תיקון לוח אם של מחשב ששבק חיים
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שלום לכולם.
יש לי לוח אם של אסוס (ק'צת ישן) מבוסס צ'יפסט P35 - דגם ASUS P5K-E/WIFI-AP.
לפני כמה ימים כאשר המחשב עבד, בלי שום דבר ברקע, הוא קרס בלי הודעה מוקדמת ולא עלה יותר, הוא ניסה להידלק אבל כל הזמן כשל, ניסיתי לבדוק האם זה קשור לרכיבי חומרה אחרים: זיכרון, כרטיס מסף, מעבד, ספק כח, שום דבר, הבעיה בלוח.
ניסיתי עוד לבדוק: פרקתי את הלוח וניסיתי להפעיל אותו, כאשר מורכב עליו מעבד, הלוח מנסה להדלק וכבה לאחר כמה שניות וחוזר חלילה.
כאשר אני מנסה להדליק את הלוח ללא מעבד שמורכב עליו הוא נדלק ונשאר דלוק, אך זה כמובן חסר תועלת.
אי אפשר לבדוק ויזואלית את הקבלים שמולחמים על הלוח כי אלו קבלי אלומיניום קשיחים ולא מהפשוטים יותר שמתפקעים ונוזלים כאשר הם מזדקנים או שיש בעיה אחרת.
מישהו יעץ לי להחליף את כל הקבלים שמסביב למעבד - יש 11 קבלים קשיחים, אין לי בעיה להחליפם, אך האם זה יועיל?
האם יש למישהו רעיון מה לעשות?
אשמח לעזרתכם.
יש לי לוח אם של אסוס (ק'צת ישן) מבוסס צ'יפסט P35 - דגם ASUS P5K-E/WIFI-AP.
לפני כמה ימים כאשר המחשב עבד, בלי שום דבר ברקע, הוא קרס בלי הודעה מוקדמת ולא עלה יותר, הוא ניסה להידלק אבל כל הזמן כשל, ניסיתי לבדוק האם זה קשור לרכיבי חומרה אחרים: זיכרון, כרטיס מסף, מעבד, ספק כח, שום דבר, הבעיה בלוח.
ניסיתי עוד לבדוק: פרקתי את הלוח וניסיתי להפעיל אותו, כאשר מורכב עליו מעבד, הלוח מנסה להדלק וכבה לאחר כמה שניות וחוזר חלילה.
כאשר אני מנסה להדליק את הלוח ללא מעבד שמורכב עליו הוא נדלק ונשאר דלוק, אך זה כמובן חסר תועלת.
אי אפשר לבדוק ויזואלית את הקבלים שמולחמים על הלוח כי אלו קבלי אלומיניום קשיחים ולא מהפשוטים יותר שמתפקעים ונוזלים כאשר הם מזדקנים או שיש בעיה אחרת.
מישהו יעץ לי להחליף את כל הקבלים שמסביב למעבד - יש 11 קבלים קשיחים, אין לי בעיה להחליפם, אך האם זה יועיל?
האם יש למישהו רעיון מה לעשות?
אשמח לעזרתכם.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

המעבד עובד, הכל בסדר איתו, העברתי אותו בינתיים ללוח אחר.
בדקתי את כל הרכיבים ובודדתי את הבעיה - לוח אם!
בדקתי את כל הרכיבים ובודדתי את הבעיה - לוח אם!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

הלוח הוא תושבת 775 - אי אפשר להשיג לוח פרמיום חדש, מה גם שאין לי את היכולת כרגע, אני מעדיף לנסות לתקן בעצמי.
- BlackTulip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אם הקבלים ליד המעבד נפוחים - אז זאת הבעייה שלך - תחליף
אם אלו קבלים סוליד - כלומר קטנים כאלו במעטפת אלומיניום - נדיר שהם מתקלקלים והבעיה היא במקום אחר
תבדוק האם יש קבלים אחרים נפוחים לא רק ליד המעבד - גם ליד הזכרונות או הסלוטים
אם הכל נראה תקין עדיין - נסיון אחרון יהיה לבר ספק כח יותר חזק - לפעמים ספקים לא מספיק חזקים להניע את הלוח
כנראה שגם להם יש קבלים נפוחים ואז הזרם לא מספיק ייציב - היה לי את זה כבר אולי זה יהיה מספיק טוב ללוח אם אחר אבל הלוח שלך
עשיר בהתקנים ורכיבים - באמת פרימיום....
אם ספק אחר לא עזר - ואין קבלים נפוחים - נסיון אחרון יהיה ניקיון עם קומפרסור, לפעמים קרדיות אבק ואבק מקצרים חלק מהמוליכים מתחת לשבבים ומשגעים את הלוח
אם גם זה לא עזר (בלי לוותר על שלבים)
אני אמליץ לך לאפות את הלוח ב180 מעלות לרבע שעה - אני לא צוחק בכלל
זה עבד לי עם שני כרטיסי מסך שהשתגעו
אתה מוריד את כל מה שאתה יכול מהלוח - מאווררים גופי קירור וכו
מחמם תנור ל 180 מעלות
אחרי שהתחמם מכניס ל10 דקות רבע שעה
יש פה מדריך מפורט:
קישור
אם אלו קבלים סוליד - כלומר קטנים כאלו במעטפת אלומיניום - נדיר שהם מתקלקלים והבעיה היא במקום אחר
תבדוק האם יש קבלים אחרים נפוחים לא רק ליד המעבד - גם ליד הזכרונות או הסלוטים
אם הכל נראה תקין עדיין - נסיון אחרון יהיה לבר ספק כח יותר חזק - לפעמים ספקים לא מספיק חזקים להניע את הלוח
כנראה שגם להם יש קבלים נפוחים ואז הזרם לא מספיק ייציב - היה לי את זה כבר אולי זה יהיה מספיק טוב ללוח אם אחר אבל הלוח שלך
עשיר בהתקנים ורכיבים - באמת פרימיום....
אם ספק אחר לא עזר - ואין קבלים נפוחים - נסיון אחרון יהיה ניקיון עם קומפרסור, לפעמים קרדיות אבק ואבק מקצרים חלק מהמוליכים מתחת לשבבים ומשגעים את הלוח
אם גם זה לא עזר (בלי לוותר על שלבים)
אני אמליץ לך לאפות את הלוח ב180 מעלות לרבע שעה - אני לא צוחק בכלל
זה עבד לי עם שני כרטיסי מסך שהשתגעו
אתה מוריד את כל מה שאתה יכול מהלוח - מאווררים גופי קירור וכו
מחמם תנור ל 180 מעלות
אחרי שהתחמם מכניס ל10 דקות רבע שעה
יש פה מדריך מפורט:
קישור