סוף סוף טלוויזיה "מודרנית"

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dor8 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

מבלי להתחיל לדבר על איכות מסך מחברת המדבקה KONKA אין ולא יהיה לך מה לצפות לקבל איכות כלשהי מממיר SD.
גם אם תחברי לממירים האלה מסך 4K ב80 אלף שקל התוצאה תהיה זוועתית.

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

מרחק צפייה ? תקציב ?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

לכי על חברה מוכרת כמו סמסונג. רכשת טלוויזיה של חברה שלא קיימת.

לגבי הקליטה של עידן פלוס, לאחר חיבור אנטנה לא צריכה להיות בעיה. בהצלחה.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

אין כאן הגבלות תקציב הגיוניות ואין הגדרה לחדר סטנדרטי... את צריכה לסמן תקציב הגיוני בעינייך ולהגדיר את הצרכים במדויק.
מה המרחק, מה אופי השימוש, חדר מואר או לא וכו'.
אני לא מהמשוגעים לדבר, אני רק יודע מה שואלים ושמה שסטנדרטי בעיניי לא סטנדרטי בעיני אחר.
יש כאלה שאיכות הצפייה והשמע הם משוש חייהם והכיס מאפשר להם תקציב הגיוני של עשרות אלפים ויש כאלה שתקציב הגיוני כזה הוא בגדר פנטזיה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

אף אחד לא אמר לך לקנות מסך "High End" ב20 אלף שקל ,סך הכל , קנית מסך סיני ,מה שנקרא "מותג מדבקה" , ומסך של חברה מוכרת גם ב5 אלף שקל בטוח יתן איכות תמונה טובה משמעותית ממה שקיבלת עם המסך הקודם ,
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

דורית, יופי של פוסט וכתיבה, נהניתי לקרוא. (Y)
קודמי צדקו - קונקה זוהי פירמת מדבקה, שלמעשה לא קיימת (לקחו דגם סיני עלום ושמו עליו מדבקה), וטוב שנפטרת ממנה.
אני לא מומחה גדול מדי למסכים, ובאמת כדאי שתצייני תקציב, אבל אני יכול להגיד שלמרות שאני אישית אוהב יותר טלוויזיות LED, ובהנחה שהסלון לא מואר יותר מדי, אני מאמין שמה שהכי יתאים לך בתור מי שרגילה עד היום לטלוויזיית CRT יהיה טלוויזייה מסוג פלזמה.
הפירמות המובילות והמומלצות כיום בפלזמה הן פנסוניק בראש, אבל גם סמסונג בסדר גמור ומובילה אחריה, ונותנת לדעתי תמורה גבוהה יותר תמורת המחיר בקטגוריה של עד 5000 ש"ח.

אגב, גם יס וגם הוט באותו בית? עובדת אולי בתחום תקשורת ההמונים?
לגבי תכנים - אם את הולכת לכיוון HD וצריכה לבחור את מי מהם כדאי לשדרג ל-HD, הייתי ממליץ על הוט, שלמרות שהממיר המקליט HD שלהם איטי בתגובת הממשק שלו, איכות התמונה טובה יותר מאשר ביס, והיתרון באיכות התמונה של הוט על יס בולט במיוחד בערוצים שאינם משדרים ב-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #7 

כתבת פעמיים CRT וזה מיד עשה לי אסוציאציה למסך פלזמה. יצא לך לראות מסך כזה או שלא היית מודעת לקיום של שתי טכנולוגיות תצוגה?

התמונה במסך פלזמה, במיוחד בכאלה עם רזולוציה טבעית נמוכה, הרבה יותר קרובה(אבל לא זהה) לתמונה שנותן מסך CRT, גם בגלל הדמיון בצורה שבה הם מייצרים את הצבע וגם בגלל הזכוכית שמצפה את איזור התצוגה.

אם למרות הכל את רוצה מסך שתומך בצורה תקינה בעידן פלוס יש את PS50E450 של סמסונג.
אם את מוכנה לוותר על זה יש את 50X50M של פנסוניק.
שני הדגמים האלה עומדים לרדת לגמרי מהמגוון ואפשר למצוא אותם במחירים נמוכים מאוד.

E450 אמור להיות בתצוגה בא.ל.מ. X50 נמצא בכל מיני חנויות.

