למה לא יבוא אישי
בעקבות סקירת הרסיברים המרשימה
הסתכלתי ב PRICE RUNNER (המקבילה האמריקאית של ZAP ) וראיתי את ה 2600 של ימאה ב 800 $.
מבט נוסף באתר המכס העלה שהמכס על ציוד אודיו הוא 32 אחוז.
הגענו ל 1056 דולר, שזה 4500 ש"ח בערך, שזה מחיר יפה לרסיבר שאמור להיות אחלה HIGH END.
יש למישהו רעיון למה לא לעשות דבר כזה?
הסתכלתי ב PRICE RUNNER (המקבילה האמריקאית של ZAP ) וראיתי את ה 2600 של ימאה ב 800 $.
מבט נוסף באתר המכס העלה שהמכס על ציוד אודיו הוא 32 אחוז.
הגענו ל 1056 דולר, שזה 4500 ש"ח בערך, שזה מחיר יפה לרסיבר שאמור להיות אחלה HIGH END.
יש למישהו רעיון למה לא לעשות דבר כזה?
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
על פניו נראה עסקה טובה מאד. החסרונות הם:
1) תאימות למתח- מחייב קניית שנאי 220/100 בהספק גבוה.
2) אחריות מקומית.
3) האם זה תומך במיתוג אותות PAL ? אני לא יודע אולי מישהו יכול לתת תשובה.
4)אם לא מחובר לממיר דיגיטלי, עלולה להיות בעייה בקליטת תחנות רדיו מסויימות (קפיצות תדר FM שונות מאשר בארץ).
שלא תבין אותי לא נכון, אם הייתי מבקר עכשיו בארה"ב הייתי מביא לי אחד כזה למרות החסרונות.
1) תאימות למתח- מחייב קניית שנאי 220/100 בהספק גבוה.
2) אחריות מקומית.
3) האם זה תומך במיתוג אותות PAL ? אני לא יודע אולי מישהו יכול לתת תשובה.
4)אם לא מחובר לממיר דיגיטלי, עלולה להיות בעייה בקליטת תחנות רדיו מסויימות (קפיצות תדר FM שונות מאשר בארץ).
שלא תבין אותי לא נכון, אם הייתי מבקר עכשיו בארה"ב הייתי מביא לי אחד כזה למרות החסרונות.
שמוליק ו.
החסרון זה לשכנע את אבא שלי, שנמצא עכשיו בניו יורק (והוא כבר לא ילד) לסחוב מגבר ששוקל כמה קילוגרמים טובים, איתו לטיסה
אבל זה פאקינג 50% על מוצר היי אנד
נראה לי שבמוצרים היותר יוקרתיים היבואנים בארץ חותכים קופון הרבה יותר גבוה
אבל זה פאקינג 50% על מוצר היי אנד
נראה לי שבמוצרים היותר יוקרתיים היבואנים בארץ חותכים קופון הרבה יותר גבוה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ran30,
שוב נכנסים ליבואן לכיס.....
אל תשכח שמרבית החברות מחוייבות לקנות את הציוד לא מארה"ב (אגב בסין זה יותר זול, אז?) אלא מאירופה, ולכן בגלל מדיניות תמחור שונה מראש של החברות, זה מה שאנחנו מקבלים.
אין מה להתעצבן ולקלל,בכלכלה חופשית יש שני כללים פשוטים:
1. אם התימחור יקר - יהיה מישהו שיסכים להרוויח פחות (ייבוא מקבילי למשל).
2. אם התימחור יקר - יהיה מוצר טוב יותר באותו מחיר.
שוב נכנסים ליבואן לכיס.....
אל תשכח שמרבית החברות מחוייבות לקנות את הציוד לא מארה"ב (אגב בסין זה יותר זול, אז?) אלא מאירופה, ולכן בגלל מדיניות תמחור שונה מראש של החברות, זה מה שאנחנו מקבלים.
אין מה להתעצבן ולקלל,בכלכלה חופשית יש שני כללים פשוטים:
1. אם התימחור יקר - יהיה מישהו שיסכים להרוויח פחות (ייבוא מקבילי למשל).
