פתאום הממיר עידן+ מסרב להמשיך לסחוב את הדיסק הנייד

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

מדובר על ה Nowcom 8336 הישן והטוב, אביו הרוחני של הגרמיין, שפהאוזן וממירים אחרים שהומלצו כאן בשנה האחרונה. כבר מעל 3 שנים אצלי ועושה עבודה מצוינת מלבד בעיות זניחות. כל אותה תקופה מחובר אליו דיסק 2.5 נייד של טושיבה בנפח 320 ג'יגה שמשמש להקלטות ולטיימשיפט. כל הזמן הזה הדיסק היה מחובר קבוע (לא משמש לדברים אחרים) וכל העסק דולק 24 שעות ביממה ודופק כמו שעון.

אבל יש סוף כנראה לכל אידיליה. לפני כמה ימים החלה תופעה רעה: הממיר התחיל לאתחל את עצמו כל 10 שניות כל עוד הטושיבה הנ"ל מחובר אליו. כשמנתקים את הדיסק אז הממיר חוזר לפעול באופן תקין.
* ניסיתי לחבר DOK פשוט במקום הדיסק הנ"ל - הכל עובד תקין.
* חיברתי שני דיסקים ניידים אחרים שברשותי במקום הטושיבה (גם הם "2.5 ללא אספקת כח חיצונית) - גם כאן הכל תקין, הממיר לא מתאתחל.
* חיברתי את הטושיבה ההוא למחשב וללפטופ שלא קשורים לעניין - בשניהם הוא מתנהג נורמלי לגמרי, כל המידע חי וקיים ונגיש, אפשר לכתוב אליו ולקרוא ממנו.
בקיצור כל הצדדים בסדר לכשעצמם, אבל הממיר והטושיבה מסרבים להמשיך בחיי השיתוף ביניהם כמימים ימימה.

השאלה עכשיו היא מה התקלקל:
הדיסק? לא הגיוני, הרי הוא עובד בסדר מול התקנים אחרים
הממיר? לא הגיוני, הרי הוא עובד בסדר עם דיסקים אחרים....
:מבולבל:

האם ייתכן שהדיסק "התיישן" באיזשהו אופן וצורך עכשיו יותר זרם ממה שיציאת ה-USB של הממיר מצליחה לספק לו? אם כך האם שימוש ב- Powered USB Hub עשוי לפתור את הבעיה? (או לחליפין – יש לי Y cable, האם אני יכול לחבר את מחבר ה-USB השני שלו לספק מתח עם יציאת USB בלי חשש לפגוע בממיר/דיסק לצורך הניסוי?)

או אולי יש סיכוי שקרה משהו באלקטרוניקה של הממיר ביציאת ה-USB? יש סיכוי שהחלפה של קבל או משהו כזה יעשה את העבודה? יש משהו ספציפי לחפש בלוח של הממיר אם אפתח אותו? (יש לי עבר באלקטרוניקה)

אשמח לעצות מאירות עיניים אם מישהו נתקל בבעיה דומה, גם אם לא. כל עוד הדיסק מתפקד אז חבל לי להחליף אותו באחר...

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #2 

כנראה הספק כוח (שנאי) של הממיר נחלש ולא מקבל עוצמה גבוהה ועל כן הממיר לא יודע להתמודד מבחינת אספקת חשמל מול הטושיבה.
נסה באמת לחבר את הטושיבה למפצל בעל שנאי מתח משלו על מנת להתגבר על הבעיה, לא יכול לערוב לך שזה יעבוד.
במידה ולא עזר נסה לפנות למעבדת אלקטרוניקה עם השנאי מתח ולבדוק אותו אם הוא תקין, אני די בטוח שאחרי 3 שנים הוא נחלש לך וזה נורמלי לחלוטין אין מה לעשות מלבד לקוות שזה רק ספק ולא משהו בלוח עצמו.

בהצלחה ונשמח לשמוע עדכונים (Y)

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

תנסה לפרמט עם התוכנה הזו : (מצורף הסבר) :
http://www.hometheater.co.il/vt136630.S ... D7%95.html
התוכנה מאז אגב כבר קיימת בגירסאות יותר מתקדמות שלה.

כדאי למחוק את כל ה- Partition ואז ליצור אותו מחדש.
לא לעשות את זה על ההארד-דיסק של המחשב עצמו כמובן..

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

תודה רבה על התשובות,

dvb-acavish -
קשה לי להאמין שהבעיה נוגעת לפירמוט הדיסק, אותו דיסק עבד יפה עם הממיר במשך שנים כאמור עד לפני זמן קצר. אני גם לא מקבל הודעת disc not ready או משהו כזה, הדיסק מזוהה לזמן קצר ואז הממיר עושה reboot. אני די בטוח שהתרחש משהו פיסי בצמד ממיר-דיסק בגללו הממיר (ורק הוא) לא מצליח לקרוא את הדיסק הזה.

בני -
ייתכן שזה הכיוון באמת, למרות שהייתי חושד יותר באיזשהו קבל שנחלש בספק הכח (או ממש ביציאת ה-USB) מאשר בשנאי. התנסית במשהו דומה?
מחוסר זמן השבוע עוד לא הספקתי לבצע נסיונות, אבל לגבי ההצעה לחבר את הכבל במקביל לספק כח USB: בטוח שזה בטוח? ממה שהצלחתי לקרוא, החיבור המשני בכבל V לדיסקים ניידים מיועד לחיבור ליציאת USB נוסף באותו "מחשב" כדי לקבל תוספת הספק, לא מצאתי סימוכין לכך שאפשר לחבר אותו ישירות למקור מתח. במילים אחרות אני רוצה להיות בטוח ב-100% שלא יקרה מצב שאחבר את מקור המתח ואז הדיסק יעלה עשן מהחיבור הישיר של המתח (כנ"ל ואף יותר גרוע הממיר...)

