למה פוקל 816?מוניטור סילבר 6? מדפיים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #1 

השאלה שלי היא : מדוע רוב מי שקונה את הפוקל סידרה 8 לא קונה את הטופ של הסידרה לדוגמא 836

וכנל לגבי המוניטור אודיו סילבר :למה קונים את ה6 ולא את ה8?

כנל לגבי כל חברה וסידרה של רמקולים.

ישנם הרבה שקונים מדפיים ואין להם בעיה של מקום.

למה רוב האנשים קונים את המוצר הראשון שביסדרה?בגלל שיש סאב איכותי? סנטר?מגבר סטריאו ?עלות כספית?

למה?

תודה לכל מי שעונה.

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #2 

אני התלבטתי בין ה816 ל826. ה836 היה נראה לי overkill ולא שווה את ההפרש במחיר.
על ה826 קיבלתי בזמנו מחיר טוב בהשוואה ל816 אז כבר עשיתי את קפיצת המדרגה.

מבחינתי בשורה התחתונה אחרי שננעלתי על הסדרה הזו של הרמקולים, היה השיקול של עלות מול תועלת. האם התוספת במחיר תצדיק את ההשקעה.
מאותה סיבה אגב בחרתי בזמנו רסיבר ימאהה 1800 ולא עליתי ל3800. לא הרגשתי שהתוספת במחיר תצדיק את השיפור בפיצ'רים ואולי בעוצמת ההגברה.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #3 

בעיקר נושא של עלויות.
החנויות מחזיקות בתצוגה בדרך כלל את דגמי הכניסה של הסדרה. כלומר , סדרה 8 פוקל הלקוח בדרך כלל ישמע
את ה 806/816 ולא את האחים הגדולים. ( חלק מהלקוחות אפילו לא יודעים ולא מספרים להם שיש דגמים גדולים יותר ).
כנ"ל גם לגבי חברות אחרות.
דבר נוסף , בדרך כלל הגדולים בסדרה נשמעים פחות טוב מהקטנים כי הם דורשים הגברה יקרה יותר והלקוח לא
ממש מעוניין ( לרוב ) להשקיע בהגברה מלבד רסיבר ממוצע .

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #4 

מאותה סיבה שאנשים יונדאי/מאזדה/טויוטה/פורד/קיה וכדו' ולא רכבים ב-1M ש"ח :roll:

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #5 

בנוגע לסילבר - גם אם הRX8 והRX6 היו עולים אותו הדבר, הייתי לוקח את הRX6.
פשוט רמקול טוב יותר לדעתי.

בנוגע לשאלה של מדפיים או רצפתיים - אני מניח שזה עניין של מקום ועלות מול תועלת.
לרוב מדפי מול רצפתי באותו מחיר - המדפי נתן לי תוצאה עדיפה אך חסרה מעט באס.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #6 

ה-816 רמקול משוגע, מושלם לקולנוע ביתי - לא למוזיקה, ה826 מאוזן יותר...
מוניטור אודיו RX6 רמקול טוב, קצת בנאלי בצליל, אין משהו מייחד, נייטרלי על הצד הפחות טוב של המילה לדעתי.

מדפיים ברוב המקרים נותנים תמורה טובה יותר לכסף כי הם מאפשרים להגיע גבוה יותר בסדרות של החברות, אבל בעלי מדפיים תמיד יהיו בסרט שחסר באס, לכן עדיף לשלב סאב איכותי.
לדעתי אם יש את התקציב - רצפתיים בכל מצב.
Utopia

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

בתור אחד שיש לו 816V, היה לו גם 826V לתקופה וגם RX6 (ראה ביקורת באתר) אני חייב להגיד שאני חולק על כל מה שהרגע רשמת.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #8 

