באיזה גובה לתלות את המסך 55" או 60" ? (מרחק קצה תחתון מהרצפה)
למרות שמצאתי כמה שרשורים בנושא, הם ישנים מלפני כמה שנים שאז לא היו הגדלים של היום, ולכן אשמח באם תוכלו לייעץ לגבי גובה תליה בסלון, מול ספה. מרחק צפייה מעט פחות מ4.5 מטר.
ההבדלים בין 55 ל60 הם די קטנים, כך שהתשובה צ"ל פחות או יותר זהה... כוונתי מרחק של קצה תחתון מהרצפה.
תוודה רבה!
ההבדלים בין 55 ל60 הם די קטנים, כך שהתשובה צ"ל פחות או יותר זהה... כוונתי מרחק של קצה תחתון מהרצפה.
תוודה רבה!
הנוסחה לזה, עד כמה שאני יודע, היא לחלק את שטח התצוגה במסך(בלי המסגרת) לשלישים ואז כשאתה יושב ב"sweet spot" למדוד קו מאוזן מהעיניים שלך לגבול שבין השליש האמצעי לשליש התחתון.
אני לפחות תליתי טלוויזיה לפי הדרך הזאת וזה בדיוק האיזון בין זווית שמאמצת את הצוואר לתליה נמוכה מדי.
אני לפחות תליתי טלוויזיה לפי הדרך הזאת וזה בדיוק האיזון בין זווית שמאמצת את הצוואר לתליה נמוכה מדי.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
Roi232 נתן תשובה די נכונה,
רק להבהיר - ההמלצה המקובלת על גובה אידאלי היא:
מחלקים את גובה המסך לשלושה חלקים.
גובה קו השליש התחתון של המסך מהרצפה יהיה דומה לגובה העיניים שלך מהרצפה, בישיבה בנקודת הצפייה.
אפשר קצת יותר גבוה, אבל לא להגיע למצב שגובה העיניים יהיה בגובה תחתית המסך.
רק להבהיר - ההמלצה המקובלת על גובה אידאלי היא:
מחלקים את גובה המסך לשלושה חלקים.
גובה קו השליש התחתון של המסך מהרצפה יהיה דומה לגובה העיניים שלך מהרצפה, בישיבה בנקודת הצפייה.
אפשר קצת יותר גבוה, אבל לא להגיע למצב שגובה העיניים יהיה בגובה תחתית המסך.
העיניים שלך אמורות להיות בּקו מאוזן עם הפס האדום כשאתה יושב בנקודה האידיאלית לצפייה במסך. אפשר קצת יותר נמוך אבל לא הייתי תולה יותר גבוה.
DinDuek
תנסה לדמיין מסך "32 80 ס"מ מהרצפה. אי אפשר לקבוע גובה אחיד לכל מסך.
DinDuek
תנסה לדמיין מסך "32 80 ס"מ מהרצפה. אי אפשר לקבוע גובה אחיד לכל מסך.
שלום
מתנצל על הסטה קלה של הדיון.
אני חייב מאילוצים שונים לתלות מסך בגודל 60״ בגובה של מטר מהרצפה וגובה הצפיה הממוצע בבית הוא כ 1-1.05 מטר.
האם אני חייב להטות את המסך כלפי מטה?
האם יש דרך לחשב את זוית ההטיה הרצויה בהנחה שמרחק הצפיה הוא 3.3 מטר וגובה הטלויזיה הוא 86 סנטימטר?
תודה רבה
אני חייב מאילוצים שונים לתלות מסך בגודל 60״ בגובה של מטר מהרצפה וגובה הצפיה הממוצע בבית הוא כ 1-1.05 מטר.
האם יש דרך לחשב את זוית ההטיה הרצויה בהנחה שמרחק הצפיה הוא 3.3 מטר וגובה הטלויזיה הוא 86 סנטימטר?
תודה רבה
אני עם מסך 55 והקצה התחתון שלו בגובה 95 בערך, אין לי בעיה עם זה. אני במרחק של 3.5 מטר.golden כתב:שלום
תודה רבה...
אם היתה לי היכולת הייתי מוריד אותו ב 5-10 ס"מ יותר נמוך, אך לא יותר.
קח בחשבון שככל שהמסך יותר גדול כל הקצה העליון שלו יהיה גבוה יותר.
כמובן שאם יש אילוצים אחרים אז צריך לעשות פשרה...
אין צורך בהטית המסך.
חיובי, בן, בקרוב שנתיים. כאשר הוא יושב על הספה אין בעיה,golden כתב:תודה shlompi
אתה בהחלט מחזק אותי שאין צורך בהטיה
יש לך ילדים קטנים במקרה? אם כן, האם הם מסתדרים עם זוית הצפיה?...
כאשר הוא עומד במרחק של מטר וחצי מהמסך הוא באמת מרים את הראש אבל אנחנו לא מעודדים אותו לעמוד קרוב.
- EFIBET
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1110
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
גולדן בוקרטוב
אני התקנתי את ה55' בגובה 70ס"מ מהרצפה (מדוד מקצה תחתון ועד לרצפה)
יושב 4-4.5מ' מרחק על ספה או כורסאת טלויזיה
יש לי 3 בנות שצופות בטלויזה
כולם מרוצים!
