בקר טמפרטורה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום!
אני רוצה לבנות אומנת לתוכים (מקום בו גודלים הגוזלים עם חימום)
רציתי לרכוש את הבקר הזה לאומנת : http://www.ebay.com/itm/AC-200-240V-LCD ... 53f915dcb6
עכשיו השאלה שלי היא, האם אפשר לחבר את הבקר הזה למנורה קרמית (לחימום) כזאת: http://www.ebay.com/itm/100W-220V-CERAM ... 5d381f8d0b
האם אני צריך מתאם מיוחד כל שהוא לחבר את הבקר לחשמל?
ואת המנורה לחבר לחשמל כמו מנורה רגילה?
מישהו יכול להסביר לי איך זה צריך להיות מחובר בכדי שהכל יפעל?
ועוד שאלה, בפירוט של הבקר כתוב:
Measurement precision: 0.1℃
Measurement error: ±0.5℃

מה הכוונה?

סליחה על כל השאלות ותודה מראש :)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

למעשה אתה צריך לבקר על החימום ולא על הקירור?

אתה צריך בקר שיודע למתג את המגע לאחר שהטמפרטורה יורדת...

לדוגמה בקר כמו בתמונה רק שעושה את הפעולה ההפוכה
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כן בידוק, אני מגדיר טמפרטורה מסויימת וברגע שהוא מרגיש שהטמפרטורה ירדה מתחת למה שהגדרתי הוא מפעיל שוב את הנורה הקרמית. (ברגע שהוא מגיע לטמפרטורה שהגדרתי הוא נכבה)
האם הבקר הזה מתאים? (כתוב שזה בקר לאקווריומים אז הגיוני שיתאים הר באקווריומים זאת אותה פעולה, שהטמפרטורה יורדת הוא מתחיל לחמם)
אם הוא מתאים תוכל להסביר לי מה עוד אני צריך כדי לחבר אותו לחשמל ולנורה?

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אף אחד לא יכול לעזור לי?

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #5 

יש סיכוי שהבקר הזה יעשה את העבודה, אבל צריך למצוא ברשת את הוראות ההפעלה המלאות שלו על מנת לדעת במדויק.
אני בדיוק קניתי עכשיו בקר טמפרטורה בדיל אקסטרים. את זה:
http://dx.com/p/e5en-yr40k-3-digit-led- ... 20v-101146
הוא קצת יותר יקר ממה שאתה נתת כאן, אבל הוא בודאות יעשה לך את העבודה. רק תצטרך לבצע את החיבורים הפוך - על מנת שהמיתוג יתבצע כאשר הטמפרטורה יורדת מתחת לסף, בניגוד אצלי, שהונטה נכנסת לפעולה מעל טמפרטורה מוגדרת. אצלי הבקר עובד רק כשבוע - ככה שאני לא יכול לערוב על האמינות שלו לאורך זמן.
אצלי הוא מחובר לונטה בעליית גג שמושכת אויר החוצה כשהטמפרטורה גבוהה מדי (בניתי בעצמי מפוח גג - הונטה + הבקר עלו לי ביחד פחות מ-200 ש"ח, לעומת מפוח גג שמציעים לרכישה בעלויות של סביב 2000 ש"ח :)).
אתה יכול ללחוץ על ביקורת המוצר שמופיעה שם "Using it to operate a cooling fan in my roof" - ביקורת אותה אני כתבתי. רשמתי שם את החיבורים הנחוצים לצורך הפעלה, אתה רק צריך לחבר את הנורה לחיבור מספר 7 במקום ל-8.

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

nirzon כתב:יש סיכוי שהבקר הזה יעשה את העבודה, אבל צריך למצוא ברשת את הוראות ההפעלה המלאות שלו על מנת לדעת במדויק.
אני בדיוק קניתי עכשיו בקר טמפרטורה בדיל אקסטרים. את זה:
http://dx.com/p/e5en-yr40k-3-digit-led- ... 20v-101146
הוא קצת יותר יקר ממה שאתה נתת כאן, אבל הוא בודאות יעשה לך את העבודה. רק תצטרך לבצע את החיבורים הפוך - על מנת שהמיתוג יתבצע כאשר הטמפרטורה יורדת מתחת לסף, בניגוד אצלי, שהונטה נכנסת לפעולה מעל טמפרטורה מוגדרת. אצלי הבקר עובד רק כשבוע - ככה שאני לא יכול לערוב על האמינות שלו לאורך זמן.
אצלי הוא מחובר לונטה בעליית גג שמושכת אויר החוצה כשהטמפרטורה גבוהה מדי (בניתי בעצמי מפוח גג - הונטה + הבקר עלו לי ביחד פחות מ-200 ש"ח, לעומת מפוח גג שמציעים לרכישה בעלויות של סביב 2000 ש"ח :)).
אתה יכול ללחוץ על ביקורת המוצר שמופיעה שם "Using it to operate a cooling fan in my roof" - ביקורת אותה אני כתבתי. רשמתי שם את החיבורים הנחוצים לצורך הפעלה, אתה רק צריך לחבר את הנורה לחיבור מספר 7 במקום ל-8.
...
תודה רבה, אבל לא כתוב שם מהיא רמת הדיוק שלו, 0.1C? האם אפשר לכוון אותו בעשירית המעלה?
ואם בכל זאת אבחר בבקר שציינתי, איך החיבורים יעשו בגדול? (את הבקר לחשמל והנורה לבקר...?)
מה עוד אני אצטרך חוץ מהבקר, נורה, ובית מנורה?
נערך לאחרונה על ידי 123itzik123 ב 09/06/2013 11:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא.
הכיוון שלו הוא במעלות בודדות, וגם הדיוק של זה לפי דעתי קצת מוטל בספק :)
זה ממש מכשיר זול.
אם אתה רוצה באמת לבקר טמפרטורה ליצורים חיים, אולי כדאי משהו קצת יותר איכותי.