MarioMan כתב:בתור אחד שיש לו 816V, היה לו גם 826V לתקופה וגם RX6 (ראה ביקורת באתר) אני חייב להגיד שאני חולק על כל מה שהרגע רשמת.
...
סבבה.
עדיין, ל-816 יש איכויות של רמקולים יקרים בהרבה, אבל קשה לו עם גוון אנושי חם, מה שלא מתקבל טוב לאוזן בסטריאו, ואלוהים יודע כמה מגברים ניסיתי לשדך לו.
Utopia

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

לי יש 806V (מדפיים) שאני מאוד נהנה מהם כבר כמה שנים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #10 

השני זוזים שלי: עניין ש״ח כסף, כסף ועוד פעם כסף :) כפי שנאמר, עלות מול תועלת..
שים לב למקרים של שדרוג רמקולים.. לא חסרות הפעמים שהשדרוג נשאר במשפחה... לעיתים אפילו בלי לשמוע את האח הגדול, על סמך ביצועי האח הקטן...
אני למשל, בזמנו, אהבתי את הפוקאל ולא יכולתי להרשות לעצמי את סדרה 8.. האם, בהינתן סכום כסף, אעז לרכוש את האלקטרה למשל? יש מצב שכן...
נקודה אחרת, שגם אותה כבר ציינו, זה נושא האלקטרוניקה... אני מאמין באיזון.. ועם העליה בסדרת הרמקולים כך גם ההגברה צריכה להשתדרג..

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #11 

כל ענין הרמקולים הוא לא לגמרי מדע מדויק. המהנדסים מתכננים ו מחשבים ורק אחרי שבונים את המוצר בעצם יודעים אם זה הצלחה מבחינת האודיו או לא.
מרבית היצרנים מייצרים מגוון דגמים בסדרה ופתאום אחד מהם מצליח מאוד ואחרים לא, ראה לדוגמא Monitor Audio BX2 רמקול כל כך מוצלח ומביא כל כך הרבה "עלות/תועלת" שהוא כמעט הרג את RX1 של אותו היצרן !!! ( דרך אגב לעניות דעתי לא בצדק כי ה-RX1 ממש בסדר, ושווה את כמה מאות התוספת)
אני משוכנע שזו לא תוצאה צפויה מצד היצרן. לגבי רצפתיים קיים נושא נפח הצליל לפי גודל הרמקול והתצורה שלו, בדרך כלל הגדולים יותר גם חזקים יותר ולכן גם דורשים יותר מההגברה, חלק ניכר מן הלקוחות אין להם את מה שהרמקול דורש.
אולי דומה הדבר לסדרות הספורט של אופנועים, כמעט לכולם כל אופנוע 600 ספורטיבי זה overkill מבחינת ביצועים בוודאות אבל הגדולים בכל זאת נותנים יותר :)
אם נתייחס לדוגמאות שהחברים הביאו, RX6 רמקול מפורט ומדויק ביותר ולקח מוצר השנה לפני שנתיים בצדק, 98% יהנו ממנו לחלוטין, עדיין האח הגדול RX8 יש לו יותר אומפ אפילו שזה בא קצת על חשבון הפירוט, בעיני ( לאוזני יותר נכון) זה יתרון, יהיו כאלה שיגידו הפוך וזה בסדר, כי הכלל היחידי באודיו זה שאין כלל וכל אחד הולך עם מה שמתאים לו.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

stv
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #12 

אני מסכים עם נושא ההגברה, אבל בנוסף, לדעתי, במקרים רבים רמקולים גבוהים יותר בסדרה פשוט נועדו לחללים גדולים יותר ולא ישמעו טוב בחללים קטנים. ריבוי הוופרים לפעמים מצריך מרחק מסוים מהרמקול כדי לשמוע צליל "שלם".
אתה יכול לנסות להחליף באותו חדר, רמקולים קטנים לגדולים יותר כאשר באותה סדרה תשים לב, (שוב, לדעתי), שמגודל מסוים ומעלה הבמה נפגעת ושומעים תדרים מסויימים באופן מודגש ותדרים אחרים נעלמים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”