2. אם התימחור יקר - יהיה מוצר טוב יותר באותו מחיר.
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
רצוי לבקש שיבדקו לו את זה בחנות לפני שהוא לוקח אותו, כמו כן שיבדוק שזהו לא מוצר מחודש Refurbished (חייבת להיות מדבקה וגם אינו נמכר באריזת המוצר המקורית).ran30 כתב:החסרון זה לשכנע את אבא שלי, שנמצא עכשיו בניו יורק (והוא כבר לא ילד) לסחוב מגבר ששוקל כמה קילוגרמים טובים, איתו לטיסה![]()
...
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78918
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 791 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ran30,
אפשר לרכז את כל הנושא הזה לשרשורפלצת אחד גדול - כי הנושא הזה חוזר על עצמו בגירסאות כאלה או אחרות שוב ושוב.
בגדול, היבואנים הרשמיים מחוייבים לרכוש מאיזור מסויים בחברה. לרוב, בגלל הבחירה שלנו להשתמש בתקן אירופאי, אנחנו או בשלוחות ה-ME (כלומר, עם מדינות ערב, ובד"כ כשלוחה של טורקיה) או EU (כלומר, כשלוחה של איזורים מסויימים באירופה). יבואנים רבים (ישפאר מול איטליה, פיליפס מול הולנד) מקבלים מחירים אירופאים לחלוטין.
אני מכיר מקרים רבים שבהם היבואן משלם מחירים שהם גרועים מאלה שאפשר לקבל אחרי יבוא אישי מארה"ב. אז אפשר לומר, שלא שווה להשתמש ביבואן הרשמי - ואכן תראה שבמקומות שיש כדאיות כלכלית יש יבואנים מקבילים מצליחים מאוד (ע"ע LG).
הבעיה היא שכנראה בכמויות גדולות, הכדאיות הכלכלית של יבואנים כאלה מוטלת בספק. במקרים מסויימים רואים שיבואן מביא כמות ואז מתנדף (לאחרונה היה מקרה כזה עם נגני DVD של פיוניר)...
היתרון הוא שהמדינה מפוצצת בדולרים (יותר מדי...) ולכן אין בעיה לרכוש בעצמך. היום השווי של הדולר מאוד אטרקטיבי וזה זמן טוב לרכוש דברים מחו"ל. כמובן שכל אחד צריך לעשות את השיקול שלו, לרכוש מ-EBAY, אחריות או ללא אחריות, שימוש במעבדה כללית (יש מעבדות שיתקנו לך בתשלום כל מה שתביא להם, ללא קשר מאיפה ואיך השגת את זה).
דברים שצורכים הרבה הספק (מגברים וכו') וצורכים 110V הם לדעתי ממש לא אידאליים ליבוא. יש לי לא מעט מכשירים כאלה, והבזבוז בחשמל של הטרנספורמטור הופך את כל העסק ללא ממש כדאי.
מוצרים כבדים או עדינים גם הם בעייתיים בגלל מחסור באחריות.
הייתי אומר שאצלי בבית יש לי בערך יחס של 50% מכשירים מיבוא אישי מול מכשירים מקוריים. את מרבית המכשירים ביבוא אישי הבאתי לא מתוך רצון אלא מחוסר ברירה (פשוט אין יבואן רשמי, או שלפחות לא היה כשרכשתי את זה). בעשור האחרון רכשתי מוצרים מכל מקום בעולם כמעט (מזרח הרחוק, אירופה, צפון אמריקה, ואפילו מדרום אמריקה עבור מוצר אחד). שקלתי את צעדי בזהירות, אבל גם אני נדפקתי יותר מפעם אחת - מכשירים שלא פעלו כהלכה לעולם, כאלה שעבדו גרוע (רק בכדי לצאת לידי חובה) ואפילו ניסיון לסדר אותי (דווקא מארה"ב ובעלות של כמה אלפי דולרים במקרה ההוא!).
צריך להיות חשדניים, לבדוק המון, ולשקלל את כל מערכת השיקולים (תיקון, אחריות, רמאות, רצון לקבל את המכשיר מיד, וכו').