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

nirzon כתב:לא.
הכיוון שלו הוא במעלות בודדות, וגם הדיוק של זה לפי דעתי קצת מוטל בספק :)
זה ממש מכשיר זול.
אם אתה רוצה באמת לבקר טמפרטורה ליצורים חיים, אולי כדאי משהו קצת יותר איכותי.
...
ראיתי בעבר תמונות של אנשים שבנו בעזרת הבקר שאני ציינתי בהתחלה, הבעיה היא שהתמונות היו ישנות ולא היה לי למי לפנות....
ואם בכל זאת אבחר בבקר שציינתי, איך החיבורים יעשו בגדול? (את הבקר לחשמל והנורה לבקר...?)
מה עוד אני אצטרך חוץ מהבקר, נורה, ובית מנורה?

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בקרים הם בדר"כ מתגים חשמליים. מתוך הדף באיביי קצת קשה להבין - עדיף לקרוא ממש את ההוראות, אבל אם אני מבין נכון את השרטוטים שעל הבקר שרואים בתמונות, הרי המתג ממומש על כניסת 1 ו-2 בבקר הזה.
את מודד הטמפרטורה אני מהמר שצריך לחבר לכניסות 5 ו-6 (הסימון NTC מזכיר לי את ראשי התיבות של Thermo Coupler - שזה המודד) - צריך יהיה לקרוא בהוראות בדיוק איפה כניסת הפלוס ואיפה המינוס - למודד יש חשיבות לקיטוב נכון.
את מתח ה-220V - פאזה ואפס נשאר אם כך לחבר לכניסות שנשארו, 3 ו-4.
את הנורה שלך אתה צריך לחבר מצד אחד לאפס - אפשר לאותו האפס של המתח (בכניסה 3 או 4 - בה חיברת את האפס של המתח), ומצד שני לחבר אותה למתג - כלומר לכניסה 5 או 6, בוא נגיד 5, כאשר את הכניסה השניה של המתג, 6, יש לחבר לפאזה של המתח.
אם חיברת למשל את הפאזה לכניסה 3 ואת האפס לכניסה 4, אתה צריך לחבר לכן את הנורה מצד אחד גם ל-4 (יכנסו ל-4 שני חוטים), ומצד שני לכניסה 5 של המתג, ואת כניסה 6 של המתג יש לחבר עם חוט לכניסה 3, בה חיברת את הפאזה (גם שם יתחברו שני חוטים).
אני מקווה שזה מספיק ברור - בכל מקרה - צריך לקרוא טוב את ההוראות לפני שמחברים, ולא לסמוך על הניחושים שלי מתוך התמונה.,

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

nirzon כתב:בקרים הם בדר"כ מתגים חשמליים. מתוך הדף באיביי קצת קשה להבין - עדיף לקרוא ממש את ההוראות, אבל אם אני מבין נכון את השרטוטים שעל הבקר שרואים בתמונות, הרי המתג ממומש על כניסת 1 ו-2 בבקר הזה.
את מודד הטמפרטורה אני מהמר שצריך לחבר לכניסות 5 ו-6 (הסימון NTC מזכיר לי את ראשי התיבות של Thermo Coupler - שזה המודד) - צריך יהיה לקרוא בהוראות בדיוק איפה כניסת הפלוס ואיפה המינוס - למודד יש חשיבות לקיטוב נכון.
את מתח ה-220V - פאזה ואפס נשאר אם כך לחבר לכניסות שנשארו, 3 ו-4.
את הנורה שלך אתה צריך לחבר מצד אחד לאפס - אפשר לאותו האפס של המתח (בכניסה 3 או 4 - בה חיברת את האפס של המתח), ומצד שני לחבר אותה למתג - כלומר לכניסה 5 או 6, בוא נגיד 5, כאשר את הכניסה השניה של המתג, 6, יש לחבר לפאזה של המתח.
אם חיברת למשל את הפאזה לכניסה 3 ואת האפס לכניסה 4, אתה צריך לחבר לכן את הנורה מצד אחד גם ל-4 (יכנסו ל-4 שני חוטים), ומצד שני לכניסה 5 של המתג, ואת כניסה 6 של המתג יש לחבר עם חוט לכניסה 3, בה חיברת את הפאזה (גם שם יתחברו שני חוטים).
אני מקווה שזה מספיק ברור - בכל מקרה - צריך לקרוא טוב את ההוראות לפני שמחברים, ולא לסמוך על הניחושים שלי מתוך התמונה.,
...
תודה רבה, כשהגיע לגשר אחצה אותו

