לא מרוצה מכמות הקפה בנספרסו

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני מספר חודשים רכשתי את הלטיסימה+ של נספרסו. לקח לי זמן להגיע ליחס הנכון של המים והחלב לקפוצ'ינו (או שהקפה יצא דליל, או סמיך אבל חלש מידי), בסופו של דבר הצלחתי לתכנת כמות לכוס יחסית קטנה של 200 מ"ל בערך, עם קוטר סיטמרי לכל אורכה. תיכנתתי את זה ל-25% מים של הקפסולה, ו-75% חלב. העניין הוא שהכוס קטנה לי..חשבתי לקנות כוסות קפוצ'ינו מקוריות של נספרסו מהאתר שלהם, אבל התכולה שלהם היא 160 מ"ל בלבד, והתברר לי שזה קטן (אין לי שום מושג בקני מידה במ"ל). השאלה שלי אם ידוע למישהו כאן אם קפסולה של נספרסו (הסגולה לפחות, שהיא המועדפת עליי) יכולה להספיק לאותו חוזק בכוסות גדולות יותר, נניח בגודל של ספל קפוצ'ינו בינוני בבתי קפה? ביחס של 1/4 מים עם תמצית הקפה של הקפסולה, ו-3/4 של חלב מוקצף.

תודה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

כמות הקפה בקפסולה של נספרסו היא כ 5 גרם. בבית קפה שמים שמים לפחות 7 ובדרך כלל 8 גרם קפה למנה בודדת.
במאג שמים מנה כפולה = 16 גרם קפה.
אם אתה רוצה שייצא לך משהו שמתקרב למה שצריך אז אולי 2 קפסולות עם כמות מים קטנה לכל אחת ייצנו מה שאתה מבקש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

כן, אבל....

כמות הקפה בקפסולה הסגולה היא מעל 6 גרם. (בשחורה ובהודי זה מגיע לכמעט 7 גרם).

ללא קשר, כמו שיש מכונות, או יותר נכון שילוב של ראש חליטה, סלסלה וקפה שיודע להוציא סינגל טוב מ-7 גרם ויש אחרות שקשה להם גם ב-10 גרם, גם מכונות נספרסו בנויות להוציא סינגלים ממעט קפה יחסית.

לשאלתך, IA: אפשר להוציא מנה סבירה של 30 מ"ל (אפשר למתוח עד 40 מ"ל) מהקפסולה הבודדת, כמו סינגל ממכונה. אם אתה רוצה קפוצ'ינו חזק וטוב בכוס גדולה, כזו שבתי קפה ישימו לך בה מנה כפולה, אתה צריך להשתמש במנה כפולה בגרסת הנספרסו, כלומר שתי קפסולות.

IA פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אין לי בעיה לוותר על כוס גדולה, כוס בינונית תספיק לי, משהו כמו זה לדוגמא:

http://www.coffee-express.co.il/content ... _glass.jpg

התמונה לא בדיוק ממחישה את הגודל, אבל בסה"כ אני רוצה להכין מנות שהן קטנות מספל גדולה בבית קפה, וגדולות ממה שאני שותה עכשיו..

משהו בינוני.

בכל אופן תודה לכם.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”