אבל יש סוף כנראה לכל אידיליה. לפני כמה ימים החלה תופעה רעה: הממיר התחיל לאתחל את עצמו כל 10 שניות כל עוד הטושיבה הנ"ל מחובר אליו. כשמנתקים את הדיסק אז הממיר חוזר לפעול באופן תקין.
* ניסיתי לחבר DOK פשוט במקום הדיסק הנ"ל - הכל עובד תקין.
* חיברתי שני דיסקים ניידים אחרים שברשותי במקום הטושיבה (גם הם "2.5 ללא אספקת כח חיצונית) - גם כאן הכל תקין, הממיר לא מתאתחל.
* חיברתי את הטושיבה ההוא למחשב וללפטופ שלא קשורים לעניין - בשניהם הוא מתנהג נורמלי לגמרי, כל המידע חי וקיים ונגיש, אפשר לכתוב אליו ולקרוא ממנו.
בקיצור כל הצדדים בסדר לכשעצמם, אבל הממיר והטושיבה מסרבים להמשיך בחיי השיתוף ביניהם כמימים ימימה.
השאלה עכשיו היא מה התקלקל:
הדיסק? לא הגיוני, הרי הוא עובד בסדר מול התקנים אחרים
הממיר? לא הגיוני, הרי הוא עובד בסדר עם דיסקים אחרים....
האם ייתכן שהדיסק "התיישן" באיזשהו אופן וצורך עכשיו יותר זרם ממה שיציאת ה-USB של הממיר מצליחה לספק לו? אם כך האם שימוש ב- Powered USB Hub עשוי לפתור את הבעיה? (או לחליפין – יש לי Y cable, האם אני יכול לחבר את מחבר ה-USB השני שלו לספק מתח עם יציאת USB בלי חשש לפגוע בממיר/דיסק לצורך הניסוי?)
או אולי יש סיכוי שקרה משהו באלקטרוניקה של הממיר ביציאת ה-USB? יש סיכוי שהחלפה של קבל או משהו כזה יעשה את העבודה? יש משהו ספציפי לחפש בלוח של הממיר אם אפתח אותו? (יש לי עבר באלקטרוניקה)
אשמח לעצות מאירות עיניים אם מישהו נתקל בבעיה דומה, גם אם לא. כל עוד הדיסק מתפקד אז חבל לי להחליף אותו באחר...