אפשר לרכז את כל הנושא הזה לשרשורפלצת אחד גדול - כי הנושא הזה חוזר על עצמו בגירסאות כאלה או אחרות שוב ושוב.
בגדול, היבואנים הרשמיים מחוייבים לרכוש מאיזור מסויים בחברה. לרוב, בגלל הבחירה שלנו להשתמש בתקן אירופאי, אנחנו או בשלוחות ה-ME (כלומר, עם מדינות ערב, ובד"כ כשלוחה של טורקיה) או EU (כלומר, כשלוחה של איזורים מסויימים באירופה). יבואנים רבים (ישפאר מול איטליה, פיליפס מול הולנד) מקבלים מחירים אירופאים לחלוטין.
אני מכיר מקרים רבים שבהם היבואן משלם מחירים שהם גרועים מאלה שאפשר לקבל אחרי יבוא אישי מארה"ב. אז אפשר לומר, שלא שווה להשתמש ביבואן הרשמי - ואכן תראה שבמקומות שיש כדאיות כלכלית יש יבואנים מקבילים מצליחים מאוד (ע"ע LG).
הבעיה היא שכנראה בכמויות גדולות, הכדאיות הכלכלית של יבואנים כאלה מוטלת בספק. במקרים מסויימים רואים שיבואן מביא כמות ואז מתנדף (לאחרונה היה מקרה כזה עם נגני DVD של פיוניר)...
היתרון הוא שהמדינה מפוצצת בדולרים (יותר מדי...) ולכן אין בעיה לרכוש בעצמך. היום השווי של הדולר מאוד אטרקטיבי וזה זמן טוב לרכוש דברים מחו"ל. כמובן שכל אחד צריך לעשות את השיקול שלו, לרכוש מ-EBAY, אחריות או ללא אחריות, שימוש במעבדה כללית (יש מעבדות שיתקנו לך בתשלום כל מה שתביא להם, ללא קשר מאיפה ואיך השגת את זה).
דברים שצורכים הרבה הספק (מגברים וכו') וצורכים 110V הם לדעתי ממש לא אידאליים ליבוא. יש לי לא מעט מכשירים כאלה, והבזבוז בחשמל של הטרנספורמטור הופך את כל העסק ללא ממש כדאי.
מוצרים כבדים או עדינים גם הם בעייתיים בגלל מחסור באחריות.
הייתי אומר שאצלי בבית יש לי בערך יחס של 50% מכשירים מיבוא אישי מול מכשירים מקוריים. את מרבית המכשירים ביבוא אישי הבאתי לא מתוך רצון אלא מחוסר ברירה (פשוט אין יבואן רשמי, או שלפחות לא היה כשרכשתי את זה). בעשור האחרון רכשתי מוצרים מכל מקום בעולם כמעט (מזרח הרחוק, אירופה, צפון אמריקה, ואפילו מדרום אמריקה עבור מוצר אחד). שקלתי את צעדי בזהירות, אבל גם אני נדפקתי יותר מפעם אחת - מכשירים שלא פעלו כהלכה לעולם, כאלה שעבדו גרוע (רק בכדי לצאת לידי חובה) ואפילו ניסיון לסדר אותי (דווקא מארה"ב ובעלות של כמה אלפי דולרים במקרה ההוא!).
צריך להיות חשדניים, לבדוק המון, ולשקלל את כל מערכת השיקולים (תיקון, אחריות, רמאות, רצון לקבל את המכשיר מיד, וכו').
דבר אחד נוסף - עצור וכך כמה נשימות עמוקות.
הקשר בין היי אנד לבין רסיבר הזה הוא מקרי בלבד.
אל תקנה אותו שם רק בגלל שזה "היי אנד".
אתה רוצה דיל טוב בהיי אנד?
קנה שם CDP של מארק לווינסון ב-4000$ שם במקום 40,000 ש"ח כאן.
הקשר בין היי אנד לבין רסיבר הזה הוא מקרי בלבד.
אל תקנה אותו שם רק בגלל שזה "היי אנד".
אתה רוצה דיל טוב בהיי אנד?
קנה שם CDP של מארק לווינסון ב-4000$ שם במקום 40,000 ש"ח כאן.
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb