הפרדת וידאו ואודיו
היי,
יש לי רסיבר ימהה V765 אשר לא תומך בתלת מימד וב HDMI 1.4
לאחרונה התחדשתי במסך 55 ואני מעוניין לנסות ולצפות בתלת מימד. אין תוכניות להחליף רסיבר.
חשבתי לחבר את המחשב ישירות למסך, ואת האודיו להוציא לרסיבר,
1. מקובל / אפשרי ?
2. כיצד אני עושה את זה ?
לוח אם
GIGABYTE GA-785GMT-USB3
3. אני משתמש בכרטיס המסך המובנה, האם הוא תומך ?
4. תמליצו להחליפו ?
תודה
יש לי רסיבר ימהה V765 אשר לא תומך בתלת מימד וב HDMI 1.4
לאחרונה התחדשתי במסך 55 ואני מעוניין לנסות ולצפות בתלת מימד. אין תוכניות להחליף רסיבר.
חשבתי לחבר את המחשב ישירות למסך, ואת האודיו להוציא לרסיבר,
1. מקובל / אפשרי ?
2. כיצד אני עושה את זה ?
לוח אם
GIGABYTE GA-785GMT-USB3
3. אני משתמש בכרטיס המסך המובנה, האם הוא תומך ?
4. תמליצו להחליפו ?
תודה
1. בגדול - אפשרי
אתה יכול להוציא אודיו עד 5.1 דרך היציאה האופטית שיש לך שם
ואת הוידאו דרך ה- HDMI...
אין שום בעיה לעשות זאת בעזרת הכרטיס מסך שלך
אתה מחבר באמצעות כבל אופטי לאחת הכניסות האופטיות ברסיבר שלך, ובהגדות של מערכת ההפעלה מכוונן את הזרמת האודיו ליציאה האופטית
באמצעות כבל HDMI אתה מחבר באופן ישיר לטלויזיה - פה לא אמורה להיות שום הסתבכות.
ולבסוף רק אל תשכח להגדיר את הרסיבר לקבל אותו מהכניסה האופטית ולכוון את הסורס שלו בהתאם. קח רק בחשבון שיציאה אופטית לא תומכת בסאונד מתקדם יותר של DTS-HD, TRUE-HD וכו'.....
בהצלחה!!!
אתה יכול להוציא אודיו עד 5.1 דרך היציאה האופטית שיש לך שם
ואת הוידאו דרך ה- HDMI...
אין שום בעיה לעשות זאת בעזרת הכרטיס מסך שלך
אתה מחבר באמצעות כבל אופטי לאחת הכניסות האופטיות ברסיבר שלך, ובהגדות של מערכת ההפעלה מכוונן את הזרמת האודיו ליציאה האופטית
באמצעות כבל HDMI אתה מחבר באופן ישיר לטלויזיה - פה לא אמורה להיות שום הסתבכות.
ולבסוף רק אל תשכח להגדיר את הרסיבר לקבל אותו מהכניסה האופטית ולכוון את הסורס שלו בהתאם. קח רק בחשבון שיציאה אופטית לא תומכת בסאונד מתקדם יותר של DTS-HD, TRUE-HD וכו'.....
בהצלחה!!!
תודה על התשובה,
במקרה שהסרט יהיה TRUE HD או DTS HD האם המחשב ימיר את זה לפורמט נתמך ?
DTS רגיל או משהו אחר ?
יש לי רק 5.1 ואני לא חושב שיש לי כאלו תנאים אופטימליים להבחין בהבדלים בין DTS לפורמט גבוה יותר.
הבנתי שאין צורך בהחלפת כרטיס וידאו והחלפתו לא תשפר דבר.
במקרה שהסרט יהיה TRUE HD או DTS HD האם המחשב ימיר את זה לפורמט נתמך ?
DTS רגיל או משהו אחר ?
יש לי רק 5.1 ואני לא חושב שיש לי כאלו תנאים אופטימליים להבחין בהבדלים בין DTS לפורמט גבוה יותר.
הבנתי שאין צורך בהחלפת כרטיס וידאו והחלפתו לא תשפר דבר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הי שלומפי,
יש לנו, אגב, את אותו רסיבר בדיוק...
אתה יכול כבר עכשיו עם החומרה הנוכחית שלך ועדיין דרך הרסיבר בחיבור בודד לצפות בתכני 3D שהם מסוג Half SBS ומגיעים בד"כ כקבצי MKV.
תכני Half SBS אינם דורשים HDMI 1.4.
אם תפתח עם הזמן "תיאבון" לבלו ריי 3D מלא (40-50GB לסרט בודד) ו/או פורמטי אודיו מתקדמים (DTS-HD
ו-Dolby TrueHD לא נתמכים ע"י מובנה לוח האם שלך), אפשר לרכוש את כרטיס המסך Sapphire HD6450 שעולה כ-230 ש"ח, ותומך בכל הנ"ל.
בשביל צפייה בבלו ריי 3D מלא צריך גם תוכנה בתשלום כמו TMT או PDVD.
אתה יכול כבר עכשיו עם החומרה הנוכחית שלך ועדיין דרך הרסיבר בחיבור בודד לצפות בתכני 3D שהם מסוג Half SBS ומגיעים בד"כ כקבצי MKV.
אם תפתח עם הזמן "תיאבון" לבלו ריי 3D מלא (40-50GB לסרט בודד) ו/או פורמטי אודיו מתקדמים (DTS-HD
ו-Dolby TrueHD לא נתמכים ע"י מובנה לוח האם שלך), אפשר לרכוש את כרטיס המסך Sapphire HD6450 שעולה כ-230 ש"ח, ותומך בכל הנ"ל.
בשביל צפייה בבלו ריי 3D מלא צריך גם תוכנה בתשלום כמו TMT או PDVD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לגבי הפרדה לוידאו ואודיו, לא ניסיתי בעצמי, אבל אני מאמין שאפשר להשתמש בחיבורי ה-DVI וה-HDMI של ה-HD6450, כאשר ה-HDMI ישמש להוצאת אודיו בלבד, וה-DVI יחובר ישירות למסך, בנוסף ל-HDMI דרך הרסיבר שעדיין יחובר לכניסה אחרת במסך.
כך לא תצטרך כל פעם לשנות את החיבורים, ותעשה רק את ההגדרה המיוחדת במחשב להוציא תמונה ב-DVI, ורק כשתצפה בבלו ריי 3D מלא.
כך לא תצטרך כל פעם לשנות את החיבורים, ותעשה רק את ההגדרה המיוחדת במחשב להוציא תמונה ב-DVI, ורק כשתצפה בבלו ריי 3D מלא.
היי דורון, זכור לי שיש לנו גם את אותם ריצפתיים של קנטון , במידה ולא שידרגת אותם כבר...pixies כתב:הי שלומפי,
בשביל צפייה בבלו ריי 3D מלא צריך גם תוכנה בתשלום כמו TMT או PDVD....
אני אגב מאוד נהנה מהם. גם מהרסיבר.
SBS רלוונטי לחלוקה של ימין ושמאל וגם למעלה למטה ?
איך אני יודע מה סוג הקובץ לפני הצפיה בפועל, זה פרט שמציינים ?
לגבי התיאבון, אני עוד לא שם... נתחיל עם זה לאט לאט.
תודה,
שלומי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

גם אני לא שדרגתי, נהנה מהם מאוד. 
חלוקה למעלה ולמטה די נדירה, רוב התכנים מגיעים כימין ושמאל, אבל כן, זה רלוונטי לשניהם.
בשם הקובץ/שחרור, לאחר שם הסרט, יחד עם המושגים הרגילים כמו 1080P, DTS, וכו, תראה שמופיעה גם המילה HalfSBS או Half.SBS. לפעמים גם HSBS.
אתה יכול כבר עכשיו לנסות להוריד ולשחק עם זה. שים לב שצריך "להגיד" לטלוויזיה (בד"כ עם כפתור מיוחד בשלט) שאתה מנגן תוכן 3D, אחרת תראה שני פריימים אחד ליד השני.
לגבי תרגום - צריך להמיר את קובץ ה-SRT לקובץ ASS, פעולה מהירה ופשוטה, ויש מדריך לכך בשרשור המדריכים. תשתמש בתוכנה XBMC, היא מנגנת מצויין קבצי תרגום מסוג ASS.
גילוי נאות - אין לי טלוויזיה 3D.
חלוקה למעלה ולמטה די נדירה, רוב התכנים מגיעים כימין ושמאל, אבל כן, זה רלוונטי לשניהם.
בשם הקובץ/שחרור, לאחר שם הסרט, יחד עם המושגים הרגילים כמו 1080P, DTS, וכו, תראה שמופיעה גם המילה HalfSBS או Half.SBS. לפעמים גם HSBS.
אתה יכול כבר עכשיו לנסות להוריד ולשחק עם זה. שים לב שצריך "להגיד" לטלוויזיה (בד"כ עם כפתור מיוחד בשלט) שאתה מנגן תוכן 3D, אחרת תראה שני פריימים אחד ליד השני.
לגבי תרגום - צריך להמיר את קובץ ה-SRT לקובץ ASS, פעולה מהירה ופשוטה, ויש מדריך לכך בשרשור המדריכים. תשתמש בתוכנה XBMC, היא מנגנת מצויין קבצי תרגום מסוג ASS.
גילוי נאות - אין לי טלוויזיה 3D.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, ציניות. ציטטתי מישהו שכתב את זה באחד הפורומים פעם.