החסרון הגדול של דגמים בסיסיים כאלה שהם חולקים עם CRT ושאת צריכה לקחת בחשבון הוא השתקפויות ותמונה דהויה משהו כשהם בחדר מואר.
כשהם בתאורה מבוקרת או בשעות הלילה התמונה שהם מייצרים עולה על זאת של מסכי LED, לדעתי.

בעיה נוספת שקיימת בטלוויזיות המודרניות בהקשר ל"בעיה" שלך זה החוסר בכניסות אנלוגיות כמו scart וs-video שהיו סטנדרט עד לפני כמה שנים וכבר כמעט ולא קיימות בארץ. זאת אחת הסיבות שבגללה כדאי לך להשתדרג לממיר HD שיגרום למיצוי האיכות גם בערוצים שהם לא HD.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

למרות שהיא Full HD ואולי תיתן תוצאות טיפה פחות טובות מאשר ה-E450 (שהיא לא Full HD) בערוצי ברודקאסט (למעט ערוץ 1 ב-HD שאיכות התמונה שלו מדהימה) שווה לדעתי לבדוק את ה-PS51E550 של סמסונג, שהומלצה כאן לא פעם ולא פעמיים.
התמורה שלה למחיר (באזור ה-4500-5000 ש"ח) גבוהה מאוד, בעלת תמיכה מלאה בעברית, והיא עמוסה בפיצ'רים מעניינים כמו כל נושא ה-SmartTV, שאולי יעניין אותך בשלב מאוחר יותר, אבל הכי חשוב - איכות התמונה שלה מצויינת.
אגב, כשאת קונה את הטלוויזיה, שווה לשלם עוד כמה מאות שקלים על אחריות של יבואן רשמי (3 שנות אחריות של סמליין במקרה של סמסונג ואחריות של יורוקום, לא זוכר אם שנתיים או 3, במקרה של פנסוניק) במקום שנה אחת של יבואן מקבילי ותמיכה פחות טובה בעברית.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #9 

אצל יורוקום אני חושב שזה חמש שנות אחריות .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #10 

אכן הסמסונג היא אחלה תמורה !
http://store.dailysale.co.il/פריט/פלזמה ... P_PS51E550

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #11 

דורית, ברוכה הבאה לפורום.
אם אין אצלך מקורות אור מיוחדים בקירבת המסך ואינך צופה בחדר מואר,
החברים צודקים כי מוטב שתלכי לכיוון פלאזמה.
ל 3 מטר ובערוצי HD מסך כמו 51E550 יתן יופי של תמונה ויופי של תמורה.
יש עברית, יש פיענוח של mkv וכתוביות בעברית ממקורות חיצוניים , יש תכונות סמארט מצויין של סמסונג ויש גם תלת מימד.
תתחדשי (f)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

תצוגות יפות ומקצועיות - בר"ג יש את ארמגדון ובת"א יש את פיוצ'ר.
לגבי מחירים - קחי בחשבון שהם לא תמיד זולים (אבל שירות ברמה גבוהה), אז אל תקחי את מה שאמרתי כהמלצה לקנייה.
עוד חנות שכונתית (אבל מקצועית) חביבה על הגבול בין ת"א לר"ג, שגם קלה יחסית לחנייה - סלון חללית.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #13 

קיבלת הרבה מידע מועיל אבל הדבר היחיד שעוד לא אמרו לך בתשובה לשאלתך הוא היכן ללכת לברר לגבי דגמים ולגבי התקנה מקצועית. ומכיוון שאמרת שאת לא מעוניינת ב"מחסני חשמל ואבי סופר" אז האתר הזה הוא המקום הנכון לשאול בו:
תחת אגף "איפה קונים?" את תתצאי הפניה לעשרות חנויות מתמחות - מונח פופולרי כאן בשרשורים - שמוכרות את החומרים מהם עשוי האתר הזה. ספציפית לגבייך הכתובת הנכונה היא מחלקת מסכים דקים: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... id&pcid=29

חנויות מתמחות, אם הקונספט לא מוכר לך, מתייחדות ביחס יותר אישי, רמה מקצועית גבוהה ולמרבה הפלא גם מחירים יותר נמוכים ממה שאת יכולה למצוא בזאפ וב"מחסנים". בנוסף מכיוון שמי שמשרת אותך הוא איש מקצוע הוא גם ישמח להפנות אותך לבעל/י מקצוע אחרים בתחום ההתקנה. אני אישית הגעתי בדרך הזו לאיש מקצוע שעשה אצלי עבודת התקנה מצויינת (רמקולים במקרה שלי).

