
חיישן תנועה

ואותו תחבר ל:
מפסק עם טיימר

או ל:
מפסק רגיל

או למפסק עם הטיימר תשתמש בו כמפסק שמפעיל את המפסק של 30A
מפסק 30A

ותשתמש בחוטים לחיבור
חוטים
או כאלו
את ה5V צריך לחבר ל VCC של כולם - את היציאות תחבר לכניסות בהתאם
אם אתה רוצה לשרשר את המפסק של ה30A למפסק של הטיימר - תחבר את ה 5V לכניסה של המפסק עצמו ותעביר אותה לסיגנל כניסה של ה 30A (b) (b)

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”