dgent - תזגיר מה היה בקפהנץ? אני בטח אהיה עוד פעם במינכן אז אם יש עוד דברים תמיד אפשר להוסיף.
בשנה וחצי האחרונות הייתי 3 פעמים במינכן לכמעט שבוע אז את הרב מצאתי בשיטוטים בעיר.
יפה מאד וממש עושה חשק. הייתי באוקטוברפסט במינכן לפני יותר משנה וחצי, חוויה אדירה של תרבות, בירה משובחת ואוכל ממש ממש טוב. עופות וברווזים צלויים שמפרקים בידיים, נקניקיות בוואריות, גרמניות עם צמות... יצא לנו גם לשבת במסעדה (מזללה יותר נכון) של Augustinr Brau - ברגע שרואים מה שהולך שם - פתאום הפלאפליות שלנו נראות לא פחות מתורבתות מזה
אם מדברים על קפה ומינכן אז זה מזכיר לי סצנה מהסרט "קפה בגדד" שמראה את המפגש הטראומטי של גרמניה בווארית עם הנוזל שנמכר כ"קפה" בדיינר אמריקאי טיפוסי, ובכלל מכונת קפה מקולקלת וטרמוס עם קפה "גרמני" שהאמריקאים מוהלים אותו עם מים חמים הם חלק ממרכיבי העלילה של הסרט ומופיעים פעמים רבות לאורך הסרט.
זה קישור לחלק הראשון מתוך 4 של הסרט:
ולגבי חוויות ממינכן
אני מסוג האנשים שנכנס למסעדה לא מוכרת ומבקש מהמלצר את המנה שהוא היה נותן לאבא שלו, או "תן לי משהוא שיגרום לי לחזור לכאן", או "מה הדבר הכי פופולארי בתפריט שלכם"?.....או משהוא בסיגנון.
הייתי במינכן לפני כ20 שנה ואני זוכר כל מיני בארים שיש להם את ה"בירה שלהם" שהם מבשלים לבד, ורובם נמצאים במרתפים. בכל באר צריך לבקש את ה"בירה שלהם" כי ככה טעמתי בירות לא מוכרות שתמיד היו ממש טובות ומעניינות ולעולם לא התחרטתי.
חוץ מזה
בקש את ה"בירה של הבית" ופתאום תגלה שהברמן שמולך הרבה יותר ידידותי ופתוח לשיחה עם ה"זר" שהתיישב מולו במיוחד אם הוא לא עסוק.