בהצלחה (f)

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #14 

pixies כתב:תצוגות יפות ומקצועיות - בר"ג יש את ארמגדון ובת"א יש את פיוצ'ר.
לגבי מחירים - קחי בחשבון שהם לא תמיד זולים (אבל שירות ברמה גבוהה), אז אל תקחי את מה שאמרתי כהמלצה לקנייה.
עוד חנות שכונתית (אבל מקצועית) חביבה על הגבול בין ת"א לר"ג, שגם קלה יחסית לחנייה - סלון חללית.
...
ו... pixies הקדים אותי בכמה דקות והזכיר שתיים מהחנויות המתמחות המדוברות :)
(את חללית אני מכיר אישית והיא באמת מצוינת)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

לגבי התקנה וחיבור - קניית טלוויזיה מהיבואן הרשמי כוללת לא רק הובלה אלא גם פתיחת האריזה והתקנה ע"י טכנאי של היבואן (למעשה, אסור לפתוח לבד את האריזה, רק הטכנאי עושה את זה).
הטכנאי יחבר לך ללא תשלום את הרכיבים הקיימים אצלך בסלון.
וכמובן אם תצטרכי אחרי זה בכל זאת עזרה בחיבורים, שאלי כאן. זה בחינם...
מה שכן, אל תתפתי לקנות ישירות מהטכנאי כבלים או מגן ברקים ביוקר. זה נכון, אגב, לכל טכנאי שמגיע הביתה, גם של מכונת כביסה.

קחי בחשבון שלטלוויזיה הזו, כמו לכל הדומות לה הנמכרות כיום, כניסה אנלוגית אחת בלבד (לעומת 3-4 דיגיטליות), ואם יש לך בסלון גם ממיר של הוט וגם ממיר של יס שהם לא HD, ייתכן שתצטרכי לארגן לעצמך בורר/ממתג וידאו אנלוגי חיצוני. לא מדובר בסיפור יקר, כ-10 שקלים, הנה דוגמא לאחד כזה:
http://www.ebay.com/itm/3-Port-3Port-A- ... 2574614220
או פשוט לשדרג את אחד הממירים שלך לממיר HD.

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #16 

שלום לדורית. גם אני, עד לפני שנה הייתי בעליו החוקיים של crt 29 אינץ' והסיבה שהחלפתי
היא בעיקר בגלל החברים של הילדים שצחקו שיש להם טלוויזיה כזו. אז מיד חשבתי על טושיבה 42 אינץ' כמו כולם, ומכיוון שלי היה חשוב איכות צפייה נכנסתי לפה להתייעצות, ותוך 8 חודשים של בלבול קניתי מסך lg 47 אינץ' ואני מרוצה עד הגג. לקחתי דגם בין הטובים שהיו ואפילו אשתי, שלא חובבת טלוויזיה התלהבה מהאיכות. יש לו אפשרות כיול עצמית קלה והתמונה פשוט מצויינת.

עמישי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #17 

שלום לדורית. גם אני, עד לפני שנה הייתי בעליו החוקיים של crt 29 אינץ' והסיבה שהחלפתי
היא בעיקר בגלל החברים של הילדים שצחקו שיש להם טלוויזיה כזו. אז מיד חשבתי על טושיבה 42 אינץ' כמו כולם, ומכיוון שלי היה חשוב איכות צפייה נכנסתי לפה להתייעצות, ותוך 8 חודשים של בלבול קניתי מסך lg 47 אינץ' ואני מרוצה עד הגג. לקחתי דגם בין הטובים שהיו ואפילו אשתי, שלא חובבת טלוויזיה התלהבה מהאיכות. יש לו אפשרות כיול עצמית קלה והתמונה פשוט מצויינת.
דרך אגב, מרחק הצפייה שלי הוא גם מקסימום 3 מטר, ואני לא איזה מומחה שיבדיל בין שחור כזה לאחר, אבל ברגע שהניחו לי את המסך על המזנון ואחרי שהדליקו אותה וראיתי את האיכות, קצת הצטערתי שלא קניתי 55 אינץ'...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

מגיע מתקין מהחברה הביתה.

dor8 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #19 

51" נראה לי גדול מדי.
...
טעות של מתחילים. זה ממש לא גדול מדי.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

הדגם הבא יתאים לך. יש עליו המלצות.

http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item ... d=22977263

תצטרכי להחליף אחד הממירים ב-HD כיוון שיש רק כניסה אחת RCA. בהצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”