התייעצות במפרט ל NAS- שאלת מומחים
אז ככה, עד היום השתמשתי ב synology ל 2/4 כוננים והיה על הכיפאק.
עלה הצורך ואני צריך NAS * 2 מסיביים שיחזיקו כל אחד 32 טרהבייט
בקטנים לא משתלם כמעט לבנות (לדעתי) אבל כזאת מפלצת עולה 7.5-9 אלף ש"ח ליחידה (בלי כוננים) ופה אני מאמין שבניה עצמית יכולה להוות אלטרנטיבה של חצי מחיר.
הדברים היחידים שאני כמעט סגור עליהם זה המארז והתוכנה (אני פתוח לשמוע חוכמת מבינים) מארז- CM STRYKER ותוכנת -unraid בעיקר בגלל המודולריות של הוספת דיסקים.
אשמח לשמוע דעה בנושא ועצה ל:
מארז ותוכנה
מפרט ל NAS
raid מומלץ
נראה לי שאשתמש ב seagate 4 tb 64mb buffer
http://ksp.co.il/?uin=19108
אודה לכל עזרה
עלה הצורך ואני צריך NAS * 2 מסיביים שיחזיקו כל אחד 32 טרהבייט
בקטנים לא משתלם כמעט לבנות (לדעתי) אבל כזאת מפלצת עולה 7.5-9 אלף ש"ח ליחידה (בלי כוננים) ופה אני מאמין שבניה עצמית יכולה להוות אלטרנטיבה של חצי מחיר.
הדברים היחידים שאני כמעט סגור עליהם זה המארז והתוכנה (אני פתוח לשמוע חוכמת מבינים) מארז- CM STRYKER ותוכנת -unraid בעיקר בגלל המודולריות של הוספת דיסקים.
אשמח לשמוע דעה בנושא ועצה ל:
מארז ותוכנה
מפרט ל NAS
raid מומלץ
נראה לי שאשתמש ב seagate 4 tb 64mb buffer
http://ksp.co.il/?uin=19108
אודה לכל עזרה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בשביל להשתמש ב-unraid, אתה לא צריך בקר RAID, אלא לוח אם סטנדרטי עם יציאות SATA2, ורצוי כמובן כמה שיותר, כדי שתוכל לחבר הרבה כוננים.
מעבד - אפשר אפילו מעבד ATOM לחסכון משמעותי בחשמל, אבל בחירה בפנטיום G2020 תהיה גם מאוד הגיונית.
מעבד - אפשר אפילו מעבד ATOM לחסכון משמעותי בחשמל, אבל בחירה בפנטיום G2020 תהיה גם מאוד הגיונית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לא מבין .... אתה צריך HD גדול של 32TB ? מה על שרידות ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
המהירות לא כזאת קריטית (זה בעיקר סטרימינג והעתקת קבצים בין דיסקים)
לפי מיטב ידיעתי הבלאק הוא 1. הכי אמין 2. הגרסא היחידה של 4TB
החלטתי בסופו של דבר לבנות מחשב רגיל בלי רייד (אני לא זקוק לשרידות) כי כל החומר נמצא ב 2 מקומות.
יש למישהו המלצה איך להפוך את הצפיה בכל 8 הדיסקים כדיסק אחד ?
המטרה היא לראות אותו כדיסק אחד אבל אם דיסק אחד הולך שזה לא ישחית את המבנה אלא פשוט את מה שנמצא על אותו דיסק
כבר 10 שעות אני מחפש פתרון כזה
החלטתי בסופו של דבר לבנות מחשב רגיל בלי רייד (אני לא זקוק לשרידות) כי כל החומר נמצא ב 2 מקומות.
המטרה היא לראות אותו כדיסק אחד אבל אם דיסק אחד הולך שזה לא ישחית את המבנה אלא פשוט את מה שנמצא על אותו דיסק
כבר 10 שעות אני מחפש פתרון כזה
- agent__smith
- חבר מכור קשה

JBOD של חלונות מאפשר את זה ממה שאני זוכר. חלונות 8.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- agent__smith
- חבר מכור קשה

חחח פיקסיז זה מה שהתכוונתי. זה JBOD.