בקיצור מכיוון שלא השתמשתי אף פעם בכבל V באופן כזה אשמח לצפירת הרגעה ממי שמבין או שהתנסה בכך שהפעולה הנ"ל בטוחה ואין סכנת מנגל ביתי...

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #5 

gimm לא יכול להבטיח דבר - אתה גם יכול ללכת בצורה אחרת, לחבר מפצל HUB בעל שנאי עצמאי ואותו לחבר לממיר ("מחשב" מבחינת מפצל) כשהוא המפצל מחובר לחשמל מצד השני ואל המפצל את ה-USB של הכונן - נזק לא אמור להגרם כי אתה עוקף את קבלת המתח מצד ממיר ומעביר רק DATA כאשר את החשמל הכונן מקבל מהחשמל בקיר ישירות קרי המפצל.
בנוסף ולפני הכל אנא נסה לחבר את הכונן למחשב ולאחר החיבור השתמש בתכונה של "הוצאת חומרה במצב בטוח"
לאחר מכן חבר לממיר ובדוק שוב אם לא עובד.. שווה לנסות במידה ולא ניסית עדיין.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הי בני,

אכן עלה בראשי שימוש ב-usb hub כפי שכתבתי בפתיחת השרשור. כמו שאתה אומר זה אמור להיות בטוח לגמרי. רק שאין לי כזה בבית... צריך לקנות.

את הבדיקה עם חיבור למחשב, ניתוק בטוח וחיבור לממיר כבר עשיתי די בהתחלה כשרציתי לבדוק אם אותו דיסק פועל בצורה תקינה במקומות אחרים (הוא כן, וזה לא עזר לצערי).

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תוך כדי שאני כותב החלטתי שלא יכול להיות שאין אינפורמציה על בטיחות החיבור של כבל Y למקור כח חיצוני... וצדקתי :)
הנה אישוש די רציני לכך שזה אמור להיות בטוח למדי:
http://superuser.com/questions/448722/c ... ower-sourc

אז נראה לי שאקח את הסיכון באחד הימים הקרובים... אעדכן

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

עדכון מהשטח:

1) ביצעתי בדיקה בחיבור של כבל Y הנ"ל במקביל למקור מתח 5V, במקרה הזה זה היה מטען לסמארטפון עם יציאה של 2.5A.
אמנם לא עלה עשן למרבה ההקלה לא מהממיר ולא מהדיסק אבל הענין נשאר כשהיה - ריסטרטים חוזרים ונשנים של הממיר.
הבנתי אם כן שהבעיה היא כנראה לא באספקת זרם מהממיר לדיסק, וגם hub לא יעזור. זה חייב להיות משהו בדיסק עצמו.

2) חיברתי את הדיסק למחשב רגיל (שאגב המשיך להיות מסוגל לקרוא ולכתוב אליו במהירות יפה ובצורה תקינה) וביצעתי Error-checking רגיל של Win7. הגדרתי בדיקה מחמירה ותיקון אוטומטי והורדתי את כל האופציות quick למיניהן.
זה לקח שעות ארוכות אבל בסוף הסתיים עם הודעה לקונית "errors were found" ודוח מפורט שקשה להבין ממנו מה נמצא ומה תוקן.
נו שויין, חיברתי את הדיסק "המתוקן" לממיר ו... נאדה. אותו תופעה בדיוק עם הריסטרטים.

3) כאן זה כבר התחיל להרגיז קצת. החלטתי על נשק יום הדין: פירמוט מלא. העתקתי לי הצידה את ההקלטות הקיימות על הדיסק ופירמטתי אותו ל-NTFS כפי שהיה, פירמוט מלא ושלם ללא ה-quick format.
שוב זה לקח שעות אבל בסוף קיבלתי דיסק נקי ומחודש בגודל 320G. העתקתי אליו בחזרה את הקבצים ששמרתי בצד.
חיברתי לממיר ו.... בינגו. אין ריסטרטים, הממיר מזהה ומנגן את ההקלטות הקודמות והטיימשיפט פעיל כאילו לא היו תקלות מעולם. ברגעים אלו ממש הוא מקליט לו בהנאה את המירוץ למליון...

אז מה קרה כאן בדיוק לא ברור. מן הסתם הממיר רגיש במיוחד לשגיאות.

יכול מאוד להיות שהדיסק נמצא לקראת סוף דרכו, למרות שהוא לא מייצר שום בעיה מול מחשבים אחרים מלבד מה שהיה עם הממיר. רמז לכך זה רעשי תקתוק קלים שמגיעים מהדיסק בזמן הקריאה או כתיבה, אני לא בטוח אם שמעתי אותם לפני (אם כי לא ניסיתי). זה לא יהיה מפתיע מאוד לגלות שהדיסק בדרך להתפגר לאור העובדה שהמסכן נטחן כבר כמה שנים טובות ברציפות, 24 שעות ביממה.

מקווה שהסיפור הפתלתל הזה יעזור למי שייתקל בבעיות דומות - עם ה-Nowcom או עם כל אחד מיורשיו (גרמיין, טלפונקן וכו').

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אמרתי לך

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אמרת... וטעית לצערי

הסידור הנ"ל החזיק בדיוק יום, למחרת הריסטרטים התחילו מחדש. כך שזה לא היה עניין של פירמוט בתוכנה מסויימת או פירמוט בכלל.

בשורה התחתונה הדיסק כנראה בסוף ימיו, והוא סובל ממחלה שהממיר רגיש אליה יותר מהתקנים אחרים.
אין ברירה, צריך להתארגן על דיסק חדש. ולהשתמש יותר בכפתור הכיבוי של הממיר.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

:(

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”