אני קורא פאסיבי של הפורום הזה, וחלק מהרעיונות פה מעניינים אותי מאד, לפחות ברמה התיאורטית.
בנוגע לשרת מוזיקה, הייתי רוצה לספר על הפיתרון שאני יישמתי, גם כדי לחלוק את הידע, וגם כי יש לי כמה שאלות.
בגדול, ובקיצור: אני משתמש בשרת Squeezebox של לוג'יטק, שרץ על Raspberry Pi.
הסיבה לכך היא: גיגול נרחב שהביא אותי לאתר הזה:
http://www.squeezeplug.eu/
פרוייקט של בחור גרמני חביב שנראה היה לי כפיתרון שאני מחפש.
חשבתי שהעלות תהיה זולה, אבל על 220 השקלים של ה Raspberry Pi הייתי צריך להוסיף שנאי עם מתח של 5V, אבל זרם של 2A, שעלותו היא 110 ש"ח, וגם כרטיס קול שיחליף את היציאה האנלוגית הלא איכותית של ה Pi. הכרטיס שנבחר הוא "הזול של היקרים" (או "היקר של הזולים")- Creative Play! שעלותו 150 ש"ח, והסאונד שיוצא דרכו זהה לסאונד שאני מקבל מניגון של תקליטור במכשיר הקומפקט דיסק שלי (נבדק במבחן השוואתי בהשתתפות שתי האזניים שלי).
יחד עם עלות של מוצרים פריפריאליים (כרטיס זיכרון, דונגל WiFi, מפצל USB), הגעתי לכ 600 ש"ח, כמעט פי 3 מעלות מחשב ה Pi עצמו.
השרת נשלט ע"י אפליקצית אנדרואיד. ישנה אפליקציה בסיסית, חינמית, וישנה אחת שעולה קצת, אבל שווה הרבה (ארחיב בהמשך).
היתרונות של שרת ה Squeezebox:
1) ניהול מצוין של אלבומים ואמנים. יש לי יותר מ 1000 תקליטורים, ותהליך ההמרה שלהם בעיצומו, ומתקדם לאט (גם עם עזרה מהטורנטים...). המטרה שלי היא לקבל חוויה דומה ככל האפשר לחוויה של האזנה לתקליטור, כולל פרטים, מילים, וכו'.
2) שפע תוספות, גם כברירת מחדל, וגם כ Add Ons: רדיו אינטרנטי בכמויות, אפשרות להזרים שירים מ YouTube, BandCamp, SoundCloud דרך האפליקציה, וגם תמיכה בשירותים כמו Spotify או Deezer, והכל במקום אחד
3) היכולת להוסיף אפליקציה שהיא נגן מוזיקה, כך שחוץ מניגון בבית, אני יכול להזרים מוזיקה לטלפון, באוטו נניח.
החסרונות של הפיתרון שלי:
1) המודוליזציה. מה שהתחיל כמחשב של 200 ש"ח תפח לפי 3 עלות. נאלצתי לגלות הבנה בתחומים שאני מעדיף לשמור כ"קופסה שחורה"- כמה זרם צריך חיבור USB לקבל על מנת שאפשר יהיה לעשות mount לכונן נייד; איפה "רושמים" את כרטיס הקול שלי בקבצי מע' ההפעלה של ה Pi; בעיות (שעדיין לא נפתרו) עם דונגל ה WiFi שלי. גם אסתטית, יש לי כרטיס קול שיוצא מה Pi כמו איזה פין תותב.
2) המחיר של האפליקציות. אפליקצית הנגן על הסמארטפון עולה כ 20 ש"ח. אפליקצית השליטה (זו ששווה משהו) עולה עוד 15 בערך. סה"כ 35 ש"ח. כסף קטן, אבל כסף.
3) בעיות עם החיבור האלחוטי. דונגל ה WiFi הראשון שקניתי הוא Edimax EW7811UN, שנבחר משום מחירו הנמוך וצורתו האולטרה קומפקטית. חוויתי הרבה מאד בעיות חיבור/ניתוק איתו, והחלטתי להחליף אותו בדונגל של TP-Link TL-WN723N, קומפקטי קצת פחות. ואז הסתבר שה Pi לא מזהה אותו. חיפשתי, ועודני מחפש, פיתרון לבעיה בשדות הגוגל הנצחיים, אבל טרם מצאתי. בינתיים משתלשל לו כבל LAN מכוער מהמבואה לסלון, אבל החיבור יציב.
מכאן עולות שתי שאלות:
1) האם פיתרון מבוסס XBMC עדיף על הפיתרון שלי? האם XBMC מסוגלת לרכז את כל ה Add Ons שה Squeezbox מספק? רדיו, הזרמת מוזיקה משירותים שונים, וכו'?
האם אפליקציה אחת מסוגלת לשמש הן כשלט למערכת שבסלון, והן כנגן עצמאי, שאפשר להזרים אליו מוזיקה?
2) יותר מעניין אפילו: האם אפשר להשתמש באחת מקופסאות האנדרואיד שנפרצו לטובת XBMC, ולהשתיל עליהן את פיתרון ה Squeezebox? קופסה כזו שעולה 60-70 דולר, כוללת כבר דונגל WiFi מובנה, שנאי חזק כברירת מחדל, זיכרון פנימי למע' הפעלה, ויציאה אנאלוגית (או דיגיטלית) איכותית, נראית לי כמו פלטפורמה עדיפה פי כמה מהפלטפורמה שאני משתמש בה.
אשמח לתגובות או שאלות. אני מזהיר- אני גיק קטן מאד, חסר הבנה בלינוקס whatsoever, ואת כל מה שמצאתי עשיתי דרך googling אינטנסיבי.