נ.ב - הוספתי תמונה
מקווה שעזרתי
שבת מהנה
אפי
אני התקנתי את ה55' בגובה 70ס"מ מהרצפה (מדוד מקצה תחתון ועד לרצפה)
יושב 4-4.5מ' מרחק על ספה או כורסאת טלויזיה
יש לי 3 בנות שצופות בטלויזה
כולם מרוצים!
נ.ב - הוספתי תמונה
מקווה שעזרתי
שבת מהנה
אפי
תודה אפי
אם הייתי יכול, הייתי תולה בגובה 75 ס״מ, אבל יש אילוצים שמחייבים אותי להתקין בגובה מטר וההתלבטות שלי היא אם יש הכרח להטות את הטלויזיה (כנראה שבכ-5 מעלות) ואם זה לא ישפיע על נוחות הצפיה מהצדדים.
ההתלבטות לגבי הילדים הינה בגלל שגובה הצפיה שלהם קטן יותר מהותית משלי ויש חשש שלא יהיה להם נוח לצפות ללא הטיה.
לפי שלומפי כנראה שזה לא נורא ואפשר לוותר על הטיה
אם הייתי יכול, הייתי תולה בגובה 75 ס״מ, אבל יש אילוצים שמחייבים אותי להתקין בגובה מטר וההתלבטות שלי היא אם יש הכרח להטות את הטלויזיה (כנראה שבכ-5 מעלות) ואם זה לא ישפיע על נוחות הצפיה מהצדדים.
ההתלבטות לגבי הילדים הינה בגלל שגובה הצפיה שלהם קטן יותר מהותית משלי ויש חשש שלא יהיה להם נוח לצפות ללא הטיה.
לפי שלומפי כנראה שזה לא נורא ואפשר לוותר על הטיה
היי חברים, מחר תואם לי טכנאי להתקנת 65m7000 של הייסנס, בתוך הקופסא יש קרטון בגודל של הטלוויזה, שמתי אותו על הקיר, בגובה 68 ס״מ מהרצפה
מרחק הצפייה שלי הוא 4.5 מטר, איך זה נראה לכם? האם צריך להעלות לאזור 80 ס״מ ?
דרך אגב, היום הורדתי מאותו הקיר פיוניר ״43 שהיתה בשרות מ 2004, עדיין עובדת מצויין אבל הרגשתי צורך לחידוש...
כמובן שאעדכן לאחר ההתקנה לגבי החוויה הכוללת שלי מהמכשיר.
הנה התמונה, תודה רבה
מרחק הצפייה שלי הוא 4.5 מטר, איך זה נראה לכם? האם צריך להעלות לאזור 80 ס״מ ?
דרך אגב, היום הורדתי מאותו הקיר פיוניר ״43 שהיתה בשרות מ 2004, עדיין עובדת מצויין אבל הרגשתי צורך לחידוש...
כמובן שאעדכן לאחר ההתקנה לגבי החוויה הכוללת שלי מהמכשיר.
הנה התמונה, תודה רבה
Live And Let Live
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
זה בסדר גמור. אלא אם יש לך ספת צפייה בה שוקעים וצופים בזווית כלפי מעלה, אז הגובה שבתמונה יתאים בהחלט.
אצלי מותקנת בגובה 70 ואפשר היה אפילו להוריד עוד מס' ס"מ...
אבל עשית בדיוק את הדבר הנכון - תליית הקרטון. עכשיו שב על הספה ובמשך מספר דקות תנסה להסתכל ולראות איך מרגיש לך.
אצלי מותקנת בגובה 70 ואפשר היה אפילו להוריד עוד מס' ס"מ...
אבל עשית בדיוק את הדבר הנכון - תליית הקרטון. עכשיו שב על הספה ובמשך מספר דקות תנסה להסתכל ולראות איך מרגיש לך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אני האמת לא יודע מאיפה הגיע הקונספציה של ״עיניים מול שליש קו שליש תחתון״ שמסתובבת כאן כמו תורה מסיני. האמת היא שאפשר להתרגל להרבה מצבים או להרגיש לחלוטין בנוח עם הרבה מצבים. בטלוויזיות LED, בגלל הטכנולוגיה, יש יותר חשיבות לזווית. כמובן שעד זווית מסויימת לא אמורים להבחין בשום הבדל ולכן להרבה אנשים עובדות הרבה וריאציות שונות. האופטימום זה לשבת בזויית ישרה (בציר האופקי והאנכי) כך שהעיניים שלך יהיו בול על מרכז המסך. ככה זה הכי מדויק. אבל כמו שאמרתי, בשביל שתורגש פגיעה (בתמונה או בנוחות), נדרשת זווית מספיק גדולה כדי להשאיר המון משחק עם המיקום ולכן יש הרבה תשובות נכונות. התשובה הנכונה בדרך כלל נקבעת לפי הסלון, בגובה שזה הכי יפה או נוח לתלות אותה בכפוף לאילוצים. למי שיש מזנון נמוך ורוצה לתלות בצמוד אליו - אין בעיה. למי שיש מזנון גבוה עם סנטר וחייב לתלות גבוה - גם אין בעיה. כמובן עד גבול מסוים ואז אפשר לשקול הטייה אבל חוץ ממי שתולה מסך מהתקרה בחדר השינה, לא עובר את הגבול הזה. לסיכום - בגובה שזה יראה לכם הכי יפה ונוח...