הי
בעוד כמה שבועות אני טס ל8 ימי חופשה בסלובקיה , אני מחפש את הפתרון הקל והזול (לא בהכרח הכי זול ..) לגלישה (דור 3) בנפח של 500MB עד 1GB .
ראיתי את האתר הנ"ל (משרשור אחר) : http://wiki.apnchanger.org/Slovakia
השאלה מה באמת מומלץ ונוח (אני בכלל נוחת בבודפשט - הונגריה ונוסע עם רכב שכור לסלובקיה) ?
אני יוצא עם IPAD4 (ללא 3G - רק WIFI) ושני מכשירי DEFY (ואם תגידו שממש צריך אני אקח את ה נקסוס 4 של הבת במקום אחד הDEFY..)
* לא כל כך מבין בתדרים ושאר סיבוכי הרשתות המקומיות - אשמח לעצות.
תודה גדולה לעוזרים !
תראה ממה שאני זוכר בסלובקיה יש שלושה מפעילות אורנג', O2 ו- T-MOBILE (נקראת גם TELEKOM). השאלה היא האם הנפח שאתה צריך זה פר יום או במשך כל השהייה? אם זה פר יום אני זוכר שבזמנו שקניתי כרטיס סים פרי פייד של TELEKOM עם 3G חינם למשך חודש ב 9 יורו. אבל אם זה למשך כל השהות יש לך ב O2 חבילה של "אינטרנט יומי" שעולה 0.5 יורו ואתה מקבל דרכה 400MB ליום וזה רק במידה ואכן גלשת אם לא גלשת באותו יום אתה לא משלם כלום.
מבחינת תדרים אני לא חושב שאמורה להיות בעיה כי תדרי דור 3 בסלובקיה דומים לתדרים בארץ ומתבססים בעיקר על 2100.
^ המון תודה על התגובות והעזרה !
אני מתכוון להשתמש ב3G לא בכמויות היסטריות (סרטים וכו'..) אלה לצורך ניווט און ליין ושאר מידע שאצטרך בדרך - לכן אני מאמין ש משהו כמו 100MB ליום זה אפילו מספיק לגמרי..
איך אני קונה מהם סים ? מאיפה ?
שוב תודה !
* הפעם זה רק אני והאשה - חופש...
מעבר לזה אני אישית קניתי את הסים בחנות שלהם (לתכנית קוראים Internet na deň) ככה שאני לא יודע אם אפשר למצוא את הסים במקום אחר, רשימת חנויות אתה יכול למצוא פה:
שוב תודה !
במפה של O2 כיסוי ה 3G שלהם מתרכז בעיקר בערים הגדולות וכמעט ולא קיים באזורים שבהם אני מתכנן לטייל (הטטרה וגן העדן הסלובקי) - אני רואה ש T-MOBILE (שאוחדה עם TELEKOM ) כנראה מכסים שטח גדול יותר : http://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-po ... -pokrytia/
(ב 21 MB/S)
השאלה האם צריך / כדאי להזמין מראש דרך האינטרנט או פשוט להכנס לאחד הסניפים (שקיימים בכל עיר לפי המפה) - ולקנות במקום ?
תודה על התשובות - אני כנראה באמת יקנה שם בסניף הראשון שיהיה קרוב לדרך שלי.
סתם לידע כללי - תוכנות ניווט אונליין כמו WAZE או גוגל MAPS יכולות לעבוד כמו שצריך על דור 2 ? (היה נדמה לי שלא - אבל אני לא בטוח ..)
שוב תודה .
Waze צריכה חיבור אינטרנטי - אם זה דור 2 או 3 זה רק עניין של מהירות.....
מניסיון שלי עם waze - תתחבר תחילה באיזור עם wifi שיזהה את מיקומך החדש יבצע עדכון ומשם תוכל להמשיך עם 2G/3G (אתה יכול לבדוק את זה גם בארץ עם ה defyשלך ותראה שזה עובד)
לגבי google maps - ניתן להוריד מפות של איזור מסויים ב wifi ואז לעבוד offline אני יודע שזה עובד בשוודיה אבל אין לי מושג לגבי סלובקיה כי בארץ כמדומני לא ניתן לבצע את זה
עם גוגל מפס אכן אפשר "להוריד" מפות של איזורים מסויימים (גם בארץ) ואח"כ להשתמש רק ב GPS לניווט אבל תקח בחשבון שבמצב של אופליין נתיב הניווט לא מתעדכן במידה ואת טועה בניווט.
עם הורדת מפות של גוגל מגוגל מפס לעבודה OFFLINE יש לי נסיון לא מוצלח במיוחד - זה עובד מאוד חלקי ומספיק שהזזת מעט את המסך או עשית ZOOM כלשהו הכל משתבש (הבנתי שלמעשה כל כמה דרגות זום זה צריך לטעון את התמונה/מפה מחדש ) לדעתי השירות הנ",ל עדיין לא ממש בשל לעבודה .
למעשה מנסיון של טיולי שטח בדרום - באזורים שבהם יש קליטה חלשה (אם בכלל מצליחים למצוא קליטה) - ואני לא מדבר על דור 3 אלה קליטה בסיסית של המכשיר לרשת - המפות יורדות בקצב איטי להחריד מה שלמעשה הופך את כל עניין הניווט במפות ONLINE ללא רלוונטי במיוחד. השאלה אם חבילת גלישה במקום כמו סלובקיה שרשת הדור 3 שם עדיין מכסה רק איזורים מרכזיים - תאפשר עבודה עם תוכנות כמו גוגל MAPS (לניווט וחיפוש דברים) - או אפילו WAZE ? יש לך/למישהו נסיון עם זה ?
* בכל מקרה אני עובד כרגע על ארגון מפות למכשיר GPS ישן וחביב שיש לי , אבל מעניין אותי לדעת בכל זאת...