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אם תזמין את המוצר והוא יעבוד טוב - ספר כאן - על פניו הבקר הזה נראה יותר טוב ממה שאני קניתי בדיל אקסטרים והוא גם יותר זול ממנו. תמיד טוב לדעת איפה אפשר להשיג מוצרים כאלה.

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

בכיף

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

nirzon כתב:אם תזמין את המוצר והוא יעבוד טוב - ספר כאן - על פניו הבקר הזה נראה יותר טוב ממה שאני קניתי בדיל אקסטרים והוא גם יותר זול ממנו. תמיד טוב לדעת איפה אפשר להשיג מוצרים כאלה.
...
החלטתי להזמין את הבקר הזה : http://www.aliexpress.com/item/AC220V-D ... 25754.html
שאותו אני בוחר בחיבור לחשמל ב 220V ויציאה יש או 12V או 24V אליו אני צריך לחבר מנרות קרמיות, על המנורות שמצאתי עובדות על 220V (ראה כאן http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Ce ... p&_sacat=0 )

איך אני אמור לחבר את הנורה לבקר כשהבקר מוציא 12-24V?

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #14 

אתה לא אמור לחבר מנורות 220V למוצא ש ל12-24V

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

BreezeNET כתב:אתה לא אמור לחבר מנורות 220V למוצא ש ל12-24V
...
אז הפתרון היחיד הוא לחפש מנורה של 12V/24V או לחפש בקר שהמוצא שלו 220V?

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #16 

בדיוק :)

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 558
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #17 

לא רצוי לחבר את הנורות (שהן נורות בהספק גבוה יחסית - גם תלוי כמה נורות תחבר) ישירות לבקר אלא דרך מגען (קונטקטור / ריליי).
וזאת כדי לא להעמיס על מגעי המיתוג של הריליי הפנימי בבקר.
יואב.

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

yoavidor כתב:לא רצוי לחבר את הנורות (שהן נורות בהספק גבוה יחסית - גם תלוי כמה נורות תחבר) ישירות לבקר אלא דרך מגען (קונטקטור / ריליי).
וזאת כדי לא להעמיס על מגעי המיתוג של הריליי הפנימי בבקר.
יואב.
...
האם תוכל להסביר לי קצת יותר מה זה קונטקטור, ריליי?
האם בעזרתם אני יוכל לחבר נורה עם הספק גבוה (220V) לבקר שפירסמי פה? (שמוציא 12V/24V)
מה מחירו בארץ?

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 558
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #19 

קונטקטור הינו אביזר מקשר בין מעגלי הפיקוד (זרם נמוך) למעגלי הכוח (זרם גבוה) תפקידו לקבל פקודה מאביזר פיקוד (בזרם נמוך) ולסגור / למתג מעגל כוח.
דוגמה מפורום החשמלאים
כמובן שיש להספק גבוה (220V זה המתח לא ההספק) ואפשר לחבר דרכו את הנורות שמצאת.
לא יודע בדיוק מחיר תלוי במוצר - סדר גודל של 50 - 100 ש"ח.
זאת לא עבודה ל DIY.
יואב.

123itzik123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

yoavidor כתב:קונטקטור הינו אביזר מקשר בין מעגלי הפיקוד (זרם נמוך) למעגלי הכוח (זרם גבוה) תפקידו לקבל פקודה מאביזר פיקוד (בזרם נמוך) ולסגור / למתג מעגל כוח.
דוגמה מפורום החשמלאים
כמובן שיש להספק גבוה (220V זה המתח לא ההספק) ואפשר לחבר דרכו את הנורות שמצאת.
לא יודע בדיוק מחיר תלוי במוצר - סדר גודל של 50 - 100 ש"ח.
זאת לא עבודה ל DIY.
יואב.
...
תודה רבה, אפנה ל"פורום חשמל חכם ותשתיות" ואשאל שם.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”