גם UNRAID מאפשר - פשוט להגדיר ללא PARITY DISK.draco כתב:המהירות לא כזאת קריטית (זה בעיקר סטרימינג והעתקת קבצים בין דיסקים)
כבר 10 שעות אני מחפש פתרון כזה...
א. תודה לכל העוזרים
ב. נראה לי שבתור מארז אני אלך על ה CM STRYKER (יש לו מקום ל 13 דיסקים עם כלוב של CM להחליף את ה 5.25) מקום זו לא הבעיה ויש לי את המארז בתור המחשב גיימינג שלי.
לפי מה שאני יודע על JBOD אם דיסק אחד הלך יש סיכוי טוב שכל המערך הולך, כנל ב unraid .
נראה לי שאני פשוט ארוץ על כל הדיסקים בנפרד עם איזו תוכנת אינדוקס
ב. נראה לי שבתור מארז אני אלך על ה CM STRYKER (יש לו מקום ל 13 דיסקים עם כלוב של CM להחליף את ה 5.25) מקום זו לא הבעיה ויש לי את המארז בתור המחשב גיימינג שלי.
לפי מה שאני יודע על JBOD אם דיסק אחד הלך יש סיכוי טוב שכל המערך הולך, כנל ב unraid .
נראה לי שאני פשוט ארוץ על כל הדיסקים בנפרד עם איזו תוכנת אינדוקס
אתה טועה בקשר ל- UNRAID.draco כתב:א. תודה לכל העוזרים
...
כל היתרון שלו (או החסרון - מהירות
כל דיסק ניתן לשלוף בנפרד לחבר למחשב אחר ולקרוא את התוכן שלו (רק צריך להתקין תמיכה ב- REISERFS אם המחשב הקורא הוא WINDOWS).
אכן אני משתמש ב- UNRAID (כרגע עם 6 כוננים כולל PARITY + CACHE).
אם דיסק הלך ולא הגדרת כונן PARITY אז אכן החומר הלך. אם הגדרת כונן PARITY אז ניתן לשחזר את כול תוכן הכונן הפגום לכונן חדש.
חיבור רשת מאד פשוט כמו כל NAS מסחרי (בגרסה הנוכחית יש עדיין בעיות עם NFS אבל SMB עובד מצויין).
אם דיסק הלך ולא הגדרת כונן PARITY אז אכן החומר הלך. אם הגדרת כונן PARITY אז ניתן לשחזר את כול תוכן הכונן הפגום לכונן חדש.
חיבור רשת מאד פשוט כמו כל NAS מסחרי (בגרסה הנוכחית יש עדיין בעיות עם NFS אבל SMB עובד מצויין).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ב-Storage Spaces לא חייבים לעבוד ב-JBOD, אפשר לעבוד בתצורה של מערך כוננים עם יתירות (Redundancy), כלומר לא הלך כל החומר אם כונן אחד הלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה חבר'ה הפורומים פה מוכיחים את עצמם פעם אחרי פעם ואפילו אני התחלתי לתרום את חלקי בדברים שאני מבין בהם.
נראה לי שבסוף אני אלך על unraid כיוון שבאמת הדבר הזה אמור לשמש לאחסון, סטרימינג וכונן רשת בלבד.
עוד פעם
תודה רבה!!!
נראה לי שבסוף אני אלך על unraid כיוון שבאמת הדבר הזה אמור לשמש לאחסון, סטרימינג וכונן רשת בלבד.
עוד פעם
תודה רבה!!!
אפשר להריץ על UNRAID עוד הרבה דברים...draco כתב:תודה רבה חבר'ה הפורומים פה מוכיחים את עצמם פעם אחרי פעם ואפילו אני התחלתי לתרום את חלקי בדברים שאני מבין בהם.
עוד פעם
תודה רבה!!!...
אתה יכול להתקין VIRTUALBOX ועליו מערכת הפעלה לבחירתך (WINDOWS) ועליה להריץ ברקע כל מה שבא לך...